Şimdi Ara

ABD'den Xbox One, Microsoft rezillikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2 hafta öncesine kadar Amerika'daki amcamı ziyaret ediyordum, 7 yaşındaki oğlunda da olduğu için bana hediye Xbox One aldı. Eksik olmasın, ama ben böyle bir rezillik görmedim abi. Tecrübelerime göre Microsoft'un eksiklerini/rezilliklerini sıralıyorum şimdi:

1. Kendisi gibi öküz boy olan power brick'i yani güç adaptörü sadece 110V! Hayatımda böyle bir saçmalık görmedim. Bozulan PS3'ümün yerine oradan aldığım super slim 500GB PS3'te bile 110V yazmasına rağmen 220V desteği var, ufacık da alet, taktım çalıştırıyorum, tabi forumlara bakarak yaptım bu işi, adaptör bile yok tek kablo! (aynısını Xbox One'la da denerdim tabi, eğer forumlardaki herkes power'ın yandığını söylemeseydi!) Xbox One'da ise hayatımda gördüğüm en büyük power brick olmasına rağmen 220V yok. Neyse ki zamanında farkettim de farketmeden voltaj çevirmeyen basit bir fiş çevirici ile takıp oynamaya çalışmadım.

2. Bu problemi gidermek için Microsoft Xbox Support'a yazdım, adamların çözümü: "eskisini yolla, üzerine 80 TL ver (kargo parası da dahil oldu 93 lira) biz de sana 220V versiyonunu yollayalım"! Böyle bir saçmalık olamaz. Ama el mecbur yan sanayi ürünü kullanmamak veya o power brick'den daha büyük ve iki katı daha pahalı bir 600W çevirici kullanmamak için bu çözüme kaldık. Yolladım elimdeki 110V adaptörü, Bekliyoruz artık keyiflerine ne zaman eserse yollayacaklar birkaç haftaya.

3. Malum ülkemizde pil pek ucuz birşey değil, ve Xbox tam bir saçmalık örneği göstererek bütün controllerlarını default olarak pilli yapıyor. Ağır kullanımda 2-3 günde bitiyor sanırım. Sırf bunun için 2 controller'a 2 tane ayrı Plug and Play kit aldım, etti $50. Xbox One Amerika'da PS4'ten ucuz olmasına rağmen arayı çoktan kapattı bile.

4. Microsoft'un belki de tarihteki en büyük faili olabilir bu: Sony sonunda kollarını PC bluetooth'u ile uyumlu yapmış ve driversiz bile çalışabiliyormuş, hatta 1-2 kurması basit driver'la PS4 controller'ın dokunmatik kısmını touchpad gibi kullanan bile olmuş! Ama Microsoft ki hem Xbox'un hem de Windows'un üreticisi olan firma, PC kullanıcılarını "unutuyor" veya fazla takmıyor herhalde, çünkü Xbox One controller'ını kablosuz kullanmak için şu anda bir adaptör dahil HİÇBİR çözüm yok! Oturma odasında PC'den oyun oynayacak olanlar salonun ortasından geçen kablo yüzünden birkaç kaza geçirmiştir herhalde. Ha bir de controller demişken, PS3 controller'ı ile Xbox One controllerını karşılaştırdığımda Xbox'un pilsiz halinin PS3 controller'ı ile aşağı yukarı aynı olduğunu gördüm.

WTF Microsoft. PS4'te backwards compatibility olsa affetmez çekerdim bir tane. Telefonum da hazır Xperia Z2'yken mis gibi stream özelliğini de kullanırdım. Ama belki konsolun kendisinden pahalı PS3 oyun kütüphanem boşa gideceğinden, elimde 3 tane konsolla TR'ye dönmek de müsriflik olacağından sadece PS3 almak zorunda kaldım. Ki zerre pişman değilim. Bekliyoruz bakalım adaptörü. Herhangi bir tavsiyesi/yorumu olan varsa beklerim.

