Şimdi Ara

A3 Sedan (212. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
273.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler hocam.

bence çok şık olmuş
  • A3 Sedan aracım var. 2016 model kısa zaman önce bakımdan çıktı. Gaz pedalına bastığımda bazen gırç gırç diye bir ses geliyor. Sanki dönen bir şey sürtünme yapıyor gibi. Ne olabilir? Fikri olan var mı?
  • Merhaba arkadaşlar;

sizlere dün başımdan geçenleri anlatmak isterim,

sabah işe gitmek üzere aracıma bindim, yol üzerinde bir kısa bir tünelden geçiyorum tünele girince ekranda sol kısa/uzun far arızası diye yazı çıktı, ışıklarda önümdeki siyah araca iyice yaklaşıp ışıkları yaktım, sol fark çok cılız ve pembe yanıyor, ampulu bozuldu demekki neyse öğle arası hallederim dedim.

iş yerine geldim internette kısa bir araştırma sonucu xenon farlı a3'lerde ampul değişimi için farın tamamen yerinden çıkartılıp dışarda değişiklik yapılması gerektiği yazıyordu, önce yok ya öyle değildir diye düşündüm ama maalesef öyleymiş, farın arkasındaki kapakları far çıkmadan açmak mümkün değil, peki far nasıl çıkacak? farın çıkması için tampon çıkmalı çünkü 4 civata tutuyor ve bir tanesi tamponun arkasında, peki tampon nasıl çıkıyor? çamurluk davlumbazını çıkartıp görünen vidalar dışında taaa derinlerdeki bir kaç civatayı da çıkarmadan çıkmıyor. sadece ampul değiştireceksiniz, far çıkacak, tampon tam çıkarılmasa da civataları sökülüp biraz öne çekilecek davlumbaz aynı şekilde yarısına kadar sökülüp kenara çekilecek.

orjinal far en ucuz 400 tl d3s ampul tipi 4300 kelvinlik, 90 liraya da var kimse tavsiye etmiyor, değişim için 100-150 arası işçilik isteniyor belki 10 yeri aradım, totalde 650 lira isteyen de oldu ama en uygunu vwtech bostancıydı ampul 350 işçilik 100 toplam 450 liraya halledilebilirdi.

Peki ben ne yaptım? bir akrabamı aradım araç satış servis işinde olan, o ampullerin toptancısı var tanıdık git ona en azından ampulu ucuza alırsın dedi, aradım ben ampul için 255 lira fiyat verdi, nasıl takıcaz dedim normalde ben takma işine karışmam ama madem tanıdık gel beraber takarız dedi.

tam 2,5 saat youtube'tan tampon nasıl sökülür videoları izleyerek söküp değiştirdik, çektiğimiz çileyi size tarif etmem çok zor, elimiz kolumuz yara bere içinde kaldı, adam hayattan soğudu bir daha babamın oğlu gelse girişmem bu işe dedi, haklı ben de girişmem. belki toplamda 25-30 tane vida söktük büyük kısmı abuk subuk yerlerde elinizi kolunuzu uzatmaya çalışırken mutlaka bir yerlerinizi kanatıyorsunuz, farı elimize aldığımızda arabaya bir baktım tamponun yarısı önde farın yerinde koca bir boşluk davlumbaz lastiğin üstüne düşmüş, hocam dedim bu arabayı nasıl toparlıycaz biz? hadi söktük ama bu vidaların nereden çıktığını hatırlamıyoruz dedim, videoyu tersten izliycez dedi :)

evet videoyu sondan başa izledik adım adım, arabayı topladık üstelik vida artmadı

bu süreçte öğrendiklerim arasında kulağa küpe olması gerekenler şunlar;

1- bizim arabaların orjinal far ampulleri Philips, Osram ve photon üçünün de fiyatı 300-450 arasında değişiyor. piyasada çok fazla sahte philips ampul var, eğer philips'in d3s ampul tipinde 4300 kelvinlik modelinin 150 liraya satıldığını görürseniz bilin ki o ampul sahte.

