Şimdi Ara

A3 1.4 TFSI Stronic Sportback vs. F20 116i Otomatik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
7.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.16 sanki daha büyük bir modelden her boyutta farklı katsayılarla küçültülerek üretilmiş gibi. Farlar maşallah 7 serisine koysan gider, kaputun duruşu farlarla filan fena derecede uyumsuz. A3 ise gerçekte tasarım olarak başarılı, keza motoru da fena değil. Bence seçim için düşünecek fazla birşey yok, eğer özellikle Bmw diye takıntı yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

1.4 lerde en iyi motor ödülü alfada değil mi?

alfa hem az yakıyor hem tasarım açısından müthiş bir otomobil hem dinamik özellikleri çok iyi hem performanslı hem geniş hem de kaliteli.Giulettayı nasıl beğenmemiş diye ondan sordum zaten.Baksanıza şuna:
     A3 1.4 TFSI Stronic Sportback vs. F20 116i Otomatik

• quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

quote:

Orijinalden alıntı: Tunarda

A3 gerek konfor ve ses yalıtımı gerekse de yol tutus acısından premium degil teknolojisi eski. Hatta golfün de gerisinde. BMW yeni teknoloji olarak daha güven veriyor özellikle yol tutus acısından.

sallamanın bukadarı. golf ten kötüymüş yuh ya. ya harbiden anlamıyorum koskoca audi 2009 makyaj yapıp A3 ü halen üretiyor bunun üstüne birde 2011 de yeni bir modeli olan rs3 ü piyasaya sürüyor ve sen gelip burda golften geride diyorsun.

rs3 2011 de piyasaya çıktı, buna rağmen golf r dan kötüymüş demekki bunuda öğrenmiş olduk senin mantığa göre..

ayrıca bu arkadaş 2011 engine of the year ödülününde sahibidir kendi kategorisinde.

konuya dönersek ,A3 sline sportback ve A5 sline coupe efsane tasarımlara sahip bana göre audide,ikisininde yeni gelecek modelleri şuankileri aratacak.

A3 daha konforlu,1 serisi daha sportif, ama sline süspansiyon olursa A3 geri kalmaz sportiflik konusunda, tabi BMW arkadan itiş bunuda göz önüne almak lazım.

Forumda provokasyon yapmaya meraklı insanların varlığı gercekten üzücü. Ben motorla ilgili yorum yapmadim 1.4 tsı mükemmel bir motor. A3 un motoru zaten golfte kullanılıyor ama ses yalıtımı çok kotu. Bu anlamda teknolojisi yeni degil. Hem golf U hem a3 u kullandim ve konfor ve yol tutus acisindan değerlendirdim. Golf bariz sekilde daha sessiz ve kaliteli. Yeni a3 geldiginde eminim bu sorun duzeltilecektir ama mevcut haliyle zayıf. Şayet karşılaştırma a3 ve 1.16 arasindaysa daha yeni teknoloji olan BMW tercih edilmelidir. Performans ve yol tutus acısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yorum yazarken de en azından doğru okuyup provoke etmeden sadece düşüncelerimizi belirtirsek seviyeyi korumuş oluruz. Şayet araçlar kullanılmadiysa da bunu belirtmek de doğru olur sanırım.

• quote:

quote:

1.4 tfsi zaten ödülleri toplamıştı geçmişte, 2011 de 2.5 tfsi ödül aldı 1.4 tfsi değil.

Konu 2.5 değil ki benim bildiğim en son 1.4 lerde en iyi motor alfanın multiair

zaten dediğim gibi 1.4tsi 125 hp de kalıyor.

