Şimdi Ara

A8 - 7600 nasıl bir işlemci? Kullananlar-bilenler ilgilenir mi... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marasli_midyeci_harun

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Senin varya s*ke sürülecek aklın yok :D Başkada bişey demiyorum :D İki tane sistem attım sana 4. nesil işlemcimi attım stoğu bitmiş hayır i5 6500 attım 700 liraya adam gibi anakart attım mı attım 2000 liraya rx 460 lı sistem topladım mı? onuda yaptım r7 370den de performanslıdır rx460 senle niye tartışıyosam ben sen git mağaranda uyu yakında liseler açılacak devam edersin okuluna hoş biz çalışıyoruz anlamazsın sen bunları :)

Edit: Göçmen ve beyazım ellerimi devamlı kremlerim senin gibi nasırlı kapkara ellerle gezmiyorum sağlığıma önem veriyorum mağara adamı değilim :)

senin şu tarz yazacak kadar aklın demekki s.ke sürelebilir. zaten tek yapman gereken bu. göçmenmisin bilemem ama çocuksun bu belli.

Ne düşündüğün umrumda değil mağaranda kapanıp kalmışsın ve insanları yanlış yönlendiriyorsun normalde umrumda olmaz çünkü laf anlatılmaz senin gibi kıt kafalı mağara adamlarına dedim iki şey öğrenir belki insan olur senden insanda olmaz :) Hadi eyv sen ds3pye 8350 tak bu forumda kimseye aldırtamazsın aklı başında bi ton insan var aldırtmazlar aldırtırsanda küfür yiyecek kişi ben değil sensin iki gün sonra kapını çalar fps oyunda birden 50den 15e düşüyor neden diye çözümü var ama sen biliyo musun? hayır :) Çünkü sen anca geç vatana gidip parça bak aa bu iyiymiş bu kötüymüş de benim yıllardır yaptığım mesleğimi bana öğretmeye calıs bravo sen varya büyük adamsın Yaşım küçük olsa ki değil senin beynine sahip olacağıma 18 yaşında şu akla sahip olmayı tercih ederim beyinsizlikte hoş bişey değil çünkü gördüğüm kadarıyla :) Blocked

• quote:

quote:

Aksine piyasadaki en ucuz yerlerden yazdım işlemci 7 lira pahalıymış pardon ds3p ile 8350 öneriyorsanda bu işten zerre kadar anlamıyorsun seninlede daha fazla uğraşmam 4pin soketinden 120wdan fazla elk geçmediğini biliyorsundur umarım 8350ninde 145w elektrik tükettiğini? peak olarak 145w elk geliyor ve bi süre sonra o girişin eridiğinide biliyorsundur?

http://i946.photobucket.com/albums/ad308/mscall92/P1000914.jpg?t=1274114557

saçmalama artık.
    1700 liraya alabileceğini yazdım. ama o fiyata alacağın intelde uygulamalarda yersin drobu yatarsın aşağı.

Oyundan uygulamaya mı geçtik? Ben render alıyoruz deseydin senden önce 8350 önerirdim merak etme Kıvır dansöz gibi kıvır kıvır Hep tecrübe bunlar velet mesleğin ne bilmemde bilgisayar ile alakalı olmadığı kesin

Neyse cidden şiştim oturdum salak gibi senle tartışıyorum sanki bişey anlayacakmışsın gibi 1700 lirayada i5 makine toplarım ben sana r7 370 ile merak etme ama render alıcam ben diyosan geçer sana zaten 8350 ben öneririm merak etme ama ds3p önermem çok gigabyte alacaksan git ud3p al 125w tdp li işlemciye alacağın kriteler var neyse bişey bildiğin yok daha cevap yazmayacağım ds3p ile 8350 kullan biraz drop neymiş o zaman görürsün sen son mesajımdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 2 Eylül 2016; 3:05:31 >

• quote:

quote:

quote:

Aksine piyasadaki en ucuz yerlerden yazdım işlemci 7 lira pahalıymış pardon ds3p ile 8350 öneriyorsanda bu işten zerre kadar anlamıyorsun seninlede daha fazla uğraşmam 4pin soketinden 120wdan fazla elk geçmediğini biliyorsundur umarım 8350ninde 145w elektrik tükettiğini? peak olarak 145w elk geliyor ve bi süre sonra o girişin eridiğinide biliyorsundur?

saçmalama artık.
    1700 liraya alabileceğini yazdım. ama o fiyata alacağın intelde uygulamalarda yersin drobu yatarsın aşağı.

