Şimdi Ara

ABİT çi arkadaşlar bir bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AI7 kullanıyorum intel platformu boardlardan daha önce Intel I865PERLx vardı o/c yeteneği olmayan bir board olduğu için bir hafta önce değiştirip Abit AI7 aldım sonuçları iyi ancak cpu ısısı 45 gösteriyor. Intel boardda bu değer 33 derecede idi ıdle da. Zalman 7000 cu var. Özenle Arctic Silver 5 sürdüm nafile. Ne yaptıysam ısıyı indiremedim. Acaba Abitler ısıyı yüksek mi okuyor. Eğer öyleyse bunun bir çözümü var mı? BIOS flashla diyecekseniz onu da yaptım en eskisinden en yenisine kadar hatta modlu bios bile denedim ama ısı inmiyor... İşin garip tarafı kasamın içi buzdolabı gibi... İMDAAAAT

Bu arada işlemci P4 3E Ghz (Prescott), ekran kartı etkilemez biliyorum ama MSI 9800XT, ramler dual 1024 vs vs

• gariptir bende epox kt600 vardı.abit an7 aldım epox ta sıcaklık idle da 32 derece idi.abiti aldım 45 oldu.sonra üstüne tt cl-p0006(tamamen bakır, ısı borulu heatsink!!) bide 90mm güçlü fan taktım düşe düşe 3 derece düştü.sıcaklık bu soğutmayla -10 derece olmalı normalde ama düşmüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 9 Ocak 2006 16:30:44 >
  • bios güncellemeyi deneyin.. ondan olabilir.. 10 °C artması anormal bi olay
  • bana zaten en güncel bios la geldi anakart.aldığım kişi en güncel bios u yüklemiş sağ olsun.ama baktım olmadı.zaten oc için bahaneden çıkmıştı.diabloxt nin verdiği tictac bios u yükledim.gene fark etmedi
  • takma kafan eğer elini soğutucuya tuttuğunda soğuksa bord yanlış ölçüyordur.benim bordda son çıkan bioslarla 10 derece düşük gösteriyor önceki bioslardan .
  • sorun şu yaklaşık 1 senedir yeni bios çıkmamış

bide soğutucu normalde ılık sayılır.sıcak olmadı şu ana kadar.ama soğutucu büyük olduğundan kasa içnide elimi pek değdiremiyorum heatsink e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 9 Ocak 2006 16:40:44 >
  • benim ana kart abit IS7-V2 (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) şimdi ölçtüm 28 derece koku gelmedikçe sorun yok tur her halde ısıyı hissetmiyorsan sorn yoktur herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • intelin eksik ölçtüğünü gösterir bu
  • Eger algılayıcı türün "Winbond W83627HF" ise anakartın 12C fazla gösteriyor ve bununla ilgili bios güncellemesi çıkmadıgı içinde bu gerçekle yaşamak gerekiyor. Bununla ilgili testler okumuştum ve aynı zamanda test resimleri var bende. Daha sonraki seri anakartları için Abit bios guncellemesi çıkardı, ama i865-i875 serisi için ugrasmak istemediler eskidiği için herhalde. Benim anakartta bu şekilde. İmzamdaki sistemde boşta 50C, oyunlarda 60-65C görüyorum. (Tabiki 12C çıkarmak gerekiyor.)
    Voltajsız 3,7ghz oluyor ve sadece 3-4C artıyor ek bilgi olarak.
  • peki o dediğin winbound cinsi benim an7 dede olabilirmi??veyada benzeri??
  • beyler intelle alakası yok tamamen 865 vr 875 chipsetli abit ankartlarla ilgili
    bir ara bendede abit vardı 35 derece 50-55 gösteriyorduuu.abit ic7 sonra sattım aslında
    o kadar değill
    şimdi sattığım arkadaştada 55 den açılış yapıyorr yani normal siz yazdığına bakmayıon haa
    chipseti doğru göstetriyor 32 derece falan sadece ona inanın işlemci ısısını bpşverin
    Buarada 90 derece gördüm ben o boardda sapasağlammm
  • Arkadaşlar çok sağolun valla ısı değerine bakmadan bugün 3.8'i gördüm. Artık anladım ki Winbond 10 ortalama 10 derece yüksek gösteriyor daha önceki MSI Neo 2 Platinium anakartımın ısı değer log larına baktım da meğer hiç farketmeden onda da +10 derece olayı yaşıyor muşum o da winbonddu... Intel'i ondan daha uzun süre kullandığım için farketmemişim
  • peki benim sorunum ne bende eskiden kt600 vardı işlemci 32 dereceydi.aynı ayarlarda an7 ile 42 derece.üstelik süper soğutma taktım o kadar para bayıldım fayda etmedi.guru da sorun falanmı var nedir bu böyle anlamadım gitti.AN7 si olan bi arkadaş kendi sıcaklık değerlerini söyleyebilirmi bi bana???stock soğutma ile 2500+barton 166*11 1.65v
  • quote:

Orjinalden alıntı: SXbirci

AI7 kullanıyorum intel platformu boardlardan daha önce Intel I865PERLx vardı o/c yeteneği olmayan bir board olduğu için bir hafta önce değiştirip Abit AI7 aldım sonuçları iyi ancak cpu ısısı 45 gösteriyor. Intel boardda bu değer 33 derecede idi ıdle da. Zalman 7000 cu var. Özenle Arctic Silver 5 sürdüm nafile. Ne yaptıysam ısıyı indiremedim. Acaba Abitler ısıyı yüksek mi okuyor. Eğer öyleyse bunun bir çözümü var mı? BIOS flashla diyecekseniz onu da yaptım en eskisinden en yenisine kadar hatta modlu bios bile denedim ama ısı inmiyor... İşin garip tarafı kasamın içi buzdolabı gibi... İMDAAAAT

Bu arada işlemci P4 3E Ghz (Prescott), ekran kartı etkilemez biliyorum ama MSI 9800XT, ramler dual 1024 vs vs

Dosdum everst yada speedfan gibi bir program ile CPU ısısnı kontrol edebilirsin zaman zaman yanlış okumlara mevcut olabilyor bende zamanında sus il yasamaıdım 40 derecelik işlemciyi bekleme anında 60 derece gösderdiğni bilirim yaawww

• Benimde imzamdaki sistem ile 50 derece görüyom benim soğutcuda 7700 cu biraz oc yapıyım dedim 3.2 yaptım şimdi 53-54 derece daha fazla gidemiyom Psu dandik
  • Peki çözüme dair bir önerisi olan var mı bu winbondu kalibre falan edemez miyiz arkadaşlar?
  • Ya takmayın kafanıza Abit AI7 kesinlikle fazla ölçüyor.Arkadaşıma aldık.
    Prescott 2.4 vardı 533fsb olanlardan.Oğlanın işlemciye ne yaptıysak 55C'nin altına inmedi.Elinizle kontrol edin sıcaklığı anakarta o kadar güvenmeyin.[AI7 için geçerli bu söz]

Sorun yok tam gaz devam

AN7 anakartım var
    1.5V ile 33C şu an stock aliminyum hs üzerine 9cm fan attım.
  • abitin bu ısı olayından sonra soğudumm milletede aman abit almayın falan diyorumm ama gerçekten oc konusunda baya iyi gelişmiş bir biosu var hiç bir şekillde çözülmezx mi bu ısı sorun abit ic7 için konuşuyorum.yetkililerden yardım bekliyorumm
  • quote:

Orjinalden alıntı: sktem

abitin bu ısı olayından sonra soğudumm milletede aman abit almayın falan diyorumm ama gerçekten oc konusunda baya iyi gelişmiş bir biosu var hiç bir şekillde çözülmezx mi bu ısı sorun abit ic7 için konuşuyorum.yetkililerden yardım bekliyorumm

Valla biz de çok bios update ettik ama olmadı.Hiç uğraşma fazla fazla okusun ne olacak.Elinle ölç sıcaklıkları.
  • abit ıc7 kullanıyorum sitesinde sıcaklık ölçme sorununu çözdüğü idda edilen bios dahil hepsini denedim ama winbond yanlış( 10 derece kadar fazla) ölçmeye devam ediyor...aslında abitten ben de soğudum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.