|
AB, Microsoft'un ZeniMax'i Satın Alımını Onayladı
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sonunda be.
< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı > -
Microsoft, 5 olan stüdyo sayısını bu alımla birlikte 23'e çıkartmış oldu. Bunlara Microsoft'un olmayıp ama anlaşmalı oyun yapan (The Medim, Call of the Sea, Second Extinction ve diğerleri) firmaları da eklersek Microsoft tüm nesil boyunca bir oyun furyası yaşatacak. Bu sene için beklentim Starfield, Stalker ve Halo'nun çıkması, şu oyunlar zaten konsol aldırtacak cinsten ama adamlar tek bir platform zorunluluğunu da kaldırdılar. Bunlara bakarsak Phil Spencer'ın hem Xbox markası hem de oyun dünyası için ne kadar güzel işler yaptığının daha net gözüküyor. -
İşte Cesaret, İşte Fazilet, İşte Feraseeet, İşte Microsoft :) -
Gerçekten oyun dünyası için çok bir olay ama Microsoft bu stüdyoyu ne kadar verimli kullanabilecek bunu zaman gösterecek.
-
oyun yapamıyorsak,oyunu yapanı alırız dediler valla :D şimdi salsınlar oyunları bkaalım -
MS ye Sony studios da ki tum firmalari 5 yilligina ver MS nin elinden cikacak olan oyun Crackdown dan hallice bir oyun olur. Iyi kosan ATA jokeri degilde atin sahibi bu seferde yarista ben biniyim dese at ne yaparsa yapsin yaris kazanilamaz. Sunu biliyoruz ki MS aldigi firmarin icine sicip cop etmistir. Bknz RARE.
-
Oyunlar sadece Xbox’a çıkmadığı sürece Ps’ye rakip olmaları zor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orjinalden alıntı: Kasatka
MS ye Sony studios da ki tum firmalari 5 yilligina ver MS nin elinden cikacak olan oyun Crackdown dan hallice bir oyun olur. Iyi kosan ATA jokeri degilde atin sahibi bu seferde yarista ben biniyim dese at ne yaparsa yapsin yaris kazanilamaz. Sunu biliyoruz ki MS aldigi firmarin icine sicip cop etmistir. Bknz RARE.
Nasıl bir algı oluşmuşsa araştırmadan bakmadan hemen yardırmışsın. İlk önce Gears 5 piyasanın en iyi shooter oyunlarından birisi, Forza Horizon 4 piyasanın "en iyi" yarış oyunu, Rare ise yeni oyunu Everwild'ı duyurmakla kalmadı boş boş atılıp tutulan Sea of Thieves ise 15 milyon oyuncu sayısını geçti. Son yıllarda böyle güzel atılımlar yapan Microsoft'a yaptığın bu boş eleştiriden sonra bu konudaki bilgisizliğini gidermek için gidip duyurulan oyunlara, oynayan oyuncu sayılarına, incelemelerde editörlerin övgülerine bakabilirsin. Microsoft'un en büyük sıkıntısı elindeki stüdyoların az sayıda olmasıydı şimdi 23'e çıkartarak bunu çözdü, ve stüdyoların işlerine karışmayarak onları maddi yönden beslemeye başladı. Bunları boşa anlattım muhtemelen, çünkü senin fikrini değiştirmeyecek bunlar. Araştırmadan, yapılan politikaları görmeden, bilgisiz bir şekilde eleştirdiğin için muhtemelen aynı kafadan devam edeceksin.
