Şimdi Ara

A3 Sedan (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: haykouz
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
275.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler daha iyileri sizlerin olsun. aslında haklısınız aynı sınıf bir araca daha fazla para ödemenin anlamı yok ne kadar premium da olsa. d segmentine yönelmek daha mantıklı tabi ki, bazı (sağlamcı) arkadaşlarımda yeni passatı bekle diyorlar onda da A6 dan izler var kasa dizaynı yan omuz çizgileri falan.. bakalım yıl sonunu bekliyorum ama dediğiniz gibi BMW bayisine gidince herşey değişebilir :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

quote:

Orijinalden alıntı: RUTS

Selamlar Herkese İzmirden,

Yakın zamanda 1.600 CC bir arac almayı düşünüyoruz yıllık 8bin Km kadar kullanımımız var halihazırdaki aracımız astra j 1.3 dizel. düşündüğüm araçlar F30 320 ied., A3 Sedan 1.4TSFI yada 1.6 TDI, CLA 180 CDi ama fiyat olarak biraz yukarıda. S60 D2 otm.vites cazip ama performansı düşündürüyor..Yorumlarınız için şimdiden tşk.ederim.

Bence bütçenize göre kara vermeniz gerecek. Şahsen bana fiyatı değerlendirme deseler CLA veya 320'ye yönebililirim fakat

CLA 180 CDI 127 Bin TL'den başlıyor en baz donanımı
    320 iED 137-139 Bin TL civarında yazmışlar forumdaki konusunda
    A3 Sedan TDI için ise 100 Bin TL civarında teklif almak mümkün.

Şu sıralar bende araç bakıyorum, kalbim yeni C180'de ama fiyatından dolayı uzaklaşmak zorunda kalıyorum. Dün 320 iED konusunda 137 her nedense aklımda 117 kalmıştı, bir bakayım aslnda A3 Sedan yerine diye fakat 137 yi görünce :))

A3 TDI Sedan hem fiyat açısından en uygunu gibi, ayrıca yakıt tüketimi açısından da en mükemmeli geliyor bana.
    Ben şahsi fikrim tabikide önce Mercedes sonra BMW tercih etmek isterim. Önce C180 sonra 320 iED'ye yönelmek isterim fakat hem araç miktarları hem yakıt tüketimleri A3 Sedan TDI'a yönlendiriyor insanı.

A3 Sedan TDI'da 4.5-5.5 arası tüketimlerde kullanım mümkün gözüküyor.
    Dizel Fiyatı şuan 4.34 yazıyor 4.35 desek ve 5.5 litre tüketimi elde etsek 24 lira yapıyor, düz 25 TL diyelim hadi ortalamalari geçip
    100 KM'de 25 lira şahsen bana aşırı ucuz geliyor. KM başına 0.20-0.25 kuruş arası yakıyor diyebiliriz.
    Bende 2004 model Opel Astra kullanıyorum ve 10 Litrenin altına düşmüyor :) Bu da 0.50 kuruş yapıyor.

Eğer A3 Sedan TDI seçersem benim açımdan yarı yarıya benzin oluyor ve büyük avantaj.

astra j 1.3 dizel 'den sonra yazmış olduğunuz araçların hiçbirinde performans sıkıntısı olmayacaktır. Anca kendi aralarında bir fark olur.

öncelikle Max limitinizi belirlemeniz sonrasında Benzinli / Dİzel tercihinizi yapmanız en doğrusu olacaktır.
    Birde şu var gidip 139 bine boş 3,20i almak yerine dolusun dolu başka modeller alınması taraftarıyım. BMw , Mercedes marka araçlar bomboş alınmamalı.

