Şimdi Ara

AC Adaptör yapacağım, bilgi rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 9 - 16 - 24 V (üç çıkışlı) bir trafo var. Bundan bir DC adaptör yapacağım. Çıkışlara köprü diot kullanmayı düşünüyorum. Fakat aklımı karıştıran kondansatörler. V konusu değilde aklımın ermediği taraf uF değerleri. uF değerlerinde ne gibi bir tercih yapmalıyım. uF değeri yüksek yada düşük olursa adaptörden aldığım akıma ne etkisi olur?

Özür: Sehven AC yazmışım, evet DC adaptör yapacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catetik -- 9 Mayıs 2008; 14:04:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: catetik

Elimde 9 - 16 - 24 V (üç çıkışlı) bir trafo var. Bundan bir AC adaptör yapacağım. Çıkışlara köprü diot kullanmayı düşünüyorum. Fakat aklımı karıştıran kondansatörler. V konusu değilde aklımın ermediği taraf uF değerleri. uF değerlerinde ne gibi bir tercih yapmalıyım. uF değeri yüksek yada düşük olursa adaptörden aldığım akıma ne etkisi olur?

Köprü diyot kullanacağım demişsin ama diyot kullanırsan akım doğrusal (DC) olmaz mı?
    Sen AC adaptör istemiyor musun?
  • Hem AC demişsin hemde köprü diyot, kondansatör demişsin DC adaptörmü yapıcaksın acaba?
  • bende guc kaynagı yaparken kullanıyordum .Sende hazır devresi yoksa ac yi dc ye ccevirirken 1n4001 kullandın kopru diyotta dielim peki onu filtrelerken kullanacagın kondasator resistor degerini nasıl belirleyeceksin bende hazır vardı LM337 felan kullandı ıdım akımı potans.metre ile ayarlıyordum..
    Bende bunu soracaktım burada filitreleme işinde hangi degerleri kullanacagımızı nasıl belileyecegiz?
  • Köprü diyotlu doğrultucularda kondansatör seçilirken amper başına 1000 MF. seçimi normaldir.Kondansatör kapasitesinin fazla olması daha iyi olur,masraf düşünülmezse.
  • bende 0-30 volt ayarlı güç kaynağı yapmak istiyorum. Akımı çok önemli değil okulda deneylerde kullanacağım.çalışan denenmiş bir devre şeması arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.