Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
53
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tomorrow man

Zorla küfür ettireceksiniz lan. Yüz kez yazdık incideki benim diye. Bende diyorum bu millet neden anlamıyor bu konuyu, okuduğunu anlamıyorlar ki daha...

Yazmıyorum lanö konu kilit. Daha yüz kere yazdığım şeyi okuyamayan bebeler gelmiş, 2 hollywood filminden öğrendikleriyle tafra yapıyor.

Onlar anlıyor da sen anlamıyorsun. Adamlar zaten seni kızdırmak için yapıyor; sen de bunu anlamayıp her defasında oltaya geliyorsun.
    Bu arada konu çok güzel. Eline sağlık hiç bu açıdan yaklaşanı görmemiştim. İyi yönlerini zaten ezbere biliyoruz; kötü yönlerini anlatman çok faydalı oluyor.
  • quote:

Kardeşim neden kendi ülkeni ezik görüyorsun ki? Türkiye'nin daha iyi olduğu milyon tane şey var, en başta Atatürk gibi bir kahraman ve soylu ruhlu insanlar var bizde.

Şu anki hükümet ülkeyi bayağı bir geriye götürdü, fakat Ülkemiz hala kutsaldır. Ülkeni ezik görüyorsun ama büyük ihtimalle daha başka bir ülkeye adım bile atmadın ve medyanın beyin yıkamalarıyla kendini değersiz gördün, sana da yazık.

Şu an ki hükümet ülkeyi baya geriye götürdü demişsin. Neye dayanarak bunu söylüyorsun anlat hele bi dinleyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tomorrow man T kullanıcısına yanıt
    Geriye mi götürdü??

• Yeter la yeter adam akilli bir sey okutmadiniz. Rahat birakin adami yazmaya devam etsin. Yazdiklarini begenmiyosaniz cikin gidin basliktan. Siz turbonun eczane hikayelerinden fazlasina layik degilsiniz. Birakin adami yazmaya devam etsin kirk yilin basi adam akilli yazan adama denk geldik.

Devam et kardesim lutfen guzel yaziyorsun. Yok burda yazmam inciden devam edicem veya incide daha once yazdiysan pm olarak yazinin linkini atarmisin inci sozlukle hicbir alakam yok senin yazini bulamiyabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryptOsmaN -- 2 Haziran 2016; 11:54:18 >
  • abd sağlık sistemi sıkıntılı ama su an iki partide bu konuda seçim vaadi verdi bakalım sözlerinde duracaklar mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

adamlar Abd. diye Afrika'ya gitmişler galiba :)
    öyle bir anlatıyorlar ki zannedersin fakirlik dizlerden akan bir yer
    adamlar dünya lideri ,tüm dünya ellerine bakıyor ,teknoloji devi
    biz burada Abd. izin verir mi diye adamların gözüne bakıyoruz ama demek ki adamlar sürünüyormuş :)
    ben gittim şöyle böyleydi diyorlar ,yahu senin gittiğin yer nere ?
    madem beğenmemişler o zaman Yüksekova yada Nusaybin'e gönderilim beyefendileri :)

Amerika medya sayesinde kendini çok refah bir ülke gibi gösteriyor yıllardır. İçine girdiğinde öyle olmadığını göreceksin. Evet dünyayı domine ediyor, bunun sebebini de söyleyeyim sana askeri bütçe çok ayırıyor. Devlet deli gibi askeri harcamalar yapıyor. Fakat Amerika'da milyonlarca evsiz adam var. Bunları umursamıyor devlet. Devlet ortadoğudan kopartacağı 1-2 ton petrolün peşinde. Artık lütfen bırakın şu medyaya kanıp "Amerika rüya gibi bir ülke" demeyi. Zira öyle değil.

Bak sana en iyi örnek, 18 ve 19.yüzyıllarda da İngiltere dünyayı domine ederdi. Güneş batmayan ülke derlerdi hatta, toprakları o kadar genişti. Fakat Britanya adasına halk sefaletten ölürdü.

Al sana bir İngiliz Folk Metal grubunun dönemi yansıtan şarkı sözü:

While sons and daughters of the empire
    Stained the map red, white and blue
    Back at home the storm clouds thundered
    Dole queues lengthened - unrest grew
    'til the tides of fresh opinion
    Washed away the world they knew.