C serisinin fiyatı size uzak geldiğine göre max limitinizin 140-145bin olduğunu var sayarsak ;

CLA: bu araç alınacaksa AMG alınmalı , mükemmel bir görüntüsü var ama o motor o görüntüye hiç uymuyor. Yaşınızı da bilmiyorum , performans beklentiniz yoksa iyi bir tercih olur ama amg paket : 150bin
    320i ED: Boş hali 139bin olan bu araç donanım eklendiğinde sizin limitlerinizi aşacaktır.
    Geriye tek çare A3 Sedan kalıyor. 139bine boş 3.20i alacağınıza alın bu aleti , doldurun donanımları güle güle kullanın.
    hb model ama volvo v40 r design , kırmızı rengiyle çok tatlı görünen bir araç. dolu bir volvo v40 r design a3 sedandan daha çok ilgimi çekiyor açıkçası.

• Kuray K kullanıcısına yanıt
    320i ed boşken 137 bin tl değil 122.000 tl şu anda.

Ama size katılıyorum bmw alınacaksa en azından xenon far olmalı sunroof güzel görünüyor.
    Konfor paket falan derken bu fiyat 130-140 bin tl yi geçecektir.

A3 sedan boş pakette ne var onada bakmak gerekiyor.
  • Öncelikle şunu söyleyeyim sunrooflu bmw 130 bin civarı.

ben A3 SEDAN AMBITION araç için ödememi yaptım. Arac geldi gördüm. Ambition paketin arkası çok güzel duruyor spoilerli gibi ve daha toplu difizörlu gibi. Resmen bayıldım. O fiyata alınacak en güzel araç bence. 108.900 tl araç fiyatı ful + ful ve sunroof yok. Sunroof tavanı 3 cm alcalttigindan istemedim. Ve ambition pakette hiz sabitleyici yok. Aracta 17 dinamik 10 kol jant var. Spor suspansiyon var. Insallah hayrini goruruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akon47 A kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun
  • 1.4 tfsi 150 hb audi a3 sedan ledli bixenon ambition pakete bayiler ortalama 105.000-TL civarında bir fiyat veriyorlar. Bmw 3.20i ed sportline plus paket fiyatı ise 134.000-TL. Bu pakette bulunan donanımları a3 sedana eklediğimizde (aldığım teklifler üzerinden yaklaşık fiyatları yazıyorum);
    - sunroof 4300-TL,
    - geri görüş kamerası 2000-TL,
    - metalik renk 3000-TL,
    - Katlanabilir elektrokrom dış aynalar 1000-TL,
    - Audi ses sistemi 1500-TL (bmw de hi fi hoparlör sistemi bu pakette standart oldu)
    - Aydınlatma paketi 1400-TL
    - spor deri direksiyon 500-TL
    -cep telefon hazırlığı 2200-TL
    sportline'da araç içerisinde kullanılan kırmızı şerit ve dikişler ile araç dışındaki görsel farklılıklar, runflat lastikler, karter koruma, sentetik deri döşeme vs hesaba katıldığında aslında a3 sedanın fiyat farkı 3 serisi ile olması gerekenden çok az. Şu an için audinin daha yüksek kar marjı ile satıldığını düşünüyorum. 3 serisi ile kıyasladığımda A3 sedanın bu fiyat seviyesinden en az bir 6-7 bin TL daha ucuz olması gerekirdi.

• major24 M kullanıcısına yanıt
    Akon47 A kullanıcısına yanıt
    Major24 değerli yorumunuz ve cavaplandırdığınız için teşekkürler. Bayramdan sonra bayilere bakıcağım canlıda tabi işler değişebilir :)) Şu an için Mantığım A3 sedan Kalbim Linelı Bir 320ied diyor. Bakalım hayırlısı yaşım 40 aynı zamanda motorsiklet kullanıcısıyım. Volvo v40r design kırmızı geçen günlerde bende gördüm araç çok güzel duruyor.. Bu arada Akon47 aracınız hayırlısı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RUTS -- 29 Eylül 2014; 21:18:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akon47

Öncelikle şunu söyleyeyim sunrooflu bmw 130 bin civarı.