Oyundan uygulamaya mı geçtik? Ben render alıyoruz deseydin senden önce 8350 önerirdim merak etme Kıvır dansöz gibi kıvır kıvır

yahu iyice raydan çıktın sen :S
    kapı çalınacak olsa seni tokatlaya tokatlaya çalardı kapını. everesti corsairi sana küfür ede ede başında paralarlardı =)
    senin gibi zalman kasayı kötüleyip 300-500 liralık çöp olan corsair önermiyoruz.
    ben herşeyin normalini öneriyorum. gidipte overclock yapın demiyorum bunun garantisinide vermiyorum.

1700-1800'e r7 370 ekran kartlı canavar gibi amd fx8350 alınabiliyor. adam renderde yapar. grafik programıda kullanır. oyunlardada 5 fps almayı versin. sonuçta aldığı bilgisayar ucuz olacak. ama 3000 lira i5 6500'e veripte yok coil whine çıktı yok bilmem ne oldu. sıcaklıkları kontrol edin derdi olmayacak. intel skylakelere olan işlemci eğilmesi çoğu kişinin 1 yıl içinde elinde patlayacak. zaten bir kaç konu gördüm =)

1700-1800'e i3 6100 yerine kral gibi fx8350'li sistem alınır. oyunlarda başa baş giderler, uygulamalarda ise fx8350 çoğunu geçer.
    (bence limit artarsa i5'in alınmaz zaten. i5 intelin orta işlemcisidir. ben bundan sonra intel almam.)

fx çok eski bir işlemci olsada yinede intelden daha çok f/p ürünüdür.
    intele kötü amd'ye iyi demiyorum ama birşey öneriyorsanız mantıklı olun.
    yoksa burda kötek yer durursunuz =)

buda sana öğrettiğim iyi bir tecrübe olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_midyeci_harun -- 2 Eylül 2016; 2:09:46 >

• quote:

quote:

quote:

saçmalama artık.

Oyundan uygulamaya mı geçtik? Ben render alıyoruz deseydin senden önce 8350 önerirdim merak etme Kıvır dansöz gibi kıvır kıvır Hep tecrübe bunlar velet mesleğin ne bilmemde bilgisayar ile alakalı olmadığı kesin

Neyse cidden şiştim oturdum salak gibi senle tartışıyorum sanki bişey anlayacakmışsın gibi 1700 lirayada i5 makine toplarım ben sana r7 370 ile merak etme ama render alıcam ben diyosan geçer sana zaten 8350 ben öneririm merak etme ama ds3p önermem çok gigabyte alacaksan git ud3p al 125w tdp li işlemciye alacağın kriteler var neyse bişey bildiğin yok daha cevap yazmayacağım ds3p ile 8350 kullan biraz drop neymiş o zaman görürsün sen son mesajımdı

haydaaa blockladım yazdın oturdun yine aynı yere. yaptığın ancak çocuk oyunu.
    ayrıca ellerim esmer ve nasırlı değil. aksine avrupaiyim. ama esmerde olsam bir sıkıntı olmaz.
    beni esmer sayın. esmer mağara adamı bir midyeci sayın.

yine diyorum 100 sefer diyorum hiçbir işlemci elektriği sonuna kadar kullanmaz. elektriğe kadar düştüyseniz gidin artan elektrikle fazladan lambaları çık bırakın. amd almadım yaşasın 1 yılda 3.5 tl kâr ettim diyin.
    elin suriyeli bilmem nesi gelip elektriği ücretsiz kullanıyorken düşmüşsünüz 35 watt fazla yakan amd'nin işlemcilerinin peşine.

ha sen kral gibi kasa toplarsın gider ikinci el i5 işlemci koyarsın al sana 1700 tl. bnende 1300'e indirirm amd'yi.
    olmadı kısık işlemci kullanırsın sırf intel olsun diye. amd'ninde 150 liralık anakartı var. ramıde düşürürüm.