Çevirisi:

İmparatorluğun evlatları dünyayı kırmızı,beyaz ve maviye boyarken
    Memlekette fırtına bulutları gürüldedi
    İşsizlik yardım sıraları genişledi- huzursuzluk büyüdü
    Yeni fikrin gelgitleri
    Bildikleri dünyayı sürükleyene kadar

Görüyorsun halkın devletinin zirve döneminde bile neler çektiğini. Kısacası artık bırakın şu dünyayı domine eden devlet en refah devlettir görüşlerini. Çok sığ düşünüyorsunuz. Tecrübeniz yok fakat ona rağmen konuşuyorsunuz. Bırakın da yaşamış insanlar yorum yapsınlar. Gel ben de seni East St. Louis'e yollayayım. Kafası weed içmekten, uyuşturucu çekmekten, alkol almaktan bir milyon olmuş zencilerin arasına düş, orada kaç saat yaşayabileceksin güzel bir deney yapmış oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotchner12

quote:

Zorla küfür ettireceksiniz lan. Yüz kez yazdık incideki benim diye. Bende diyorum bu millet neden anlamıyor bu konuyu, okuduğunu anlamıyorlar ki daha...

Yazmıyorum lanö konu kilit. Daha yüz kere yazdığım şeyi okuyamayan bebeler gelmiş, 2 hollywood filminden öğrendikleriyle tafra yapıyor.

Onlar anlıyor da sen anlamıyorsun. Adamlar zaten seni kızdırmak için yapıyor; sen de bunu anlamayıp her defasında oltaya geliyorsun.
    Bu arada konu çok güzel. Eline sağlık hiç bu açıdan yaklaşanı görmemiştim. İyi yönlerini zaten ezbere biliyoruz; kötü yönlerini anlatman çok faydalı oluyor.

Yok dostum oltaya gelmiyorum, fakat emek harcayıp yazdığım şeye en azından adam akıllı yorumlar bekliyordum. Neyse sağlık olsun, burdaki veletler de abd hayatını fast and furious falan sanmaya devam etsinler.

• hocam sen yazmaya devam et..yeni farklı şeyler ekle bol bol.

mesela ben bir tane ekleyeylim..boston da evler o kadar eskiki dünyanın kirasını verirsiniz ama su tesisatı kaldırmadığı için eve çamaşır mak ve bulaşık makinası bağlayamazsınız.

işte new york ta geçen çoğu amerikan filminde gördüğümüz laundry lerin yeni para atıp çamaşır yıkadığınız yerlerin çok olmasının sebebi budur. mecburiyet.
  • yanlışsam düzelt ama bankacılık sistemleri bize göre hala çok geri. maaşlarınızı çek alırsınız..ipe ipe şubeye gitmeniz gerekir..havale eft falan hak getire..illa banka şubesine gitmeniz gerek.
  • Kardeş Amerikada 3 yıl yaşadın diye niye egonu şişiyorsun ki ? Madem amacın amerika hakkında bilgi vermek,öğrendiklerini gördüklerini paylaşmak. Adam gibi yazarsın. Anlamak, öğrenmek isteyen faydalansın yeter. İllaki buna eleştirilerde olacaktır ama sen ergenler diye saydırıp argo bir konuşmayla millete sallamaya kalkarsan amacın sapar. Madem bir şey yapıyorsun adam gibi yap, öğrenmek isteyen mesajlarını okuyor zaten merak etme. Kişisel egolarrını bir kenarı bırak amerikan kardeşim. 3 yıl amerikada kalmışsın ama saygı nedir unutmuşsun. Ya da hiç öğrenmedin..
  • Atatürk türkiyesimi kaldı ?

Atatürkü silmek için ellerinden geleni yapıyorlar kısmende başarılı oldular

O güçlü atatürk türkiyesi yok artık arap kültürüne doğru giden bir ülke var.

Ülke tek bir partinin emriyle yönetiliyor.

Et olmuş 50 tl ötv olmuş %150 gtx 1080'in en pahalı olduğu ülkede türkiye halen türkiyede yaşam daha iyi diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 2 Haziran 2016; 12:51:21 >
  • tomorrow man T kullanıcısına yanıt
    olm sen yazsana ne takılıyosun buradaki amerikancılara. sorana cevap ver, itham edene bas bloğu geç. takipteyiz.
  • Hocam sa, ben diş hekimliği okuyorum da bize kanadada yaşayan bir hoca gelmişti burda 30 bin tl olan tedavinin kanadada 60 bin kanada doları olduğunu söylemişti. Amerikada da benzer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoulkharnein

olm sen yazsana ne takılıyosun buradaki amerikancılara. sorana cevap ver, itham edene bas bloğu geç. takipteyiz.

Gerçekleri söylemek amerikancılık yada avrupacılıkmı olmuş biz burada gerçekleri söylüyoruz ?
  • Bunların birçoğu pratik zekadan yoksun, maldır. Mesela arkadaşıma güneş çarptı, çocuğun 42 derece ateşi var, bir serum takmayı akıl edemiyorlardı, ben söyledim ancak taktılar.

yanlış anlamazsan buna çok güldüm
  • O değilde adam New york İstanbul'a benziyor dedi ondan sonrasını okumadım
    20 senedir İstanbulda yaşıyorum her ilçesini karış karış biliyorum tamam iyi hoş ama new yorkun yakınından geçemez be hocam naptın sen o kadarda değil ya Hiçmi aşık olmuyorsun o kapitalist şehrin görkemli güzel bina ve sokaklarına.Tabii bu kişiden kişiye değişir ama istanbuldada ne yol bina, nede doğa var adam akıllı 1500 lü yıllarda bin kat daha güzeldir Sanki viyanadan barcelonadan bahsediyorsun,birde bu çıktı yaa ikidebir avrupanın amerikanın kötü yanlarını anlatıp sabah akşam ülkesini öven tipler(sözüm size değil),uyuşturucusu,eroincisi istanbulun her sokagında var görmeyenler bilmez+kekosu,krosu,hülosu,cahili bol bir ülke bura,,İstanbul'a gelirsek dünyanın en iyi 100 şehri arasında bile değil bence ki öyle zaten kendim burada yaşıyorum ve türküm diye yalan söyliyecek halim yok hocam,kalabalığı,trafiği,onbinlerce gece kondularla 4 5 katlı binaların olduğu sadece 3 4 tane ilçede yüksek görkemli güzel yapıların olduğu karmaşık düzensiz bir şehir,tamam insanı hoş olabilir sıcakkanlılık konusunda(cahili bol bir şehir istanbul demeden geçmeyim),buraların gıdası,tekstili,tarımı iyi olabilir ama çirkin yapılar,planlanmamış yollar,düzensiz haddinden fazla binaların olduğu çirkin bi şehir ne yazıkki,tarih boyuncu şansımıza,bizim milletimizdenmi bilmiyorum bi kerede güzel bi mekanımız olmadı ulann Neyse Amerika ulen oraaa en kral yer git ucuza sistem topla,diskolarda coş,maddi durum iyi duruma gelsin orda gelmessin

• Siz neden üzerinize alındınız? Amerikancı mısınız?
  • Dostum devam et sen yaw bunlara arada ss atacaksın ki anca jeton düşer.Ne güzel çayı aldık okuyoduk yaw gel sen devam et bence.

Ss bunların hastalığı yapacak bişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SESSİZDÜNYA -- 2 Haziran 2016; 14:07:29 >
  • vingolf kullanıcısına yanıt
    Doğrudur panpa benim lys dershanede bir mat hocam vardı 8 sene amerikada yaşamış biri ,konu açılmıştı amerikalıların matematik zekasıyla ilgili demişti bize,birgün benzinciyi gitttim,benzini doldurdum 100 dolar verdim adam hesaplayamadı para üstünü o derece diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assasin51

Doğrudur panpa benim lys dershanede bir mat hocam vardı 8 sene amerikada yaşamış biri ,konu açılmıştı amerikalıların matematik zekasıyla ilgili demişti bize,birgün benzinciyi gitttim,benzini doldurdum 100 dolar verdim adam hesaplayamadı para üstünü o derece diye

ben arkadaşın yazdığından alıntı yaptım da türk milletinin serum aşkı aklıma geldi güldürdü
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.