Şimdi Ara

A101 in sütü Birşah'ın diğer tüm süt markalarından daha kaliteli olması!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pınar sütle fotoğraflı kıyasına göre kalsiyum, süt yağı ve protein değerleri piyasanın en pahalı sütü olan Pınar'ın sütünden bile yüksek.

• Aylarca bozulmayan süt nasıl oluyor, sen mi icat ettin?

Ayrıca UHT demek, sütün içine kimyasal koymak demek değil ki sütü kalitesiz yapsın.

Şunu da belirtmek isterim ki köy sütü dediğiniz şeyden Brucella gibi hastalıkları kapabilirsin. Bu riskten kurtulmak için sütü kaynattığında ise sütteki faydalı şeyler gitmiş oluyor.

Tüm bunları kafamdan uydurmadım, tıp fakültesinde öğrendim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Birşah Sütü: Kaliteli ve Güvenilir Bir Seçim

Birşah Sütü, süt sektöründe güvenilir bir isim olan Sütaş firmasına ait bir markadır. Türkiye'nin önde gelen süt üreticilerinden biri olarak Sütaş, yüksek kalite standartlarını karşılayan süt ürünleri sunmaktadır.

Birşah Sütü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki modern tesislerde üretilmektedir. En son teknoloji ve sıkı kalite kontrol süreçleri kullanılarak, Birşah Sütü'nün güvenilirliği ve kalitesi sağlanmaktadır.

Birşah Sütü, besleyici değeri yüksek, doğal bir süt kaynağıdır. Zengin kalsiyum, protein ve vitamin içeriği ile günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur. Ayrıca, laktozsuz seçenekleri de bulunmaktadır.

Mis Süt markası da Sütaş firmasına ait olmakla birlikte, Birşah Sütü ile farklı özellikleri vardır. Mis Süt, daha uzun ömürlü ve UHT teknolojisi kullanılarak üretilmektedir. Birşah Sütü ise daha kısa bir raf ömrüne sahiptir ve pastörize edilmiştir.

Süt alırken güvenilir markaları tercih etmek önemlidir. Sütaş'ın köklü geçmişi ve sektördeki itibarı, Birşah Sütü'nün güvenilir bir seçim olduğunu göstermektedir. Türkiye'nin en çok tercih edilen süt markalarından biri olarak Birşah Sütü, besleyici, sağlıklı ve kaliteli bir süt deneyimi sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiçbir uht süt kaliteli değildir. Açıkta aylarca bozulmayan süt kaliteli olur mu ? Günlük sütlerde bile ıvır zıvır markalar süreyi 10-15 güne çıkarttılar.

En iyi günlük süt bulabiliyorsanız Atatürk Orman Çiftliği 3-4 gün bozulma süresi var. Diğeri ise sütaş. Onunda yanılmıyorsam 5 ya da 6 gün süresi var.
  • Torku'da bir dönem %3.7 - 3.8 yağ vardı. Baya lezzetliydi de.
    Kriz patlayınca hepsi hemen hemen aynı seviyeye indi zaten. Pahalı sütlerin bir esprisi kalmadı.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Aylarca bozulmayan süt nasıl oluyor, sen mi icat ettin?

Ayrıca UHT demek, sütün içine kimyasal koymak demek değil ki sütü kalitesiz yapsın.

Şunu da belirtmek isterim ki köy sütü dediğiniz şeyden Brucella gibi hastalıkları kapabilirsin. Bu riskten kurtulmak için sütü kaynattığında ise sütteki faydalı şeyler gitmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 2 Eylül 2019; 20:27:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Hiç tarihlerine bakmadın galiba yeni gelmiş ürünlerin 2 ay skt'si oluyor raflarda.

İşin özüne gelirsek;

UHT yani ULTRA HIGH TEMPERATURE sütün yüksek ısıda ısıtılarak içerisindeki zararlı bakterilerin tamamen ölmesi ve bununla beraber faydalı olan bakterilerinde gitmesi demek. Bu ısı 150 derece civarında oluyor. Konu üstelik sadece bu değil Yüksek ısı içerisindeki aminoasitlerinden tut yağ asitlerine vitaminlere kadar, parçalanıp yapılarının değişmesi manasına geliyor. Bu şekilde tükettiğimiz ürünler DNA yapımızı etkiliyor.

Erkan Topuz hocanın da dediği gibi, o demeden önce de yapıyordum aslında ama kesinleşmiş oldu. Zor durumda kalmadıkça mikrodalga kullanmam, sebzeleri asla ikinci defa sıcak olacak şekilde ısıtmam, ılındırırım sadece. Fazla ısı dna parçalanmasına neden oluyor bu da kanserojen demek. Biraz araştır

Ayrıyetten kutu sütlerde sadece ısıtma tekniği kullanılıyorsa niye su gibi tatsız tutsuz birşey oluyorlar ? Sanki yağları doğallığı alınmış gibi. Yıllardır her hafta çiftlikten süt gelir kapımıza yoğurt yaparız, brucella falan da kapmadım. Ocakta kaynatmayı fazla yapmıyorsun zaten hafif kaynamaya başladı mı kapatıyorsun direkt. Bu da fazla yıkıma neden olmuyor besin içeriğinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 2 Eylül 2019; 20:56:2 >

• Şokun günlük süt diye getirdiği sütlerden alıyorum(günlük diyor ama yalan biliyorum)

Fiyatıda uygun. Şuan şüpheye düştüm acaba süt içmiyor muyum?

Resmi

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Hiç tarihlerine bakmadın galiba yeni gelmiş ürünlerin 2 ay skt'si oluyor raflarda.

