Arkadaşlar Merhaba Benim 2000 model trendline bora aracım var Araçta 1 hafta önce yolda giderken ABS lambası yandı. ve sönmedi. daha sonra arabayı stp ettim. sonra ışık söndü. Fakat yolda giderken abs devreye girdi. normal frene basmalarda abs devreye girdi. sonra lamba tekrar yandı ve söndü. aracı bilgisayara bağlattım usta dediki sağ ön sensörde arıza var değişmesi lazım. bilgisayarda 3 tane hata kodu verdi sağ ön sensör. bazı kişilerde diyorlarki arıza sensörde değil beyindedir diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum. sizce arıza ne olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: saldikenver
Arkadaşlar Merhaba Benim 2000 model trendline bora aracım var Araçta 1 hafta önce yolda giderken ABS lambası yandı. ve sönmedi. daha sonra arabayı stp ettim. sonra ışık söndü. Fakat yolda giderken abs devreye girdi. normal frene basmalarda abs devreye girdi. sonra lamba tekrar yandı ve söndü. aracı bilgisayara bağlattım usta dediki sağ ön sensörde arıza var değişmesi lazım. bilgisayarda 3 tane hata kodu verdi sağ ön sensör. bazı kişilerde diyorlarki arıza sensörde değil beyindedir diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum. sizce arıza ne olabilir.
iLk oLarak araçtan siLdir yani aracın ECU sunda atayı siLdir bi doLaşta geL eyer ışık tekrar aktif onu geçmesse yani ışık yanmazsa hata ECU dır..
ama ışık geLdin tekrar aktif durumda göründü heh ozamn işte sağ ön teker sensörü arızaLıdır ve değişmekten başka şansı yoktur..
koLay geLsin..!!
ewt arkadaşım arıza beyinde falan deildir belki sorun yazılımsal olabilir ama abs lambası arasıra sönüyor diyorsan tekerlek hız sensörlerine giren bağlantı kablosu soketlerinde temassızlık veya yoğun su ve çamurdan dolayı oluşan bağlantı sorunu olabilir am bu kabl veya hata sensördeyse onarıldıktan sonra kontrol bilgisayarına bağlanıp tekrar kontrol edili hata bilgilerininin sıfırlanması daha sağlıklı olur dikkat edin uyanık servisçiler direkt olarak beyinde arıza var der sonrada çalışan beyini yenisi ile değiştirir. daha sonrası malum araç garantideyse siz bişey ödemezsiniz ama değilse mecburen fatura size kesilir çalışan beyinde tabiki başka bir yerde değerlendirilir bu adamlar tamircilik deil tüccarlık yapıyorlar resmen