Merhabalar herkese iyi forumlar. Ailemiz de 2 adet araç Bulunmaktadır ; ** FORD FOCUS 1.6TDCİ 110HO EURO 4 ( DPF VE EGR İPTAL) 183.500 KM DE
**FORD CMAX 1.6TDCİ 115HP EURO 5 ( DPF VE EGR MEVCUT HİÇ OYNANMADI) 187.500KM DE
Şimdi ben bu araçları 1 ay arayla muayneye soktum. Özellikle focusu aldıktan sonra iptal olduğunu öğrendiğim için korkmuştum ancak ustam korkmamam gerektiğini tüv de ki egzoz muaynesinde bile geçeceğini belirtti. Bende her zaman egzoz muaynesi yaptığım yere gittim ve muaynemi yaptırdım. Kesinlikle dpf ve egr iptal vs bir şey söylemeden. 1 ay kadar sonrada cmax'ı götürdüm muayneye oda direk geçti. Şimdi dpf egr iptalli focusum da duman problemi yok. performanslı kullanımda bile duman atmıyor. Sadece 4 bin devir üzerinde hafif bir duman atıyor boşta iken gaza basarken ki cmax de aynı şekilde duman atıyor. Madem dpf bu kadar etkili neden test sonuçlarını etkilemedi ? Ayrıca arada birisi euro 4 birisi euro 5 iken araçların. Test sonuçlarını ekliyorum. ![]() ![]() |
Dpf İptalli Focus ve Dpfli Cmax Karşılaştırması Egzoz Emisyon Raporlu

-
-
Euro 4 motorlarda DPF yok.
-
var dendi hocam iptal edilen nedir o zaman benim araç da çünkü fıs fıs ötüyor gaza bastıkça boş yani orası
-
-
yani var bende okudum
-
Egzos emisyon ölçümünde bildiğim kadarıyla katı partikül ölçümü gibi bir şey yok. Ölçülen değerler egzos gazı içerisindeki karbondioksit, karbonmonoksit, oksijen miktarları. DPF'nin de bunlara bir etkisi olmadığına göre bir şey olmaması normal. Zaten yapılan ölçüm de ne derece sağlıklı, o da tartışılır ayrı konu. DPF'den ziyade katalizör iptali durumunda belki sıkıntı çıkabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 8 Eylül 2021; 11:11:56 > -
Focusların Euro 4 109-110 hp motorlarda tam olarak ne olduğu belli değil gibi. Kimi var kimi yok demiş, kimisi ona benzer sıvı bir sistem var demiş. Sizde sorun yoksa sürün gitsin.
-
bende var olduğuna eminim. 109hpler 2009 ve sonrasında var hocam. Çünkü zamanında dpf sıvısı eklenmiş benim aracıma ve dediğim gibi kesilip boşaltılan yeri gördüm. Çok şükür sıkıntımız yok.
-
Peki focus 2 için egr iptali hakkında ne düşünüyorsunuz araca faydaları/zararları hakkında?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Emisyon ölçümünde NOx ölçmüyorlar ki, Co-CO2 falan ölçülüyor.
DPF'nin asıl amacı da NOx emisyonunu azaltmak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nackerEmisyon ölçümünde NOx ölçmüyorlar ki, Co-CO2 falan ölçülüyor.
DPF'nin asıl amacı da NOx emisyonunu azaltmak.
hele şükür birisi Dpf'nin ne amaç için olduğunu yazmış. solunması çok tehlikeli olan azot-oksit (NOx) gazı salınımını kesmektir dpf'nin olayı.
bu kritik bilgiyi bilmiyordum hocam bilgilendirme için çok teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdashele şükür birisi Dpf'nin ne amaç için olduğunu yazmış. solunması çok tehlikeli olan azot-oksit (NOx) gazı salınımını kesmektir dpf'nin olayı.
Alıntıları GösterDPF'nin azot oksit emisyonu ile bir ilgisi, görevi yok. DPF egzos gazı içindeki katı partikülleri (kurumu) filtreliyor.
Yanma odası sıcaklığı çok yükseldiğinde ortaya çıkan azot oksit emisyonunun düşürülmesi kapsamında ilk kullanılmaya başlanan sistem EGR'dir. Egzos gazının bir kısmı yanma odasına geri gönderilerek yanma sıcaklıkları ve dolayısıyla azot oksit emisyonlarının düşürülmesi sağlandı.
Standartlar daha da sıkılaştıkça artık EGR'nin dışında SCR (AdBlue) sistemleri kullanılmaya başlandı.
Katalitik Konvertör : CO (Karbonmonoksit), HC (tam yanmamış hidrokarbonlar)
EGR-SCR : NOx (Azot oksitler)
DPF : Katı partikül (kurum)
görev dağılımı bu şekilde.
