Şimdi Ara

MSI BIOS DAN ANLAYAN BİR BAKABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler msi z68a-g43 (g3) anakarta bios güncellemiştim usb den fakat bios'u göremiyorum. Önce ki versiyonu 7750v43 dü şuan da 7750v50 gözüküyor fakat pc başlangıçta bios u göremiyorum. Neyse öyle araştırırken sitesin de gördüm ki bu v50 versiyonunun üstünde Ivy Bridge 22nm CPU için Update BIOS & ME kodu. Böyle yazıyor. Bu v50 versiyonu sadece Ivy işlemciler için mi şimdi??

• Hayır, sadece Ivy Bridge işlemcilere de önceki sürümler dahil destek sunmaktadır.

CPU-Z adlı yazılımın Board sekmesinin bir SS'sini ekler misiniz?

Ayrıca bilgisayarı açtığınızda doğrudan yükleme çubuğu mu karşınıza geliyor? Herhangi bir BIOS'a girme tuşu gelmiyor mu? F10, DEL, F12 vb. tuşlara ard arda basmayı dener misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedon

Hayır, sadece Ivy Bridge işlemcilere de önceki sürümler dahil destek sunmaktadır.

CPU-Z adlı yazılımın Board sekmesinin bir SS'sini ekler misiniz?

Ayrıca bilgisayarı açtığınızda doğrudan yükleme çubuğu mu karşınıza geliyor? Herhangi bir BIOS'a girme tuşu gelmiyor mu? F10, DEL, F12 vb. tuşlara ard arda basmayı dener misiniz?

Cpu-z foto:  MSI BIOS DAN ANLAYAN BİR BAKABİLİR Mİ?

Pc normal şekilde açılıyor hiç bir problem olmuyor fakat f1-f2 yapıp bios a girmeye çalışırsan bu şekilde bir ekran geliyor ve en üstte chose an operating to start yazan yerin altında ki beyaz çizgi de windows 7 yazıyor ona tıklıyorum öle görüyor masaüstünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braymm -- 20 Haziran 2012; 19:42:07 >

• O ekran Windows'a ait, yani sistemin BOOT olduktan sonraki ekranı.

BIOS POST ekranı yani bilgisayarın markasının logosunun olduğu ekran vs, gözükmeden direk mi geçiyor? Bilgisayar açılırken ard arda DEL tuşuna basın, MSI anakartlarda DEL olarak atanır genelde BIOS tuşu.
  • quote:

O ekran Windows'a ait, yani sistemin BOOT olduktan sonraki ekranı.

BIOS POST ekranı yani bilgisayarın markasının logosunun olduğu ekran vs, gözükmeden direk mi geçiyor? Bilgisayar açılırken ard arda DEL tuşuna basın, MSI anakartlarda DEL olarak atanır genelde BIOS tuşu.

Bir önce ki bios da f1-f2 yaparak giriyordum. Del olarak hiç denemedim. Bir de öle deniyim sonuçları yazarım hocam.
  • quote:

O ekran Windows'a ait, yani sistemin BOOT olduktan sonraki ekranı.

Yav vallaha şaka gibi Del ile bios'a giriyor. Yemin ediyorum f1-f2 ile giriyordum :S ne ara del oldu arkadaş :S

Hocam Allah razı olsun senden. Kaç yıldır pc ile iç içeyim ama Allahın bi bios'unu bile halledemiyorum olacak iş değil. Bu kadar yardım etmişken hocam bir de 2500k nın voltajını düşürmeme yardım edermisin? 1.24v ile çalışıyor stok halde 3.3ghz de. Aldığım arkadaşım 1.2v ile 4ghz stabil çalıştırıyordu fakat ben bu msi anakartı ilk defa kullandığım için cpu voltage yerini bir türlü göremedim :S Bu da SS

• Adı üstünde BIOS, sürümü değiştiği için atanan harf de değişmiştir. DELETE tuşu genelde atanır, MSI anakartlara.

