Şimdi Ara

A3 Sedan (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
275.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akon 47 merhaba tdi a3 sedandan once sizin tfsi aractan vardi bendede fakat ayagimin altindaki yumurtayi kirmadan 7 litre ortalamaya anca dusurdum yol bilgisayarini(5 bin km ortalamasi) satip dizele gectim suan yol bilgisayari 4.7 ortalamada(9 bin km ortalamasi) araci sakin surerim ama dizel gercekten cok farkli bi dunya :) depoyu ayda bir fulleyip benziligin yolunu unutuyorsun dizeli cok ekonomik nasipse yeni cikacak kasa dizel passat dusunuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cax80 C kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı şu ki benim aracım 1.6 110 hp TDI. şuan ortalamam 7.4 . 17 jant olduğundan ve aracım 710 km olduğundan 4.27x7.4/100 den kmde 32 kuruşa geliyor. Acaba normal mi ?
  • 7.4 cok ciddi tuketim aracta sıkıntı olabilir servise gosterin derim tabi sıkısık trafikte surekli dinamik modda surmuyorsaniz, benim aracta 17 jant ilk bin km ortalama 5.5 litreydi tuketim zamanla 4.7 ye dustu izmir gibi buyuksehirde

• Bu arada 110 hp liklerin teknik verisinde şehir içi 4.8 değil , 4.4 müş bunu öğrendim. An itibariyle ortalama yakıt tüketimim teknik veriden 3lt fazla.
  • Yakit aldiginiz yeri degistirin hatta yakit cubugu 1 e dusunce islek bi opet istasyonundan fulleyip deneyin derim yine 7 li rakamlar olursa servise gidin derim syg..

• Akon47 A kullanıcısına yanıt
    Teknik veriler özellikle şehiriçi verileri hikayedir.şehiriçi çok sıkışık trafik yada kısa mesafe sık kullanmakla 7 li değerler bulunabilir.şuanki ortalama hızınız 25 ten aşağıda ise normal olabilir.üstünde ise biraz fazla yakıyor araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayarlarda falan spor mod mu seçili?

Dur kalk trafik için her değer olabilir ama burada yazdığınıza göre normal şehir trafiği değerinden bahsediyorsunuz diye düşünüyorum.

Belki ortalama hız ile tüketimi yazmak daha net fikir verebilir.
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Ortalama hız 24 km/sa .

icemy dedikleri ile tutarlı o zaman sizin tüketim.

yine de aklınıza yatmadı ise düz yolda sabit 70-80 km/h hızla giderken, varsa hız sabitleyici ile, anlık tüketim değerlerine bakabilirsiniz. 4'ün altına iner diye tahmin ediyorum
  • Bilgi olması açısından bulduğum bir test prosedürünü paylaşıyorum.

Urban Driving Cycle ECE-15 (or just UDC) was introduced first in 1970 as part of ECE vehicle regulations; the recent version is defined by ECE R83, R84 and R101.[1][3][4] The cycle has been designed to represent typical driving conditions of busy European cities, and is characterized by low engine load, low exhaust gas temperature, and a maximum speed of 50 km/h.[5]
    When the engine starts, the car pauses for 11 s - if equipped with a manual gearbox, 6 s in neutral (with clutch engaged) and 5 s in the 1st gear (with clutch disengaged) - then slowly accelerates to 15 km/h in 4 s, cruises at constant speed for 8 s, brakes to a full stop in 5 s (manual: last 3 s with clutch disengaged), then stops for 21 s (manual: 16 s in neutral, then 5 s in the 1st gear).
    At 49 s, the car slowly accelerates to 32 km/h in 12 s (manual: 5 s in 1st gear, 2 s gear change, then 5 s in the 2nd gear), cruises for 24 s, slowly brakes to a full stop in 11 s (manual: last 3 s with clutch disengaged), then pauses for another 21 s (manual: 16 s in neutral, 5 s in the 1st gear).
    At 117 s, the car slowly accelerates to 50 km/h in 26 s (manual: 5 s, 9 s and 8 s in the 1st, 2nd and 3rd gears, with additional 2 × 2 s for gear changes), cruises for 12 s, decelerates to 35 km/h in 8 s, cruises for another 13 s, brakes to a full stop in 12 s (manual: 2 s change to the 2nd gear, 7 s in the 2nd gear, last 3 s with clutch disengaged), then pauses for 7 s (manual: in neutral with clutch engaged).
    The cycle ends on 195 s after a theoretical distance of 994.03 meters, then it repeats four consecutive times. Total duration is 780 s (13 minutes) over a theoretical distance of 3976.1 meters, with an average speed of 18.35 km/h.

Ortalama hız 18 km/h, burada sıkıntı yok.
    Ama duruştan kalkışta 50 km/h hıza 26 saniyede çıkılıyor. 26 sn'de 150 km/h hıza ulaşırsınız normal kullanımda.

Bu kadar sakin olduğunuzu sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mancheverre

quote:

Orijinalden alıntı: thekinger

Yakin tarihte a3 sedan ambition xenon, cam tavan, f1 direksiyonlu fiyati alan varmi? Ellerindr boyle arac yok bualamadim. Sline pakey var ve 136500 tl istediler. Ikinci elde ise yazdigim ozellilteki araclar arasinda 10k ya varan farklar vat a3 sportback veya golf 7 highline yonelebilirim bu yuzden :(

Sportback yerine sedan neden alıyorsunuz?
    aradaki 10k'lık farka değer mi sizce?