İşin özüne gelirsek;

UHT yani ULTRA HIGH TEMPERATURE sütün yüksek ısıda ısıtılarak içerisindeki zararlı bakterilerin tamamen ölmesi ve bununla beraber faydalı olan bakterilerinde gitmesi demek. Bu ısı 150 derece civarında oluyor. Konu üstelik sadece bu değil Yüksek ısı içerisindeki aminoasitlerinden tut yağ asitlerine vitaminlere kadar, parçalanıp yapılarının değişmesi manasına geliyor. Bu şekilde tükettiğimiz ürünler DNA yapımızı etkiliyor.

Erkan Topuz hocanın da dediği gibi, o demeden önce de yapıyordum aslında ama kesinleşmiş oldu. Zor durumda kalmadıkça mikrodalga kullanmam, sebzeleri asla ikinci defa sıcak olacak şekilde ısıtmam, ılındırırım sadece. Fazla ısı dna parçalanmasına neden oluyor bu da kanserojen demek. Biraz araştır

Ayrıyetten kutu sütlerde sadece ısıtma tekniği kullanılıyorsa niye su gibi tatsız tutsuz birşey oluyorlar ? Sanki yağları doğallığı alınmış gibi. Yıllardır her hafta çiftlikten süt gelir kapımıza yoğurt yaparız, brucella falan da kapmadım. Ocakta kaynatmayı fazla yapmıyorsun zaten hafif kaynamaya başladı mı kapatıyorsun direkt. Bu da fazla yıkıma neden olmuyor besin içeriğinde.

Alıntıları Göster
    UHT demek öyle kafaya göre ısıtma değil. Uygulanan sıcaklık Coxiella burnetii patojeninin öldüğü sıcaklık. Doğru, UHT bir takım dezavantajı beraberinde getirir. Ancak riski ortadan kaldırmak için bu zorunlu.

İnsanları yalan yanlış yönlendirmeyin. Sen brucella kapmadın diye brucella yok olmuyor. "Emniyet kemeri takmayın zaten ben hiç kaza yapmadım, rahat seyahat edin" demekle birebir aynı şey senin dediğin.

Ayrıca senin organik sandığın sokak sütü, köylü Mehmet amcanın hiç ışık girmeyen hiç hava almayan ahırındaki enfeksiyonlu hayvanın sütünün en iyi ihtimal %50 sulandırılmış hâli.

Ayrıca UHT süt nasıl DNA yapımızı etkiliyormuş kaynak paylaşırsan sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

UHT demek öyle kafaya göre ısıtma değil. Uygulanan sıcaklık Coxiella burnetii patojeninin öldüğü sıcaklık. Doğru, UHT bir takım dezavantajı beraberinde getirir. Ancak riski ortadan kaldırmak için bu zorunlu.

İnsanları yalan yanlış yönlendirmeyin. Sen brucella kapmadın diye brucella yok olmuyor. "Emniyet kemeri takmayın zaten ben hiç kaza yapmadım, rahat seyahat edin" demekle birebir aynı şey senin dediğin.

Ayrıca senin organik sandığın sokak sütü, köylü Mehmet amcanın hiç ışık girmeyen hiç hava almayan ahırındaki enfeksiyonlu hayvanın sütünün en iyi ihtimal %50 sulandırılmış hâli.

Ayrıca UHT süt nasıl DNA yapımızı etkiliyormuş kaynak paylaşırsan sevinirim.

Alıntıları Göster
    Kafaya göre ısıtılıyor demedim zaten.

Pastorize ve uht süt şurda 100 yıl var yoktur. İnsanlık bu zamana kadar brucella'dan kırılma noktasına gelmedi heralde.

Bilinen bir çiftlikten alıyorum, metropol şartlarında ulaşabileceğimin en iyisi, açık havada otlayan organik inek sütü demedik zaten. Sap sarı yağlı süt geliyor çıkan kaymağını yiyip kalanını da yoğurt yapıyoruz mis gibi. Gelmiş UHT sütü savunuyorsun aklınca da alay ediyorsun.

Sadece süt için değil genel olarak konuştum aslında. Yüksek ısıda ısıtılan tüm yiyecekler bir miktar zararlıdır. İçerisinde farklı maddeler üreyebiliyor. Transyağ,akrilamid gibi... araştırırsan görürsün. Kanser demek hücrenin dna yapısının bozulup programlanmışın dışında çoğalması demek zaten. Kanserojen besinlerde doğrudan dna'yı etkiliyor demek.
    Şu başlık altında istemediğin kadar kaynağa bakabilirsin. Onun dışında Yavuz Dizdar, Erkan Topuz gibi alanında uzman onkologları da dinleyebilirsin. Aynı zaman da Canan Karatay da tabi ki.

• Hemen gelmişler yok UHT zararlı bilmem ne. Sabah da protein tozu tartışması vardı. TV doktorlarından, sağdan soldan duyduklarını burada anlatıyorlar.

Aynen ben de fark etmiştim Birşah'ın besin değerleri daha yüksek gözüküyor ama kalite göstergesi mi bilmem. Sadece günlük kalsiyum sınırını geçmemek için fazla içmiyorum süt, maden suyu, lor falan birlikte fazla tüketince fazla kalsiyum oluyor.

Aslında laktoz da biraz dokunuyor bana. İçersem laktozsuz süt ya da kefir falan içiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Hocam emin misiniz onların içinde kimyasal olmadığına ? Ağzını açmadığınız takdirde 5-6 ay dayanıyor.O nasıl oluyor öyle ? Günlük sütler ise ağzı açılmadığı taktirde max 1 hafta gidiyor.Aradaki tek fark birinin 150 dereceye ısıtılıp aniden soğutulması mı yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.