MSI'ın BIOS'un da Cell Menu yer alır, voltaj değeri stok halde ise alçaltmanızı önermem, kararsızlığa düşer. Zaten standart değer 1.240 V- 1.260 Volt arasındadır. Arttırmanızıda önermem, voltajı ellemeden CPU'nun hızını aşırtmaya gidebilirsiniz;

Arkadaşınızın soğutma sistemi çok büyük önem teşkil etmektedir, ben 2500 K kullanmadığım için yuvarlak değerler vermek istemem ya siz deneye deneye, sadece şimdilik Frequency ve çarpanı arttıracaksınız. Muhtemelen 3.2 Ghz civarını görebilirsiniz. 33x çarpan son zannedersem, 43x e kadar sorunsuz çıkarılabiliyormuş, ancak stok fanda bu sıcak havalarda sorun çıkartabilir. Ufak ufak arttırın bakalım.

http://forum.donanimhaber.com/m_51799357/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Şu konuda detaylı bilgiler mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Adı üstünde BIOS, sürümü değiştiği için atanan harf de değişmiştir. DELETE tuşu genelde atanır, MSI anakartlara.

MSI'ın BIOS'un da Cell Menu yer alır, voltaj değeri stok halde ise alçaltmanızı önermem, kararsızlığa düşer. Zaten standart değer 1.240 V- 1.260 Volt arasındadır. Arttırmanızıda önermem, voltajı ellemeden CPU'nun hızını aşırtmaya gidebilirsiniz;

Arkadaşınızın soğutma sistemi çok büyük önem teşkil etmektedir, ben 2500 K kullanmadığım için yuvarlak değerler vermek istemem ya siz deneye deneye, sadece şimdilik Frequency ve çarpanı arttıracaksınız. Muhtemelen 3.2 Ghz civarını görebilirsiniz. 33x çarpan son zannedersem, 43x e kadar sorunsuz çıkarılabiliyormuş, ancak stok fanda bu sıcak havalarda sorun çıkartabilir. Ufak ufak arttırın bakalım.

http://forum.donanimhaber.com/m_51799357/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Şu konuda detaylı bilgiler mevcut.

Hocam inan hepsini biliyorum fakat tek sorun şu bios ekranın da o voltaj ayarı nerede onu bulmak

• Mobildeyim, bilgisayara gecince yazacagim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mobildeyim, bilgisayara gecince yazacagim:)

Peki hocam bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

Peki hocam bekliyorum

CPU Core Voltage'in üstüne gelin, Num Lock takımını açın ''+,-'' klavyenin en sağındaki tuşlar ile arttırabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

Peki hocam bekliyorum

CPU Core Voltage'in üstüne gelin, Num Lock takımını açın ''+,-'' klavyenin en sağındaki tuşlar ile arttırabilirsiniz.

Benimde birkaç sorum var pmden sorsam cevaplarmısınız
  • quote:

quote:

quote:

Peki hocam bekliyorum

İyi güzel de hocam benim bios da cpu core voltage yok :S

Edit: Bios da hiç görünmüyo hocam. Click bios da ise bu sekilde senin ayarlar nasıl?

Edit 2: Hocam OC Genie Function Control ü disabled yapınca Cpu core voltage açıldı fakat bu şekilde ve hiç bir şey yapılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braymm -- 20 Haziran 2012; 23:39:53 >

• CPU Voltage mevcut mu? Core yazmayabilir.
  • quote:

Edit: Bios da hiç görünmüyo hocam. Click bios da ise bu sekilde senin ayarlar nasıl?