EDIT: Adaptör dün geldi. Söyledikleri kadar uzun sürmedi en azından. Ama halen 1. ve 2. madde üzerinde fikrim değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihalt55 -- 15 Nisan 2015; 8:04:29 >

• Güç kaynağı tamam da pil konusuna katılmıyorum. Değişebilir olması çok daha iyi. Hem uzun gidiyor hem de şarj bitince değiştir devam et. Kablo tak şarj olana kadar öyle oyna yok. Pilin eskimesi durumu yok. Telefon incelemeleri olur değişemez pile laf ederler, bunda değişebilir diye laf ediyorlar. Ayrıca wi-fi direct kullanıyor bluetooth neciymis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pazer89

Güç kaynağı tamam da pil konusuna katılmıyorum. Değişebilir olması çok daha iyi. Hem uzun gidiyor hem de şarj bitince değiştir devam et. Kablo tak şarj olana kadar öyle oyna yok. Pilin eskimesi durumu yok. Telefon incelemeleri olur değişemez pile laf ederler, bunda değişebilir diye laf ediyorlar. Ayrıca wi-fi direct kullanıyor bluetooth neciymis.

Pile o bakış açısından bakmamıştım, gerçi genelde 2. controller boşta kaldığı için PS3'te biri şarj olurken diğerini kullanıyordum, ki PS3 controller'ı acayip hızlı şarj olup baya da uzun gidiyordu, göreceğiz artık. Kullandığı teknoloji beni bağlamaz, ben kullanıma bakarım. Piyasadaki ömrü boyunca bilgisayar işletim sistemi yapmış bir firmanın çıkardığı oyun konsolunun kolu, kendi işletim sistemi ile kablosuz kullanılamıyor fakat başka bir firmanınki kullanılabiliyorsa, hem de touchpad gibi müthiş bir özellikle... İşte ben ona fail derim aga.

• O konu saçma evet. Wi-fi direct bir çok alette olmasına rağmen kolu bağlayamıyorsunuz. Bir saçma taraf da aslında klasik micro usb kablosu kola bağlanabiliyor hatta pilsiz oynayabiliyorsunuz ama pilleri şarj etmiyor.
  • Adaptor olayina katiliyorum ama pilli kullanim cok daha avantajli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jedi_masterr

Adaptor olayina katiliyorum ama pilli kullanim cok daha avantajli.
    Adaptör olayında ben de hemfikirim, fakat pil olayı bana PS'den daha kullanışlı geliyor nedense. Ayrıca PS kontrol cihazlarının kalite düşüklüğü de ortada, etrafındaki oyunculardan sürekli trigger ve analoglarla ilgili şikayetler alıyorum.

Ayrıca XBOX gamepadleri Wi-Fi direct kullandığı için uyumluluk PS kadar kolay olmuyor, aparat çıkarmaları gerekiyor PC'de kullanmak üzere.

Onun dışında, görüşlerinizde bence haklısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinusHuman

Adaptör olayında ben de hemfikirim, fakat pil olayı bana PS'den daha kullanışlı geliyor nedense. Ayrıca PS kontrol cihazlarının kalite düşüklüğü de ortada, etrafındaki oyunculardan sürekli trigger ve analoglarla ilgili şikayetler alıyorum.

Ayrıca XBOX gamepadleri Wi-Fi direct kullandığı için uyumluluk PS kadar kolay olmuyor, aparat çıkarmaları gerekiyor PC'de kullanmak üzere.

Onun dışında, görüşlerinizde bence haklısınız.

Alıntıları Göster
    Adaptor olayında durum bu, ama siz konsolu Avrupa'dan alsaydanız 220V sorunu olmayacaktı ve 1 yıl garantili olacaktı. Bu konuda da bence MS iyi yapmış, ama ABD de alınca maalesef durum bu.

Pil kesinlikle avantaj, Ps4 pil ömrü çok kısa ve değişmiyor. Xbox'ta kaliteli şarjlı pil ne zaman şarj ettiğinizi unutuyorsunuz. Birde bir kaç çift pil bulundurursanız hiç kablo derdiniz olmuyor.

Xbox gamepadi için aparat gerektiği doğrudur, ama teknolojik olarak daha hızlı bir teknolojidir ve bu iletişim kanalı xbox için özel tasarlanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Adaptor olayında durum bu, ama siz konsolu Avrupa'dan alsaydanız 220V sorunu olmayacaktı ve 1 yıl garantili olacaktı. Bu konuda da bence MS iyi yapmış, ama ABD de alınca maalesef durum bu.

