Şimdi Ara

ABD Başkanı Joe Biden, tamir hakkının tanınmasını istiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
11.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Yetkili servis harici tamir olmaması gerekir.

Bizim tamirci esnafımız para kazanmasın batsınlar açıkça düşüncem budur.

ABD'de zaten garanti süresinde yetkisiz müdehale yaptıran açıkca söyleyeyim salaktır firma zaten direk değiştiriyor.

Sen sanıyor musun firma 600 dolarlık telefonunun tamiri için 200-300 dolar istediğin de müşteri kabul edecek ?

Garanti iki yıl canım. Apple'ın workstation'ı ise 7000 dolar. Senin hesapla, 25 aylık bir workstation arıza yaparsa yetkili beni yolsun. Bunu yapan salaktır ben diyeyim. ABD Başkanı Joe Biden, tamir hakkının tanınmasını istiyor garantisi bitmiş ürünü yetkilinin kapısından içeri sokmam. Yetkiliden çok daha iyi tamir atölyeleri var.

Mal benim. İstediğim tamirciye tamir ettiririm. İstersem kendim tamir ederim. İstersem laptopun monitörünü söker, fotoğraf ekranı olarak kullanırım.

Üretici, kendisi dışında tamir yapılamasın diye yasal önlemler almaya çalışıyor ve bunu normal karşılıyorsunuz. Ne diyeyim?

Elektronik, sizin cebinizdeki 3 kuruşluk dandik telefondan ibaret değil. 10.000-20.000 dolarlık makineler var. Bunların iki yaşındaki değeri 4000-8000 dolar. Sen diyorsun ki, ikinci el değeri 6000 dolar olan makinenin çok basit bir arızası için yetkili anakart değiştirip 4000 dolar alsın. Kusura bakma. Aptal değilim. Ben 200 dolar verir, anakarttaki o basit arızayı gidertir, kullanmaya devam ederim.

TV mesela. 4 yaşında LG TV var. Anakartı değişse 1300tl koktürüyorlar. Anakarttaki arıza çok basit bir kondansatör arızası. Götürüyorsun Konya sokağa. 100 lira ateşliyorsun. Yapıyorlar. 4 yaşındaki yarı hurda televizyon için 1300tl harcayan maldır. Ama alet sağlam ve çalışıyor. Daha iyi ve yenisine de ihtiyacım yok. O yüzden 100 liraya işi hallettim. Eski televizyonum. Anneannemin evindeki ana TV. Full HD, 3d televizyon. 9 yaşında. 2 yıl önce arızalandı. 100 liraya tamir ettirdim. 2 yıldır kullanmaya devam ediyor anneannem. Siz çöpe atın. Yenisini alın. Ben yolunacak kaz değilim. Kusura bakma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

mecbur kalmadıkca ne telefonuna onemli bir bılgı yukle nede masaüstü veya notebookunda boyle bır bilgi barındır

• Tamir masraflarını azaltmak için, Apple gibi tüm donanımı ana karta entegre yapan ve en küçük arizada ana kart değişimine mecbur bırakan firmaların ürünleri kullanmamakla başlayabilirsiniz.

• Türkiye'ye gelir mi? Bence gelse bile geç gelir buna benzer bir düzenleme

• Bize uymaz. Tonla ÖTV topluyorlar.

• Üreticilerin "teknik servis" dayatması gerçekten de büyük haksızlık. Öyle bir alışmışız ki farkında bile değiliz bunun, mesela ben de yeni farkettim..

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Rossmann yazdım youtube'ye saçma salak videolar çıktı karşıma. Bir şey yazıyorsunuz madem, kendiniz test edin öyle yazın... Sonra altına doldurduğun bu kadar güzel bilginin de önemi kalmıyor çünkü özensiz...

sanırım bahsettiğin bu?

Louis Rossmann 

bu mu?

Rossman repair yazınca çıktı.

• Zamanından galaxy note2 nin mekanik home tuşu arızalanınca samsung servisi ekranı değiştirme parası istemişti. Ekran pırıl pırıl. Haklı isyan etmiştim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

Rossmann yazdım youtube'ye saçma salak videolar çıktı karşıma. Bir şey yazıyorsunuz madem, kendiniz test edin öyle yazın... Sonra altına doldurduğun bu kadar güzel bilginin de önemi kalmıyor çünkü özensiz...

sanırım bahsettiğin bu?

