Şimdi Ara

a220 2+1 ses sistmeinin sol hoparlörü bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Creative A220 ses sisteminin sol kolonu gidip geliyordu. En sonunda hiç çalışmaz oldu.
    Sistemden memnundum o yüzden uygun bir hoparlör içi bulursam değiştirebilmek veya tamir edebilmek istiyorum.

Görünürde hiç bişey arızalı değil gibi. Ne bozulmuş olabilir sizce?
    veya Sistemin tek hoparlörünü bir yerlerden bulabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voicekiLLer -- 11 Ağustos 2016; 1:30:55 >

• içini açtım baktım 6 ohm 3Watt lık bir hoparlör var. Hoparlörün kendisi gidik hala çözemedim. Uygun hoparlörü satan bir yer var mıdır bildiğiniz?
  • voicekiLLer kullanıcısına yanıt
    Gidip geliyorsa ariza yapmamistir korkmayin :)

İki farkli neden var, oncelikle jack girisi. Bilgisayar veya telefon her neyse ona soktugunuz 3 bolmeli jack, temassizlik yapip bi kanala ses iletemiyordur. İlk once onu kontrol edin oynatarak.

İkinci neden hoparlor kablosu veya soketi. Önce sag ve sol hoparlorun soketinlerini cikartarak ters takin, sagi sola solu saga. Eger calisan sagdaki sola takildiginda ses vermezse elektronikciye gidip jacki kesip yenisini takmalarini soyleyin calismazsa hala kartta ariza vardir ya soketten ya baska yerden. Ama calismayan sol hoparloru saga taktiginizda ses gelmez ise Soketi takiliyken sag sol bir seyler yapin temassizlik var mi ? Ya da hoparloru elinize alip biraz geri giderek hoparlor kablosu havaya kalkacak kadar gerdirin. Hoparloru sallayarak kabloyu haraket ettirin. Ses gidip geliyor mu ? Hoparlorun dibinden kabloyu oynatin.

Bence jack temazssizlik yapiyor olabilir bunu ogrenmek icin yazdiklarimi deneyin. Jack degistiginde hala soldan gelmezse o zaman tekrar gorusuruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Öncelikle cevabın için teşekkürler.

Maalesef sağı sola, solu sağa takma gibi bir durumu yapamıyorum. Sağ hoparlör direkt kumanda görevi görüyor ve woofer ve sol kolona aktarım sağ hoparlör üzerinden. Yani giriş mantıkları aynı değil.
    O yüzden direkt sol hoparlörü başka sistemlerde vs denedim. Sonuç alamayınca sol hoparlörün içini söktüm.

Kablolarda vs hiç bir sorun yok. Sorun hoparlörün kendisinde. Tamamen söktüm başka bir kabloyu temas ettirip direkt ses vermeyi denedim. Hiç tepki yok.

a220 2+1 ses sistmeinin sol hoparlörü bozuk  a220 2+1 ses sistmeinin sol hoparlörü bozuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voicekiLLer -- 12 Ağustos 2016; 1:07:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.