Şimdi Ara

Abs calismiyor yaptirmak sartmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı arabalarda hava yastığı,kafalık hatta emniyet kemeri de yok.Abs hayati bir özelliktir.özellikle yağış beklediğimiz kış döneminde.ideal ortamda ya da yarış pistlerinde araç kullanmıyoruz.sizden 10dk önce geçen bir kamyondan dökülen 2 avuç inşaat kumu yolun tek tarafına dağılmışken,100'le seyir halinde aniden frenle yolun bir tarafına kaçmak zorunda kalırsınız.bu beklenmedik hareket sonrası abs yoksa sağlam kurtulma şansınız en hazırlıklı söför olsa yok.en iyi ihtimalle aracınız hasar görecektir.kötüsünü allah göstermesin.abs ile hasarsız kurtarma imkanınız olur.çok uçuk bir örnek vermedim.hergün bu tip şeyler görüyoruz.

Sizin ve sevdiklerinizin hayatı sizin için sıkıntı olmazsa yaptırmadan da sürebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 19 Ekim 2014; 0:37:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

Bazı arabalarda hava yastığı,kafalık hatta emniyet kemeri de yok.Abs hayati bir özelliktir.özellikle yağış beklediğimiz kış döneminde.ideal ortamda ya da yarış pistlerinde araç kullanmıyoruz.sizden 10dk önce geçen bir kamyondan dökülen 2 avuç inşaat kumu yolun tek tarafına dağılmışken,100'le seyir halinde aniden frenle yolun bir tarafına kaçmak zorunda kalırsınız.bu beklenmedik hareket sonrası abs yoksa sağlam kurtulma şansınız en hazırlıklı söför olsa yok.en iyi ihtimalle aracınız hasar görecektir.kötüsünü allah göstermesin.abs ile hasarsız kurtarma imkanınız olur.çok uçuk bir örnek vermedim.hergün bu tip şeyler görüyoruz.

Sizin ve sevdiklerinizin hayatı sizin için sıkıntı olmazsa yaptırmadan da sürebilirsiniz.

abs tamam çok etkili ve güvenlik sağlayan bir teknoloji ama senelerce abs siz esp siz araçlar kullandık hatta birçoklarımız hala kullanıyor, kamyondan dökülen inşaat kumunu bırakın mıcırlı yollarda savrulduğumuzda yağlı yolda spin attığımızda vs bundan çok daha zor durumlarda abs siz araçlarla toparlayabildik, bundan önce her frenleyerek direksiyon kıran kaza yapmıyordu, bu kadar abartmanın da gereği yok, ekstra güvenlik araçlarının faydası şoförün yapabileceği hatayı toparlamasında ekstra yardımcı olmasıdır

• ABS olmasa şimdi ya motorlu bir pizzacıya çarpmıştım ya da ucu gözükmeyen bir virajda hatalı sollama yapan bi dangalakla kafa kafaya çarpışmıştık. Bunlar sadece bir iki ay içinde olanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki defa ciddi kaza atlattim ,ikisinde de abs kurtardı .

Çok çok usta soforlere geeekmeyebilir ama ortalama bi kullanici için hayati bence .

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Bazı arabalarda hava yastığı,kafalık hatta emniyet kemeri de yok.Abs hayati bir özelliktir.özellikle yağış beklediğimiz kış döneminde.ideal ortamda ya da yarış pistlerinde araç kullanmıyoruz.sizden 10dk önce geçen bir kamyondan dökülen 2 avuç inşaat kumu yolun tek tarafına dağılmışken,100'le seyir halinde aniden frenle yolun bir tarafına kaçmak zorunda kalırsınız.bu beklenmedik hareket sonrası abs yoksa sağlam kurtulma şansınız en hazırlıklı söför olsa yok.en iyi ihtimalle aracınız hasar görecektir.kötüsünü allah göstermesin.abs ile hasarsız kurtarma imkanınız olur.çok uçuk bir örnek vermedim.hergün bu tip şeyler görüyoruz.