-
Ben Microsoft’un yerinde olsam hiçbir oyunu sony e çıkarmam. Emin olun tersi olsaydı sony aynısını yapardı... İnşallah çıkarmazlar da şu Sony nin burnu biraz sürter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necipfazil2041 -- 8 Mart 2021; 20:45:52 > -
Hiç farketmez iki platformada çıksın ps kullanıcıları 400-500 TL verip oynar Xbox kullanıcıları gamepass sayesinde bedavaya oynar. Bu durumda rekabet olmuş olmamış çokta önemli değil :)quote:
Orijinalden alıntı: themahzen
Oyunlar sadece Xbox’a çıkmadığı sürece Ps’ye rakip olmaları zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 8 Mart 2021; 21:9:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nintendo ve Sony kendi stüdyoları ile oyun geliştirip kendi konsolları satsın diye özel oyunlar çıkartıyorlar ve oyunları markalaşmış. Microsoft'un burada yaptığı şey aynı şey değil. O zaman ileride atıyorum Sony 'de gidip take two 'yu alsın EA'yi alsın (atıyorum dedim Sony Microsoft kadar büyük değil bilincindeyim) Multi platform çalışan firmaları satın alıp kendi konsollarına oyun çıkartsın. Bunu doğru bulmuyorum microsoft' gidip Fable'ı vs yi iptal edeceğine yanında bir kaç güzel yeni oyun çıkartıp daha güzel şeyler yapabilirdi. Benim hem nintendo switch'im hem playstation'um var amacım fanboyluk yapmak da değil ha ne elder scrolls u severim ne de diğer bethesda oyunlarını bir tek çocukluktan beri wolfenstein oynardım. Sadece dışarıdan bir gözle Microsoft'un kolaya kaçtığını düşünüyorum. Ma quote:
Orjinalden alıntı: necipfazil2041
Ben Microsoft’un yerinde olsam hiçbir oyunu sony e çıkarmam. Emin olun tersi olsaydı sony aynısını yapardı... İnşallah çıkarmazlar da şu Sony nin burnu biraz sürter
-
quote:
Orijinalden alıntı: themahzen
Oyunlar sadece Xbox’a çıkmadığı sürece Ps’ye rakip olmaları zor.Sony Ex lerini PC ye çıkartmaya devam ederse Xbox’a rakip olmaları zor.
Sony'nin burnu surtecek zaten merak etmeyin. Ps5 denen next gen kulusturune koydugu yeni nesil hicbir ses ve goruntu teknolojisi yok. Donanim yetersiz. 4k yapamiyor. Adaptive rese bel baglamis durumda. Internal cozunurluk yerlerde. 120 fps zaten hayal. 60 fps sadece 2-2.5K da mumkun. Cikan ray tracing oyunlar en basit halinde. Yansima cozunurlukleri yerlerde. Otesini yapacak gucu olamaz zaten o gpunun. Duyurdugu adam akilli oyun yok. Hepsi eski neslin devami isit koy isit koy. Oyunlari da 600 liradan satiyor aynisini diger platformlarda yari fiyatina veya bedavaya oynuyorsun. Boyle next gen konsol mu olur madara ettiler ps markasini. Next gen adi altinda oyuncularin cuzdanina goz dikmis yeni nesil EA haline geldi Sony baska bir sey degil. Exc.leri de pcye yigmaya basladi sanki pc oyuncularinin cok umrundaymis gibi onlardan medet umacak. Bakti artik ps store'dan 60 dolara cakamiyor o oyunlari biraz da steamden cakmaya calisayim derdinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Mart 2021; 10:4:33 >
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
Sony'nin burnu surtecek zaten merak etmeyin. Ps5 denen next gen kulusturune koydugu yeni nesil hicbir ses ve goruntu teknolojisi yok. Donanim yetersiz. 4k yapamiyor. Adaptive rese bel baglamis durumda. Internal cozunurluk yerlerde. 120 fps zaten hayal. 60 fps sadece 2-2.5K da mumkun. Cikan ray tracing oyunlar en basit halinde. Yansima cozunurlukleri yerlerde. Otesini yapacak gucu olamaz zaten o gpunun. Duyurdugu adam akilli oyun yok. Hepsi eski neslin devami isit koy isit koy. Oyunlari da 600 liradan satiyor aynisini diger platformlarda yari fiyatina veya bedavaya oynuyorsun. Boyle next gen konsol mu olur madara ettiler ps markasini. Next gen adi altinda oyuncularin cuzdanina goz dikmis yeni nesil EA haline geldi Sony baska bir sey degil. Exc.leri de pcye yigmaya basladi sanki pc oyuncularinin cok umrundaymis gibi onlardan medet umacak. Bakti artik ps store'dan 60 dolara cakamiyor o oyunlari biraz da steamden cakmaya calisayim derdinde.Donanım yetersiz dediğimiz konsol nerdeyse, 2080 super gücünde. Çıktığı döneme göre pc donanımına kafa tutan donanım nasıl yetersiz donanım oluyor. 400 dolara satılan bir cihazdan söz ediyoruz. Pc donanımları ile kıyaslandığında tam bir f/p ürünü. Hatta hiçbir konsol neslinde, pc'den daha iyi grafik detayında çalıştırıldığı görülmemiştir.Ama ac'de bu olay gerçekleşti.
