Şimdi Ara

ABD Community College Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ABD'de Community College'da okuyan biri varsa ve yesillendirirse sevnirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamking -- 9 Ekim 2016; 17:34:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +güncel
  • Yurtdisi fuarina gittim orada collogeyi sordum.

Bana donus yapacaklar liste cikaracalar.

Yurtdisi egitim danismanlik sirketi bul kriterlerini soyle sana da cikarirlar.

Tavsiyem:Academix

• Üniversite tercih döneminde bende çok düşündüm bu mereti. Mantıklı da aslında. Hem abd'de okuyorsun hemde daha ucuza. Ama tabi bu ucuz dediğim amerikaya göre ucuz. Fiyatlar bize göre yine pahalı sayılır.
    Ortlama eğitim veren community collegeler yaklaşık 7-10k dolar arası yıllık. 2 senelik bu okullar, okul bitince istersen 4 yıllık bir okula başvuru yapıyorsun ve kabul alırsan 2 sene daha okuyup 4 yıllık lisans diploması alıyorsun. Diğer 2 sene ise daha pahalı ortalama 15-20k dolar arası yıllık eğitim ücreti.
    Yani kaba taslak bir hesap yapınca, eğitime yaklaşık bi 50-60k dolar gidiyor. Bide konaklama olayı varki aslında asıl para oraya gidiyor. Bu ücret eğitim masrafından bile daha fazla oluyor. Yıllık yaklaşık 20k dolar da konaklama ve ihtiyaçlara gidiyor.
    Yani abd'de okumak isteyen bir öğrencinin ailesinin 4 yılda gözünden çıkarması gereken para en az 100k dolar.
    Haa ben orda çalışırım harçlığımı çıkartırım falan diyenler oluyor ama sana verilen çalışma izni oldukça sınırlı (şuan tam hatırlayamıyorum kaç saatti).
    Eğer ailenizin mal varlığı yoksa veya dededen falan miras kalmamışsa bence bulaşmayın, ailenizi çok zora sokmayın. Çalışın burda adam gibi bir üniversite kazanın.

Dediğim gibi geçen senelerde çok araştırdım bu konuları, cevaplayabileceğim soruların varsa sorabilirsin. Eğer bu olayı ciddi düşünüyorsan profesyonel bir destek al ama. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi academix iyidir.

• Yillik temizinden 7 bin dolar cc mesaala. 21 bin tl,ee bunun konaklamasi hayati vs vs. varda var.

O paraya burda sabancida okursun krallar gibi.

Kanada bakiyorum ben Dolar cok yukseldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: grup_34

Yillik temizinden 7 bin dolar cc mesaala. 21 bin tl,ee bunun konaklamasi hayati vs vs. varda var.

O paraya burda sabancida okursun krallar gibi.

Kanada bakiyorum ben Dolar cok yukseldi.
    sabancı'dan aldığın diplomanın geçerliliği edirne'den kars'a kadar :)
    zaten CC'de okuyan adam mezuniyet sonrası Amerika'da kalmayı planlıyodur
  • Amerikada egitim gordukten sonra 1 sene calisma izni veriyor. Calisma izninin suresi de solunca geri ulkene yolluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben okudum college'da. 2 senelik universite diyebiliriz kisaca. Senin sorun nedir bu konu hakkinda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Calderon_

Ben okudum college'da. 2 senelik universite diyebiliriz kisaca. Senin sorun nedir bu konu hakkinda?
    Hpcam hangi eyalette ne kadar verdin okula yıllık? Yaşam giderlerin eğlence dışında aylık ne kadardı? Çalışma ixni haftada 20 saat var mıydı, nerelerde çalışabiliyordun o izinle, kaçak çalışmak çok mu riskli?

• quote:

Orijinalden alıntı: buroigil

Hpcam hangi eyalette ne kadar verdin okula yıllık? Yaşam giderlerin eğlence dışında aylık ne kadardı? Çalışma ixni haftada 20 saat var mıydı, nerelerde çalışabiliyordun o izinle, kaçak çalışmak çok mu riskli?

Alıntıları Göster
    1-nj
    2-2700 dolar semesteri
    3-1250 dolar
    4-okulda calisabiliyorsun
    5-yakalanirsan sinirdisi edilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.