yahu böyle saçmalıklara gerek yok arkadaşım. bu fiyatlara fx8350 daha bir alınabilir =)
    hani intel i5 6600K = 500 lira olsaydı tamam bu çocuklar haklı derdimde... yok işte öyle değil...
    amd 5 yıl işlemci çıkartmadı ? intel ne yaptı ? zam yaptıkça zam...

intel i7 6700 550 liraya satılıyorda size fx8350 önererek aptallık mı yaptım ? :S

• Hocam sen ne yaptın 1600 tl ye i3 6.nesil + rx 460 (380 e yakın performansı) sistem toplanır tabi ssd hariç.
    Yapman gereken akakce ve teknofiyat sitelerini kullanıp en uygun fiyatı veren yerden alacaksın.
    Ya da tüm pc bileşen satan siteleri açıp her bir parça için fiyat alacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rapstar338 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim sağolasın. Pcyi alacak ben değilim. Bu yazılanları ona da okutucam o karar versin. Ben uğraşmiycam.

• Hocam burdaki konuşmalara bakma, ucuz olsun diye eski nesil almanın anlamı yok. i3 6100 + h110 bir anakart işini görecektir. Zaten overclock yapmıcaksın.
    Multicore programming yapmıcaksan daha çok çekirdek anlamı yok. Single core performansı hala daha önemli.
    Bilgisayar mühendisiyim. 2 Hafta önce mini-ıtx ile i3 6100 + rx 470 sistem topladım. Arkadaşlar içi boş bir tartışma yapmışlar, marka fanatikliğinden midir bilemem neden önerdiklerini bile açıklayamamışlar. FX 8350 bir zahmet i3 6100 ü geçsin hem daha pahalı hem 8 çekirdek fakat single core performansı olarak i3 6100 ün gerisinde o yüzden her browser açılışında vs. gibi konularda i3 6100 hertürlü öndedir. Multithread destekleyen oyunlarda 8350 farkı açar. Fakat daha doğru düzgün multithread destekleyen oyun yokken, yıllar önce çıkmış eski teknolojiye dayalı sistem toplanmasını ben önermem. İleride değiştirme imkanın olursa i3 topladığını sadece işlemci değiştirerek kurtarabilirsin. Fakat fx toplasan herhangi bir işlemci değişiklikliğinde hem anakartını hem belleklerini değiştirmek durumunda kalırsın.

• kucuk kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim sağolasın. Tartışma boş yere yaşandı. Dediğim gibi, burada yazılanları pcyi alacak kişiye okutucam. O ne yaparsa yapsın. Ben şahsen fx 6100 kullanıyorum. Zen işlemci çıkınca upgrade yapıcam. Ona da belki bunu öneririm bilmiyorum. Tekrar teşekkürler.

• quote:

Aldim aldiktan 2 hafta sonra geri sattim performansi oldukca kotu apu olarak oyun performansi yerlerde ki köküne kadar oc yapilarak kullanildi ayni sekilde a10 7850k da kullandim ve oda sadece 7 8fps fazla deger verdi ki ona ragmen kotuydu performans tavsiye etmiyorum kesinlikle butce belirtin toplayayim bisey

Performans kötü mü ? Şuan imzamdaki sistem de kullanıyorum. Ben gayet memnunum. Render mı yaptın apu da kötü diyorsun.

@EfeYakupKarahanlı Taviye ederim f/p üründür.
  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    Ben apu performansina dedim adam gtx780 ile kullanmiyor ki

• quote:

Onu kasten öyle dedim belki ileride harici kart takar. Ama bak bir yerde hak veriyorum apu da 1gb ddr3 64 bit var o da maglum oyun performansı iyi değil. Ya kullanıcı yanına r7 250-260 takacak cf yapacak yada benim gibi yol izleyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawk-Claw

quote:

Aldim aldiktan 2 hafta sonra geri sattim performansi oldukca kotu apu olarak oyun performansi yerlerde ki köküne kadar oc yapilarak kullanildi ayni sekilde a10 7850k da kullandim ve oda sadece 7 8fps fazla deger verdi ki ona ragmen kotuydu performans tavsiye etmiyorum kesinlikle butce belirtin toplayayim bisey

Performans kötü mü ? Şuan imzamdaki sistem de kullanıyorum. Ben gayet memnunum. Render mı yaptın apu da kötü diyorsun.

