Şimdi Ara

A3 Sedan (211. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
273.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün servisten çağırdılar imzalamam gereken belgeler için, servis danışmanıyla konuştum araca bir ön inceleme yapmışlar direklerde hasar yokmuş.

direk çok sert bir malzeme öyle kolay kolay hasar almaz yandan hızla araç vurması yada spin atıp direğe&bariyere çarparsanız hasar görür dedi.

şimdi onarım bekliyorum, ön kapıda da hasar olmadığını ancak daha detaylı bakacaklarını söylediler.

aracımın daha önce kazası boyası değişeni tramer kaydı yoktu acaba şimdi ne kadar değer kaybetmiş olacak, canımı en çok sıkan konulardan biri bu araba yapılır gelir ama değer kaybını nasıl tazmin edeceğimizi zaman gösterecek. aracım ambition paket 2015 model 84 bin km'de cam tavan ve xenon var.

bazı siteler var aracım kaç para eder vs diye, oradan aracımın özelliklerini girip hasarsız değerine baktığımda 123 bin çıkıyor, sonra aynı özelliklere sol arka kapı değişmiştir seçeneğini ekliyorum değerini 115 bine indiriyor bu gerçekçi mi sizce?

• darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Bana biraz düşük değer veriyorlar gibi geldi hocam. En temizi DoD'dan değer isteyin üzerine 5k - 8k ekleyin. Aracı acil satım değeriyle alıp en az bu kadar net kâr etmeye çalışıyorlar çünkü .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pharheke kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda 4 civarında yakabilir hocam, rakım farkı falan olursa sizin bahsettiğiniz 3,2 bile olabilir ancak ben şehir içi 4 gibi olan tüketimdeki şehir içi hız ortalamasını sormuştum. Diğer taraftan 8lt gören insanlar ile doğru kıyaslama imkanı için. Yoksa bahsedilen rakamlar yanlıştır vs dememişim zaten.
    Hocam çok geçmiş olsun, bizimki basit bir ricaydı. Baya üzüldüm aracınızın haline çünkü sizin bir suçunuz yok ortada tamamen kontrolünüz dışında olmuş ve normalde çok kötüye gidebilecek bir havası var. Umarım en az zararla atlatırsınız diyeyim.
    Bir de kaskodan bir dönüş vs oldu mu acaba? Bir ara otopark hasarlarına karşı sıkıntı çıkartıyorlar diye okumuştum sanki ne oldu acaba?
    Tekrar çok geçmiş olsun.
  • halil_ibrhm kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkürler, kaskodan dönüş olmadı, işlem benim kaskomla başladı ancak daha sonra devreye otoparkın kendi mali mesuliyet sigortası girecek, o poliçeyi okudum, otopark içerisindeki araçların gördüğü hasarların araç başına 35 bin liraya kadar karşılanacağı yazıyor, zaten o sigorta bu gibi durumlar için var bu sebeple sorun olacağını sanmıyorum ama bakalım zaman ne gösterecek, araç her şekilde onarılacak o sigortada sorun olsa dahi kasko halledecektir ama benim dileğim ne hasarsızlığımın bozulması ne de maddi bir zarar görmek bunun için uğraşacağız.

Hocam çok geçmiş olsun, bilirim ciğeri sökülür insanın biz ne kadar takma desek de aynı şeyleri yaşadım; insanın aklı sürekli orda kalıyor.

Allah beterinden korusun demekten başka elimizden birşey gelmiyor.

Tekrardan çok geçmiş olsun.
  • graystorm kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkürler iyi dileklerin için.

insan üzülüyor tabi ama can sağlığı demekten başka şansımız yok, allah herkesi kazadan beladan korusun.
    Hocam
    Araç Kaza Tutanağ tutuldumu vatandaş tüm kusur bende diye yazıldı değilmi ? Benimde tüm suç karşıki arabada diye tutulmuştu. Benim kasko ile işlemler tamamlanıp, masraflar karşılandı. Kasko firması tüm masrafları karşı tarafın sigortasından aldığı için kasko hasarsızlık indirimim devam etti. Eğer sigortası yoksa şahısdan da alabilir. Yalnız plakama tramer kaydı işlendiği için hasar görülüyordu..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam sizlerin de allah korusun benzer bir durum yaşamanız durumunda aklınızda bulunsun diye süreci çok uzatmamaya çalışarak anlatayım;

