Şimdi Ara

Volkswagen grubu Dizel Partikül Filtresi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
20.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sadece vag grubu dizellerde dpf ışığı uyarısı yandığında 4 veya 5. viteste 2000 devir veya yukarısında 10-15 dakika kullanma zorunluluğu var. Çünkü bu grupta dpf pasif temizleme yapıyor. Temizleme işleminin gerçekleşmesi için 600 derece sıcaklığa çıkılması gerekiyor.

Diğer tüm markalar aktif temizleme yaptığı için rölantide bile dpf temizliğini gerçekleştirebiliyor. Temizleme işlemi için 400-450 dereceye çıkılması yeterli oluyor.

Vag grubundan dizel almak isteyenlere bu bilgilendirmeyi yapma gereği duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 30 Aralık 2015; 17:07:31 >

• Ne kadar zamanda bir bunu istiyor peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Ne kadar zamanda bir bunu istiyor peki

Hocam uzun yol yapıyorsanız 600 km de yapsan istemiyor. O şekilde 100.000 km de yapsan istemez. Ama şehiriçi kullanımda yeri geliyor, 50 km'de bile yarıda kalan dpf temizliği sonrasında 600 derece ısıyı düşürmek için fan devreye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 30 Aralık 2015; 16:33:29 >
  • dpf temizliğini bu şekilde yapmak ayrı bir işkence. bende captiva vardı.onda da böyle oluyordu. 10-15 günde bir ışığı söndürecem uğraşıp duruyordum. şimdiki aracım euro 4 2011 qq böyle bir sıkıntım yok.
  • hangi dizeller mesela hocam benim aracım 2005 skoda octavia 1.9 tdi 192 bin kmde sürekli kısa mesafe kullanılıyor acaba benimkinde dpf yok mu?
  • 2013 model a3 var. 2 kere yapmak durumunda kaldım bu işlemi. Hoş değil tabi.
  • Dci

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT PARTİKÜL SORUNU
    3 ay önce açıldı
    Egea partikül sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2013 model 1.3 dpf li linea sahibiyim. 12 bin km dir araba bende. Bugüne kadar hiç dpf temizliği uyarısı almadım.

• CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    1.9 TDI modellerde DPF yok.

• DPF temizliği uyarısını almak için aracı çok çok sakin hiç gazlamadan uzun süre kullanmak gerekiyor ki bu uyarıyı alasınız.. Yaklaşık 150 bin km olan Golfümüzdeki DPF hiç uyarı vermedi çünkü sürekli aşırı sakin kullanılmadı yeri geldi basıldı yeri geldi tüketim odaklı kullanıldı normal bir kullanımda DPF temizliği gerekmiyor kısacası.
  • PSA grubunda HDI motorun DPF uyarı lambası arasıra yanıyordu kısa sürelıgıne ,
    bıraz gazlayınca DPF temizlenıyordu ,arac , 150 000 km cıvarı egzozt sıvısı eksık dıye bır uyarı vermıştı
    400tl ye yetkılı servıste sıvı eklendı ,, şu an sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

PSA grubunda HDI motorun DPF uyarı lambası arasıra yanıyordu kısa sürelıgıne ,
    bıraz gazlayınca DPF temizlenıyordu ,arac , 150 000 km cıvarı egzozt sıvısı eksık dıye bır uyarı vermıştı
    400tl ye yetkılı servıste sıvı eklendı ,, şu an sorun yok

Bende 1.6 HDI var. 2009 model. 142.000 kmyi geçti. 130binkm de DPF sıvısı azaldı diye uyarı verdi. Fullettik. Geçen hafta uyarıverdi. Gazlama falan yapyapmadım. Sarıyerden Kartala gittim. 90-120km arası kullandım. Temizleme yapılmış. Hem de ne temizlik. .

Aracın tampon altlarında bildiğin kömür isi vardı. Sanırım beylikduzundeki totalden mazot almamaliydim. Çünkü depoyu fulledikten sonra 2. Marsta bu uyarı çıktı.

Kısacası, Hdi için yüksek devire falan gerek yok. Tek gerekli olan 30dk falan akıcı yolda gitmek.

• Opel dizellerinde de volkswagenlerdeki gibi. Ama 6 bin kilometredir sadece bir kere uyarı verdi.
  • golfte dpf iptal edilmiyor mu?
  • Maleseff yenı nesıl dızeller hep böyle Avrupanın oyunu bunlar bıze Maleseffkıi...
  • Vw zerre sevmem, ancak 40 tl lik elm 327 ve netten bulip indireceginiz vagcom yazili ile araci hareket ettirmeden bile rejenerasyon yaptirabilirsiniz.
    Aylik gelen jetta musterim var rejenerasyon icin

• 1.6 CDTI Motoru diyorsanız Yazılım Güncellemesi ile hallettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

1.6 CDTI Motoru diyorsanız Yazılım Güncellemesi ile hallettiler.

1.3 CDTI Corsa kullanıyorum. 1.6larda da sorun yaşayanları duymuştum. Yazılımla düzeltiliyorsa ne güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white without pressure -- 30 Aralık 2015; 21:11:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.