Pil kesinlikle avantaj, Ps4 pil ömrü çok kısa ve değişmiyor. Xbox'ta kaliteli şarjlı pil ne zaman şarj ettiğinizi unutuyorsunuz. Birde bir kaç çift pil bulundurursanız hiç kablo derdiniz olmuyor.

Xbox gamepadi için aparat gerektiği doğrudur, ama teknolojik olarak daha hızlı bir teknolojidir ve bu iletişim kanalı xbox için özel tasarlanmıştır.

Problem şu ki, söylediğim gibi amcam hediye aldı cihazı bana. İyi niyetli adamcağıza "git Avrupadan al problemsiz olsun" diyecek halim olmadığına göre Microsoft'un hırsızlık derecesine yaklaşan support politikasıyla kalakaldık.

PS4'ü bilemem ama PS3 controller'ı kanımca bu dünyada yapılmış en iyisi. Pili müthiş uzun gidiyordu, bazen günde birkaç saat oynayarak 1 haftaya kadar belki.

Xbox için aparat gerekmekle kalmıyor, şu anda öyle bir aparat YOK. Yani bilgisayarda kullanmak isteyen herkes kabloyla uğraşmak zorunda. Teknolojisinde ise, yıllardır PS3 kullanan birisi olarak ben bir fark göremedim yani. Ne oluyor tuşlar daha mı hızlı register oluyor anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihalt55

quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Problem şu ki, söylediğim gibi amcam hediye aldı cihazı bana. İyi niyetli adamcağıza "git Avrupadan al problemsiz olsun" diyecek halim olmadığına göre Microsoft'un hırsızlık derecesine yaklaşan support politikasıyla kalakaldık.

PS4'ü bilemem ama PS3 controller'ı kanımca bu dünyada yapılmış en iyisi. Pili müthiş uzun gidiyordu, bazen günde birkaç saat oynayarak 1 haftaya kadar belki.

Xbox için aparat gerekmekle kalmıyor, şu anda öyle bir aparat YOK. Yani bilgisayarda kullanmak isteyen herkes kabloyla uğraşmak zorunda. Teknolojisinde ise, yıllardır PS3 kullanan birisi olarak ben bir fark göremedim yani. Ne oluyor tuşlar daha mı hızlı register oluyor anlamadım.

Alıntıları Göster
    adaptör konusuna bende katılıyorum fakat kolun pilli olması bence gayet güzel şarjlı pillerle çokda uzun gidiyor hemde şarj makinası kar kalır başka cihazların pillerini şarj edersin en azından ben öyle kullanıyorum.şuana kadar yapılmış en iyi gamepad yine bana göre x360 gamepadidir.ayrıca adamlar konsolu amerika'dan bile alsan sana burda 1 seneye yakın garanti veriyor ki çok güzel bişey bundan yararlanmış biri olarak.toparlamak gerekirse xone tek eksik yanı oyun bulma sıkıntısı kutulu olsun dijital olsun bu konu beni heran ps4'e geçmeme sebep olacak bu gidişle zaten başkada kötü yanı yok gibi.ilk mesaj kadar olmasada bende destan yazdım baya uzun bi mesaj oldu

• fatihalt55 F kullanıcısına yanıt
    Senin Amerika'dan aldığın PS'nin Türkiye'de garantisi yok. Faturan olsa bile geçmiyor. İllaki Sony'nin şu mavi garanti belgesi olması gerekiyor. Türkiye'den alsan ve o garanti belgesini kaybetsen bozulsa ücretsiz tamir ettiremezsin. Ama o aldığın Xbox one'ın Türkiye'de 1 yıl garantisi var. Adaptör haricindeki konsol ve aparatları garantili. Belge de istemiyor. Seri no dan otomatik garantiye alıyor. Sadece tarih sıkıntısı olursa faturanın fotosunu isteyebilirler. Bu artısını da unutma. Konsolunu xbox'ın sitesinden kayıt ettir. Garanti altına girsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dynamic09

Senin Amerika'dan aldığın PS'nin Türkiye'de garantisi yok. Faturan olsa bile geçmiyor. İllaki Sony'nin şu mavi garanti belgesi olması gerekiyor. Türkiye'den alsan ve o garanti belgesini kaybetsen bozulsa ücretsiz tamir ettiremezsin. Ama o aldığın Xbox one'ın Türkiye'de 1 yıl garantisi var. Adaptör haricindeki konsol ve aparatları garantili. Belge de istemiyor. Seri no dan otomatik garantiye alıyor. Sadece tarih sıkıntısı olursa faturanın fotosunu isteyebilirler. Bu artısını da unutma. Konsolunu xbox'ın sitesinden kayıt ettir. Garanti altına girsin.

