Şimdi Ara

A3 Sedan (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: haykouz
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
275.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mkelleci

Evet 1.4 140hp. Muhtemelen kasimdaki bakimda yag da degisecekti zaten ama erken yazmasi hosuma gitmedi tabi. Yagi garantiden degistirmezler herhalde :)

11000 km de çıkması çok sıkıntı değil.ilk bakımdan sonra problem ortadan kalkabilir.3000 km den sonra yağ ekleyenler var.aklımda yeni scirocco da var ama ne TSİ ye nede dsg ye güvenmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

Evet 1.4 140hp. Muhtemelen kasimdaki bakimda yag da degisecekti zaten ama erken yazmasi hosuma gitmedi tabi. Yagi garantiden degistirmezler herhalde :)

benim araç da 15.000'de..11.000'deyken yağ eksik uyarısı verdi..
    140 Hp olandan...1 lt yağ ekledim...bu hafta periyodik bakım var..gidince sorucam..
  • Bu hafta benim de yolculugum vardi, donuste servise gotururum diyordum ama yag minimumda uyarisi verince hemen yol asistan numarasini aradim beni hemen nobetci usta ile konferansa aldilar, usta normal oldugu soyledi bende 1lt yag ekledim. Castrol onerdiler ama benzincide opet yag vardi sadece mecbur onu koyduk.

• mkelleci kullanıcısına yanıt
    Yağın tamamı 4-5 lt diye tahmin ediyorum. 1 lt eklesen %20 mertebesinde. Bir zamanlar Doğan SLX ler yağ eksiltirdi son hatırladığım.

Zaten VW servislerinde küçük çantalı yağ ilave seti ne işe yarar diye merak ederdim, meğer TSi içinmiş.

VW hadi neyse de Audi gibi lüks bir markada kullanıcıların bunu kabullenmesi çok ilginç.

Sensör bozulup uyarı vermese ne olacak? Sensör bozuldu diye garantiden rektifiye mi yapacaklar? Uyarı vermese de yağ seviyesi düşük olabilir. Bu nedenle ara ara yağ seviyesini kontrol etmek lazım. Bu devirde bunu yapan olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng. -- 16 Eylül 2014; 9:51:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

Yağın tamamı 4-5 lt diye tahmin ediyorum. 1 lt eklesen %20 mertebesinde. Bir zamanlar Doğan SLX ler yağ eksiltirdi son hatırladığım.

Zaten VW servislerinde küçük çantalı yağ ilave seti ne işe yarar diye merak ederdim, meğer TSi içinmiş.

VW hadi neyse de Audi gibi lüks bir markada kullanıcıların bunu kabullenmesi çok ilginç.

Sensör bozulup uyarı vermese ne olacak? Sensör bozuldu diye garantiden rektifiye mi yapacaklar? Uyarı vermese de yağ seviyesi düşük olabilir. Bu nedenle ara ara yağ seviyesini kontrol etmek lazım. Bu devirde bunu yapan olduğunu sanmıyorum.

Benim icinde bir ilk oldu bu gercekten, arkadasimin 2.0 tfsi q5'i de benzin gibi yag yakiyordu ben ona has diye dusunmustum demek ki audilerde boyle birsey var :) Servise gittigimde sikistirayim biraz ama cok birsey cikmaz muhtemelen ne diyecekler.

• mkelleci kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla kitapçığında bile yağ yakması normal diye ifade var. Ama bazı araçlar normalden daha fazla yakıyor ve o durumda müdahale ediliyor forumda yazdığına göre.

Ben sadece 1.4 modeller yakıyor sanıyordum. Sayenizde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum.

Zaten serviste yağ ekleme seti satmaları bunu normal gibi göstermenin son noktası galiba.

Deseler ki bu araçlar turbo beslemeli ve şu tarz kullanırsan yağ sarfiyatı artar, şöyle yaparsan azalır diye anlarım.

Ama sürekli devam edecek diye birşey yok aracınızda. Bir süre sonra yağ yakmayı kesti diyenler de okumuştum
  • bugün audiye uğradım.dizel xenon cam tavan ambition araca 114k fiyat verdiler.3 kollu yuvarlak direksiyon.fiyat biraz yüksek geldi
    derken kırmızı renk atraction ambiente görünümlü,audi ses sistemli,5 kol 17" jantlı 2013 model 140 hp xenon lu cam tavansız araca 96,5 fiyat verdiler.fiyatlar için ne dersiniz.daha 1 ay önce ambition için 105-107 li rakamlar dolaşıyordu
  • kardeş 17 dinamik 10 kol jantlı ledli sunroofsuz ambition için 110bin tl fiyat verdiler. (110 hp)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akon47

kardeş 17 dinamik 10 kol jantlı ledli sunroofsuz ambition için 110bin tl fiyat verdiler. (110 hp)

Fiyatların yüksekliğinden dolayı bmw ye yöneldim.audi sanırım Ekim ayında bayramdan sonra indirim sunacak.bayi Ekim ayını beklememi tavsiye etmişti