Sedandan vazgeçtim. İnce eledim sık dokudum dediğiniz gibi sadece 45 litre fazla bagajı var diye sedan alınmaz. Üstelik arka koltuğun üst kısmı basık olduğundan arkası rahat değil. A3 sportback pazarlık aşamasındayız birkaç güne alabiliriz inşallah. Beyazdan başka renk yakalamak ve istediğim donanımı denk getirmek zor.
    Ancak son zamanlarda birkaç forumda okuduğum ve canımı sıkan bir konu var. Bilmiyorum burdaki arkadaşların başına geldimi;
    A3 panoramik tavandan araç içerisine su almış Ağırlıklı olarak şikayette bulunanlar A3 sedan kullanıcıları. Eğer gerçekten bu paralara alınan arabada böyle bir sorun çıkarsa çok üzülür ve soğurum araçtan :(
    Bu yüzde acaba cam tavandan vazmı geçsem diye değerlendiriyorum 2 gündür.

• quote:

quote:

quote:

Yakin tarihte a3 sedan ambition xenon, cam tavan, f1 direksiyonlu fiyati alan varmi? Ellerindr boyle arac yok bualamadim. Sline pakey var ve 136500 tl istediler. Ikinci elde ise yazdigim ozellilteki araclar arasinda 10k ya varan farklar vat a3 sportback veya golf 7 highline yonelebilirim bu yuzden :(

Sedandan vazgeçtim. İnce eledim sık dokudum dediğiniz gibi sadece 45 litre fazla bagajı var diye sedan alınmaz. Üstelik arka koltuğun üst kısmı basık olduğundan arkası rahat değil. A3 sportback pazarlık aşamasındayız birkaç güne alabiliriz inşallah. Beyazdan başka renk yakalamak ve istediğim donanımı denk getirmek zor.
    Ancak son zamanlarda birkaç forumda okuduğum ve canımı sıkan bir konu var. Bilmiyorum burdaki arkadaşların başına geldimi;
    A3 panoramik tavandan araç içerisine su almış Ağırlıklı olarak şikayette bulunanlar A3 sedan kullanıcıları. Eğer gerçekten bu paralara alınan arabada böyle bir sorun çıkarsa çok üzülür ve soğurum araçtan :(

Sportback almanıza vesile olduysak ne mutlu..hayırlı olsun..
    ben önceki kasadan 2006 sıfır almıştım ve sunroof vardı..100.000 km kullandım bir sorun yaşamadım..
    tabi cam tavan farklı ama zannetmiyorum öyle bişey olacağını..

cam tavan farkı da 4000 TL diye hatırlıyorum..benim araba siyah olduğu için almamıştım ama beyazda güzel duruyor..
    Bi de doğuş amalfi beyazının dışında glacier beyazı da getirseydi harika olurdu

• Amalfi beyazi, sportback, bixenon, cam tavan, katlanir dis ayna, cruise control, alti duzlestirilmis stronik direksiyon donanimli araca 107500 dediler. Sizce nasil fiyat?

• thekinger T kullanıcısına yanıt
    Aşağı yukarı fiyatlar aynı. En fazla fiyat kızıltoprak ereldeydi. Aynı özelliklei araçları bayi bayi arayarak fiyat alabilirsiniz.
  • Arkadaslar benim araç (1.4TFSI) bir süredir cok trafikte kaldığımda (muhtemelen sanzımana ilişkin ısınma) kalkışlarda kayış sesi gibi bir ötme yapmaya başladı. Bakıma verdiğimde söyledim ama 1 günlük sürede teste çıktıklarında bir problem gözükmemiş. İlk önce fren sesine benzettim ama frene hiç dokunmamışken ufaktan gaz verdiğimde de yapıyor. Kısa bir video cektim ama eklemeyi beceremedim. Becerirsem onu da koyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 18 Ekim 2014; 0:48:30 >
  • quote:

quote:

quote:

Cam tavanin tek sorunu bazen tikirti yapmasi.. dogus garantideki o aracin tikirtisini yaglayarak gecirmek icin 300 lira istiyor ben biraz tartisarak ucretsiz yaptirdum fakat neredeyse hep bakimda yaptirin diyorlar:s ( not: tikirti sadece muzik sistemi ve camlar kapaliyken belli olacak sekilde oluyor)
    Bunuj haricinde coknsukur su ile hic derdim olmadi

• Arkadaşlar haftasonu kerpe ye gittim. yakıt 6.7 ye düştü. uzun yol ortalamam 5.2 ve dönüşte izmit üzerinden geldim basa basa 130 140 km/sa.

Arabaya biraz hız verip sonra çok az gazda bırakıyorum aracı. Valla dsg kullanmak için de kurs vermeleri gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano

Yaklaşık 9 aydır A3 kullanıyorum. Vites kolunun sağındaki ses tuşunu sağa/sola çekerek radyo kanalı/parça değiştirilebildiğini yeni fark ettim.

hahah hocam sorsaydın keşke... şirkette bir arkadaşta sormuştu yanıtlamıştım ben =)
    Öncelikle Hayırlı olsun...

Automaster dan sakın yaptırmayın...Benim araba nın ön kaput koruma filmini yapılan işçilik hatalarından dolayı 3 kere değiştirdiler...Çok sinir olursun hiç gerek yok bu firmaya...Neymiş a3 sedan ın ön kaputunu çok sert saçtan kullanmışlar oyüzden yaptıkları film hava kabarcığı yapıyormuş vs.

Önerim doğru düzgün bir firma bulup yaptırılması olacaktır.Diğer arkadaşların yorumlarını almak lazım...
  • BrutaL1tY kullanıcısına yanıt
    Şöyle fark ettik. Eşim sesi ayarlarken araç çukura düşünce eli kayıp butonu sağa sola çekti. Bir müddet bir şey demedi, tuşu bozduğunu zannetti. Çukur sayesinde özellik keşfetmiş olduk.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.