2- tek tarafın ampulu değiştirilirken iki tarafın birbirinden renk farkı olmaması için mutlaka 4300 kelvin değerinde bir ampul takmalısınız ancak her halukarda yeni takılan daha parlak yanacak ama en azından rent tonu farkı olmayacak.

3- bu iş insanın kendi kendine yapabileceği bir şey değil kesinlikle minimum 2 kişi gerekiyor ama bence çekilen çileyi düşünürseniz 100 lira işçilikle karşılaştırılmaz bile verin 100 lirayı yaptırın.

4- ola ki kendiniz yaptınız tamponu öne çekerken söktüğünüz far yıkamanın su hortumlarının yerine iyi oturduğundan emin olun, biz işimiz bitti çok şükür derken deneme amaçlı su fişkırttım ve borular yerinden çıktı, sonra davlumbazı tekrar sokup daracık bir alandan yeniden oturttuk yerine.

5- tekrar söylüyorum kendiniz yapmayın hatta bir daha söylüyorum kendiniz yapmayın, o tamponun çıkması için alttan sökülmesi gereken zibilyon tane vida var, arabanın altında çalışmak için krikoyla kaldırmanız gerekiyor arabayı, sanırım kafanızda canlanmıştır.

ben işçilik vermedim ampulu uzuca aldım yaklaşık 250 lira para cebimde kaldı(sanayi fiyatına göre). bu forumda yine birisi serviste 2 yıl önce 850 liraya ampul değiştirdiğini yazmış, şimdiki fiyatlarla 1000 lira falan isterler herhalde doğuşta.

aracım 2014 model yaklaşık 90 bin km'de, bu da xenon ampullerinizin ömrüne dair bir fikir verebilir.

selamlar.

• A3 Sedan aracım var. 2016 model kısa zaman önce bakımdan çıktı. Gaz pedalına bastığımda bazen gırç gırç diye bir ses geliyor. Sanki dönen bir şey sürtünme yapıyor gibi. Ne olabilir? Fikri olan var mı?

diye yazmıştım. Servise götürdüm. Kavramanın değişmesi gerekiyormuş. Anormal değil mi? Km si de düşük. Kullanımla alakalı olabilir mi? ya da tamamen şans mı? ek garantim var. Acele etmesem daha iyi olur diye düşünüyorum. Başka bir sıkıntı yaratma durumu olabilir mi?
  • cemakg C kullanıcısına yanıt
    merhaba;

kavramanın bitmesi biraz kullanım alışkanlıklarınızla ilgili aslında, arabayı çok sık askıda bırakıyorsanız, yani frenle durmak yerine yavaş yavaş ilerlemek yada frensiz yokuşta hareketsiz tutmak gibi kavrama aynı düz vitesteki debriyaj balatası gibi bitecektir ancak bunları yapmadığınız halde bittiyse bu garip bir durum, aracınız kaç kilometrede ve hangi şehirde yaşıyorsunuz?
  • darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    28000 KM. İstanbul, genelde hafta sonları kullanılıyor.
  • cemakg C kullanıcısına yanıt
    o zaman çok garip gerçekten. kendimden örnek vermem gerekirse aracım 87 bin km'de hafta içi şişli-bostancı gidip geliyorum henüz kavrama mekatronik vs bir sorunum olmadı, itiraf etmek gerekirse şu askıda bırakma olayına takıntı derecesinde dikkat ederim onun etkisi var mıdır bilmiyorum ama 28 bin km'de kavramanın sorun çıkarması bana hiç mantıklı gelmedi.

