Şimdi Ara

VAG COM VCDS DİZEL PARTİKÜL FİLTRESİ TEMİZLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 1.6 tdi 2011 model dsg jetta aracım var sürekli dpf tıkanıyor arada bir vag com kablosu ile rejenerasyon yaptırıyorum aynı şekilde arkadaşımda 2.0 tdi a4 var ona da yapıyoruz. Sizlere sorum şu bu işlemi yapmanın araca zararı var mı? Vag com dpf temizliği ile ilgili önereceğiniz bilgi var mı? Teşekkür ederim.

• Benim 2.0 tdi audi a4 75.000 km de bir defa dpf uyası verdi. Üstelik oldukça sakin araba kullanan biriyim.( 75.000 km yakıt ortalamam 6.1 lt/100 km) Mazotuda nerde bulursam oradan alırım

Nasıl tıkanıyor bu dpfler acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ds4 -- 8 Temmuz 2019; 18:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz veya neresi olursa olsun diyipde mazot almak yanliş.bilindik marka olsun tek bi yer olsun ayrica kullanilan motor yağinda etkisi vardir araci karşiliyan motor tavsiyesinde bulunan motor yağlari var onlari kullanin dpf ler tikanma sebepleri motor yaği veya yakit olabilir..

• ds4 D kullanıcısına yanıt
    Multitronic mi vites?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    Evet

tıkanmaması için bir şey yapmamışsınızkI
    arada bir yüksek devir çevirip yakıtı da güvenilir yerlerden almak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende sakin kullanıyorum. Özellikle kısa mesafe sonrası fan susmuyor. Aklıma gelirse 5dk Manuel'de 2bin devir civarı kullanınca kesiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte bende bunu diyorum, ben aracı hep 1500 devir aralığında kullanıyorum. Uzun yolda sakin sakin 100-110 a bağlar giderim. Benim ki neden tıkanmıyor dedim?

araç uzun yolda yapması gereken temizliği yapıyor olabilir ki büyük ihtimal öyledir. kısa kontaklarda buna imkân olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc bağlatıp hatanın nerden kaynaklandığını bilinmesi gerekiyor. Bendede A3 1.6 tdi 70 bin km de hata verdi, hatanın detayında Partikül filtresi basınç fark sensörü çıktı, parça kodu:04L906051 bu parçayı değiştirince bütün sorun bitti. Yakıt tüketimi değişti, start stop devreye girmiyordu bunun gibi sorunların hepsi bitti 300 tl gibi masrafa

• DPF nin düşmanı aşırı sakin kullanım ve kısa mesafeli sürüşlerdir. Sürüşlerinizde yakıt ekonomisi yapacağım diye kasmamanızı tavsiye ederim. Zaten dizel kullanıyorsunuz 1 litre fazla yakmasının zararı olmaz o yüzden yer yer yüksek devirlere çıkararak sürmeniz dpf temizliği için önemlidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.