Şimdi Ara

A95X Max tv box ; Dünyanın İlk Video Kaydını gerçekleştiren Tv kutusu . (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
5
Favori
19.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ybektas55

Serin havalarda pek ısınma olmayan cihaz maalesef yaz sıcağında ciddi şekilde ısınıyor.
    Cihazı çalıştırdığımda üst kapağı açarak yana yatırıyorum o şekilde durumu kurtarıyor.
    Uygun fan bulup takmak kesin çözüm olacak gibi.
    Taktım.. pc fanı taktım ufak fan taktım ama yine bir şeyler ısınıp kapanıp açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Taktım.. pc fanı taktım ufak fan taktım ama yine bir şeyler ısınıp kapanıp açılıyor.

Alıntıları Göster
    Arka planda birçok uygulama açık kalıyor ve cihazı çok zorluyor. Clenmaster ile temizliyorum cihaz rahatlıyor fakaf bir süre sonra tekrar aynı durum oluşuyor. Daha önceleri bu sorunla karşılaşmamıştım cihazdaki son güncellemede sorun olabilir uzun süredir güncellemede gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ybektas55 kullanıcısına yanıt
    sıfır kurulum yaptım o daha berbat direk güncelleme yapmak zorunda kaldım. rootlu geliyor cihaz arka plan uygulamaları siz ayarlayabiliyorsunuz.
  • XDA Developers
    [ROM][S905X2] A95X Max - atvXperience v3 - The Ultimate AndroidTV OS Experience!
    https://forum.xda-developers.com/android-stick--console-computers/amlogic/rom-a95x-max-atvxperience-v3-ultimate-t3936965

https://www.youtube.com/watch?v=hnliXmly7WY

Custom ATV rom çıkmış. Burada paylaşıyorum belki lazım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybektas55 -- 20 Ağustos 2019; 18:2:15 >

• live2lift kullanıcısına yanıt
    Merhaba, DTS ve Dolby destekliyor demişsiniz.

Sırf Dolby ATmos ve DTS X filmleri izleyebilmek için aldım ama HDDdeki bu formattaki filmeri AVR (Marantz) üzerinden sadece stereo veriyor. Desteklenmeyen ses diyor.

Ayarlardan passthrough da açtım ama olmuyor. bir kaç farklı playerla da denedim. bir türlü yapamadım.

İlk medya playerım çok anlamam bu işten. dediğim gibi sırf bu formatlar için aldım.

Sesleri passthrough yapıp AVRye nasıl gönderebilirim acaba?

Teşekkürler.
  • JuMu kullanıcısına yanıt
    play.google.com
    Video Player All Format - OPlayer - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.olimsoft.android.oplayer.pro

Bu uygulamayı kurup tekrar bahsettiğiniz ses formatlarını dener mısınız?

• Bu cihaz yazılımsal olarak berbat mi yoksa benim elimdeki cihaza özel bir durum mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkürler. Bu hafta deneyeceğim.

Siz daha önce denediniz mi, oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JuMu

Tamam teşekkürler. Bu hafta deneyeceğim.

Siz daha önce denediniz mi, oluyor mu?
    Yaziniza istinaden DTS nin sayfasında örnekler indirdim çalışmadı. SONRA araştırdım play Store'da hangi uygulama destekler diye linkini gönderdiğim uygulamayı kurunca onun içindeki codecler ile açıldı.

MX player da asla denemeyin ne yüklerseniz yükleyin bozuk ses çıkıp kutuyu resetliyor. Başka playerlarda ses var görüntü gri oluyor.

DTS açılınca hâliyle Dolby atmos ta devreye giriyor.
    A95x Max in Kendi video oynatıcısı bunları ekranda belirtiyor ama ses çıkmıyor.

İlk yüklemenizde birkaç sıkıntı olabilir. Bende bir örnek video izlediğimde başka videoları açmıyor du.
    Bunun çözümü olarak birkaç kez cihazı kumandadan kapatıp fişini çekin bekleyin.