4k sadece ps5 değil, xbox'da yapamıyor.Hatta çoğu nextgen oyunda ps5 daha iyi performans veriyor. Adaptive resolution'a benzer bir sistem nvidia'da dlss olarak var. Evet tıpatıp aynısı değil ama , o da native 4k'nın sistemi sömürdüğünü anladığı için, böyle bir teknolji geliştirmiş ve gayet başarılı gözüküyor. Gelecekte buna benzer bir sistem konsollara gelirse, 4k native sorun olmaktan çıkar. Ray tracing ile alakalı olarakta bu videoyu veriyorum. Şu oyunu oled ekranda hdr olarak oynasan ne demek istediğimi daha iyi anlardın. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 9 Mart 2021; 13:16:10 >
-
xbox ı geçemediği ortada sabit 60fps konusunda evet daha iyi ancak çözünürlükte gerisinde (hitman,jedi fallen order,division 2, outriders)
quote:
Orijinalden alıntı: GT_55Donanım yetersiz dediğimiz konsol nerdeyse, 2080 super gücünde. Çıktığı döneme göre pc donanımına kafa tutan donanım nasıl yetersiz donanım oluyor. 400 dolara satılan bir cihazdan söz ediyoruz. Pc donanımları ile kıyaslandığında tam bir f/p ürünü. Hatta hiçbir konsol neslinde, pc'den daha iyi grafik detayında çalıştırıldığı görülmemiştir.Ama ac'de bu olay gerçekleşti.
4k sadece ps5 değil, xbox'da yapamıyor.Hatta çoğu nextgen oyunda ps5 daha iyi performans veriyor. Adaptive resolution'a benzer bir sistem nvidia'da dlss olarak var. Evet tıpatıp aynısı değil ama , o da native 4k'nın sistemi sömürdüğünü anladığı için, böyle bir teknolji geliştirmiş ve gayet başarılı gözüküyor. Gelecekte buna benzer bir sistem konsollara gelirse, 4k native sorun olmaktan çıkar. Ray tracing ile alakalı olarakta bu videoyu veriyorum. Şu oyunu oled ekranda hdr olarak oynasan ne demek istediğimi daha iyi anlardın. :)
Alıntıları GösterPC donanımına kafa tutabildiği yok alakası bile yok. AC'yi 4K 60 FPS "dropsuz, internal res düşmesiz" oynuyoruz PC'de. Very high dediğinin Ultra high'ı da var. Onlarca detayda geride kalan PS5'in bir burada geçtiğini gösterip daha iyi mi diyorsun gerçekten? Şaka mı bu? Habire 50'li FPS'lere düşen oyunu PC'den daha iyi demek. 50 ne demek 2021 yılındayız hala daha 60 stabil veremiyor. Biz 120 stabil FPS'e çıkmaya bakıyoruz PC'de daha 60'ı yakalayamıyor bu "next gen" PS5
Yalan yanlış karşılaştırmalar atmayalım PC'den bariz daha kötü seviyede PS5 AC Valhalla da da diğer oyunlarda da. 500 dolara oluru bu kimse babasının hayrına o performansı ucuza verdiremez zaten.
Spiderman'deki RT tamamen basic. düşük çözünürlük yansımalar. RTGI yok, RTAO yok, diffusion yok hiçbir şey yok sadece RT yansıma var ve o da basic. PC'deki karşılığı low bunun. Next gen diyorlar PS5'te buna. İskele next-gen'i tamamen. PC'de bu RT yansımaları RT Low ayara aldığında görmeye başlıyorsun. Bundan çok daha gelişmişini Cyberpunk'ta Oled'de HDR ve Dolby Atmos ile oynuyoruz zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Mart 2021; 14:9:24 >
-
Nasıl bir algı oluşmuşsa araştırmadan bakmadan hemen yardırmışsın. İlk önce Gears 5 piyasanın en iyi shooter oyunlarından birisi, Forza Horizon 4 piyasanın "en iyi" yarış oyunu, Rare ise yeni oyunu Everwild'ı duyurmakla kalmadı boş boş atılıp tutulan Sea of Thieves ise 15 milyon oyuncu sayısını geçti. Son yıllarda böyle güzel atılımlar yapan Microsoft'a yaptığın bu boş eleştiriden sonra bu konudaki bilgisizliğini gidermek için gidip duyurulan oyunlara, oynayan oyuncu sayılarına, incelemelerde editörlerin övgülerine bakabilirsin. Microsoft'un en büyük sıkıntısı elindeki stüdyoların az sayıda olmasıydı şimdi 23'e çıkartarak bunu çözdü, ve stüdyoların işlerine karışmayarak onları maddi yönden beslemeye başladı. Bunları boşa anlattım muhtemelen, çünkü senin fikrini değiştirmeyecek bunlar. Araştırmadan, yapılan politikaları görmeden, bilgisiz bir şekilde eleştirdiğin için muhtemelen aynı kafadan devam edeceksin.
