Şimdi Ara

ABD'den Macbook Pro almak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba Amerika'da ki bir tanıdığıma Macbook Pro aldıracağım.Bunun için Amerika'da ürünün alabileceği Teknosa,Bimeks tarzı teknolojik marketler önerebilir misiniz?
    Birde önereceğiniz bu teknolojik marketlerden ürünü almak sıkıntı yaratır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: pespespes

arkadaşlar merhaba Amerika'da ki bir tanıdığıma Macbook Pro aldıracağım.Bunun için Amerika'da ürünün alabileceği Teknosa,Bimeks tarzı teknolojik marketler önerebilir misiniz?

1-Amerika fiyatlarıyla Türkiye fiyatları arasında 100 lira oynuyor. 100 lira farkla garantili ürün satın almış oluyorsunuz.

http://store.apple.com/tr/

2-Amerika'a gidipte apple store yerine best buy ve türevi mağazalardan ürün temin etmek saçmalığın sözlük anlamıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Choline

quote:

Orijinalden alıntı: pespespes

arkadaşlar merhaba Amerika'da ki bir tanıdığıma Macbook Pro aldıracağım.Bunun için Amerika'da ürünün alabileceği Teknosa,Bimeks tarzı teknolojik marketler önerebilir misiniz?

1-Amerika fiyatlarıyla Türkiye fiyatları arasında 100 lira oynuyor. 100 lira farkla garantili ürün satın almış oluyorsunuz.

http://store.apple.com/tr/

2-Amerika'a gidipte apple store yerine best buy ve türevi mağazalardan ürün temin etmek saçmalığın sözlük anlamıdır.

hocam malesef istediğim özelliklerde ürün için TR fiyatı ile ABD fiyatı arasında 800 TL fark var

• hangi ürün 800 lira fark olan ?
  • Vega_dj kullanıcısına yanıt
    Ust model 15" MacBook Pro da fark 1000 TL, ayrica ABD'den aldiginizin garantisi burada da gecer, tek farki 1 yildir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zordion kullanıcısına yanıt
    Bana ordan alınanların garantisi burda geçmiyor sadece avrupadan alınan apple ürünlerin garantisi türkiyede geçiyor denmişti ben o yüzden garantisiz demiştim. Halada emin değilim ordan alınan cihazın burda garantisinin devam etmesi bende söz konusu değil.
  • Choline kullanıcısına yanıt
    Benim bildigim dediginiz olay sadece iPhone'larda gecerli; Avrupa-Amerika arasinda LTE frekans farkliliklari oldugu icin telefonun modeli de degisiyor, o yuzden islem yapamiyorlar diye biliyorum. ABD'den alinan Mac'lerin garantisi burada gecerlidir yoksa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer imkanınız varsa, Türkiyeden öğrenci indirimli almak bence daha avantajlı. Öğrenci indiriminden faydalanmak için bir öğrenci bulmanız, öğrenci belgesi ile birlikte alacağınız ürünün faturasının o öğrenci üzerine kesilmesi gerekiyor.

15" ust model 6347 TL, havale ile alırsanız 6093 TL, ki yurtdışından taksit yapamayıp peşin alıcağınızı düşünürsek havale fiyatı ile karşılaştırmak daha uygun.

Usa 15" ust model 2599$ * 2.2 TL/$ = 5718 TL, Ayrıca aldığınız eyalete göre değişmek kaydı ile yüzde 8 ila 10 arası vergisini de ödemek zorundasınız oda yaklaşık 514 tl. Gerçi vergiyi ülkeyi terkederken geri alabilirsiniz de.

Yurtdışından nakit ödeyiceğinizi varsayarak, aradaki 370tl fark; artı bir yıl garanti ve türkçe klavyeli gelmesine değer bence. Kısa süre içerisinde teslimde cabası

Edit : Tax Free mevzusu amerikada yokmuş, (@sharky25ant) Böylelikle toplam 6232Tl fiyatı ile Amerika fiyatı Tr de ki öğrenci fiyatından daha pahalı olmuş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega_dj -- 10 Mart 2014; 0:20:43 >

• Zordion kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz o noktayı atlamış olabirim.
  • Vega_dj kullanıcısına yanıt
    Amerika'dan alınan ürünlerde tax free uygulaması yok maalesef.. yani ödediğiniz vergiyi geri alamıyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega_dj

Eğer imkanınız varsa, Türkiyeden öğrenci indirimli almak bence daha avantajlı. Öğrenci indiriminden faydalanmak için bir öğrenci bulmanız, öğrenci belgesi ile birlikte alacağınız ürünün faturasının o öğrenci üzerine kesilmesi gerekiyor.

15" ust model 6347 TL, havale ile alırsanız 6093 TL, ki yurtdışından taksit yapamayıp peşin alıcağınızı düşünürsek havale fiyatı ile karşılaştırmak daha uygun.

Usa 15" ust model 2599$ * 2.2 TL/$ = 5718 TL, Ayrıca aldığınız eyalete göre değişmek kaydı ile yüzde 8 ila 10 arası vergisini de ödemek zorundasınız oda yaklaşık 514 tl. Gerçi vergiyi ülkeyi terkederken geri alabilirsiniz de.

Yurtdışından nakit ödeyiceğinizi varsayarak, aradaki 370tl fark; artı bir yıl garanti ve türkçe klavyeli gelmesine değer bence. Kısa süre içerisinde teslimde cabası

Edit : Tax Free mevzusu amerikada yokmuş, (@sharky25ant) Böylelikle toplam 6232Tl fiyatı ile Amerika fiyatı Tr de ki öğrenci fiyatından daha pahalı olmuş oluyor.

Ben Kasım ayı sonunda Online Store'dan rMBP aldığımda öğrenci kimliği, öğrenci belgesi türü şeyler istememişlerdi. Bu durum değişti mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tristam

Ben Kasım ayı sonunda Online Store'dan rMBP aldığımda öğrenci kimliği, öğrenci belgesi türü şeyler istememişlerdi. Bu durum değişti mi?

Ben alışveriş yapmadım, fakat telefonla görüştüğümde öğrenci kimliği veya belgesi ibrazı gerektiğini, faturanında öğrencinin adı üzerine kesilmesi gerektiği söylendi.
    Belki değişmiştir, belkide pratikte istemiyorlardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.