Şimdi Ara

Abit NF7-S anakart sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı kapatıyorum ve bilg. kapanmasına rağmen mouse ve klavyemin ışıkları sürekli olarak yanıyor . Ayrıca bilgisayarı ilk açtığım zaman da kuzey köprüsü fanından 15-20 saniyeliğine inanılmaz bir ses geliyor daha sonra gidiyor fanın üstüne hafifçe bastırdığımda da ses gidiyor. ayrıca ses her zaman gelmiyor sadece bilgisayar uzun süre (30-60 dakika gibi.) kapalı olduktan sonra açtığım zaman ses geliyor. Daha kısa süreler içinde açtığım zaman herhangi bir ses gelmiyor. Bu sorunları nasıl halledebilirim veya neden dolayı kaynaklanıyor. Bana bu konularda yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edeoo -- 6 Haziran 2005, 16:59:00 >

• herhangi bir bilgisi olan yok mu?
  • SLM bence problem fazla ısınmadan dolayı güç kaynağındaki bi kaçak olabilir kasayı sökerken dikkatli ol
  • bu anakartların programları var işlemci ve kasaiçi sıcaklığı gore fanın donus hızını ayarlayan programları sanırım ilk gelen ses sen bilgisayarın tam olarak açıldıktan sonra duruyor demi? ilk açılışta fanların bir süre hızlı çalışması çok normal. kasa içi sıcaklığın çok fazla yüksek olamamasına dikkat etmeni tafsiye ederim istersen kasa yan kapağını aç ve bir süre tekrar dene. ama dediğim gibi dediğin işlemin zaten normal olması lazım. eğer değilse normal olmadığını bu kartın aynısını kullanan arkadaşlar mutlaka belirticektir.
  • aslında herhangi ir problem oluşturmuyor. Ancak merak ettiğim diğer kullan arkadaşlarda böyle bir problem olup olmadığı veya bunun normal olup olmadığıydı. Yorumve önerileriniz için Teşekkürler...!
  • abitin kuzey köprüsü fanı dandik 1 az, tanıdığım 3 arkadşaım ( ben dahil4 kişi) bu anakartı kullanıyoruz ve kuzeyköprüsü fanındaki, ses 4 ümüzde de ortak :)
    temizleyince düzeliyor, ben elektrik süpürgesini üzerine tuttum, tam yuvarlak şekilde kapladı üzerini, çalışrınca fanı döndüğrmeye başladı, içinde toz moz brakmadı, ama her an ses yapabilir yine ....

ışık olayı dikkatrimi çekmedi ama, zaten anakartı fişten çıkarmazsan sürekli kırmızı ışık saçıo :) beki ondan maus ve klavyenin ışıkları da yanıyor olabilir
  • Aynı anakarttan bende var ve aynı dertten muzdaribim. NF7-S ve AN7 lerde kuzey köprüsü fanı çabuk bozuluyor ve ses yapıyor. Temizlemek ve yağlamak çözüm olabilir ama kalıcı çözüm için pasif kuzey köprüsü soğutucusu veya fan takabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    865 PE Neo2 Dual DDR400 sorunu
    20 yıl önce açıldı
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben fişini çektim kuzey köprüsü fanının sıcaklıkda bir değişme olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.