@EfeYakupKarahanlı Taviye ederim f/p üründür.

Teşekkür ederim hocam. Son kararını versin arkadaş. Gidip vatandan alalım..

• quote:

quote:

Onu kasten öyle dedim belki ileride harici kart takar. Ama bak bir yerde hak veriyorum apu da 1gb ddr3 64 bit var o da maglum oyun performansı iyi değil. Ya kullanıcı yanına r7 250-260 takacak cf yapacak yada benim gibi yol izleyecek.

Malesef oyle :) 780 ile iyi anlasiyor mu bari 2k monitor falan mi kullaniyorsun :)

• quote:

quote:

quote:

Malesef oyle :) 780 ile iyi anlasiyor mu bari 2k monitor falan mi kullaniyorsun :)

1080p ve güzel ikili oldular. Öncesinde GTX 770 ile kullandım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    Ucuza guzel cozum gule gule kullanin :)

• quote:

Ucuza guzel cozum gule gule kullanin :)

Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam öncelikle ekran kartı alıcaksan a8 7600k alman büyük saçmalık olur.a8 6600k nın grafik işlemcisinden kullanıksan o zaman tamam.
    performans hakkında ne desem boş en iyisi kendin bak.gigabyte gt 630 %35 daha yüksek performanslı,gt640 dan %10 daha düşük performanslı :http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2271&gid2=588&compare=radeon-r7-7600-vs-geforce-gt-630

gt 630 fiyatı :http://www.vatanbilgisayar.com/gt630-gddr3-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti-5565.html
    gt 640:http://www.vatanbilgisayar.com/gt640-gddr3-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html

sonuç olarak pek fazla grafik kalitesi istemiyorsan f/p olarak mükenmel bir çözüm olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso227 -- 2 Eylül 2016; 16:34:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iso227

hocam öncelikle ekran kartı alıcaksan a8 7600k alman büyük saçmalık olur.a8 6600k nın grafik işlemcisinden kullanıksan o zaman tamam.
    performans hakkında ne desem boş en iyisi kendin bak.gigabyte gt 630 %35 daha yüksek performanslı,gt640 dan %10 daha düşük performanslı :http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2271&gid2=588&compare=radeon-r7-7600-vs-geforce-gt-630

gt 630 fiyatı :http://www.vatanbilgisayar.com/gt630-gddr3-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti-5565.html
    gt 640:http://www.vatanbilgisayar.com/gt640-gddr3-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html

sonuç olarak pek fazla grafik kalitesi istemiyorsan f/p olarak mükenmel bir çözüm olur

Pes,ets 2 ve call of duty 5 olur en fazla. Bunun için de yeter sanırsam. Aslında a8 7600 neden dedim biliyor musun. Amd a serisi işlemcilerle, amd ekran kartları diğerlerinden daha fazla performans veriyor diye okumuştum, yine böyle bi konunun altında...
    Yoksa ben fx kullanıyorum, adama da onu önerirdim. Biraz değil baya hesaplı olsun dedim yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 2 Eylül 2016; 16:42:54 >

• ''Amd a serisi işlemcilerle, amd ekran kartları diğerlerinden daha fazla performans veriyor ''
    hocam bu saçmalığı kim hangi kafayla nasıl söyleyebilir anlamış değilim ağzı olan konuşuyor bu forumda.
    bide şöyle bişey var a serisi amd işlemcinin yanına uyumlu bir ekran kartı takarsan güçleri birleşiyor ve performans artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso227

''Amd a serisi işlemcilerle, amd ekran kartları diğerlerinden daha fazla performans veriyor ''
    hocam bu saçmalığı kim hangi kafayla nasıl söyleyebilir anlamış değilim ağzı olan konuşuyor bu forumda.
    bide şöyle bişey var a serisi amd işlemcinin yanına uyumlu bir ekran kartı takarsan güçleri birleşiyor ve performans artıyor.

Onu ben de duydum. A serisi işlemcilerle amd ekran kartları diğerlerinden daha fazla performans veriyormuş. Ama emin olmadığım için dile getirmedim hiç. Şimdi biri çıkar konuya girer saatlerce uzar gider diye
    Neyse, bakalım artık bişey çıkarıcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 2 Eylül 2016; 18:55:53 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.