• ekim ayında gemiyle yeni araçlar geleceği için de demiş olabilir. çünkü bu kadar yerden fiyat aldım , hele bir bayram geçsin fiyatlar düşer diyen görmedim.

ben kaporayı verdim kısmetse pazartesi araca bakıp , salı teslim alacağım ben aracı. Ama baya oyaladılar beni. Araç gümrükte şurda burda geldi geliyor diye en son pzt elinizde diyorlardı şimdi salı oldu hadi bakalım.

bir de şu dolu hasarlı araçları itelerler diye korkuyorum. Gözle anlayabileceğimiz birşey midir arkadaşlar?
  • Ayrıca BMW 3.20i ED 129 bin tl fiyat aldı arkadaşım borusandan . Sunroof falan da var. Ama çok detayını bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akon47

ekim ayında gemiyle yeni araçlar geleceği için de demiş olabilir. çünkü bu kadar yerden fiyat aldım , hele bir bayram geçsin fiyatlar düşer diyen görmedim.

ben kaporayı verdim kısmetse pazartesi araca bakıp , salı teslim alacağım ben aracı. Ama baya oyaladılar beni. Araç gümrükte şurda burda geldi geliyor diye en son pzt elinizde diyorlardı şimdi salı oldu hadi bakalım.

bir de şu dolu hasarlı araçları itelerler diye korkuyorum. Gözle anlayabileceğimiz birşey midir arkadaşlar?

Bir hafta daha bekle.doğuş oto dan bir bayan söyledi.muhtemelen Levent Şubesiydi.bir ihtimal indirim olacak Ekim ayını bekle dedi telefondan.yine forumda bir kişide bayramdan sonra vw ninde küçük bir miktar indirim yapacağını söylemişti.bence aldığın yerle tekrar görüş
    3,20 ed biraz bütçeyi aşıyor.1.16 i yada 1.16 d arasındayım

• 1.16 d otomatik vites olsa ben düşünmeden alacaktım. Benzinli araba da kullanmak istemiyorum. 7 litre yaktığı söylenen araba en az 8buçuk yakıyor.

Valla herşeyi ayarladım araç için. Vademi de bozdum şu saatten sonra 1 hafta daha bekleyemem. Eğer araç düzgünse ve fiyatta herhangi bir artış olmayacaksa bu salı alıyorum kısmetse. He derlerse " beyefendi faturalandırması şöyle böyle oldu , artı şu maliyetler var " falan direk kaporayı geri alıyorum 1 hafta da beklerim ozaman.
  • Beklentiniz ne bimiyorum ama benim TDI 105hp Araç için 100 Bin fiyat aldım.
  • Akon47 A kullanıcısına yanıt
    Selamlar Herkese İzmirden,

Yakın zamanda 1.600 CC bir arac almayı düşünüyoruz yıllık 8bin Km kadar kullanımımız var halihazırdaki aracımız astra j 1.3 dizel. düşündüğüm araçlar F30 320 ied., A3 Sedan 1.4TSFI yada 1.6 TDI, CLA 180 CDi ama fiyat olarak biraz yukarıda. S60 D2 otm.vites cazip ama performansı düşündürüyor..Yorumlarınız için şimdiden tşk.ederim.

• RUTS R kullanıcısına yanıt
    Valla maddi duruma bağlı olarak eğer 9 10 litre benzin koymayacaksa 3.20 ied düşünebilirdim. A3 sedan ambition alıyorum ben inşallah. 1.3 dizelden 1.6 benzinliye geçiş biraz üzebilir yakıt açısından.
  • Akon47 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun aracınız ;) Dizele az km de olsam epeyce alıştık depoyu doldurunca unutuyorsunuz..Öyle de bir durum var.. 320ied için 8-8,5lt ş.içinde kullanıyorum yorumları var hatta sakin kulllanım 7 lt performansda 11 lt diyemleri de okuduk.. Ama dediğiniz gibi A3 sedan 1.6 TDi 7 ileri otomatik ve yeni bir model olması iç mekan kalitesi sadeliği tokluğu audi kalitesi beni kendine çekiyor :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: RUTS

Yakın zamanda 1.600 CC bir arac almayı düşünüyoruz yıllık 8bin Km kadar kullanımımız var halihazırdaki aracımız astra j 1.3 dizel. düşündüğüm araçlar F30 320 ied., A3 Sedan 1.4TSFI yada 1.6 TDI, CLA 180 CDi ama fiyat olarak biraz yukarıda. S60 D2 otm.vites cazip ama performansı düşündürüyor..Yorumlarınız için şimdiden tşk.ederim.

Bence bütçenize göre kara vermeniz gerecek. Şahsen bana fiyatı değerlendirme deseler CLA veya 320'ye yönebililirim fakat

CLA 180 CDI 127 Bin TL'den başlıyor en baz donanımı
    320 iED 137-139 Bin TL civarında yazmışlar forumdaki konusunda
    A3 Sedan TDI için ise 100 Bin TL civarında teklif almak mümkün.