ben A3 SEDAN AMBITION araç için ödememi yaptım. Arac geldi gördüm. Ambition paketin arkası çok güzel duruyor spoilerli gibi ve daha toplu difizörlu gibi. Resmen bayıldım. O fiyata alınacak en güzel araç bence. 108.900 tl araç fiyatı ful + ful ve sunroof yok. Sunroof tavanı 3 cm alcalttigindan istemedim. Ve ambition pakette hiz sabitleyici yok. Aracta 17 dinamik 10 kol jant var. Spor suspansiyon var. Insallah hayrini goruruz.
    quote:

Orijinalden alynty: Akon47

Öncelikle ?unu söyleyeyim sunrooflu bmw 130 bin civary.

ben A3 SEDAN AMBITION araç için ödememi yaptym. Arac geldi gördüm. Ambition paketin arkasy çok güzel duruyor spoilerli gibi ve daha toplu difizörlu gibi. Resmen bayyldym. O fiyata alynacak en güzel araç bence. 108.900 tl araç fiyaty ful + ful ve sunroof yok. Sunroof tavany 3 cm alcalttigindan istemedim. Ve ambition pakette hiz sabitleyici yok. Aracta 17 dinamik 10 kol jant var. Spor suspansiyon var. Insallah hayrini goruruz.

TDI my ve 105 hp mi 110 hp mi?

quote:

Orijinalden alinti: nilve

1.4 tfsi 150 hb audi a3 sedan ledli bixenon ambition pakete bayiler ortalama 105.000-TL civarinda bir fiyat veriyorlar. Bmw 3.20i ed sportline plus paket fiyati ise 134.000-TL. Bu pakette bulunan donanimlari a3 sedana ekledigimizde (aldigim teklifler üzerinden yaklasik fiyatlari yaziyorum);
    - sunroof 4300-TL,
    - geri görüs kamerasi 2000-TL,
    - metalik renk 3000-TL,
    - Katlanabilir elektrokrom dis aynalar 1000-TL,
    - Audi ses sistemi 1500-TL (bmw de hi fi hoparlör sistemi bu pakette standart oldu)
    - Aydinlatma paketi 1400-TL
    - spor deri direksiyon 500-TL
    -cep telefon hazirligi 2200-TL
    sportline'da araç içerisinde kullanilan kirmizi serit ve dikisler ile araç disindaki görsel farkliliklar, runflat lastikler, karter koruma, sentetik deri döseme vs hesaba katildiginda aslinda a3 sedanin fiyat farki 3 serisi ile olmasi gerekenden çok az. Su an için audinin daha yüksek kar marji ile satildigini düsünüyorum. 3 serisi ile kiyasladigimda A3 sedanin bu fiyat seviyesinden en az bir 6-7 bin TL daha ucuz olmasi gerekirdi.

Ekleme olayy güzel ama 3-4 ay diyorlar gelmesi icin

• Kuray K kullanıcısına yanıt
    110 hp kardesim. Resimlerini insallah carsamba yukleyecegim.

• nilve N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler.

Anlamadığım nokta neden A3 ile BMW 3 serisinin kıyaslandığı. A3 ile 1 serisi aynı klasmanda değil mi? Arkası sedan olunca sınıf mı atladı araba? Birçok kişi arka tarafın sportback'ten daha basık olduğunu bile söylüyor.

Bence A3 olması gerekenden çok pahalı bir seviyede. A3 fiyatını Golf'e göre ayarlıyor ve pahalı olması ondan bence. Golf üstüne o kadar fark edecek bir değer yok bence marka algısı dışında. Satıldığı için bu fiyattan devam ediyor. Arz talep dengesi
    Yarış, makas atma falan yapmayacaksanız spor süspansiyon ve 17" jant ile ne kadar sert bir araç aldığınızı test etttiniz umarım.

Siz şikayet etmeseniz bile araç memleketin yollarında bir süre sonra Leon'dan fazla tıkırtı yapabilir.
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Kardeşim parayı verdik artık. Olay bitti yani içimize taş koyma. Spor olsun biraz araba dedik ondan ambition aldık.

Hayırlı olsun şimdiden. Test etmeden mi alıyorsunuz?
    Valla hangi bayiye gittiysem test aracı hep ambienteydi. Ambition surmedim hic. Millet ne tt ler ne r8 ler suruyor yahu. Daha genciz abi çok yormaz heralde.

