Şimdi Ara

ABD' de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi Amerika Birleşik Devletleri' nde AKE okumak istiyorum ama internette yardımcı olabilecek hiçbir kaynağa rastlamadım. Lütfen aranızda bilgili birileri olan varsa yardımcı olsun. İngilizce ve edebiyat dışındaki tüm derslerim felaket ve küçüklüğümden beri ABD gibi bir yerde okumak hayalimdir. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum, seviliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Till I Die -- 2 Ağustos 2017; 3:16:21 >

• Selam. Öncelikle ne kadar ayırabilirsin üni eğitimin için? Ocak gibi başvurular sona eriyor yani daha 5 ay vaktin var.

Amerikan Edebiyatı bölümü olan üniversiteleri ve yabancılar için finansal yardım veren üniversiteleri taradım ve şunlar çıktı karşıma

Bard College
    Bennington College
    Brown Uni
    New York Uni
    Ohio Wesleyan Uni
    Whittier College
    Washington university in st. louis

ortalaman kaç? toefl sınavına girdin mi? sat vs. gibi sınavlara da girsen iyi olur ki yazdıklarımın çoğu bunu ister + hiç sosyal hizmette bulundun mu ne biliyim ödülün var mı falan filan.

Ben de bu sene 2 üniversiteye başvuracağım ABD'de. Bayadır araştırıyorum. Sorun varsa sorabilirsin. Yardımcı olurum :)
  • heisenbeng kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabın için çok teşekkürler. Şuan lise sondayım TOEFL ve SAT sınavlarına girmedim, ne zaman girileceğini de bilmiyorum biraz açıklar mısın? Üniversite için ne kadar ayırmam lazım? Hiçbir sosyal hizmette bulunmadım maalesef. Ne gibi sosyal hizmetlerde bulunmam gerekiyor? Yardımcı olursan hayatımın en büyük iyiliğini yapmış olursun bana cidden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Till I Die

Öncelikle cevabın için çok teşekkürler. Şuan lise sondayım TOEFL ve SAT sınavlarına girmedim, ne zaman girileceğini de bilmiyorum biraz açıklar mısın? Üniversite için ne kadar ayırmam lazım? Hiçbir sosyal hizmette bulunmadım maalesef. Ne gibi sosyal hizmetlerde bulunmam gerekiyor? Yardımcı olursan hayatımın en büyük iyiliğini yapmış olursun bana cidden :)

Selam tekrardan. Üniversite başvuruları Ocak 2018 gibi son buluyor. Ben 7 Ekim'de SAT sınavına, 4 Kasım'da da Konu testlerine (bizdeki lys gibi düşün) gireceğim. Sat ile alakalı bilgilerehttps://collegereadiness.collegeboard.org/sat şuradan ulaşabilirsin. Mtemtik ve ingilizce bölümü var ve matematik bölümü inan çok kolay. Toefl a eylül gibi girmeyi planlıyorum, zaten toefl sıklıkla yapılıyor ama baya para bayılman lazım 500 tl ya da daha fazla belki de.
    Sosyal hizmet dediğim işte yaşlılara yardım, ne biliyim zihinsel engellilere yardım vs. Ayrıca enstrüman vs çalıyorsan ya da spor yapıyorsan bunları da belirtsen iyi olur. Bir de okul içi başarıların falan. Sen önce yazdıklarımdan (Brown, Bard vs. ) hangisini beğendiğini söyle ona göre yol haritası çizelim. Ve Abd'deki okul fiyatları çok pahalı. 50.000 $ yıllık. Tabii mesela Brown'un finansal yardımları iyi oluyor ama onlar için de başarılı olman lazım ve Brown Ivy League de olduğu için kabul almak baya zor (Harvard, Princeton, Yale klasmanında)

Anladım. Spor olarak Kick Boks ile uğraşıyorum, Toefl ve Sat ı geçtik diyelim de yıllık 50.000 Dolar olmaması için herhalde merkezi şehirlerden uzak bir yerleri düşünmem lazım, öyle mi? Yıllık 50.000 Dolar biraz fazla sanki
  • Till I Die kullanıcısına yanıt
    Çoğu yerde fiyatlar böyle maalesef.
    Anladım. Peki başka bir ülkede Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okuma şansım var mı Türkiye haricinde. Varsa yardımcı olur musun çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anladım. Peki başka bir ülkede Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okuma şansım var mı Türkiye haricinde. Varsa yardımcı olur musun çok teşekkürler.

http://americanstudies.uni-leipzig.de/ Leipzig'de okuyabilirsin ingilizce. Tabii Almanya'da okuyabilmen için önce Türkiye'de bu bölümü kazanmış olman lazım.
    Anladım çok teşekkür ederim. :)
    Kusura bakma çok soru sordum :) Almanya' da okumak için Toefl ve Sat a girmemiz gerekiyor mu ve maddi olarak zorlar mı?
  • quote:

Kusura bakma çok soru sordum :) Almanya' da okumak için Toefl ve Sat a girmemiz gerekiyor mu ve maddi olarak zorlar mı?

Zorlamaz. Zaten öğretim ücreti gibi bir şey yok Almanya'da. Sat sınavına girmene gerek yok. TOEFL'a da gerek yok diye biliyorum.
    Çok teşekkürler, iyi geceler
    Selamlar. Bu sene 1. sınıfı ortalamamı yükseltmek için tekrarlıyorum. Sınıfta kalmak bir engel oluşturuyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.