Şu sıralar bende araç bakıyorum, kalbim yeni C180'de ama fiyatından dolayı uzaklaşmak zorunda kalıyorum. Dün 320 iED konusunda 137 her nedense aklımda 117 kalmıştı, bir bakayım aslnda A3 Sedan yerine diye fakat 137 yi görünce :))

A3 TDI Sedan hem fiyat açısından en uygunu gibi, ayrıca yakıt tüketimi açısından da en mükemmeli geliyor bana.
    Ben şahsi fikrim tabikide önce Mercedes sonra BMW tercih etmek isterim. Önce C180 sonra 320 iED'ye yönelmek isterim fakat hem araç miktarları hem yakıt tüketimleri A3 Sedan TDI'a yönlendiriyor insanı.

A3 Sedan TDI'da 4.5-5.5 arası tüketimlerde kullanım mümkün gözüküyor.
    Dizel Fiyatı şuan 4.34 yazıyor 4.35 desek ve 5.5 litre tüketimi elde etsek 24 lira yapıyor, düz 25 TL diyelim hadi ortalamalari geçip
    100 KM'de 25 lira şahsen bana aşırı ucuz geliyor. KM başına 0.20-0.25 kuruş arası yakıyor diyebiliriz.
    Bende 2004 model Opel Astra kullanıyorum ve 10 Litrenin altına düşmüyor :) Bu da 0.50 kuruş yapıyor.

Eğer A3 Sedan TDI seçersem benim açımdan yarı yarıya benzin oluyor ve büyük avantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

quote:

Orijinalden alıntı: RUTS

Bence bütçenize göre kara vermeniz gerecek. Şahsen bana fiyatı değerlendirme deseler CLA veya 320'ye yönebililirim fakat

CLA 180 CDI 127 Bin TL'den başlıyor en baz donanımı
    320 iED 137-139 Bin TL civarında yazmışlar forumdaki konusunda
    A3 Sedan TDI için ise 100 Bin TL civarında teklif almak mümkün.

Şu sıralar bende araç bakıyorum, kalbim yeni C180'de ama fiyatından dolayı uzaklaşmak zorunda kalıyorum. Dün 320 iED konusunda 137 her nedense aklımda 117 kalmıştı, bir bakayım aslnda A3 Sedan yerine diye fakat 137 yi görünce :))

A3 TDI Sedan hem fiyat açısından en uygunu gibi, ayrıca yakıt tüketimi açısından da en mükemmeli geliyor bana.
    Ben şahsi fikrim tabikide önce Mercedes sonra BMW tercih etmek isterim. Önce C180 sonra 320 iED'ye yönelmek isterim fakat hem araç miktarları hem yakıt tüketimleri A3 Sedan TDI'a yönlendiriyor insanı.

A3 Sedan TDI'da 4.5-5.5 arası tüketimlerde kullanım mümkün gözüküyor.
    Dizel Fiyatı şuan 4.34 yazıyor 4.35 desek ve 5.5 litre tüketimi elde etsek 24 lira yapıyor, düz 25 TL diyelim hadi ortalamalari geçip
    100 KM'de 25 lira şahsen bana aşırı ucuz geliyor. KM başına 0.20-0.25 kuruş arası yakıyor diyebiliriz.
    Bende 2004 model Opel Astra kullanıyorum ve 10 Litrenin altına düşmüyor :) Bu da 0.50 kuruş yapıyor.

Eğer A3 Sedan TDI seçersem benim açımdan yarı yarıya benzin oluyor ve büyük avantaj.

Yeni aracınız şimdiden Hayırlısı olsun ;)

Dizele az km de olsam epeyce alıştık depoyu doldurunca unutuyorsunuz..Öyle de bir durum var.. 320ied için 8-8,5lt ş.içinde kullanıyorum yorumları var hatta sakin kulllanım 7 lt performansda 11 lt diyenleri de okuduk.. Ama sizinde dediğiniz gibi A3 sedan 1.6 TDi 7 ileri otomatik ve yeni bir model olması iç mekan kalitesi sadeliği tokluğu audi kalitesi beni kendine çekiyor :))

Birde görsellik katalım aşağıdaki resimle :))

• Valla ben sizin yerinizde olsam ve bütçemde uygunsa direk bmw'ye yönelirdim.Şahsen dizel astrayı satıp aynı sınıf dizel araç olarak(cla veya audi a3)düşünmezdim.Tabiki aracınızla ilgili extra bir sıkıntınız yok ise.Aslında yıllık yaptığınız km ye göre a3 sedan 1.4 tfsi 125 lik de uygun olabilir;belliki beğeniyorsunuz aracı.Ancak Cla nın benzinlisini dahi fiyatından dolayı düşünmezdim.Seçiminizde kolay gelsin;şimdiden hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.