Evet garanti olayı iyi gibi. Zaten bahsettiğim adaptör işlemini yapmak için adamlar seri numarasını istedi, kayıt altına alındı cihaz. Ama hem elimdekini yolluyorum adamlara, hem de üstüne 80 TL veriyorum, üstüne bir de bu cihazın garantisi burada geçtiği halde, ve yine üstüne adaptörde hiç bir sıkıntı olmadığı halde... Bilmiyorum abi yani ilk intiba hiç iyi değil. Adaptör gelince bakıcaz artık, mis gibi de oyunlar aldım acayip oynayasım var aslında. Bişeyler yapın ısındırın beni bu alete

Ha bu arada, farkettiğim bir eksisi daha: sanırım önceki Xbox'ta oyun oynarken arkada istediğin müzik açılabiliyormuş. O özellik artık bunda yok. Xbox Music'ten Windows aracılığıyla yine müzik çalabiliyorsun, ama sağ tarafta saçma sapan bir kapatılamayan, kapatılınca müziği de sonlandıran bir snap ekranı var. Microsoft'un forumlarında yüzlerce insan bas bas bağırıyor lütfen snap kapanınca kapanmasın müzik diye ama adamların umurunda bile değil. Microsoft Apple zihniyetine geçmiş bence. Bunu yeni sürdüğü cihazların fiyatlarından, sunumundan, Microsoft Store'ların havasından vs. birçok şeyden anlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihalt55

quote:

Orijinalden alıntı: dynamic09

Evet garanti olayı iyi gibi. Zaten bahsettiğim adaptör işlemini yapmak için adamlar seri numarasını istedi, kayıt altına alındı cihaz. Ama hem elimdekini yolluyorum adamlara, hem de üstüne 80 TL veriyorum, üstüne bir de bu cihazın garantisi burada geçtiği halde, ve yine üstüne adaptörde hiç bir sıkıntı olmadığı halde... Bilmiyorum abi yani ilk intiba hiç iyi değil. Adaptör gelince bakıcaz artık, mis gibi de oyunlar aldım acayip oynayasım var aslında. Bişeyler yapın ısındırın beni bu alete

Ha bu arada, farkettiğim bir eksisi daha: sanırım önceki Xbox'ta oyun oynarken arkada istediğin müzik açılabiliyormuş. O özellik artık bunda yok. Xbox Music'ten Windows aracılığıyla yine müzik çalabiliyorsun, ama sağ tarafta saçma sapan bir kapatılamayan, kapatılınca müziği de sonlandıran bir snap ekranı var. Microsoft'un forumlarında yüzlerce insan bas bas bağırıyor lütfen snap kapanınca kapanmasın müzik diye ama adamların umurunda bile değil. Microsoft Apple zihniyetine geçmiş bence. Bunu yeni sürdüğü cihazların fiyatlarından, sunumundan, Microsoft Store'ların havasından vs. birçok şeyden anlayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    PS3 kontrolcüsü gelmiş geçmiş en iyisi cümlesinden sonra okumadım.Bence bu cümle senin yaşadığın şeyden daha büyük bir ''Rezillik''

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus is BACK

PS3 kontrolcüsü gelmiş geçmiş en iyisi cümlesinden sonra okumadım.Bence bu cümle senin yaşadığın şeyden daha büyük bir ''Rezillik''

Alıntıları Göster
    Adaptör konusunda haklısın ama pil konusunda katılmıyorum. İki gamepad'ide kullandım ve pilin değişebilir olması çok daha iyi ayrıca One gamepad'i daha uzun kullanım sunuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus is BACK

Alıntıları Göster
    Pilin değiştirilebilir olmasının iyi olduğunu düşünüyorum ben de, şarj edilebilir kalem pillerle güzel kullanılabiliyor.