Öncelikle olay özel mülk içerisinde gerçekleştiği için trafik kazası olarak sayılmıyor, burada trafik kazası olarak sayılabilmesinin tek bir koşulu var, aracı araç sahibi kullanıyor ve gidip otopark içerisinde gelip sizin arabanıza çarptı, bu durumda bu bir trafik kazası ve park halindeki araca çarpma olarak değerlendiriyor, bu durumda çarpan kişiyle kaza tutanağı tutuyorsunuz ve aracınızın hasarını onun trafik sigortasından alıyorsunuz.

ancak aracınızı otoparkçıya emanet ettiniz ve arabanızı otopark içerisinde çarptı(benim durumum), burada iki tane seçenek var, ya kaydı olmayan kaçak bir işletmedesiniz yada kaçak olmayan vergisini ödeyen ticaret sicilde otopark olarak kayıtlı bir işletmedesiniz.

kaçak bir yerdeyseniz çaresizsiniz, yapabileceğiniz hiç bir şey yok kaskonuz yoksa otoparkçının insafına kaldınız. ne yapacağınızı bilmiyorsunuz polisi aradınız polis size şunu soruyor ölü yaralı var mı? yok dediniz karakola gidip şikayetçi olun diyecek, karakola gittiniz ve şikayetçi olmak istediniz, buna biz bakmayız savcılığa gidin dosya açtırın diyecek, sonuçsuz kaldınız. kaskonuz varsa otoparkta oldu yazmayacaksınız beyanınıza gittim çarptım diyeceksiniz yada sokakta park etmiştim çarpmışlar diyeceksiniz.

kayıtlı bir otoparkta gerçekleşti olay, bir işletmenin otopark olarak sayılmasının temel kurallardan biri aşağıdaki sigortanın yaptırılması, bu bizim arabalarımıza yaptırdığımız trafik sigortasının otopark versiyonu;

www.halksigorta.com.tr
    Sayfa Bulunamadı : TEB Portföy Yönetimi
    http://www.halksigorta.com.tr/tr-TR/otopark-sorumluluk-sigortasi.aspx

şimdi geldik olayın o otoparkta olduğuna ve kazayı yapan kişinin o otoparkın SGK primlerini ödediği resmi çalışanı olduğunu kanıtlama kısmına, kazayı yapan kişi bir beyan yazıyor bu işletmede oldu ben yaptım şöyle oldu böyle oldu diye, beyanının yanına otopark mali mesuliyet sigortasının fotokopisi, vergi levhası fotokopisi ve otoparkın güncel SGK bildirgesinin fotokopisini(kazayı yapan kişinin o bildirgede adı geçiyor olmalı) ve kendi ehliyetinin fotokopisini ekliyor, sonra siz bir beyan yazıyorsunuz arabamı bırakmıştım geldim bu şekilde buldum fotoğraflarını çektim zararımın karşı tarafın sigortasından rücu edilmesini istiyorum diye, arabayı gidip servise bırakıyorsunuz ve işlemler başlıyor, ben kendi kaskomdan başlattım onların sigortasından rücu edilecek.

benim durumumda otopark sahipleri uzun zamandır tanıdığımız ve düzgün insanlar oldukları için ne gerekiyorsa yaptılar, beyan dedim yazdılar, sgk bildirgesi dedim çıkardılar vergi levhasını çıkarıp verdiler vs. peki beni kim yönlendirdi bunları yapmam gerektiğini nereden biliyordum? kaskomu yaptırdığım acentanın kartında hasar durumunda arayın diye bir cep telefonu numarası yazmışlar onu aradım ve bana tek tek ne alacağımı ne yapacağımı anlattı.

yani otopark içi özel mülk içerisindeki hasarlar normal bir trafik kazasından daha karmaşık ama eğer kaçak bir işletmede değilseniz çaresiz de değilsiniz yeterki karşınızda düzgün bir işletmeci olsun.

• Selamlar 2016 model A3 TDI Sedan ikinci yıl bakımını yaptıracağım. Yakın zamanda yaptıran var mı? Ne kadar tutuyor ve ne değiştiriyorlar?

Teşekkürler
    Hocam teşekkürler bilgilendirme için , geçmiş olsun tekrardan.

• A3 Sedan 2015 için;

Mmi radio için güncel versiyon nedir ? Servise gitmeden sizden bilgi alayım dedim.(Benimki mstd_au_p3151, bluetooth:4160)

Pedal için krom kaplamalı modeller var önerirmisiniz ?

