Şimdi Ara

A8-7650k YÜKSEK ISI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gün önce topladığım a8 7650k lı sistemin boşta 50 derece yükte 90 + derece.
    n11 den ucuzundan bir termal macun ve stok fan kullanıyorum abartıyormuyum yoksa bu mevsimde bu sıcaklıklar normalmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihozgen

3 gün önce topladığım a8 7650k lı sistemin boşta 50 derece yükte 90 + derece.
    n11 den ucuzundan bir termal macun ve stok fan kullanıyorum abartıyormuyum yoksa bu mevsimde bu sıcaklıklar normalmi ?

normal değil 90 dereceler.

termal macunu nasıl uyguladın hava kabarcıkları kalmış olabilir yada çok kalın olursa ısıyı iletemez ondandır.

stok fanın ucunu anakarttaki nereye taktın CPU_FAN mı SYS_FAN mı ? bundanda olabilir.

egsoz fanı varmı yönü doğrumu bundanda olabilir.çok fazla olasılık var yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: KonsolBüfesi

quote:

3 gün önce topladığım a8 7650k lı sistemin boşta 50 derece yükte 90 + derece.

normal değil 90 dereceler.

termal macunu nasıl uyguladın hava kabarcıkları kalmış olabilir yada çok kalın olursa ısıyı iletemez ondandır.

stok fanın ucunu anakarttaki nereye taktın CPU_FAN mı SYS_FAN mı ? bundanda olabilir.

egsoz fanı varmı yönü doğrumu bundanda olabilir.çok fazla olasılık var yani
    Bu mevsim dediğiniz aralık ayı nerdeyse.Şimdi böyleyse temmuzda nasıl olur siz hesap edin.

Montajda filan bir sıkıntı olmasın?Stok fanla bile o kadar sıcak çalışmaz.

• fatihozgen F kullanıcısına yanıt
    Normal değil.
  • 4 pinlik cpu fan kısmına taktım hocam.
  • Montajda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Macunun kalitesinden biraz şüpheliyim ilk gün sürdüğümde biraz daha katıydı, ısıyı görünce içime sinmedi bugün tekrar süreyim dedim biraz daha sıvımsıydı çözüm bulamazsam yeni bir macun alacağım sanırım.
  • Hocam birde sistemde henüz bir fan yok kapak açık kullanıyorum bunun bu kadar etkisi olabilirmi ?
  • Kapağı kapat dostum acik durmasi kapali durmasindan daha kotu. 1 adet egsoz fan almanda fayda var 12cm lik ve termal macunu acilen degistir yuksek isilar islemcine hasar verebilir 100 derecelere cikinca
  • quote:

Montajda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Macunun kalitesinden biraz şüpheliyim ilk gün sürdüğümde biraz daha katıydı, ısıyı görünce içime sinmedi bugün tekrar süreyim dedim biraz daha sıvımsıydı çözüm bulamazsam yeni bir macun alacağım sanırım.

Sürüş şeklinde sıkıntı yoksa macun o kadar dandik olsa bile fark etmez.Zaten macunun orta halli iş göreni 15 lira, en kralı en performanslısı 33 lira.Bu kadar ucuz bir şeyin en ucuzunu en dandiğini almak gerçekten gereksiz.Sürerken de dikkatli sürün.Fazla sürmeyin sakın.Ortaya pirinç tanesi kadar sıkıp bırakın.Yaymakla uğraşmayın, soğutucuyu takınca baskıdan yayılıyor o zaten.Fazla sürerseniz ters etki yapar.

http://www.bimeks.com.tr/urun/108012/xigmatek-powerfull-termal-macun.aspx

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2159

• Macunu yenileyip kapağı kapatıp tekrar sonuca bakacağım teşekkerler.
  • aldığım ürün bu
    http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/gri-termal-macun-islemci-ekran-kartlari-icin-30-gr-P79024371
    diğer bileşenleri alırken araya eklemiştim.
    dediğiniz gibi yaptım fakat biraz fazla sürmüş olabilme ihtimalime karşı tekrar fanın ve işlemcinin üzerindeki macunu temizleyip yenileyeceğim teşekkürler.
  • quote:

Macunu yenileyip kapağı kapatıp tekrar sonuca bakacağım teşekkerler.
    Isıyı hangi programlarla kontrol ediyorsunuz? Bulldozer mimarisinden itibaren, anakart üreticisinin sunduğu programlar dışındakiler sağlıklı sonuç vermiyor.
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Aida64 extreme den baktım, amd control centerdan bulamadım ısıyla ilgili bir bölüm.
  • quote:

Aida64 extreme den baktım, amd control centerdan bulamadım ısıyla ilgili bir bölüm.
    Anakart markanızın verdiği yazılımla kontrol edin bir de. Harici yazılımlar saçma sapan düşük/yüksek sıcaklık veriyorlar dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 28 Kasım 2015; 16:37:40 >
  • quote:

aldığım ürün bu
    http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/gri-termal-macun-islemci-ekran-kartlari-icin-30-gr-P79024371
    diğer bileşenleri alırken araya eklemiştim.
    dediğiniz gibi yaptım fakat biraz fazla sürmüş olabilme ihtimalime karşı tekrar fanın ve işlemcinin üzerindeki macunu temizleyip yenileyeceğim teşekkürler.

Macun gayet yeterli.Hiç bir sıkıntı olmaması gerek.İhtimaller:

1)Isıyı ölçtüğünüz programda sıkıntı olabilir.Başka programlar deneyin.

2)Macunu fazla uyguladıysanız ondan da olabilir.

3)Fan tam oturmamıştır.

• Ramlerimi amazondan aldığımdan dolayı kargom gelene kadar geçici bir süre 1x4 1600 mhz ram kullanıyorum, forumdan bir arkadaş sistemin apu olduğundan ve sistemin zorladığından dolayı böyle bir durum oluşabileceğini söyledi. Kasa açıktı kapayınca standart chrome kullanımında 40-45 arası şuan.
  • quote:

Ramlerimi amazondan aldığımdan dolayı kargom gelene kadar geçici bir süre 1x4 1600 mhz ram kullanıyorum, forumdan bir arkadaş sistemin apu olduğundan ve sistemin zorladığından dolayı böyle bir durum oluşabileceğini söyledi. Kasa açıktı kapayınca standart chrome kullanımında 40-45 arası şuan.
    apu diye zorlanıyor diye o sıcaklığa çıkmaz..bendede aynı işlemci var...eylül ayında gta v de çekirdekler 60 derece görmedi..ya yanlış bir ölçüm var yada montaj sıkıntısı..anakart fazla voltaj veriyorda olabilir..farklı bir program örneğin hwmonitor ilede bakılabilir..çekirdek sıcaklıklarına bakın ve birde işlemci voltajına
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    Şuanki durum bu. Macunu yeniledim, bağlantıları kontrol ettim ama yok düşmüyor boşta en düşük 40 dereceyi gördüm.
  • quote:

Şuanki durum bu. Macunu yeniledim, bağlantıları kontrol ettim ama yok düşmüyor boşta en düşük 40 dereceyi gördüm.
    o değer muhtemelen hatalıdır çünkü çekirdek sıcaklıkları normal görünüyor.

• fatihozgen F kullanıcısına yanıt
    Yüksek sıcaklık olduğu vakit fana dokunun, ısınma yoktur büyük ihtimalle montajda hata yoksa. O ısılar işlemci etrafındaki yongaların ısısı olması lazım, elle kontrol edin fazla tutmadan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.