abs tamam çok etkili ve güvenlik sağlayan bir teknoloji ama senelerce abs siz esp siz araçlar kullandık hatta birçoklarımız hala kullanıyor, kamyondan dökülen inşaat kumunu bırakın mıcırlı yollarda savrulduğumuzda yağlı yolda spin attığımızda vs bundan çok daha zor durumlarda abs siz araçlarla toparlayabildik, bundan önce her frenleyerek direksiyon kıran kaza yapmıyordu, bu kadar abartmanın da gereği yok, ekstra güvenlik araçlarının faydası şoförün yapabileceği hatayı toparlamasında ekstra yardımcı olmasıdır

Kumar oynamanın savunması olmaz.arkadaşım peugeot 106 ile otobanda kaza yapıp yara almadan kurtuldu.o zaman 106'da yer almayan tüm güvenlik donanımları (abs,hava yastığı,çelik kafes,rollbar,esp...) olmasa da olur diyip geçelim.o kazada arkadaşımın tamamen şans eseri kurtulduğunu biliyorum.bu ülkede chery,doğan,broadway gibi arabalar hala satılıyor olabilir ama ben öyle bir arabaya binmem ve yakınlarımı bindirmem.

Evinizin kolonu çatlasa birşey olmaz sonuçta.deprem halide başınıza yıkılması kesin değildir ama riski yükseltir.dediklerim zorlama değil,risk almak tercihtir ve herkes kendi hayatından sorumlu.allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 21 Ekim 2014; 23:23:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Abs bence ciddi anlamda çok iyi bir özellik.

Kaç kez kazadan kurtarmistir kim bilir. Geçen kış abs bozulmuştu. Çok zorluklar yasamistim. Kızaklamaya başlayan arabayi yerde de kar varsa zaptedmek aşırı zor.

Bence bir çaresine bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

20 sene önce o donanımın olmaması şu an hayati önem taşıdığı gerçeğini değiştirmez. Abs-Esp gibi donanımlar hayat kurtarır. Araba savrulurken yada panik frende kontra vererek şöför o anda en fazla 1 hareket yaparken yol bilgisayarı fren sistemi saniyeler içinde olaya bilmem kaçkez müdahele eder.

• Araçta hiç abs olmasa sorun değil aslında ama bozuksa hemen yaptır çünkü tekerin barisinde şae ile çalışır diğerlerinde çalışmazsa sert bir frende spin atman an meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Ege2704

Muayeneden gecmez derken

ABS olup da çalışmıyorsa muayeneden geçiremezsiniz. ABS Lambasını sökmeniz gerekir.

ABS lambasını sökmeniz gerekir. Sökmeniz gerekir. Sökmeniz
    Gerekir.
    ABS lambasını
    Sök
    Gerekmek.

İşte Türk insanı, işte ikinci el araç almama sebeplerinden biri.

Bunlar airbagleri de söküp satar, lambasını da söküp atar.
    Sen de kaza yapar ölürsün.

Gerekir.
    ABS lambasını
    Sök
    Gerekmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanbabacan

quote:

Anladim ama sanmiyorum eski tanidik her seyi burada yaptiriyoruz

Zaten ne geliyorsa eski tanıdıklardan geliyor. Mutlaka alternatif servislere gidip araştırın. Yıllarca dost bildiğimiz eski tanıdığımız piyasa fiyatının iki katına her şeyi bize kaba tabirle geçiriyormuş. Para dosttan kazanılır ne de olsa. Ben yine de araştırın derim.

Kesinlikle çok doğru bir tespit tanıdıktan daha çok korkmak lazım.

• benim mondeo da hayati bir önem taşıyor, araç 1.5 ton, 140-150 ile yokuş inerken frene bir dokunun , ABS nin '' ben burdayım abi keyfine bak '' dediğini hissedersiniz
  • Bir an önce yaptırmak lazım ancak hemen yaptırma imkanı yoksa eski model, eski teknoloji bir arabaymış gibi kullanarak bir süre ertelenebilir. Sonuçta o araçlarda abs olmadan trafikte dolaşıyor, uzun yola çıkıyor.
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Yorumunuza katılıyorum fakat tek bir yeri hariç . Buzlu ve karlı yollarda abs arabanın daha çok kaymasını sağlıyor . Duruş mesafesini uzatıyor . Bizzat denedim . Tabi sakın ABS gereksizmiş yada önemli değilmiş dediğimi sanmayın . Karlı ve buzlu havalarda ani durmanız gerekiyorsa panik freni şeklinde dibine kadar frene köklenip abs yi devre sokmayın sakın . Daha çok kayarsınız .
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Muayeneden gecmez derken

ABS olup da çalışmıyorsa muayeneden geçiremezsiniz. ABS Lambasını sökmeniz gerekir.

