|
Nintendo, Rusya'da dijital satışları askıya aldı
-
-
Bunlar normal şeyler. Ambargo uygulayacaksın ki halk rahatsız olsun, halk rahatsız olsun ki hükümete söylensin. Bundan 20 sene sonra kalkıp, zamanında nintendo bulamıyorduk desinler.
Aynısı bizde de oldu. O zamanlar Nintendo yoktu, tüp vardı. Ecevit Kıbrıs'ın yarısını geri kurtardı. Ambargolar yedik. O şimdi bahsettikleri tüp kuyruklarına girilmek zorunda kalındı. Halen daha konuşuluyor. Kimse demiyor ki ama toprağımızı geri aldık.
20 sene sonra da muhtemelen Rusya'da böyle diyecekler. Kimse ama ukranya'yı geri aldık demeyecek, Putin zamanında hiç bir şey yoktu, kuyruklara giriyorduk, Nintendo bile bulamıyorduk diyecekler.
Asıl problem bir şey almadan, yağ kuyruklarına, ekmek kuyruklarına girmekte.
-
İstedikleri kadar kapatsınlar torrent denen bir olay var.
Rus hackerlar zorlasa muhtemelen ortada kırılmadık cihaz kalmaz. Herkes beleşe oynar bunlar da öyle izlerler.
Asıl sorun eski yarayı neden kaşıyıp Rusların Ukrayna'yı işgal etmesini sağladıların cevabını bulmak.
-
Her bir kelimen doğru dostum, sevindim düzgün düşünenler olmasına.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tamam ambargo konsun ama senin sandığın gibi Nintendo bile bulamıyorduk diye hayıflanacak bir halk hayal edemiyorum :))) Sanırsın Rusya'da halk yemek içmek ile değil oyun oynamak ile ilgileniyor.
-
Ya nintendo burada lafın gelişi, şimdi konusu o diye. Günlerdir daha ne ambargolar geldi. Halk illaki ileride bunlara söylenecek, pc parçası yoktu, kredi kartları kullanılamıyordu, o yoktu bu yoktu diye. Putin'den sonra bir hükümet gelecek, ukranya'yı geri vermeyle ilgili görüşmeler yaparsa, abd, ab her şeyi açacak, bolluk bereket olacak. Halkta diyecek ki, şimdiki hükümet çok iyi, bolluk bereket var, eskiden hiç bir şey bulamıyorduk, kuyruklardaydık. Kimse demeyecek ki niye kuyruktaydık. Çünkü toprağımızı geri almıştık demeyecek. Nasıl şimdi bizde de kimse KIBRIS'ın yarısını geri aldığımız için o kuyruklara girildiğini, ne ambargolar yenildiğini bilmediği gibi. Sanki kötü yönetim vardı da, ekonomi kötüydü de ondan kuyruklara girildi sanıyor.
Bundan 3-4 sene önce halkımız Tanzim kuyruklarında 2 domates, bir patates almak için kuyruklara girdiğinde bile çekim yapanlara saldırmaya kalktı, ama eskiden tüp kuyruğu vardı diye bağırarak.
-
Amerika, İsrail ortadoğuya girince niye bir şey yapmıyor bu ikiyüzlüler
-
Ama bu senin saydıkların eskidendi. Yani insanlar gazete ve televizyon dışında bir yayın organı bilmediğinden buna da ulaşamadığından sokaktaki yağ kuyruğunu yağ satmıyorlar diye algılıyordu. O zamanın çocukları da geçmişi yağ ve tüp kuyrukları vardı diye hatırlıyor çünkü haber takip edilemiyordu, televizyonlar devlet televizyonuydu çocuklarda sokakta ip atlıyordu.
Şimdi devran değişti, en küçük çocuk bile elindeki telefondan gün gün dakika dakika tüm dünyayı okuyor biliyor, yağ kuyruğuna girmeden yağ sıkıntısı olacağını bilip market uygulamasından siparişini veriyor. Tüm günü sosyal medyadan twit atıp gündeme katılıyor. Yani Ruslar da tüm olayları izliyor.
Artık domates patates niye artıyor niye artmıyor bunları tüm dünyayı takip ederek öğreniyor insan. Öyle iki üç kişinin lafı ile sokağa çıkacak güruh kalmadı.
Seçim öncesi dolar artar, gıda fiyatları tavan yapar artık bu bilinen bir strateji millet buna göre yığınağını ve yatırımını yapıyor, herkes de partisine göre çıkarına göre olayları yorumluyor ama eskinin her şeyden bir haber cahil kesimi şimdinin belki 75 yaş üzerini kapsıyor ki onlar da emekli bunları toruna çocuklarına bırakmış umurunda pek olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 7 Mart 2022; 10:41:14 >
-
bunlar boş ambargolar, Rusya nüfusu 144 milyon, netflix'in 1 milyon abonesi varmış, biz 90 milyonuz bizde 3 milyon netflix abonesi varmış.
-
Bildiğim kadarıyla Rusya'da korsan oyun işleri epey revaçtaydı. Yani Nintendo'yu bilmem ama adam PC'de online olmayan oyunları çatır çatır indirip korsan oynayabilir. PS4 de kırılmıştı diye hatırlıyorum, yani kırık yüksek versiyonlu bir firmware vardı. Xbox'ı bilmiyorum muhtemelen onu da halletmişlerdir. CDprojekt'in oyunlarının çoğu offline. Yani bir etkisi olmaz. Anca online ve yasal oyunculukları öldürebilirler. Offline korsan yükselir. Ama maksat tepki olsun, tarafımız belli olsun demek olduğu için etkisi düşük olsa da doğru bir adım gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Mart 2022; 16:2:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bunlar normal şeyler. Ambargo uygulayacaksın ki halk rahatsız olsun, halk rahatsız olsun ki hükümete söylensin. Bundan 20 sene sonra kalkıp, zamanında nintendo bulamıyorduk desinler.
Aynısı bizde de oldu. O zamanlar Nintendo yoktu, tüp vardı. Ecevit Kıbrıs'ın yarısını geri kurtardı. Ambargolar yedik. O şimdi bahsettikleri tüp kuyruklarına girilmek zorunda kalındı. Halen daha konuşuluyor. Kimse demiyor ki ama toprağımızı geri aldık. 20 sene sonra da muhtemelen Rusya'da böyle diyecekler. Kimse ama ukranya'yı geri aldık demeyecek, Putin zamanında hiç bir şey yoktu, kuyruklara giriyorduk, Nintendo bile bulamıyorduk diyecekler. Asıl problem bir şey almadan, yağ kuyruklarına, ekmek kuyruklarına girmekte. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X