|
Sony'nin burnu surtecek zaten merak etmeyin. Ps5 denen next gen kulusturune koydugu yeni nesil hicbir ses ve goruntu teknolojisi yok. Donanim yetersiz. 4k yapamiyor. Adaptive rese bel baglamis durumda. Internal cozunurluk yerlerde. 120 fps zaten hayal. 60 fps sadece 2-2.5K da mumkun. Cikan ray tracing oyunlar en basit halinde. Yansima cozunurlukleri yerlerde. Otesini yapacak gucu olamaz zaten o gpunun. Duyurdugu adam akilli oyun yok. Hepsi eski neslin devami isit koy isit koy. Oyunlari da 600 liradan satiyor aynisini diger platformlarda yari fiyatina veya bedavaya oynuyorsun. Boyle next gen konsol mu olur madara ettiler ps markasini. Next gen adi altinda oyuncularin cuzdanina goz dikmis yeni nesil EA haline geldi Sony baska bir sey degil. Exc.leri de pcye yigmaya basladi sanki pc oyuncularinin cok umrundaymis gibi onlardan medet umacak. Bakti artik ps store'dan 60 dolara cakamiyor o oyunlari biraz da steamden cakmaya calisayim derdinde.
|
Dante şunu kastediyor oyunculuğu üst seviyeye çıkaracak bazı standartlar var günümüzde, Dolby Atmos olsun, Vision olsun, 120 FPS olsun, yüksek çözünürlük olsun, 1440p desteği olsun, VRR olsun(bunların son ikisi en son bıraktığımda yoktu, güncelleme aldıysa bilmiyorum) PS5 bunları verecek kapasitede değil. Ben yeni nesil bir konsol çıkarıyorum diyip, oyuncuların yeni nesil olarak belirledikleri yeni standartların hiçbirini sağlayamıyorsan bomboş bir konsol çıkarmışsın demektir. Şu an PS5'in vizyonu, PS4 Pro 1300-1400p 50 FPS açıyordu oyunları, ben de 1800p 60 fps hedefliyorum tadında adeta, kusura bakmazsan eğer sen de PC kullanıcısı isen bu standartlar oyuncular için günümüzde kabul görmekten oldukça uzak. Marka bağımlısı olmadan bunu görmek yorumlamak gerekir. Bak Sony ile işbirliği anlaşması olmasına rağmen günümüzün en çok oynanan oyunlarından biri Call of Duty MW ve Warzone'u Xbox'ta daha yüksek çözünürlük ve 120 fps'de oynuyorum, VRR de açık. 60 fps oynamak istesem Xbox One X ile devam ederdim, kaldırmıyor, kaldırması zor balık baştan kokar. Yeni konsolların mimarilerinin çok çabuk eskidiğini de belirtmek lazım. Ben burada PS5 gömüp Xbox teknoloji dehası demiyorum. Kısıtlı süreleri ve kısıtlı imkanları var bu konsolların ama PS5 sadece adı olduğu için satıyor. Bir başarısı varsa da cepten yiyor, çünkü oyunculara kattığı bir şey yok. Xbox'ın mimarisinin de artık reklamı yapılacak bir durumu kalmadı fakat iki avantajı var, birincisi oyunculara en yeni deneyimleri bir şekilde sunmayı hedefliyor; kafasına kuma gömmüyor. İkincisi ise en azından piyasadaki rakibinden daha çok donanım ve servis vaad etmesi. |