Arkaplanda müzik çalması (geç de olsa) gelecek. Hatta Windows 10 ile beraber universal app desteği geldiğinde çoğu sınır kalkıyor. Hemen herkes program geliştirip dağıtabilecek. Yazılım tarafında doğal olarak (Microsoft olduğundan dolayı) önü çok açık.

Adaptör konusunda otomatik 220V desteklemesi gerekirdi evet, en azından ücretsiz değiştirseler iyi olurdu. Bunun yanısıra aslında adaptör 220V destekliyor, sadece eli havya tutan birinin içinden iki direnç sökmesi gerekiyor, internette nasıl yapıldığı bulunabilir, el işçiliği karşılığı yapan elektrikçiler de var. Tabii o zaman da garantisi riskli olabilir.

Kollar bizzat majornelson'un söylediği üzere* Wi fi direct kullanmıyor. Kendi özel kablosuz protokolü var, dolayısıyla özel dongle gerektiriyor. Bu dongle da (müzikte de olduğu gibi geç kalınmış olsa da) piyasada olacak. Tahminim Windows 10 ile gelen streaming özelliğine yetiştirecekler, yani bu yaz gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caerium -- 10 Nisan 2015; 20:13:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Hislerime tercüman olmuşsun.
  • Epic fail
  • Pil kullanmaktan hoslanmiyorum, şarj edilebilmesi çok daha büyük bir avantaj ama burada olay sarjin uzun gitmesi. Adaptör komik bir olay + touch pad, hoparlör ve ışıklar gibi hem kullanıma hem göze hitap eden pek çok özellik var PS gamepadinde. Laf edenler gamepadi kullanmayanlar yada trolluk yapanlar

Xbox öne adaptorunden konsoluna fail bu nesil. İsteyen istediğini savunsun. Satışlar 2 katına dayandı herkesin bilgisine. ABD - avrupa - Japonya. Umudu herkes kesmiş one dan.
  • fatihalt55 F kullanıcısına yanıt
    Xbox'ta olup Playstation'da olmayan bir online altyapıdan , Playstation kutusundan çıkan 5 liralık chat kulaklığından , Xbox'ta olup Playstation'da olmayan sistem yazılımı stabilitesinden , Xbox'ta Playstation'daki gibi ısınma sorunu olmamasından ve Gold kullanıcılarına hediye edilen kaliteli oyunlardan , indirimlerden , İlk aşamada Playstation'daki gibi 14 günlük Plus deneme süresi değil de 1 aylık Live hediyesinden de bahsetseydin keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 10 Nisan 2015; 21:13:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

Xbox'ta olup Playstation'da olmayan bir online altyapıdan , Playstation kutusundan çıkan 5 liralık chat kulaklığından , Xbox'ta olup Playstation'da olmayan sistem yazılımı stabilitesinden , Xbox'ta Playstation'daki gibi ısınma sorunu olmamasından ve Gold kullanıcılarına hediye edilen kaliteli oyunlardan , indirimlerden , İlk aşamada Playstation'daki gibi 14 günlük Plus deneme süresi değil de 1 aylık Live hediyesinden de bahsetseydin keşke.
    Olay yine ps vs xbox olayına dönmeye başlamış...

Bahsedilen pil ve adaptör sorunu için ise bana göre "Gülü seven dikenine katlanır" demek daha doğru olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rynell

Olay yine ps vs xbox olayına dönmeye başlamış...

Bahsedilen pil ve adaptör sorunu için ise bana göre "Gülü seven dikenine katlanır" demek daha doğru olur..

Diken gülünden büyükse üzerine başka gül koklamak da gerekebilir
    Şaka maka, pil ve controller konusunda fikrimi değiştirsem bile bence adaptör tam bir fiyasko. Kaç gün oldu yollayalı hala daha bekliyorum, XB1 de toz topluyor köşede.

Konunun xbox vs ps konusuna dönmeyi istemezdim, geçmişte fanboyluk yapmış olsam bile artık öyle şeylerin saçma ve zararlı olduğunu anladım. Her iki konsola da, hatta ikisinden de daha güçlü bir bilgisayara sahip olan biri olarak mümkün olduğunca objektif bir şekilde xbox'da (ps'e kıyasla) yaşadığım eksiklik ve sorunları yazdım sadece. Trolleme veya taraftar/fanboy olma yanlısı varsa konu dışı'na falan gitsin lütfen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.