eğer garantiden halledeceklerse verin değiştirsinler kavramayı zararı olmaz kavrama yenilenmiş olur.
  • darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için.
  • Herkese merhaba;

bakım için fiyat sordum yetkili servis 1750 tl dedi. Geçen sene 985 e yaptırmıştım şok oldum resmen.
  • Arkadaşlar selam. Topik aylardır bomboş. Bölümü domine eden yeni araç alan veya almak isteyen, fiyat alan soran arkadaşlarmış. Son zamanlarda tık yok tabii. Şu an internette gezerken reklamlar çıkıyo, sedan 326-354 arası başlangıç fiyatlarıyla dolaşıyor. Tabii bu fiyatlar olmaz daha uyguna bulunur ama alınır gibi değil. Daha kısa bir süre önce (1 bilemediniz1.5 yıl) 280 K a A6 TDI Quattro vardı kampnaya ile vs. Maaşıma baya bi zam olmazsa veya euro baya bi düşmezse uzun bi süre bu sınıf bier araba alamayacağım
  • bu noktadan sonra artık bu araca binmek başlı başına bir lükstür, pazartesi günü servis randevum var 90 bin km için kara kara düşünüyorum ne kadar masraf çıkacak diye, arada kendimi internette benzin+lpg megane vs bakarken buluyorum, benim arabayı şu kadara satsam sonra bunu alsam arada bu kadar para kalır onu da ne olur ne olmaz diyip kenara mı atsam diye, yakın zamanda işe gidip gelmek için toplu taşımaya geçmeyi düşünüyorum vs. işler desen zaten kötü gidiyor yarın ne olacağı meçhul. o yüzden topic'in boş kalmsı normal şu şartlarda kim bu paralara araba alabilir ki?
  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar. İşletme maliyeti ile yürütmeye odaklıyız artık Yakında Mısır - Irak - İran gibi eski püskü arabalara biniyor olabileceğiz bu gidişle. Döviz bugün sabitlense aradaki farkı senede 1-TL olarak hesaplasak ancak 3 senede eski alım gücümüz yerine geliyor. Yükselmeye devam ederse seneleri ekleyin ki bu arada sağlık bozulmayacak , işlerimizi kaybetmeyeceğiz vs. vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla arabayı satsam diyorum ben de, para da etmiyor, 2015 ambition, 2. el fiyatı 2 yıldır hep 110-120 (malum siteye göre), 0 km kaç lira olursa olsun benimkinin fiyatı değişmiyor. Satsak ne alacağız? Anlamı yok. Şu an pozisyonu koruyoruz.
    Döviz bir anda ivmelendiği için fiyatların ikinci el piyasasına yansıması zaman alacak. 0km fiyatları uçuşa geçti. Yalnız alım gücünü çok kaybettik. Kimsenin 0km veya 2.el araç düşünecek hali de kalmadı. Bu nedenle fiyatlar bir süre yükselmeyecektir. Artış devam etmezse seneye yaza doğru 2.ellerde hissedilir yukarı yönlü hareket başlar bence. Şimdilik eldekileri yürütüp aksiyona girmemek en mantıklı tercih gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Aynen inşallah ekonomi toparlar.
  • 2014 audi a3 sedan sahibiyim arabayı bu yıl 60000 bakımına götürücem , istenilen fiyat 1700 tl , geçen yıl aynı bakıma 848.00 tl vermiştim .
    Garantisi biten arkadaşlar servise özel bayiye götürmek mi mantıklı yetkili servise mi ?
  • hk48 H kullanıcısına yanıt
    benden de aynı fiyat istendi anlayamadım
  • Arkadaşlar sakın resmi servis dışında bir yere gitmeyin, önünden bile geçmeyin. Garanti dolsa bile.
    Dışarıda 600 tl lik bir iş için , 3 katı fazla para verimicem bende yetkili serviste yaptırmayı düşünüyordum fakat şartlar özel servise itiyor.
    Merhaba;

Ben de hiç dışarıya bakım tamirat vs yaptırmadım ancak piyasada nam salmış gidenlerin çok memnun olduğunu söylediği çokça servis var açıkçası bu fiyat politikası ve insanların ekonomik açıdan zor günler geçiriyor olması sebebiyle ben sadece audi'de değil premium markaların tamamında insanların sanayiye yöneleceğini düşünüyorum.

sizin kötü bir tecrübeniz mi oldu?
  • 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.