arkadan audi ile s-line da alsan nal toplarsın.
  • a3 sportback eskı aracım sımdıkı aracım f20 85 bın tl ye gıtsın 118i sport line versiyonunu alsın bence en mantıklı secım olur. f20 a3 ten 2-3 gomlek ustun bır araba . Ayrıca f20 nın performansı bıraz daha ıyı a3 ten.
  • demedi demeyin alfada yakinda vw gibi olacak alfistiler sayesinde her konu iyi kotu ya vw'ye yada alfaya kayiyor
  • scirocco da düşünebilirsin neticede geçtiği yerlerde daha çok baktıran bir araç
  • 1 sersi derim neticede a3 den daha yeni bir araç hem 8 ileri şanzıman ve motoruyla daha iyi 1.4 tsiden
  • bmw f20 fotolarda çok şık durmasada canlı görünce insan güzelliğini fark edebiliyor özellikle geceleri çok daha şık
    ama bmw forumlarında 120 km ve sonrasında aracın içeriye çok fazla rüzgar sesi aldığı şekline kullanıcı yorumları var ben kullanmadım onların yalancısıyım
    a3 ile aynı gün içerisinde ankara-istanbul,istanbul-ankara yolculuğu yaptım performans ve konfor olarak çok beğendim hatta bende geçtiğimiz aralık ayında 1.2 tfsı s tronic araç alacaktım ki yeni kasanın çıkacağını öğrenip biraz daha beklemeye aldım ve bildiğim kadarıyla resmi olarak yeni a3 ün resimleri daha belli değil gibi genelde ortalıkta dolasanlar fotoshop veya tahmin üzerine yapılan çalışmalar bence arakadasın beklesin eğer çok acelesi yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: gokay53

bmw f20 fotolarda çok şık durmasada canlı görünce insan güzelliğini fark edebiliyor özellikle geceleri çok daha şık
    ama bmw forumlarında 120 km ve sonrasında aracın içeriye çok fazla rüzgar sesi aldığı şekline kullanıcı yorumları var ben kullanmadım onların yalancısıyım
    a3 ile aynı gün içerisinde ankara-istanbul,istanbul-ankara yolculuğu yaptım performans ve konfor olarak çok beğendim hatta bende geçtiğimiz aralık ayında 1.2 tfsı s tronic araç alacaktım ki yeni kasanın çıkacağını öğrenip biraz daha beklemeye aldım ve bildiğim kadarıyla resmi olarak yeni a3 ün resimleri daha belli değil gibi genelde ortalıkta dolasanlar fotoshop veya tahmin üzerine yapılan çalışmalar bence arakadasın beklesin eğer çok acelesi yoksa

Yeni a3 hazır. 2 hafta içinde basına tanıtılıcak

• Gerek motorun atmosferik olup daha güçlü olması (1.4 122 hp tsi olanından bahsediyorum) gerek sürüş hissi gerek motor sesi gibi nedenlerden dolayı tercihim BMW'den yana olurdu.
  • 1.18 1.6 170hp 8ileri At, motor ve şanzıman olarak 1.4 tsi dsg den üstün. ancak konfor olarak, (yumuşak amortisör,direksiyon) a3 üstün. arkadaşınız hangisine daha çok önem veriyorsa ona göre karar verebilir.
  • Şu Jülyeta da ne arabaymış arkadaş, tasarım da tasarım... Tasarım göreceli diyorsunuz, adamlar inadına tasarım diyorlar. Berbat bir tasarımı var bana göre. Hele konsol tasarımı yapılırken iş çıkışı geç saatlere denk gelmiş hep galiba. Konsol yok çünkü arabada.
  • Audi arkadan itis olsaydi Keske
  • Golf VI Golf 6 platformu kullanıyor, a3 ise hala eski platform kullanıyor. yeni Golf teknolojik olarak A3 den ileride...Bu gerçek...

A3 de hala aynı presleri aynı montaj hattını kullanıyorlar.

Her yeni platformda yeni nesil üretim teknolojileri vs. giriyor işin içine... Yeni a3 ü beklemekte fayda var.

Eski A3 e yandna baktığınızda maliyet düşürmek için yapıldığı belli olan dümdüz bir profil var ve bence hiç hoş durmuyor.Dümdüz kapı..

Bir de BMW ye bakın güncel tasarım anlayışını taşıyor... Her ne kadar ön farları çok çekici bulmasam da...

Bu arada arkadan itiş yok arkadan çekiş var, son yazan arkadaşa yorum... itiş diye bir terminoloji yok.

Aracın tekerleklerinde çekiş olur. Motorun çekiş gücü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Golf VI Golf 6 platformu kullanıyor, a3 ise hala eski platform kullanıyor. yeni Golf teknolojik olarak A3 den ileride...Bu gerçek...

A3 de hala aynı presleri aynı montaj hattını kullanıyorlar.