Eğer hâlâ tek video izletir yada hiç başlamaz ise direk fişini çekip bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 26 Ağustos 2019; 9:49:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ybektas55

Serin havalarda pek ısınma olmayan cihaz maalesef yaz sıcağında ciddi şekilde ısınıyor.
    Cihazı çalıştırdığımda üst kapağı açarak yana yatırıyorum o şekilde durumu kurtarıyor.
    Uygun fan bulup takmak kesin çözüm olacak gibi.
    Cihazınızın adaptörünü değiştirin belki sorun düzelir. Kapanma veya ekran gitmesi gibi problemlerde 3A 5V adaptör alıp bununla cihazı kullanın daha iyi perpfrmans alırsınız. Özellikle hdd takıyorsanız adaptör güçlü olmalı

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bu aletleri "medya oynatıcı" diye aldım. yoksa 1080p bir bluray playerım var ve ona takınca bile bu sesleri açabiliyor ama 4K yok.

Bir medya oynatıcının böyle genel formatları oynatamaması çok ilginç.

Forumdan biri sadece bunun için alıyorsan git daha ucuz bir şey al demişti ama görünüşe göre bunda bile sıkıntı çekiyoruz.

4k bluray player alsaydım aslında belki daha iyi olurdu ama baya fiyat farkı var :/
    kodi haricinde başka uygulamaya gerek yok, uygun ses ayarları da yapıldı mı tamamdır, şu an logitech z906 ile kullanıyorum, problem yok dts ve dd ile
    kodinin diğer avantajı otomatik altyazı bulması, arşivleme vs....bu işlerle uğraşanlar mutlaka kodiyi bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 27 Ağustos 2019; 12:45:40 >
  • quote:

Çok teşekkür ederim. Bu aletleri "medya oynatıcı" diye aldım. yoksa 1080p bir bluray playerım var ve ona takınca bile bu sesleri açabiliyor ama 4K yok.

Bir medya oynatıcının böyle genel formatları oynatamaması çok ilginç.

Forumdan biri sadece bunun için alıyorsan git daha ucuz bir şey al demişti ama görünüşe göre bunda bile sıkıntı çekiyoruz.

4k bluray player alsaydım aslında belki daha iyi olurdu ama baya fiyat farkı var :/
    Bu alet smart olmayan TV si olanlara lazım. Zaten birçok TV birçok formatı açıp oynatıyor.

Bu kutu TV yi tablet yapmaya yarayan daha esneklik katan indirme yapmak için daha çok tercih edilir.

Direk kodi yi sildim çok ağır eklenti yüklemek gerekiyor. Şuanda birçok uygulama altyazı buluyor. Yukarıdaki arkadaşa onerdigim uygulama da altyazı bul diyorsun tarıyor.

Ben şahsen kodi yi beğenmedim.

trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    DTS ve DDnin bazı formlarını açabilir ama DTS-X ve Dolby Atmos formlarını açmaya ihtiyacım var.

Evde misafir var hala deneyemedim ama trakyAli-1986 arkadaşın dediklerini mutlaka deneyeceğim. Yoksa alet bir işime yaramaz indirme vs pek yapmıyorum.
    Onerdigim uygulama ile DTS x ve Dolby atmos içeren videolar izledim direk açıyor.

Hatta ses izi bölümde birden çok seçenek var. Hepsinden ses gelmiyor bazen de İngilizce olarak bu sesi digital bağlantı yöntemi ile dinleyebilirsiniz şimdiki bağlantınız HDMI gibi birşeyler söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Onerdigim uygulama ile DTS x ve Dolby atmos içeren videolar izledim direk açıyor.

Hatta ses izi bölümde birden çok seçenek var. Hepsinden ses gelmiyor bazen de İngilizce olarak bu sesi digital bağlantı yöntemi ile dinleyebilirsiniz şimdiki bağlantınız HDMI gibi birşeyler söylüyor.
    Merhaba,

Önerdiğiniz uygulamaya baktım. ücretsiz olan versiyonu denedim ama ne yazık ki sesleri açamıyor. Bir de 4.99 dolarlık versiyonu var ama açar mı bilemediğim için boşuna para vermeyim dedim.

VLC player mp4 formatındaki Atmos sesleri açabiliyor ancak mkv falan açamıyor.
  • quote:

Merhaba,

Önerdiğiniz uygulamaya baktım. ücretsiz olan versiyonu denedim ama ne yazık ki sesleri açamıyor. Bir de 4.99 dolarlık versiyonu var ama açar mı bilemediğim için boşuna para vermeyim dedim.

VLC player mp4 formatındaki Atmos sesleri açabiliyor ancak mkv falan açamıyor.

Alıntıları Göster
    Enteresan ..

Özel mesaj kutunuza bir bakın hocam.

Birde acilmadi dediğiniz şeyin linkini yollar misiniz.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.