Gerekir.
    ABS lambasını
    Sök
    Gerekmek.

İşte Türk insanı, işte ikinci el araç almama sebeplerinden biri.

Bunlar airbagleri de söküp satar, lambasını da söküp atar.
    Sen de kaza yapar ölürsün.

Gerekir.
    ABS lambasını
    Sök
    Gerekmek.

Ben kendi aracımın bütün aksamlarını çalışır tutan bir insanım. Daha yeni fren disklerim, balatalarım, fren kaliperlerim ve prizdireklerim değiştirildi. Aracımın frenleri son derece sağlıklı.
    Sadece ortada olan durumu anlatıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Abs bence ciddi anlamda çok iyi bir özellik.

Kaç kez kazadan kurtarmistir kim bilir. Geçen kış abs bozulmuştu. Çok zorluklar yasamistim. Kızaklamaya başlayan arabayi yerde de kar varsa zaptedmek aşırı zor.

Bence bir çaresine bakın.

Kar lastiği

• quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Yorumunuza katılıyorum fakat tek bir yeri hariç . Buzlu ve karlı yollarda abs arabanın daha çok kaymasını sağlıyor . Duruş mesafesini uzatıyor . Bizzat denedim . Tabi sakın ABS gereksizmiş yada önemli değilmiş dediğimi sanmayın . Karlı ve buzlu havalarda ani durmanız gerekiyorsa panik freni şeklinde dibine kadar frene köklenip abs yi devre sokmayın sakın . Daha çok kayarsınız .

karlı yolda uzun durma sebebi abs frende lastiğin önünde kar birikmemesi.klasik frenlerde düz çizgideki fren mesafesini kısaldığı doğru.şayet kaygan zeminde düz bir çizgide durabilme olasılığı da oldukça düşük(viraj,yol eğimi,dönmüş direksiyon,sadece tek lastiğin karda olması,...).öyle bir durumda kazık frende araç kendi etrafında dönmeye başlar.o kadar kaygan zeminlerde yine manevra yaparak kurtarmak daha garanti bir seçim.abs manevraya nispeten daha çok şans tanıyor.

• BorgaXxX kullanıcısına yanıt
    abs zaten fren mesafesini kısaltmaz uzatır, amacı direksiyon kitlenmesi ve fren kızaklamasını engellemek. Sallama bir örnek olarak 10 metre kontrolsüz durmakla 15 metre kontrollü durmak arasında hayati fark var.
  • ABS olmasaydı belki de şu an bunları yazamıyor olabilirdim. Bence gerekli bir sistem, ehliyetim yeni fakat bir kere kazadan kurtardı beni. İki şeridi ortalayan kamyonet aniden durunca benimde hızım 80 falandı iki şeritli bir yoldaydık eğer sola dönüş için üçüncü bir şerit açılmış olmasaydı ve ABS olmasaydı kesinlikle kasasına arkadan çarpardım.
  • Önceden ABS mi vardı diye yazan arkadaşlara cevaben ;

Önceden kullandığınız arabanın motor güç değerlerine bir bakın. Aynı tork a mı sahipler ? Aynı şekilde mi hızlanıyorlar ? Gün geçtikçe daha da hızlanıyor ve güçleniyor araçlar. Buna göre de güvenli şekilde durdurmak gerekiyor. ABS bu yüzden gerekli. Kıyaslama yaparken buna dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum...

Soruyu soran arkadaşa da tavsiyem en kısa sürede ABS tamirine gitmeniz yönünde. Şöyle düşünün güvenli bir şekilde duramayıp bir araca çarpabilirsiniz. O zaman vermekten kaçtığınız 600 TL den daha fazla bir masrafla karşılaşabilirsiniz. Yada en kötü senaryo bir insana çarpabilirsiniz (güvenli şekilde duramazsanız) Size bir zarar gelebilir... Önce sağlık yönünden bakın , sonra maddiyata bakın...
  • Ege2704 E kullanıcısına yanıt
    Akünün üstünde sigorta varsa onları değiştirin, yoksa sigorta kutusundaki Abs sigortasını değiştirin, bu oyunlara gelmeyin sonra bana bi dua edin yeterli..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.