Her yeni platformda yeni nesil üretim teknolojileri vs. giriyor işin içine... Yeni a3 ü beklemekte fayda var.

Eski A3 e yandna baktığınızda maliyet düşürmek için yapıldığı belli olan dümdüz bir profil var ve bence hiç hoş durmuyor.Dümdüz kapı..

Bir de BMW ye bakın güncel tasarım anlayışını taşıyor... Her ne kadar ön farları çok çekici bulmasam da...

Bu arada arkadan itiş yok arkadan çekiş var, son yazan arkadaşa yorum... itiş diye bir terminoloji yok.

Aracın tekerleklerinde çekiş olur. Motorun çekiş gücü...

golf 6 platformu diye birşey yok.

golf 6 bildiğin golf5 in makyajlısı bu da a3 ile aynı platform olduğunu gösterir.

yeni platform golf 6 ay sonra tanıtılıcak.

• Herhalde 25 senedir aynı kasayla satılan A3' e beş kuruş çalışmaz benden.
    Hani önüne kepçe taksan belediyeler, siren taksan emniyet, damper koysan nakliye şirketleri alacak aracı. mantar gibi heryerde A3 var.

Çok iyi bir tasarım, zaten iyi olmazsa bunca senedir aynı kasa, ufak makyajlarla devam edemezdi. Fakat artık eskidi ve bıktık A3' ten. İnsan 80 bin tl vereceği HB aracın daha özel olmasını istiyor. Mesela Quadrifoglio Verde Giulietta ... Özel bir model. Fakat arkadaşınız istemiyor, bu durumda kesinlikle yeni 1 serisi tavsiye ederdim. Yeni şanzuman ve motorlarla oldukça iyi bir seçenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 20 Şubat 2012; 15:30:39 >
  • quote:

quote:

quote:

1.4 tfsi zaten ödülleri toplamıştı geçmişte, 2011 de 2.5 tfsi ödül aldı 1.4 tfsi değil.

O nalı sadece a3 değil 116i ye de toplatırsın alfayla arasında 40 beygir fark var.Ayriyeten giulettanın tüketimi bu iki araçtan da daha başarılı.Fiyatı da 10 bin lira daha ucuz.Ve bir arkadaşım konsol yok arabada demiş bu ne trol üssü mü?

Bir de BMW ye bakalım:

Bu da audi:

Dinamik özellikler yol tutuş güç fiyat hemen her açıdan alfa daha üstün.Üstüne bir de zengin ve geniş Distinctive paketiyle geliyor.Mesele alfisti olmak değildir yeğen demiş dayımız:göz var nizam var efenim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 20 Şubat 2012; 16:01:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

quote:

quote:

O nalı sadece a3 değil 116i ye de toplatırsın alfayla arasında 40 beygir fark var.Ayriyeten giulettanın tüketimi bu iki araçtan da daha başarılı.Fiyatı da 10 bin lira daha ucuz.Ve bir arkadaşım konsol yok arabada demiş bu ne trol üssü mü?

Bir de BMW ye bakalım:

Bu da audi:

Dinamik özellikler yol tutuş güç fiyat hemen her açıdan alfa daha üstün.Üstüne bir de zengin ve geniş Distinctive paketiyle geliyor.Mesele alfisti olmak değildir yeğen demiş dayımız:göz var nizam var efenim.

bişey bilmiyosun bari konuşma, ne verdiğin resimler doğru nede görüşlerin

• Hem 116i hem de 118i test ettim. A3 konusunda pek bilgi sahibi degilim.

1 serisi otomobil tarihinde uretilmis tek arkadan itisli hatchback.

Surusu gercekten cok keyifli, direksiyonu ve tepkileri mukemmel, ic tasarim guzel, 8 ileri sanziman zaten sanat eseri.

Ama tipine hala tam alisamadim. Onden biraz orantisiz gozukuyor gozume. Onun haricinde yan profiline bayildigim bir otomobil.

A3'te cok kaliteli bir otomobil. Fakat omrunu tamamlamak uzere olan bir otomobil.

1 serisi ise yeni cikti, etrafta pek yok, kendisini ozel hissedebilir derim.

Ben olsam 116i alirdim, sport line ve buyuk jant'li. Kucuk jant kesinlikle olmamali bence. Buyuk jant olunca tasarim kusurunu biraz ortuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.