Black Ops kapalı koridor oyunu. Bir benchmark değil. Warzone'da kaldırmıyor, Warzone benchmarkın kendisidir. Geriye uyumluluk ise geriye geriye uyumluluk, bak FPS Boost özelliği geldi bile. Bu bile artı hizmet. Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama örneğin Xbox'ta bir grafik ayarları menüsü var, 4k 120 hz alabiliyor musun, Dolby Vision alabiliyor musun, 1440p alabiliyor musun, VRR, ALLM alabiliyor musun gibi seçenekler var. Sanırım bu menüyü hepiniz biliyorsunuz. Ben en iyi oyuncu deneyimi yaşamak için LG OLED TV aldım. Xbox'ı TV'ye taktığım zaman bütün olası seçenekler yeşil ile tikleniyor. PS5'te ise böyle bir şeyden söz edemiyoruz neredeyse hiçbir yeni endüstri standardını desteklemiyor, ben de OLED'in üst düzey özelliklerini kullanamıyorum. Bundan daha güzel daha keskin bir örnek ne olabilir bilmiyorum. Ben en iyi deneyimi yaşamak istiyorum, herkese de böyle yapın diyemem. Eleştirdiğim ve hatta komik bulduğum şu, hani bir tanesini destekler iki tanesini desteklemez, yine bir yerden tutarsın. Veya birkaçını destekler bir tanesini desteklemez, aman canım ne olacak ki dersin. Hiçbir yeni endüstri standardında karşılığı olmayan bir "yeni nesil" ismiyle pazarlanan konsolu hakkında bir teknoloji forumunda konuşuyoruz ama marka fanatikliği tüm bu gerçeklerin önüne geçiyor. Muhtemelen dislike varsa dislike yerim, sen de 5 katım like alırsın, ben oyunuma bakarım diyebileceğim daha bir şey yok hocam. |
Microsoft, 5 olan stüdyo sayısını bu alımla birlikte 23'e çıkartmış oldu. Bunlara Microsoft'un olmayıp ama anlaşmalı oyun yapan (The Medim, Call of the Sea, Second Extinction ve diğerleri) firmaları da eklersek Microsoft tüm nesil boyunca bir oyun furyası yaşatacak. Bu sene için beklentim Starfield, Stalker ve Halo'nun çıkması, şu oyunlar zaten konsol aldırtacak cinsten ama adamlar tek bir platform zorunluluğunu da kaldırdılar. Bunlara bakarsak Phil Spencer'ın hem Xbox markası hem de oyun dünyası için ne kadar güzel işler yaptığının daha net gözüküyor.
|
İşte oyunculuğu bitiren geympessci kitle bunlar. Bunlara vereceksin menüyü, açivmenti, online oyunu ayda 30 liraya oturup oynayacaklar. Konsol ve kitlesi arasındaki korelasyon adamların 20 yıldır neden bir tane GOTY çıkartamadıklarının cevabıdır. |
Bak ne güzel bir tartışma okuyordum Dolby Vision, 12 bit muhabbeti ama araya yine bir bu güzel tartışma ortamını bozan "muz toplayın ehe ehe, gamepassci bunlar" diyen tipler girdi. İşte tam da bunlar yüzünden bilgilendirici tartışmalar göremiyoruz, insanlar artık böyle tipler yüzünden uğraşıp yazmıyorlar. Bir yeri yorum yapmaya, takılmaya değecek yegane şey yapılan tartışmaların kalitesidir.
|
MS ye Sony studios da ki tum firmalari 5 yilligina ver MS nin elinden cikacak olan oyun Crackdown dan hallice bir oyun olur. Iyi kosan ATA jokeri degilde atin sahibi bu seferde yarista ben biniyim dese at ne yaparsa yapsin yaris kazanilamaz. Sunu biliyoruz ki MS aldigi firmarin icine sicip cop etmistir. Bknz RARE. |
Hiç farketmez iki platformada çıksın ps kullanıcıları 400-500 TL verip oynar Xbox kullanıcıları gamepass sayesinde bedavaya oynar. Bu durumda rekabet olmuş olmamış çokta önemli değil :)
|
Benzer içerikler
- ghost of tsushima pc
- grand theft auto vi çıkış
- geforce now fiyat
- microsoft flight simulator 2024 sistem gereksinimleri
- denuvo anti cheat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X