Şimdi Ara

A16XER MOTOR SUBAP ERİTENLER VE KM. LERİ VE DEĞİŞİM MALİYETİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hayır madem bu kadar ciddi sorunlar neden bu araçlar bu kadar tutuluyor? Kızılay dağıtmıştan beter. Oturduğum apartmanın önünde rengarenk 2-3 tane oldu maşaallah. Daha ben getiremedim memleketten.

Artı bir arkadaş yeni motorların çoğunda magnezyum alaşım kullanıldığını fakat diğer araçlarla ilgili bu sıkıntının dile getirilmediğinden bahsetmiş. Otomatik Focus 2 sahibi bir tanıdığın aracında Lpg kaynaklı 4000 lira civarında masraf çıktığını biliyorum.
  • Hanımın eski aracı sıfır aldığım yeni kasa Honda city ye lpg taktırmıştım. Lpg takan usta 60.000-70.000 anca gider demişti. Harbiden de tam 65.000 km de subaplar gitti. 2500 tl ye yakın masraf var dediler. Bende yapacak ustaya satmıştım arabayı.
  • Kia Cerato var bizde. 100.000'de gitti subaplar. Güya LPG dahil 5 sene garanti veriyorlardı. Yetkili servis 2500TL kafadan masraf çıkardılar. Güzel güzel sıkıştırdım herifleri, 730TL'ye çelik subaplarla değiştirttim. Dışarda 1000TL'ye değiştiriyorlar. Yeni nesil her araç sahibi subap problemine şaşırmasın. Değiştirip geçsinler.
  • 81000km, 75000kmsi lpgli şu anda sorunsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Hayır madem bu kadar ciddi sorunlar neden bu araçlar bu kadar tutuluyor? Kızılay dağıtmıştan beter. Oturduğum apartmanın önünde rengarenk 2-3 tane oldu maşaallah. Daha ben getiremedim memleketten.

Artı bir arkadaş yeni motorların çoğunda magnezyum alaşım kullanıldığını fakat diğer araçlarla ilgili bu sıkıntının dile getirilmediğinden bahsetmiş. Otomatik Focus 2 sahibi bir tanıdığın aracında Lpg kaynaklı 4000 lira civarında masraf çıktığını biliyorum.

araçta hiçbir sorun yok dünya çapında bir markanın kanıtlanmış bir motor ünitesi var üzerinde ama benzinli kullanılacak diye üretiliyor ben de öyle kullananlardanım..yani kafam rahat.. lpg takarak yok stop etti tekledi zıpladı çupladı gibi zamazingolarla uğraşmayan km de acaba şu kadar kuruşmu yakarım bu kadar da mı amorti ederim demeyenlerdeniz.. siz de alır ve lpg siz binerseniz torunlarınıza ve sizden sonraki kuşaklara hediye edersiniz aracınızı...

• quote:

Orijinalden alıntı: wave61
    araçta hiçbir sorun yok dünya çapında bir markanın kanıtlanmış bir motor ünitesi var üzerinde ama benzinli kullanılacak diye üretiliyor ben de öyle kullananlardanım..yani kafam rahat.. lpg takarak yok stop etti tekledi zıpladı çupladı gibi zamazingolarla uğraşmayan km de acaba şu kadar kuruşmu yakarım bu kadar da mı amorti ederim demeyenlerdeniz.. siz de alır ve lpg siz binerseniz torunlarınıza ve sizden sonraki kuşaklara hediye edersiniz aracınızı...

Aynı fikirdeyim. Eski arabama (Corolla) nasıl olsa Japon ne koysan çalışır diye 1100 liraya Atikerin en iyi sistemini taktırmıştım ve aracı o dönemdeki fazla kullanmam sayesinde verdiğim parayı 6 ayda amorti ettim. Fakat Astra ile yılda 10 bini geçeceğimi sanmıyorum. Zaten taktırmaya kalksam 2500 lira ve üstü bir meblağ vererek Landi ya da Prins düşünürüm onu da amorti etmek için 25-30 bin kullanmam gerekir. 2 yıla arabayı satmayacağımın garantisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

quote:

Orijinalden alıntı: wave61

Aynı fikirdeyim. Eski arabama (Corolla) nasıl olsa Japon ne koysan çalışır diye 1100 liraya Atikerin en iyi sistemini taktırmıştım ve aracı o dönemdeki fazla kullanmam sayesinde verdiğim parayı 6 ayda amorti ettim. Fakat Astra ile yılda 10 bini geçeceğimi sanmıyorum. Zaten taktırmaya kalksam 2500 lira ve üstü bir meblağ vererek Landi ya da Prins düşünürüm onu da amorti etmek için 25-30 bin kullanmam gerekir. 2 yıla arabayı satmayacağımın garantisi yok.