Eski ve açıklayıcı bir animasyon :
TechnologicVehiclesyoutube
New technology to be launched on Peugeot and Citroen models from late 2013https://www.youtube.com/watch?v=mTCqjnmBtE8&feature=youtu.be
-
DPF iptaline sırf çevre hassasiyetiyle karşı çıkan arkadaşlar arasında eğer sigara içenler var ise onlara şu tavsiyem var: dpf iptaline gösterdiğiniz hassasiyeti sigara içmemeye gösterin. sigara içen insanlar yüzünden plajlardan sokaklara kadar her yer sizin attığınız pis izmaritlerle ve yaktığınız sigaralardan çıkan dumanla dolu. önce sigarayı bırakın sonra dpf iptaline kızın. ama hem sigara kullanıp hem de dpf iptal edenlere laf ederseniz sözünüz havada kalır.
-
Çevreyi otomobiller kirletiyor algısı yapılmadan çük kadar egozun çıkarttığı gaza bakana kadar müsilaj oluşmasına sebep olan fabrikalara yaptırım uygulasınlar. Çocuğunu okula bırakmaya 5.0 V8 suvlarla giden amerikalılara baksınlar 6x6 G63 binen araplara baksınlar. Herkesin şeyi garibana kalkıyor. Eski araçların emisyonu daha yüksek diye daha fazla vergi alınması gerekirken bizde daha az gaz salan araçları alamayalım diye vergisi arttırılıyor
Sigaranın dumanı sadece yanan bir tütün ve ipincecik bir kağıt. Doğaya verdiğimiz dumanla dpfnin verdiği zararı bir tutmak nasıl bi kafa ?quote:
Orijinalden alıntı: mahmut_emmiDPF iptaline sırf çevre hassasiyetiyle karşı çıkan arkadaşlar arasında eğer sigara içenler var ise onlara şu tavsiyem var: dpf iptaline gösterdiğiniz hassasiyeti sigara içmemeye gösterin. sigara içen insanlar yüzünden plajlardan sokaklara kadar her yer sizin attığınız pis izmaritlerle ve yaktığınız sigaralardan çıkan dumanla dolu. önce sigarayı bırakın sonra dpf iptaline kızın. ama hem sigara kullanıp hem de dpf iptal edenlere laf ederseniz sözünüz havada kalır.
Biri kimyasal ürünle çalışan, petrol ürünü olan mazot yakan, ve bu yakım sonucu ortaya çıkan bir sürü nox, azot oksit, kurum kül yani kısacası kimyasal ürün biri ise OT ULAN OT bitkisen afedersin parmağım kadar otun yandığı dumanla koskoca petrol ürünü ve kirli olan mazotun yanmasıyla çıkan zararları bir mi tutuyon
Focus 2 tdci co2 salınımı 149 g/Km
Ortalama bir sigara dalının karbonmonoksit değeri 0.7 mg
Biri miligram miligram, sigarayı üflerken doğayı havayı kirlettiğin saldığın karbonmonoksit 0.7 miligram. 0.7 miligramı önüne koysam göremessin. Ama arabanın kmde tam 149gram co2 saldığını gözlerinin önüne sererim. Bide dpf iptali yapılıyor o 149 gram salınım oluyodur 300-350 gram
Arabanın verdiği zarar sigaranın verdiği zararın tam 400-500 katı gelmişsin burda sigarada içmeyin diyorsun. Tamam sağlık için içilmez ama dünyada hiçbir uzmanın sigaranım havayı kirlettiği, küresel ısınmayı azdırdığı, doğaya zarar verdiğine dair otomotiv sektörünün yaptığı katı emisyon kuralları ve aldıkları tedbir kadar 1 tane bile ne çalışma, ne konferans, nede sigara düzenlemesi yapmışlardırDoğayı kirletme adına ben tüm tütün markalarının daha az karbonmonoksit co2 salması amacıyla sigaralara bi düzenleme getirildiğini hiç duymadım dünyada.
Sigara içenler için filtreler geliştirilmedi, ağız adblueları yapılmadı, çıkan dumanın bi kısmını tekrar ciğere sokacak egrler geliştirilmedi. Ama arabalar ve koskoca tekneler, kamyonlar, tırlar için hunharca dizel emisyonlarını düşürecek yukardaki yığınla teknoloji yapıldı
Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış misali. Arabanın verdiği zarar dağsa sigara dumanının doğaya verdiği zarar tavşan kadar.
Bide herşeyi geçtim sigarayı üflerken bembeyaz duman çıkar öbürü ise simsiyah duman atar. Yani bunun kıyasını yapmak bile saçmada.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Sigaranın dumanı sadece yanan bir tütün ve ipincecik bir kağıt. Doğaya verdiğimiz dumanla dpfnin verdiği zararı bir tutmak nasıl bi kafa ?
