Merhbalar hdd'im yandığı için yeni bir ssd bakıyorum bilgisayarcı Toshiba Ocz RC500 500GB önerdi ama yanlış bilmiyorsam benim bilgisayarım ile uyumlu değil bu PCIe Nvme modelleri
İ7 6700HQ yada 5200HQ olması gerek işlemcinin ama yine de ikisi de olsa uyumlu değil diye biliyorum yardımcı olabilecek var mı?
Merhaba, Monster notebookun web sitesine baktığımızda Abra A5 V5.2.1 15.6" Gaming Laptop bilgisayarın M.2 SATA portu olduğunu görüyoruz. Sizin de dediğiniz gibi bu portta M.2 NVMe SSD'ler çalışmaz.
M.2 SATA SSD alıp kullanabilirsiniz. Bunlar bildiğimiz SATA hızındadır.
İsterseniz bozulan hard diskiniz gibi normal SATA SSD alıp hard disk yerine de takabilirsiniz. Normal SATA olduğundan her laptopta veya masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir. Çünkü normal SATA. Duruma göre ilerde bu SSD'yi başka bilgisayarlarda da kullanabilirim diyorsanız. Bu seçenek fena fikir değil.
quote:
Orijinalden alıntı: DoubleDragon
Merhaba, Monster notebookun web sitesine baktığımızda Abra A5 V5.2.1 15.6" Gaming Laptop bilgisayarın M.2 SATA portu olduğunu görüyoruz. Sizin de dediğiniz gibi bu portta M.2 NVMe SSD'ler çalışmaz.
M.2 SATA SSD alıp kullanabilirsiniz. Bunlar bildiğimiz SATA hızındadır.
İsterseniz bozulan hard diskiniz gibi normal SATA SSD alıp hard disk yerine de takabilirsiniz. Normal SATA olduğundan her laptopta veya masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir. Çünkü normal SATA. Duruma göre ilerde bu SSD'yi başka bilgisayarlarda da kullanabilirim diyorsanız. Bu seçenek fena fikir değil.
Teşekkür ederim yorumunuz için aşağıda ki ürünü satın aldım dediğiniz gibi hdd yerine normal sata ssd olarak m2 portu boş bırakacağım
www.hepsiburada.com
Sandisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı