Şimdi Ara

A8 - 7600 nasıl bir işlemci? Kullananlar-bilenler ilgilenir mi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marasli_midyeci_harun

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak şimdi, ben apulu sistemi toplarken işlemci 291 tl, anakart ise 288 tl idi. Sen yukarıda r9 380 ve 8350 ve 990 anakart 2000 deyince bi sorayım dedim. Dediğin işlemci 500-600 tl, anakart 500 olsa, ekran kartı da 800 olsa zaten üçü 1800 falan yapıyor...?

anakart 265 lira. en iyi am3 sorunsuz anakart gigabyte 990 265 lira.
    (500 lira değil. fxlerde anakart sıkıntısı yok.ama intel skylake alsan düzgün anakart 500 lira. apu alsan 300-400 lira.)
    am3 ler biraz eski olduğu için anakartlarına zam yapılmadı =)
    işlemci 600 lira.
    r9 380 4 gb 700 lira.

sendeki sistem eğer 6100 ise anakartını kullanabilirsin sıkıntı veya sorun oluşturmaz diyorum.

Nerde 265 lira 990 anakart? Vatanda en ucuzu 400 küsür

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-970a-ds3p-amd-970sb950-am3-ddr3-2000mhz-oc-anakart.html
    işte burada. genel olarak stoklarda var.

edit: o zaman herşeyi düzgün bir şekilde yaz. arkadaşın içinmi senin içinmi olduğunu nerden bileyim ?

en kötü ihtimalle bunlar en azından atx bunlarda.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-970a-g43-amd-970-sb950-am3-ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html
    msi sevmem ama buda var. 270 lira.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a97-le-r20-amd-970sb950-am3--ddr3-2133mhzoc-anakart.html
    zorda kalınırsa buda alınabilir. 298 lira.

Ayrıca gösterdiğin anakartlar 970.
    990 değil..

iyi tamam hatamı buldun ve sen kazandın.
    yazdığım mesajda 990 yazmış olabilirim 2 mesajımda hatırlıyorum. kafam karıştı, şuan 3 kişiye yazıyorum.
    ama attığım anakartlar hiçbir sorun çıkartmaz. en azından mini itx değil.

sen istediğini almakla özgürsün.
    benden bu kadar.

Hocam yanlış anlama. Ben sadece basit bir düzeltme yaptım. 970-990 çok önemli değil. Ben pahalı dedikçe ısrarla ucuz diyorsun. Neyse yine de sağol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Kisa ve net rezil

Biraz aydınlatır mısın üstadım?

• Aldim aldiktan 2 hafta sonra geri sattim performansi oldukca kotu apu olarak oyun performansi yerlerde ki köküne kadar oc yapilarak kullanildi ayni sekilde a10 7850k da kullandim ve oda sadece 7 8fps fazla deger verdi ki ona ragmen kotuydu performans tavsiye etmiyorum kesinlikle butce belirtin toplayayim bisey

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak şimdi, ben apulu sistemi toplarken işlemci 291 tl, anakart ise 288 tl idi. Sen yukarıda r9 380 ve 8350 ve 990 anakart 2000 deyince bi sorayım dedim. Dediğin işlemci 500-600 tl, anakart 500 olsa, ekran kartı da 800 olsa zaten üçü 1800 falan yapıyor...?

anakart 265 lira. en iyi am3 sorunsuz anakart gigabyte 990 265 lira.
    (500 lira değil. fxlerde anakart sıkıntısı yok.ama intel skylake alsan düzgün anakart 500 lira. apu alsan 300-400 lira.)
    am3 ler biraz eski olduğu için anakartlarına zam yapılmadı =)
    işlemci 600 lira.
    r9 380 4 gb 700 lira.

sendeki sistem eğer 6100 ise anakartını kullanabilirsin sıkıntı veya sorun oluşturmaz diyorum.

Nerde 265 lira 990 anakart? Vatanda en ucuzu 400 küsür

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-970a-ds3p-amd-970sb950-am3-ddr3-2000mhz-oc-anakart.html
    işte burada. genel olarak stoklarda var.

edit: o zaman herşeyi düzgün bir şekilde yaz. arkadaşın içinmi senin içinmi olduğunu nerden bileyim ?

en kötü ihtimalle bunlar en azından atx bunlarda.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-970a-g43-amd-970-sb950-am3-ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html
    msi sevmem ama buda var. 270 lira.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a97-le-r20-amd-970sb950-am3--ddr3-2133mhzoc-anakart.html
    zorda kalınırsa buda alınabilir. 298 lira.

Ayrıca gösterdiğin anakartlar 970.
    990 değil..

iyi tamam hatamı buldun ve sen kazandın.
    yazdığım mesajda 990 yazmış olabilirim 2 mesajımda hatırlıyorum. kafam karıştı, şuan 3 kişiye yazıyorum.
    ama attığım anakartlar hiçbir sorun çıkartmaz. en azından mini itx değil.

sen istediğini almakla özgürsün.
    benden bu kadar.

Hocam yanlış anlama. Ben sadece basit bir düzeltme yaptım. 970-990 çok önemli değil. Ben pahalı dedikçe ısrarla ucuz diyorsun. Neyse yine de sağol.

sende haklısın ama bilmediğin şu var.
    bu forum 11-12-13 yaşında bir çok çoluk çocuk barındırıyor. ve bunlara cevap vermekte artık zorlanıyorum.
    i3 3. nesili bile fx lerden üstün görüyorlar =)

ben atx anakart öneririm. itx ile mini atx ile kimse bir yere varamadı. birçok sorun ve garantiyle uğraştılar.

bak şimdi vatanda stoklarda 4. intel nesil anakartlar neredeyse yok. olanlar ise 850 lira...
    6. nesil en yeni skylakelerde ise düzgün z'li anakartlar 550-600 lira.
    sorun çıkartmayacak amd fm2 ler ise 350-500 lira arası.

ona göre 265 liraya güzel bir anakart bulunabiliyor am3'ün. yani fxler için =)

demek istediğim buydu.
    iyi günler.

• marasli_midyeci_harun kullanıcısına yanıt
    İntele gücümün yettiği kadar direnicem. Her daim AMD..
    Yardımların için çok teşekkür ederim. İyi geceler..

• quote:

İntele gücümün yettiği kadar direnicem. Her daim AMD..
    Yardımların için çok teşekkür ederim. İyi geceler..

şimdi anladım düşündüğün sistemde monitör falanda var. o zaman iş değişir.
    monitörü falan ortaya katınca 3700 liraya sıfır i3 6100 toplayan arkadaşlarda var.

ama intel i3 6100'e 2000 lira vermektense 1900 laraya bile fx8350 alınabilir.

fx8350 belki oyunlarda i3 6100 den 5 fps eksik alır ama, arkaplanda birçok uygulama çalıştırırsın, oyun videosu izlerken oyunu açarsın mesela, 2 çekirdekli i3 den ise 8 çekirdekli fx işte bu noktada daha iyi olur =)

grafik uygulamarında fx siler atar hepsini.
    olmadı 200 liraya athlon alın yanına ekran kartı ekleyin. athlon2 x4 860K kötü bir işlemci değildir ve 200 liradır.

amd artık eskisi gibi iyi değildir ama, 2000 liraya kadar olan bir pcde amd intelden kat kat iyidir.
    fx8350 = i3 6100 = i5 4460 bu işlemciler oyunlarda aynı performansı sunarlar.

intel i3 6100 oyunlarda 5 fps fazla aldığı yerler oluyormuş =) 3-5 fps farkı görebilen hissedebilen zaten buralarda durmasın =)

Hatam düşündüğüm sistemi belirtmemekti..
    Neyse, amd düşük bütçeliler için vazgeçilmezdir. Bunda hemfikiriz. O athlon x4 benim de aklıma geldi. Bunun yanına o yazdığım ekran kartı olur aslında? (r7 250x)
    Bakalım arkadaş fiyatı bi görsün. Eğer onaylarsa olur. Tekrar teşekkürler kardeşim.

• ya kötü birşey demedik her forum diyorum i3 6100 ile fx8350 aynı fiyattayken vede düzgün skylake anakartlar çok pahalı iken neden fx8350 alınmasın ?
    neden apular alınmasın ? her halikarda amd daha karlı oluyor... normali ve gerçeği bu...

amd olmasaydı i3 ler 1000 lira olacaktı yada olabilir. intel 7. seride 1000 liradan i3 7100 gibi saçma sapan bir girişimde bulunup ve bu ülkede sattırabilir.
    para almadan intel yalakalığı yapan fanboylar düşünsün.

http://www.hepsiburada.com/intel-extreme-edition-core-i7-6950x-3-0ghz-4-0ghz-25mb-cache-lga2011-v3-islemci-p-BD805702?utm_source=affiliate&utm_medium=go&utm_campaign=cpa&utm_content=63&utm_term=kategori-genel&wt_af=go.domain.kategori-genel.cpa

intelin bu ülkede geldiği en son nokta 6700 liraya işlemci...

şimdi birisi çıkar sen bilmiyorsun o işlemciyi mühendistler kullanıyor der birde üstüne içerisinde 6700 tl'lik intel işlemcisi olan 30.000 liralık pc toplamayı normalleştiren mesajlar atar =)

• quote:

Aldim aldiktan 2 hafta sonra geri sattim performansi oldukca kotu apu olarak oyun performansi yerlerde ki köküne kadar oc yapilarak kullanildi ayni sekilde a10 7850k da kullandim ve oda sadece 7 8fps fazla deger verdi ki ona ragmen kotuydu performans tavsiye etmiyorum kesinlikle butce belirtin toplayayim bisey

Teşekkürler hocam. A serisi hiç kullanmadım. Bilmiyorum. Bu konuyu açmamdaki amaç, haklarında biraz bilgi sahibi olmaktı. Sayenizde az çok öğrendim. Hülasa olarak, şimdi fx, çıkınca da zen...

• Fx4300 tabanli bir sistem kurulabilir

Fx4300
    Msi 970a g43
    8gb tek kalem 1866mhz ram
    R7 250x ekran karti
    Thermaltake v2 350w kasa

Gibi

• quote:

Fx4300 tabanli bir sistem kurulabilir

Fx4300
    Msi 970a g43
    R7 250x ekran karti
    Thermaltake v2 350w kasa

Gibi

bu sistem alınabilir en kötü ihtimalle. birde anakart olarak gigabyte'ın ki daha ucuz ve daha dayanıklıdır...
    Yazdıklarını, elime megafon alıp, taksim, Kızılay ve fomara meydanında millete haykırmak istiyorum. La şu intele para verip ocağınızı söndürmeyin la. La yazık günah la

Hele şu zen mimarisi bi gelsin bakalım. İnşaAllah amd nin vadettiği gerçektir..

• quote:

Fx4300
    Msi 970a g43
    R7 250x ekran karti
    Thermaltake v2 350w kasa

Gibi

Peki o power, r7 250x i kaldırabilir mi? Benim hd6870 i, gerçek 400w power oyunda tam yükte kapattı.

Evet, gigabyte kullanmıştım, dayanıklıdır.

• quote:

ya kötü birşey demedik her forum diyorum i3 6100 ile fx8350 aynı fiyattayken vede düzgün skylake anakartlar çok pahalı iken neden fx8350 alınmasın ?
    neden apular alınmasın ? her halikarda amd daha karlı oluyor... normali ve gerçeği bu...

amd olmasaydı i3 ler 1000 lira olacaktı yada olabilir. intel 7. seride 1000 liradan i3 7100 gibi saçma sapan bir girişimde bulunup ve bu ülkede sattırabilir.
    para almadan intel yalakalığı yapan fanboylar düşünsün.

http://www.hepsiburada.com/intel-extreme-edition-core-i7-6950x-3-0ghz-4-0ghz-25mb-cache-lga2011-v3-islemci-p-BD805702?utm_source=affiliate&utm_medium=go&utm_campaign=cpa&utm_content=63&utm_term=kategori-genel&wt_af=go.domain.kategori-genel.cpa

intelin bu ülkede geldiği en son nokta 6700 liraya işlemci...

şimdi birisi çıkar sen bilmiyorsun o işlemciyi mühendistler kullanıyor der birde üstüne içerisinde 6700 tl'lik intel işlemcisi olan 30.000 liralık pc toplamayı normalleştiren mesajlar atar =)

8350 ile i5 6500 ayni fiyatta sen neyin kafasindasin?

Anakart olarakda 8350 yi calistiracak board 380 liradan basliyor 380 liraya z170 board alabiliyosun ki intelde kaliteli anakarta ihtiyacin yok h110 chipset dahi yterli guc tuketmedigi icin kafandan sallama lutfen

4 yasinda islemciye gecipte 650 lira para mi vericez? 380 lirada anakartina vericem hemde? Oldu verdigim parayla rezil olayim sonra 380 lira vericem anakarta ssd takicam ssd %50performansta calisacak sb950 koprusu yuzunden ne guzel :)

Eski amd kullanicisiyim kafamdan sallamiyorum bunlari bitek benim anakartim bozuk degil networkcuyum tonlarcasini topladim hepsi ayni napican 990 970 chipset board alip 85 derecede calismasini izleyip frekans dusurmesini mi izleyeceksin? Fanboy olmayin bu kadar

• quote:

quote:

Fx4300
    Msi 970a g43
    R7 250x ekran karti
    Thermaltake v2 350w kasa

Gibi

Peki o power, r7 250x i kaldırabilir mi? Benim hd6870 i, gerçek 400w power oyunda tam yükte kapattı.