Selam
    İstediğiniz CPU Voltaj ayarları var kardeş.
    Nasıl yapacağınız konusunda resim aldım ve üzerlerine bir şeyler yazdım. Yazıları okuyarak ve resimdeki şekilde uygulayarak Voltaj ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Not: @Bios farklılıkları olduğundan, siz OC Genie Function Control seçeneğini Disabled konumundan Enabled olarak ayarlayacaksınız!
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 21 Haziran 2012; 0:03:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    İstediğiniz CPU Voltaj ayarları var kardeş.
    Nasıl yapacağınız konusunda resim aldım ve üzerlerine bir şeyler yazdım. Yazıları okuyarak ve resimdeki şekilde uygulayarak Voltaj ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Not: @Bios farklılıkları olduğundan, siz OC Genie Function Control seçeneğini Disabled konumundan Enabled olarak ayarlayacaksınız!
    Kolay gelsin..

Yav hocam herşey tamam da şu my oc genie option sekmesi yok denemediğim şey kalmadı bir türlü yok bulamıyorum :S :S bios hatalı yükleme falan olabilir mi??

Bu şekilde gözüküyor benim bios

• quote:

Yav hocam herşey tamam da şu my oc genie option sekmesi yok denemediğim şey kalmadı bir türlü yok bulamıyorum :S :S bios hatalı yükleme falan olabilir mi??

Selam
    Eklediğiniz yerde bir çok Disabled edilmiş alan var. Internal PLL Owervoltage gibi meselâ.
    Enabled yaptığınızda, hemen altında kavuniçi renkli bir ok işareti çıkmıyor mu? Eğer çıkıyorsa oraya girin ve voltaj ayarlarını ayarlayın.

Resim alırken de Flash belleğinizi takın ve F12 tuşuna basarak flash belleğe resmi BMP formatında kaydedin. En azından cep telefonu veya fotoğraf makinesinden daha okunaklı olur.
    Resim boyutunu küçültmek için ise, flash bellekte kayıtlı olan resimleri kopyalayın ve PAINT ile açarak JPG formatına dönüştürün ve kaydedin.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    Eklediğiniz yerde bir çok Disabled edilmiş alan var. Internal PLL Owervoltage gibi meselâ.
    Enabled yaptığınızda, hemen altında kavuniçi renkli bir ok işareti çıkmıyor mu? Eğer çıkıyorsa oraya girin ve voltaj ayarlarını ayarlayın.

Resim alırken de Flash belleğinizi takın ve F12 tuşuna basarak flash belleğe resmi BMP formatında kaydedin. En azından cep telefonu veya fotoğraf makinesinden daha okunaklı olur.
    Resim boyutunu küçültmek için ise, flash bellekte kayıtlı olan resimleri kopyalayın ve PAINT ile açarak JPG formatına dönüştürün ve kaydedin.
    Kolay gelsin..

Hocam Internal PLL overvoltage'ı enabled yaptım gene aynı. Auto yaptım gene aynı hiç bir şekilde o voltaj sekmesi çıkmıyor. Denemediğim ayar kalmadı. Acaba anakart da arıza falan mı var? O yüzden mi böle?? 2.el almıştım zaten.

• quote:

Hocam Internal PLL overvoltage'ı enabled yaptım gene aynı. Auto yaptım gene aynı hiç bir şekilde o voltaj sekmesi çıkmıyor. Denemediğim ayar kalmadı. Acaba anakart da arıza falan mı var? O yüzden mi böle?? 2.el almıştım zaten.

Selam
    Önce @Bios v4.3 sürümünü yükler misiniz? Birde böyle deneyin.
    Diğer yandan, sağ üst köşede Language yazan yere tıklayın, eğer @Bios Tükçe destekliyorsa, işiniz daha kolay olacaktır. Ben Türkçe olarak kullanıyorum ama sizin için İngilizce yapmıştım.
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Selam
    Önce @Bios v4.3 sürümünü yükler misiniz? Birde böyle deneyin.
    Diğer yandan, sağ üst köşede Language yazan yere tıklayın, eğer @Bios Tükçe destekliyorsa, işiniz daha kolay olacaktır. Ben Türkçe olarak kullanıyorum ama sizin için İngilizce yapmıştım.
    Kolay gelsin..

Bir de v4.3 de deniyim de onda da yoktu hocam. En kolay şekil de nasıl geçebilirim bu v4.3 e?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.