|
AB’den Çinli elektrikli araçlara yüzde 38 ek vergi! Türkiye'de fiyatlar artabilir
-
-
Sapla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat.Ak -- 12 Haziran 2024; 14:03:50 >
-
çin'de bunlara ek vergiler koyar. Avrupa çevreciydi, elektrikli araçların yaygınlaşması için teşvik veriyordu, hedefleri vardı. Demek ki kendi elektriklikli araçları için çevreciler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 12 Haziran 2024; 14:39:47 >
-
Çin AB'ye USA'e hiçbir üretim yapmıyorum dese 1 hafta lık bile dese hemen nasıl kuzu olurlar. Önce ucuz diye herşeyi çin'e yaptır sonra adamlar üretim ve satış stratejisine geçince önünü kes. Çin'i sevdiğimden yapmıyorum bu yorumu pazardaki belli lobiler kaşınıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firetox -- 12 Haziran 2024; 14:41:05 >
-
Çin, borçlarını ödemek için üretim yapmak zorunda. Ancak bir karşılık mutlaka gelecektir. Yoksa ABD ile arasındaki ticaret savaşında daha sert önlemler alabilirdi.
-
Çin bizim ülkenin aksine fevri ve duygusal kararlar almıyor tamamen mantık yolunda ilerliyor.
Şu an batıyla arayı fazla bozmamak ülke olarak çıkarlarına olduğu için öç almayla falan uğraşmıyorlar diye düşünüyorum.
Uzun vadede Çin zenginleşmeye devam edecek. Biz dini sebeplerden bir ülke ile ticaretimizi kesip ihracat gelirimizi kesebiliyoruz,
doğru yaklaşım mantıkçı ve ülke çıkarlarını herşeyin üstünde tutar olmak. Çin'in doktrini bu.
Ancak empati kurunca AB'liyi de anlayabiliyorum, Çinliler o kadar fazla üretim ve işgücüne sahip ki ucuza mal edip araç satarsa senin
Avrupadaki tüm fabrikaları kapatıp gitmen lazım. Adamlar euro ile yüksek maliyetlerle işçi çalıştırıyor, rekabet edemez.
Yerel ekonomiyi korumak için mantıklı. Türkiyenin de vergi koymasını anlayabilirim ama anlayamadığım tek şey, Avrupalı buna karşılık kendi
ülkesine çok ucuza Avrupalı araç satabiliyor. Ama bizim ülkede yerli araçların bile vergiler, fiyatlar tavan. Çinlileri gönderip yerliyi özendireceksen
kendi ülkenin içine en azından ucuza satıp vatandaşına destek olman lazım batıdaki gibi. Elektrikli ve lüks SUV şart değil, Togg Egea gibi benzinli sıradan bir sedan yapsın 300-500.000 e satsın düşük vergi ile. Herkes alabilsin, İsteğim bu.
-
Haklısınız ama şöyle bir sıkıntısı var devletin. Yerli yerli diye ortalıkta gezen araçların kaporta aksamı harici yerli olan bir tarafı yok. Dolayısıyla yerli dediğimiz aracı üretmek için bile ithalat yapıyoruz. Devlet tüketimi dizginlemek ve cari açığı dengelemek için tüketim talebini belli bir oranda tutmak zorunda kalıyor, bunu da yapmanın en kolay yolu yapıştır vergiyi oluyor. Cari açık bu şekilde olduğu sürece yerli uzay mekiği de üretsek her tüketim malına devlet katmerli vergi uygulamak zorunda. Tek çare cari açığı kapatacak bir şeyler bulmak yada yapmak.
-
Ne alaka? Bizde zaten 1.5 sene önce %40 ek vergi gelmişti çin den gelen elektrikli araçlara. Kim yapıyor böyle saçma haberleri? Madem bilginiz yok saçma sapan yorum katmayın haberlere. Haber neyse onu yaz geç.
-
Ülkemizde kamu maalesef çok büyük bir karadelik, doymak bilmeyen bir canavar ve yedikçe irileşiyor irileştikçe daha çok yemek istiyor. Bu canavarı öldürmek öylede kolay değil çünkü ölüp devrildiğinde yıkıldığı yeri tarumar eder herkes altında kalır. Tek çare canavara egzersiz yaptırmak zayıflamaya ikna etmek.
-
ab gümrük birliği ülkeleri adına toplu vergi koyacak, Türkiyedeki zaten olan vergi de bunun üstüne eklenebilir diyor. Türkiyede bununla ilgili düzenleme yapılması gerekiyor, iki ek vergi üst üste mi eklenecek yoksa biri mi seçilecek ona bakacağız galiba.
ikisi üst üste eklenirse fiyatlar artar.
-
çin bunların oyunlarını bozdu, son 3o senede doğru dürüst kazık çakamıyorlar genel anlamda elektronik başta, çin olmasa ,en kıytırık giriş pc ler hala us,eu japon üreticilerle 3o,4o bin seviyesindeydi.
bu olaylar yalnızlaştırma çabaları ama çin için sadece rüzgar olur,ülkemizde zaten ucuz bir şey kalmadı kol gibi enflasyon ile daha ne kadar vergi olur yeni isimlendirmeler ile olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 12 Haziran 2024; 16:28:10 >
-
Bu şekilde birine engel olmak doğru mu?