Geri görüş kamerası için uygun fiyatlı bir çözüm varmıdır ?

Bir de hız sabitleyici olayını araştırıyorum,1260 +250 montaj ücreti çıkıyor değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 11 Mayıs 2018; 17:43:33 >
  • Arkadaşlar selamlar. Bende 2018 A3 sedan sahibi oldum. Araç design + prestij paket. Fakat maalesef cruise control ve apple carplay yok. Apple carplay ayrıca yazılım olarak mı yüklenebilir yoksa ekstra donanımda gerektiriyor mu? Ve fiyatlar konusunda bilgisi olan var mı?
  • komoli kullanıcısına yanıt
    A3 deki sistem mmi radio olduğu için yukarıda yazdığım donanım değişikliği gerekiyor o da 10-13 arası ki yetkili servisler yapmıyor..
    Cruise control ender elektronik yapıyor galiba o da 5 civarında..

• akemals42 kullanıcısına yanıt
    Hız sabitleme sisteminin 5 küsür olduğundan emin misiniz? biraz fazla gibi geldi.
    Hız sabitleme sistemi 1.5 tl civarında.
    Cruise kontrol ile sistem biraz daha gelişmiş..

Adaptif Cruise Control olanı 5k dolayları olmalı hocam. Sanırım kastedilen oydu. Standart Cruise 1.5k civarı.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    akemals42 kullanıcısına yanıt
    eğer adaptif olanıysa evet o oldukça maliyetli oluyor, ön panjuru değiştirip radar kamerası vs koyulması gerekiyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkrapsodi

Merhaba arkadaşlar,

14 yıldır araba kullanıyorum bir kere bile kaza yapmadım ama nedense tüm arabalarım bir şekilde hasar almayı başardı ama ilk defa bu kadar kötüsü oldu, arabamın kaldığı otoparkta arabayı yıkadıktan sonra geri alırken sol arka kapının açık olduğunu görmeyip geri geri gelirken duvara takmışlar. Cana geleceğine mala gelsin elbet ama bu kadarı da fazla oldu.

Arka kapı kapanmıyor ön kapı da kapanmıyor sadece kapıda değil arka kapının bağlandığı menteşelerin olduğu direkte de eğilme var. Allah beterinden saklasın cana gelmesin ama bu nedir ya. Bu nasıl bir basiretsizliktir. Arabayı çekiciye yükleyip doğuş oto maslağa gönderdim. Otoparkçılar çok eski tanıdıklarımız onlar beyan yazdı biz yaptık diye. İş yeri sigortalarını da eklediler ama ben kendi kaskomla başlatacağım süreci çünkü yetkili serviste yapılsın istiyorum sonra onların sigortasına rücu edip hasarsızlığı bozmamak amacım bakalım süreç nasıl ilerleyecek.

Bu arada biliyorsunuz aracımın otoparkta sol arka kapısı hasar almıştı, aracı 17 mayıs perşembe günü teslim aldım, 6 mayıs pazar günü servise ulaşmış pazar günü olduğu için 7 mayısta sıraya alınmıştı, 10 gün biraz uzun oldu ancak yapılan işçilikten çok memnun kaldığımı söylemem gerekir.

fatura tutarı 5.663 TL, sadece kapı tek başına 2.700 lira. işçilik boya ve değişen kapı ile alakalı parçalarla birlikte bu tutara çıkıyor.

bu süreçte önce 2016 model düz vites 1.6 cdti 43.000 km'de opel astra verdiler, düz vitesle bir sorunum yok o yüzden itiraz etmeden kullandım. bazen her şey ters gider ya bir gün işe gelirken tam kozyatağından d-100 karayoluna bağlanırken arabanın motorundan çatırtılar gelmeye başladı ve araç giderken istop etti, boşa alıp emniyete çektim bir daha çalışmadı, sigortayı aradım çekici bekledim işe taksiyle gittim. sonra dizel otomatik nissan qashqai verdiler neyse ki onu aracımı geri alana kadar kullanabildim.

aracımın tamir sonrası çektiğim fotoğraf;

A3 Sedan

• selam arkadaşlar.

@darkrapsodi hocam geçmiş olsun..

arkadaşlar dynamic aracımın sis far çerçevesine uygulama yaptım.paylaşayım istedim. A3 Sedan A3 Sedan

• 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.