Şimdi Ara

ABU DHABI ve DUBAI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Yapaylığının arkasına bir büyü yerleştirmeyi başaran şehir.”

Bir hikayesi var Dubai’nin. Her ne kadar yapay ve yeni bir şehir olsa da, petrol parası ile hiç bir masraftan kaçınılmadan çölün ortasına inşa edilen lüks yaşantının simgesi bir şehir olsa da insanı büyülemeyi başarıyor. Bu gezi yazımda 9-13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğum Dubai-Abu Dhabi gezisi tecrübelerimi paylaşacağım. Herhangi bir detay atlamamak ve yazıları gereksiz uzun tutmamak amacıyla Dubai, Abu Dhabi ve Safari olarak üç ayrı yazı paylaşmayı düşünüyorum. Yazının devamı;

https://multimeydan.wordpress.com/2015/12/16/dubai/

ABU DHABI ve DUBAI...

Petrolün başkenti diyorum çünkü Birleşik Arap Emirlikleri’nde, petrolün yaklaşık yüzde 94‘ü Abu Dhabi Emirliği’nden çıkarılıyor. Bölge aynı zamanda doğalgaz rezervleri bakımında da oldukça zengin. Hazinenin üstüne kurulmuş bir şehir diyebiliriz Abu Dhabi için. 9-13 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiğim BAE seyahati kapsamında 1 günümü geçirdiğim Abu Dhabi ile ilgili gözlemlerimi paylaşacağım bu yazıda. Daha önce aynı gezi kapsamında gittiğim Dubai ile igili yazımı paylaşmıştım.

https://multimeydan.wordpress.com/2015/12/22/abu-dhabi/

ABU DHABI ve DUBAI...

Ne demişler, Dubai‘ye gidip safari yapmadan dönmek olmaz. Hakikaten böyle demişler mi bilmiyorum ama ben demiş oldum.

Bu yazıda 9-13 Aralık 2015 tarihlerinde yapmış olduğum Dubai/Abu Dhabi Seyahati kapsamında katıldığım safari tecrübelerimi paylaşacağım. Dubai yazısına burayı tıklayarak, Abu Dhabi yazısına da burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Safari denilince, insanın aklına vahşi topraklarda aslan kaplan peşinde koşmak, fil görmek, zürafa beslemek geliyor. En azından bende hep böyle çağrışım yapmıştır. Dubai’deki çöl safarisi tabi ki böyle birşey değil. Hayvan olarak deve ile idare etmek zorundasınız. O da şanslıysanız eğer. Dubai’ye turistik olarak geldiyseniz safari kaçınılmaz oluyor. Ciddi bir pazarlama durumu var. “Adamlar çölden bile para kazanıyor” geyiğini yapacaksınız, kaçarı yok. Yazının devamı;

https://multimeydan.wordpress.com/2015/12/31/safari-dubai/

ABU DHABI ve DUBAI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimeydan -- 31 Aralık 2015; 14:39:18 >

• Merhaba, yazınızı okudum.
    Ben de Nisan ayında Dubai'ye gideceğim. Şehir merkezinde her yere yakın bir otelde kalmak istiyorum. Fiyattan bağımsız kalabileceğim bir yer söyler misiniz? (otel değil de semt olarak; deira, al barsha vs vs). Booking'de çok semt olduğu için hangisi daha merkez bilemedim.
  • CommanderDuru kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...

Barsha benim kaldığım bölge. Dediğim gibi merkeze çok yakın olduğunu söyleyemem. Nokta atışı olarak en iyi alternatif marina bölgesindeki Marriot Otel.
    Onun haricinde bölge olarak Jumeriah, Marina ve Downtown merkezi olarak tercih edilebilir. Ancak şunu da unutmamak lazım, Dubai düz bir alan üzerine kurulan, herşeyin devasa olduğu bir şehir. Yani kompakt bir yapısı yok. Birçok Avrupa şehrinde olduğu gibi heryeri yürüyerek gezme şansınız burada pek olmuyor. Ama yine de yukarıda yazdığım bölgeler merkezi olma anlamında sizi mutlu edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimeydan -- 17 Aralık 2015; 9:49:21 >
  • multimeydan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim
  • Dubaiye uygun fiyatla ucak biletleri ayarlanir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagatay48 C kullanıcısına yanıt
    pegasus yurtdışı bilet koduyla alıyorsunuz sanırım. bu forumda bu bilet 100tl'ye satılıyor. siz de olaydan haberi olmayan insanları kandırmaya çalışıyorsunuz işte, şark kurnazlığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CommanderDuru

pegasus yurtdışı bilet koduyla alıyorsunuz sanırım. bu forumda bu bilet 100tl'ye satılıyor. siz de olaydan haberi olmayan insanları kandırmaya çalışıyorsunuz işte, şark kurnazlığı
    anlatımınız çok güzeldi, yazınızı beğenerek okudum. türkçeyi gayet güzel kullanmışsınız, tebrik ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimeydan

“Yapaylığının arkasına bir büyü yerleştirmeyi başaran şehir.”