Louis Rossmann 

bu mu?

Rossman repair yazınca çıktı.

Evet o. Kusura bakma 15 saniyene mal oldum. Bir dahakine daha dikkatli olurum.

Editleyeyim de, başkasına da sorun olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Temmuz 2021; 17:32:57 >
  • Tr de uygulanmaz.

Zira tekel kalkar,rant kalkar.. bünyeye ters..

• Ya Louis Rossmann Türkiye'ye gelsin ya da benzeri bir tamirci açık açık konuşsun lütfen

Bir benzeri şey erkenden ülkemize gelsin

Louis Rossmann'a da helal olsun. Senelerdir takip ederim, kendisi bunu sunma adına inanılmaz uğraşlara girdi. Başardı da artık. Siyasileri ikna etti

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Vatan bilgisayar kim ya. Koskoca devleti korkutacak. O giderse yerine başkası gelir. Onun kazancı başka şirketlere dağılır olur biter. Siyasilerin çıkarı var desen anlarım. Yoksa satarsa satsın kim korkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Evet o. Kusura bakma 15 saniyene mal oldum. Bir dahakine daha dikkatli olurum.

Editleyeyim de, başkasına da sorun olmasın.

Alıntıları Göster

güzel laf sokmuşsunuz teşekkür ederim. Editlemeyin bence kalsın öyle, 15 saniye ne olacak... Biraz da düşünmek zorunda kaldım. Rossmann repair falan. Başkası ne kadar uğraşır bilemem. Belki uğraşmaz bile.

sanrım ben abartılı tepki vermişim önemsiz ve özensiz bir mevzuda.

işin rast gitsinABD Başkanı Joe Biden, tamir hakkının tanınmasını istiyor 

• Eryıl34 kullanıcısına yanıt
    2 gram Türkçem vardı onuda unuttum sayende

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

Bu başkanlık kararı küresel çapta bir etki yaratıp da Türkiye'de tüketicilerin lehine bir tamir kararı alınmasını sağlayabilir mi?

Hiç sanmıyorum.

Monarşi ile yönetilen ülkeler de sağlayamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afachan -- 10 Temmuz 2021; 10:13:5 >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Arkadaş kısaca diyorki birilerinin çaldığı ve İcloud nedeni ile kullanamadığı cihazların İcloudları da açılsın rahat rahat kullanalım diyor.

Ben de diyorum ki benim çalınmış İphone 12 Pro Max cihazımı ben bir başkasının kullanmasını istemiyorum o cihaz çöp olsun istiyorum.

Bana diyebilirsin ya sahibi şifreyi unuttuysa ne olacak ?

Sahibi şifreyi unutabilecek kadar sorumsuz ise faturayı kaybetmeyecek gerçi Amazon,Hepsiburada vs e-fatura yolluyor kaybetse bile tekrar isteyebilir faturasını Apple de hemen açıyor.

Fatura'ya da ulaşamıyor ise veya 2. el aldıysa yapacak bir şey yok o cihaz çöp olacak. Herkes sorumluluklarını bilsin yok mili servet muhabbeti yapmaya gerek yok.

Benim İphone cihazım hırsızlara yâr olmasın o kadar.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Bu kartı tamir edebilirler mi dediğiniz yerde?

ABD Başkanı Joe Biden, tamir hakkının tanınmasını istiyor

• offf vizyona bak be! Dünya lideri 🥰

• Bu çok ama çok büyük bir adım. Devletin Apple gibi dolandırıcı markaların yaptığı zorbalıkları ve kanunsuzlukları fark etmesi güzel oldu. Cep telefonuna ağırlık verilmemiş olsa da bahsi geçiyor, umarım daha da açılır bu konu. Tamircilerden çok müşteriler zarar görüyor zaten, bunun tamirciler için olmadığını kavramak gerek.

İşin sadece tamir kısmına değil üretim kısmına da bakmak gerek. Ampuller bile bilerek kötü yapılıyor. İnsanları sömürmekten başka bir işleri yok mu bu şirketlerin?

• şaka gibii

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.