Aracı aldığım 2.ayda sarı motor ışığı yandı. Servise götürdüğümde Partikül Filtre arızası verdi. Ama makine ile baktıklarına %7.2 doluydu, Makinadan rejenerasyon yapıldı ve ışığı söndürdüler. 1 hafta sonrada uzun yol yaptım ve 10 ar dakikadan manuel viteste 2500-3000 devir de 2 kez kendim rejenarasyon yaptım. Ancak ışık yakmaya devam etti. Sonrasında servis partikül filtreyi sökerek kimyasaltemizlik yaptı. Işık 2 gün sonra yandı, artık sorunun sensörden olduğuna emindim. Servise söyledim 2 adet sensörün değişmesi gerektiğini tespit ettiler. Ancak şöyle bir durum oldu özel servise gittiğimden, sensörleri değiştirmenin kolay olduğunu ancak kalibrasyon/programlama olayını kendilerinin yapamayacağını ilettiler. Arabayı aldığımda 3 kez kartal doğuş a gitmiştim ancak çalışanların ilgisizliği ve laubaliliği yüzünden yetkili servise tekrar gitmek istemedim. Şu an sorduğumda da 1000-1200 bir masraf çıkacağını ve arabayı kendilerine 3 gün bırakmam gerektiğini söylediler. Normalde dışarda bu sensörler değiştirsem 300TL tutuyor. Ancak kalibrasyon olayını nasıl halledebilirim ? Daha önceden bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Yardımlarınız için Şimdiden teşekkür ederim.
hocam merhaba naptınız aynı sorun bende oldu sensörü mü değiştiriyim hemen 04L906051 şu kodlu sensörü birde nerde yaptırdınız parçayı ben mi alıp taktırsam
Partikül filtre sensörünü değiştirirseniz sorun çözülüyor