Bir hikayesi var Dubai’nin. Her ne kadar yapay ve yeni bir şehir olsa da, petrol parası ile hiç bir masraftan kaçınılmadan çölün ortasına inşa edilen lüks yaşantının simgesi bir şehir olsa da insanı büyülemeyi başarıyor. Bu gezi yazımda 9-13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğum Dubai-Abu Dhabi gezisi tecrübelerimi paylaşacağım. Herhangi bir detay atlamamak ve yazıları gereksiz uzun tutmamak amacıyla Dubai, Abu Dhabi ve Safari olarak üç ayrı yazı paylaşmayı düşünüyorum. Yazının devamı;

https://multimeydan.wordpress.com/2015/12/16/dubai/

ABU DHABI ve DUBAI...

Yaziniz icin tesekkur ederim...Somestr doneminde ocak subat aylarinda denize girilebilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kimi kandırmaya çalışmısım ben velev ki dediğin şekilde alsam bile 300 liraya dubaiye bilet alan kanmıs mı oluyor 850 liralık bileti... 100 liraya kım satıyorsa ben alacam 100 tane bekliyorum yılbasına tur yapacam dubaiye eşimi dostumu götürecem hadi ver 100 liradan
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay48

kimi kandırmaya çalışmısım ben velev ki dediğin şekilde alsam bile 300 liraya dubaiye bilet alan kanmıs mı oluyor 850 liralık bileti... 100 liraya kım satıyorsa ben alacam 100 tane bekliyorum yılbasına tur yapacam dubaiye eşimi dostumu götürecem hadi ver 100 liradan
    quote:

Özel bir tur aracılığı ile gittiğimiz için ayrı ayrı maliyetleri bilemiyorum ancak, 4 yıldızlı Ramada Chelsea Al Barcha otelde kahvaltı dahil 3 gece konaklama, 3 akşam yemeği ve tüm geziler transfer dahil yaklaşık 1000 euro ödedik.

kısmını okuduktan sonra soğudum, gerisini okuyasım gelmedi walla :)
  • cagatay48 C kullanıcısına yanıt
    çek satış bölümünde var alın 100 tane
  • quote:

Orijinalden alıntı: CommanderDuru

çek satış bölümünde var alın 100 tane
    Ben geçen yıl aralık ayında gitmiştim. Şehrin eski tarafındaki Bur Dubai bölgesinde Citymax Bur dubai otelde kalmıştım. 1 yıl önce kahvaltı dahil 3 gece 700 TL falan tutmuştu. Şehrin uzağında kalmakltan korkmayın çünkü her yere taksi ile çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Zaten taksi sudan ucuz. Eğer incelemek isterseniz uzun uzun dubai ile ilgili bir şeyler yazmıştım. Sorularınız olursa sorabilirsiniz.

http://gezginflamingo.blogspot.com.tr/2015/05/dubai.html

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
  • bilal47 B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle girebilirsiniz. Zaten nisandan sonra bırakın denize girmeyi sokakta dolaşmak mümkün olmuyormuş.
    Ocak, Şubat, Mart ideal aylar...
    Linkini atsana su cekin aradim bulamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatay48

Linkini atsana su cekin aradim bulamadim
    Petrolün başkenti diyorum çünkü Birleşik Arap Emirlikleri’nde, petrolün yaklaşık yüzde 94‘ü Abu Dhabi Emirliği’nden çıkarılıyor. Bölge aynı zamanda doğalgaz rezervleri bakımında da oldukça zengin. Hazinenin üstüne kurulmuş bir şehir diyebiliriz Abu Dhabi için. 9-13 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiğim BAE seyahati kapsamında 1 günümü geçirdiğim Abu Dhabi ile ilgili gözlemlerimi paylaşacağım bu yazıda. Daha önce aynı gezi kapsamında gittiğim Dubai ile igili yazımı paylaşmıştım.

https://multimeydan.wor...m/2015/12/22/abu-dhabi/

ABU DHABI ve DUBAI...

• Ne demişler, Dubai‘ye gidip safari yapmadan dönmek olmaz. Hakikaten böyle demişler mi bilmiyorum ama ben demiş oldum.

Bu yazıda 9-13 Aralık 2015 tarihlerinde yapmış olduğum Dubai/Abu Dhabi Seyahati kapsamında katıldığım safari tecrübelerimi paylaşacağım. Dubai yazısına burayı tıklayarak, Abu Dhabi yazısına da burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Safari denilince, insanın aklına vahşi topraklarda aslan kaplan peşinde koşmak, fil görmek, zürafa beslemek geliyor. En azından bende hep böyle çağrışım yapmıştır. Dubai’deki çöl safarisi tabi ki böyle birşey değil. Hayvan olarak deve ile idare etmek zorundasınız. O da şanslıysanız eğer. Dubai’ye turistik olarak geldiyseniz safari kaçınılmaz oluyor. Ciddi bir pazarlama durumu var. “Adamlar çölden bile para kazanıyor” geyiğini yapacaksınız, kaçarı yok. Yazının devamı;

ABU DHABI ve DUBAI...

• quote:

Orijinalden alıntı: multimeydan

Ne demişler, Dubai‘ye gidip safari yapmadan dönmek olmaz. Hakikaten böyle demişler mi bilmiyorum ama ben demiş oldum.

ABU DHABI ve DUBAI...

fiyat ne kadar dı acaba ?

• donanim56 D kullanıcısına yanıt
    Kişi başı 85 dolar...
  • Tesekkurler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.