Şimdi Ara

ABD'den cihaz getirenlerden kazık yemeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ABD'den cihaz getirip fahiş farkla satanlara karşı bilinçlenebilmeniz adına size bir tablo hazırladım.
    Tablo'da ABD Eyalet vergisini de dahil ettiğim halde bugünkü kur karşılığında çıkan fiyatlarla, Türkiye fiyatları arasında inanılmaz farklar var.
    Malum bu dönemde hepimiz zor kazanıyoruz ve paramız da kıymetli oluyor haliyle.
    Olası bir satın alma durumunda pazarlığınızı iyi yapın. 100 lira da cebinizde kalsa bu tablo paylaşımı, işini yapmış oluyor.

Hepinize hayırlı alışverişler.ABD'den cihaz getirenlerden kazık yemeyin

• Teşekkürler
  • Ama telefon bozulursa vitrinde süs olarak kullanılabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tabloyu hangi programlarla hazırlıyorsunuz?
  • excelde hazırladım. fiyatları Apple'ın kendi resmi sitelerinden aldım.
  • Getiren adam da en az üzerine 1000 TL kâr koyup satıyor özellikle Pro serisinde.

Örneği bende Pro Max 256GB var. Turkcell indirimiyle 12 bin TL'ye aldım.

ABD çıkışlı bir Pro Max düşünelim.

7850 TL. Ki bunu getirenler piyasada 9 bin TL'den aşağıya satmıyor. Biz yine insaflı davranıp 8500 TL'ye sattığını düşünelim. 1832 TL imei kayıt ücreti, oldu size 10 bin 332 TL. Elde edilen kâr en insaflı hesapta bile 1700 TL gözükürken, cihazın garantisinin olmaması, hatta parayla bile teknik servis hizmeti alamama, üzerine 3 sene satamamak da getirdiği handikaplar. Herkes 12 bin TL'ye alamadı diyebilirsiniz. Ama kampanyaları takip ederseniz sürekli başka başka firmaların başka kampayalar yaptığını görürsünüz. Mesela dün forumdan birkaç arkadaşımız Hepsiburada'dan Pro Max 64 GB'ı 10 bin 500 TL'ye aldı. Kısaca kurlar, satıcıların üstüne koyduğu kâr, imei kayıt ücreti derken yine elde edilen bişey yok.

• Tamam cihaz ABD malı orada daha ucuz olması normal ama bu kadar farkta olmaz be kardeşim :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Bu işlerin artık kâr edilecek bir tarafı kalmadı. En güzel zamanları iPhone 6,7,8’in çıktığı ve imei ücretinin 200 lira olduğu ve garantinin geçtiği zamanlardı. Şu an bu işin ticaretini yapıp kâr etmek artık hayal gibi. Zaten artık getirenler de aldığı fiyata satmakta zorlanıyorlar çoğunlukla. Alıp kullanmak en kârlısı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyalet vergisi her eyalete göre değişiyor, tabloda aldığınız değerin iki katı vergisi olan eyaletler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .HonouR. kullanıcısına yanıt
    New York 10% alıyor mesela ama emin olun bu işin ticaretini yapanlar Delaware ya da Oregon gibi hiç vergi alınmayan yerleri daha çok tercih edebiliyorlar doğal olarak. Kaldı ki bunu ortalama olarak kabul etmek de bizi gerçeklerden uzaklaştırmayacaktır diye düşünüyorum.

Her eyaletin vergisi farklı ama öyle bir tablo hazırlamak da sanırım bayaa zor çünkü ABD'de 50 tane eyalet var.

Genel geçer bir kılavuz olarak kabul ediliebilir bu tablo en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frost901 -- 17 Ocak 2020; 11:44:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.