Biri kimyasal ürünle çalışan, petrol ürünü olan mazot yakan, ve bu yakım sonucu ortaya çıkan bir sürü nox, azot oksit, kurum kül yani kısacası kimyasal ürün biri ise OT ULAN OT bitkisen afedersin parmağım kadar otun yandığı dumanla koskoca petrol ürünü ve kirli olan mazotun yanmasıyla çıkan zararları bir mi tutuyon
Focus 2 tdci co2 salınımı 149 g/Km
Ortalama bir sigara dalının karbonmonoksit değeri 0.7 mg
Biri miligram miligram, sigarayı üflerken doğayı havayı kirlettiğin saldığın karbonmonoksit 0.7 miligram. 0.7 miligramı önüne koysam göremessin. Ama arabanın kmde tam 149gram co2 saldığını gözlerinin önüne sererim. Bide dpf iptali yapılıyor o 149 gram salınım oluyodur 300-350 gram
Arabanın verdiği zarar sigaranın verdiği zararın tam 400-500 katı gelmişsin burda sigarada içmeyin diyorsun. Tamam sağlık için içilmez ama dünyada hiçbir uzmanın sigaranım havayı kirlettiği, küresel ısınmayı azdırdığı, doğaya zarar verdiğine dair otomotiv sektörünün yaptığı katı emisyon kuralları ve aldıkları tedbir kadar 1 tane bile ne çalışma, ne konferans, nede sigara düzenlemesi yapmışlardırDoğayı kirletme adına ben tüm tütün markalarının daha az karbonmonoksit co2 salması amacıyla sigaralara bi düzenleme getirildiğini hiç duymadım dünyada.
Sigara içenler için filtreler geliştirilmedi, ağız adblueları yapılmadı, çıkan dumanın bi kısmını tekrar ciğere sokacak egrler geliştirilmedi. Ama arabalar ve koskoca tekneler, kamyonlar, tırlar için hunharca dizel emisyonlarını düşürecek yukardaki yığınla teknoloji yapıldı
Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış misali. Arabanın verdiği zarar dağsa sigara dumanının doğaya verdiği zarar tavşan kadar.
Bide herşeyi geçtim sigarayı üflerken bembeyaz duman çıkar öbürü ise simsiyah duman atar. Yani bunun kıyasını yapmak bile saçmada.
Alıntıları Gösterhadi dumanı geçtik, ya izmaritler? ona ne bahane bulacaksın? her yer izmarit dolu. dünyayı kirletiyorsunuz. sigara içen bir kişi bile diyemez ki hayatımda hiç izmariti sokağa atmadım, hep çöpe attım. diyemez. izmariti herkes gayet rahat normal bir şeymiş gibi dışarı atıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 9 Eylül 2021; 15:59:5 >
-
Kardeşim ben sigarayı arabamda içmiyorum, yürürken hele hiç içmiyorum, ya evimde içiyorum küllüğüm var yada dışarda mekanda içiyorum dışarıya attığımı kim söyledi ? Sanayiye gitsem sanayide bile çöp kutusu var.
İşin özetine gelirsek sigaranın dumanıyla koskoca motorun yaktığı mazotun çıkardığı zararlı gazları karşılaştırmak çok abes. Siz niye dpfnizi iptal ettirdiniz ? Hayır çıkartıp yıkatmak çok mu zordu ?
Bende sizleri anlamıyorum dpf iptali yaptırmaya karar veriyorsun bi kere o dpf motordan her türlü çıkarılıyor meydana dimi ? E bre mantık dışarıya çıkmış dpfyi tutup matkapla deldireceğine veya boşaltacağına o çıkmış dpfyi tut yıkat orjinal olarak geri araba tak ? Hayır deldirmeye para veriyorsunuz işin ilginç yanı yıkatmayada para veriyorsunuzdeldirmek beleş falan olsa tamam anlayacağımda yıkamayada 400-500 lira alıyolar en baba.
Gelelim izmarit meselesine. Yere atılan izmarit meselesine girersen o sigaranın zararı değil artık çöp kategorisine girer. Çöplerin hepsi zarar. Sigara izmaritini ayağınızla çiğneyip süre süre un ufak edebilirsiniz ama bir pet şişeyi un ufak edemessiniz parçayalamazsınız yani teorik olarak izmaritten daha zor yok olan daha zararlı çöpler yığınla
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- nissan almera 1.5 tekna
- partikül filtresi iptali
- en iyi lastik markası
- audi hangi şanzımanı kullanıyor
- lpg map sensörü ne işe yarar
- 2023 en çok satan arabalar
- honda fiyat listesi 2025
- zeekr 009 fiyat
- dacia jogger yorumları
- byd seal u dm-i forum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X