Alınca tecrübelerinizi paylaşırsınız umarım.

Bir tanıdık S paketli A4 almış zamanında, memnun değilim diyordu ama onun yaşı vardı. Genç olunca sert olması hoşunuza da gidebilir elbet.

Ambition en güzel görünümlü versiyonu. Ambiente'deki jantlar nedense bana sıradan geliyor.

O ince yanaklı araçları görünce görünütüsüne hayran kalsam da nasıl kullandıklarını merak ediyorum hep. Megane 2 ilk çıktığında 205/55/R16 lastikler hep balon yapıyordu mesela. Sonra lastikleri modifiye ettiler galiba ki şikayetler azaldı ve bu ebat standart oldu neredeyse. 17" de bu yönde ilerliyor ama benim gözüm kesmiyor.
    Yani aracı dün görene kadar pişman olmuştum a3 sedan alacağıma. O fiyata 20 30 binde a4 bile bulabilirdim. (127bintl bayide 0 a4 vardı 150 hp dizel. )

Hem yakıt ekonomisi hem vergi beni a3 sedana itti. Ve dün ambition olanı görübce beğendim. Arka tampon biraz daha çıkkın ve hafif bir spoiler gibi birşeyi var. Önden görünüm zaten klasik. Yarın inşallah resim çekip koyacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

Öncelikle detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler.

Anlamadığım nokta neden A3 ile BMW 3 serisinin kıyaslandığı. A3 ile 1 serisi aynı klasmanda değil mi? Arkası sedan olunca sınıf mı atladı araba? Birçok kişi arka tarafın sportback'ten daha basık olduğunu bile söylüyor.

Bence A3 olması gerekenden çok pahalı bir seviyede. A3 fiyatını Golf'e göre ayarlıyor ve pahalı olması ondan bence. Golf üstüne o kadar fark edecek bir değer yok bence marka algısı dışında. Satıldığı için bu fiyattan devam ediyor. Arz talep dengesi

A3 ile bmw 3 serisi elbette aynı sınıfta değil. Ancak a4 te 1.6 motor ve aşağısı sunulmadığından sanırım a3 sedan biraz bu boşluğu dolduruyor. Audi a3'ün fiyatlarının doğuşun kar marjını biraz yüksek tutması nedeniyle en az bir 5-6000 tl fazla olduğu da bir gerçek. Mesela 1 serisi şu an 84500 tl'ye gayet yeterli bir donanımla satılıyor. Neredeyse aynı donanım bir a3 sportbackten 10.000 lira daha ucuz.

• alphi3458 kullanıcısına yanıt
    Yok mu bir önceliğiniz? Neye göre? İkisi farklı zevke hitap ediyor. Biri konfor, diğeri spor tarzda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akon47

Ayrıca BMW 3.20i ED 129 bin tl fiyat aldı arkadaşım borusandan . Sunroof falan da var. Ama çok detayını bilmiyorum.

BMW'nin bu motoru 1600 cc
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

Yarış, makas atma falan yapmayacaksanız spor süspansiyon ve 17" jant ile ne kadar sert bir araç aldığınızı test etttiniz umarım.

Siz şikayet etmeseniz bile araç memleketin yollarında bir süre sonra Leon'dan fazla tıkırtı yapabilir.

Leon'dan sonra tıkırtı yapabilir yorumunu yapmanız için 150.000 km bu arabayı kullanmanız gerekir.
    2006 eylül'de önceki kasa ambition A3 aldım ve 7 sene kullandım..110.000'de sattım...daha biryerinden ses geldiğini duymadım..

Şimdi yeni kasa var...Eski kasadan 2-3 gömlek daha üstün..
    bu arabadan Leon sesleri bekliyorsanız, bayağı beklemeniz lazım...ya da ses bekliyorsanız sizi CLA'ya yönlendirelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mancheverre -- 30 Eylül 2014; 18:18:59 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.