Kaldirir 250x 80w harciyor sadece bisey degil :)

• yukarıdaki mesajı size yazmadım. genel olarak yazdım =) sonradan gelebilecek intelci mesajlarına karşı.
    durun o zaman baştan gireyim konuya.

bu arada şunu yazıyorum 6700 lik intel işlemcisi bunuda bilin yeterli. konu bu değil ama... intelin geldiği son nokta budur. =)
    http://www.hepsiburada.com/intel-extreme-edition-core-i7-6950x-3-0ghz-4-0ghz-25mb-cache-lga2011-v3-islemci-p-BD805702?utm_source=affiliate&utm_medium=go&utm_campaign=cpa&utm_content=63&utm_term=kategori-genel&wt_af=go.domain.kategori-genel.cpa?utm_source=affiliate&utm_medium=go&utm_campaign=cpa&utm_content=63&utm_term=kategori-genel&wt_af=go.domain.kategori-genel.cpa

herneyse, amd athlon x4 840 veya amd athlon x4 860K alıp pişman olmayan yok. en son kaldırabileceği, darboğaz yapmadan kaldırabileceği ekran kartı r7 370 ve türevleridir. hani r7 370'e kadar olan ekran kartı alıp darboğazı düşünen olmasın. zorlayıp r9 380 takan bile var. ekran kartı tam anlamıyla kullanılamaz ama, yinede zararı falan yoktur.

amd apular - düz athlonların ekran kartlı halidir.
    amd apular gücünü ramden alır. yüksek mhzli ram gereklidir. işte bu yüzden 16 gb ram 2400 mhz gücünde ram takan çok kişi var. buda 300 lira fazladan ram maliyeti demektir.

amd apularda r7 240 - r7 250 gibi grafik zımbırtıları yeni oyunlarda yeterli olsada çok çok iyi değildir.
    youtube videolarında izleyebilirsiniz.
    amd şuandaki apular yetersizdir. ekran kartı eklenirse apular boşa çıkar. yani apuya fazladan verdiğiniz para yanar diyim. kendisi gibi r7 240 gibi ekran kartı alıp, işlemci gpusu + ekran kartı gpusu ile crossfire yapılsada sonuç alınamaz. en mantıklısı apu değilde düzünü almaktır.

apunun düzü ise amd athlon x4 860k falandır.

şimdi amd athlon x4 860 k = 220 liraya bile satın alabilirsiniz.
    yanına gigabyte 150 liralık bir anakart
    450 yada 500 watt kaliteli bir psu. 150 lira
    8 gb ram 120-150 lira
    boş kasa = 100 lira
    r7 370 2gb ekran kartı 450-500 lira.
    50 lirayada ayrıca bir işlemci fanı.

1200-1300 lira maliyetinde bir kasa toplayabilirsiniz.
    genel olarak oyunlarda yeterli olacaktır.

ama maliyeti artırırda 1600-2000 yaparsanız o zamanda amd fx 8350 alınır tabikide.

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Vay be, benim HD 6870 151wat..? O zaman uygunmuş dediğin sistem. Bir de şunu sormak istiyorum ; ben şu an fx6100 ve msi 970 gaming kullanıyorum. Bundan 2 ay öncesine kadar boşta 35-40 arası gider gelirdi. Şimdi ise boşta ve yükte 60,77 arasında. Macunu değiştirdim, yine aynı. Bundan 2 ay önce soğutan fan, şimdi ne oldu da soğutmuyor? Hayır yani boşta bazen 77 oluyor, yük bindiriyorum bu sefer maksimum 80 oluyor? İşlemci kullanımı ise boşta %3 ?

• Bence amd olacaksa fx 8300 al

4.0 ghz da rahat kullanabilirsin

• quote:

Vay be, benim HD 6870 151wat..? O zaman uygunmuş dediğin sistem. Bir de şunu sormak istiyorum ; ben şu an fx6100 ve msi 970 gaming kullanıyorum. Bundan 2 ay öncesine kadar boşta 35-40 arası gider gelirdi. Şimdi ise boşta ve yükte 60,77 arasında. Macunu değiştirdim, yine aynı. Bundan 2 ay önce soğutan fan, şimdi ne oldu da soğutmuyor? Hayır yani boşta bazen 77 oluyor, yük bindiriyorum bu sefer maksimum 80 oluyor? İşlemci kullanımı ise boşta %3 ?

Problem o iste ne oluyosa sonradan oluyor koprulerde sorun var kronik bisey sizin anakartiniza ozgu degil 3 anakart degistirdim ben olmuyor :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.