son kasadan bahsediyorsak kolay eskiyecek bir araç değil öncelikle.. sıkılacağınızı da düşünmüyorum ama bilinmez zevkler değişebilir.. ben genelde aldığım şeyleri herşeyi sıfır alır ve uzun müddet kullanırım arada bir bağlılık oluşur neticede dünya malı fazla kapılmamak gerek ama e parada kolay kaanılmıyor ucuz mal alacak kadar da zengin olamıyoruz.. yoksa adam mercedes alıyor lpg yi gömüyor aracın ciğerine sonra diyor yok kardeşim benzinde binilmez.. yani tezatlarla yaşayan insanımız çok maalesef daha 10 bin km ve altı tonla satılık lpg li araç var vs. vs. adamın içtiği sigara bana ayda 1 depo benzin eder yok efendim yakıt pahalı diyor yakıt pahalı değil fiyatının arrtması gereken çok şey var dahaa çoook.. he bu arada memurum...

• valla arkadaslar hangi motor oluyor bilmem ama 2005 h.kasa 1.6 twinport yazanlardan birini aliyordum.az kalsin. neyseki servis kayitlarina ulastim. özel serviste sekman falan atmışlar, conta monta ne varsa değistirmislerdi. arac 120bindeydi lpg li 30bin kullanilmis. aman diykm. siz yinede dikkatli.olun. ben almadim o yuzden araci bi daha ayar tutmaz falan diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg li üretilen araç varsa onu alın opel dünyanın en sağlam motorlarını kullanır benzn ya da dizel!
  • cihanabana kullanıcısına yanıt
    Yapmayın hocam,aynı mesajımı size de yazıyorum.
    Şundan adım gibi eminim;
    1.doğru montaj ve kusursuz işçilik
    2.Kullanım tarzı

eşittir 100 bin ve üstü kilometre.
    Kendi aracımdan biliyorum.Z16XEP motor.Sattığım arkadaş hala kullanıyor lpg'li olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Yapmayın hocam,aynı mesajımı size de yazıyorum.
    Şundan adım gibi eminim;
    1.doğru montaj ve kusursuz işçilik
    2.Kullanım tarzı

eşittir 100 bin ve üstü kilometre.
    Kendi aracımdan biliyorum.Z16XEP motor.Sattığım arkadaş hala kullanıyor lpg'li olarak.

o eski tip motor lpg ye daha dayanıklı diyor firmalar..
  • wave61 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum,sorun A kodlu motorla ilgili,Euro 5 normlarına uygun salınım yapan motor,benimki Euro 4 salınımı yapıyor,ama Z motorda bile bir dünya supap eriten kişi mevcut,o yüzden yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Biliyorum,sorun A kodlu motorla ilgili,Euro 5 normlarına uygun salınım yapan motor,benimki Euro 4 salınımı yapıyor,ama Z motorda bile bir dünya supap eriten kişi mevcut,o yüzden yazdım.

aracım 170000 km de imzamda var zaten lpg ne zaman takılmış bilmiyorum lpg de problemim hiç olmadı şükür ancak araç deli gibi yağ eksiltiyor 1000 km de 1 litre kadar
  • Var mi eriten arkadaslar ?

• 2017 Agustosu olmuş hala eriyen subap yok demek ki.
    Opellerin ikinci elde iyi olmasından rahatsız olan birkaç bilgili uyanık sağda solda
    kuyuya bir taş atıyor.O kadar müşteri uyanıkların kapısını çalmak zorunda kalıyor.
    Bütün mesele bu.
    Zaten subap erimesi olsada bir senede masrafını amorti ediyor Lpg kullanımında.
    Sonrada yıllarca sorunsuz devam.Çokta kafaya takılacak durum olmadığını düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bende opel astra sedan alacaktim internetteki yorumlari okudum yok araba gitmiyor yokuş cikmiyor subab eriyor ici dar bunlar aklimi karıştırdı hep gittim arabayi test ettim internette yazilan yorumlarla yaptigim teste dağlar kadar fark var o yüzden internetteki yorumlari aldırış etmeyiniz.

Not: Araci aldim Opel Astra 1.6 115 Hp Sedan edition pls Kar beyazı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.