Çin de avrupadan gelen ürünlere zam yapsa, onlara bir şekilde engel olsa ürün fiyatları artacak. Olan insanlara oluyor. Almanya, italya, fransa o kadar markayla dünyaya araba satınca sorun yoktu, çin araba satınca mı sorun oldu?
-
bunu duyan bizimkiler yüzde 98 koyar :D:D
-
çin AB'ye ABD'ye satmazsa kime satacak? avrupanın üvey evladı rusya mı? fakir afrika mı? çin AB, ABD'ye mal satmazsa taş yer. bu iş karşılıklı
-
Çin malı almam aldırmam.
Biz bu 8000 mesaj ve 5 yıldızlı bir yarbay olarak önermiyorsak vardır bi bildiğimiz. Yormayın artık beni...
-
Alman bayrağını profil fotoğrafı yapan birisine bir TÜRK olarak asla güvenmem. Değil 8000, 1.800.000 mesajın olsa yine güvenmem.
Aslım TÜRK'tür, bayrağım AYYILDIZ'dır.
Kurtuluş savaşı esnasında senin gibilere MANDACI derlerdi.
Alman mandasını ülkemizde yaymaya çalışacağına, git orada yaşa. Bak harıl harıl işçi arıyorlarmış. Oradan bakar bizi kıskanırsın.
-
:) bırakın bu basit cümleleri. 83 doğumluyum, 7-8 yaşındayken Sony'e de Japon malı alınır mı vs derlerdi. Çinlilerde insan ve mühendis, Avrupa'nın mühendisliğinin kalitesine her daim laf söylenebilir mesela, bana sorun çıkartmayan bir tane araba markası söyleme şansın yok. Kendini kendi ekosistemine mecbur bırakan sorunlar silsilesi. Kendimize şunu söylemek lazım ekonomik bütçe ile hayatımı kim kolaylaştırıyor ? Sanatsal yaklaşımları vs sömürdükleri ülkeler ile kurdukları imparatorluklarına hayransanız bayrağınız ile size başarılar. Orada doğup ben Alman'ım diyorsanız "Türkçe" yazmanıza gerek yok, Biz Ai ve translate ile tercüme de ederdik. Saygılarımla.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3. Dünya Savaşı saçma sapan ekonomik yaptırımlar yüzünden çıkabilir.
-
Amerika, Avrupa değil de, Çine falan mı taşınsak
-
Avrupa'nın demokrasi anlayışı ancak kendi çıkarlarına dayanana kadardır. Kendi çıkarı yoksa demokrasiyi bir güzel çiğner. Çinle kimse başa çıkamaz. Bu er ya da geç görülecek.
çin'de bunlara ek vergiler koyar. Avrupa çevreciydi, elektrikli araçların yaygınlaşması için teşvik veriyordu, hedefleri vardı. Demek ki kendi elektriklikli araçları için çevreciler.
|
Alman bayrağını profil fotoğrafı yapan birisine bir TÜRK olarak asla güvenmem. Değil 8000, 1.800.000 mesajın olsa yine güvenmem. Aslım TÜRK'tür, bayrağım AYYILDIZ'dır. Kurtuluş savaşı esnasında senin gibilere MANDACI derlerdi. Alman mandasını ülkemizde yaymaya çalışacağına, git orada yaşa. Bak harıl harıl işçi arıyorlarmış. Oradan bakar bizi kıskanırsın. |
Çin AB'ye USA'e hiçbir üretim yapmıyorum dese 1 hafta lık bile dese hemen nasıl kuzu olurlar. Önce ucuz diye herşeyi çin'e yaptır sonra adamlar üretim ve satış stratejisine geçince önünü kes. Çin'i sevdiğimden yapmıyorum bu yorumu pazardaki belli lobiler kaşınıyor.
|
:) bırakın bu basit cümleleri. 83 doğumluyum, 7-8 yaşındayken Sony'e de Japon malı alınır mı vs derlerdi. Çinlilerde insan ve mühendis, Avrupa'nın mühendisliğinin kalitesine her daim laf söylenebilir mesela, bana sorun çıkartmayan bir tane araba markası söyleme şansın yok. Kendini kendi ekosistemine mecbur bırakan sorunlar silsilesi. Kendimize şunu söylemek lazım ekonomik bütçe ile hayatımı kim kolaylaştırıyor ? Sanatsal yaklaşımları vs sömürdükleri ülkeler ile kurdukları imparatorluklarına hayransanız bayrağınız ile size başarılar. Orada doğup ben Alman'ım diyorsanız "Türkçe" yazmanıza gerek yok, Biz Ai ve translate ile tercüme de ederdik. Saygılarımla.
|
Çin, borçlarını ödemek için üretim yapmak zorunda. Ancak bir karşılık mutlaka gelecektir. Yoksa ABD ile arasındaki ticaret savaşında daha sert önlemler alabilirdi.
|
Benzer içerikler
- biyografi sözleri
- whatsapp kullanıcı adı
- amazon drive
- youtube reklam engelleme
- telefon numarasından sosyal medya hesabı bulma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X