Şimdi Ara

Powerbank ile radyo çalıştırmak istiyorum yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar biraz uzunca yazacağım kusura bakmayın eksik bir şey kalmasın.
    Kamplarda kullanmak için pilli ve 5v 300mA adaptör girişli bir radyo aldım.2 adet d tipi büyük boy pille çalıştığı için sürekli pille uğraşmamak adına powebank ile kullanmak istiyorum. bunun için usbyi dc adaptöre çeviren kablolar var.
    Evde başka bi cihazın adaptör girişini kesip usb kablonun kırmızı ve siyah kablolarına bağlayıp bu çeviriciyi kendim yaptım. powerbanke bağlayınca da sorunsuz çalışmaya başladı.
    Fakat bir süre sonra (30-40 saniye) powerbank kendiliğinden kapanıyor. normalde telefonun şarjı tamamlanınca yada telefonu kablodan çıkarınca böyle durumlarda kendini kapatıyor ama radyo sürekli çalışırken sürekli bi elektrik akışı varken neden kapandığını anlamadım.
    Elektronik konusunda çok bilgim yok tüm powerbanklerde böyle mi olur?
    Radyonun adaptör girişi 5V 300 mA, Powerbankin çıkışı da 5v 2.1A... PB nin çıkış amperinin yüksek olmasıyla bi ilgisi olabilirmi. yada ben kabloyu kendim yaparken bişeyi mi atladım. hazır satılan usb-dc kablolarıyla problemim çözülürmü?
    yardımcı olursanız sevinirim.

• Bazı powerbankler çıkışına bağlanan cihaz az güç tüketiyor ise kendini kapatabiliyor. Muhtemelen böyle bir durum var. Farklı bir powerbank ile denemenizi tavsiye ederim.
  • Powerbank güç harcanmıyor sandığı için kendini kapatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bomanti

Bazı powerbankler çıkışına bağlanan cihaz az güç tüketiyor ise kendini kapatabiliyor. Muhtemelen böyle bir durum var. Farklı bir powerbank ile denemenizi tavsiye ederim.
    Başka bir PB ile denedim onun açma kapama tuşu olduğu için kendini kapatamıyor sorunsuz çalışıyor ama durduk yere yeni PB almak istemiyorum çözümü vardır umarım bir şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Powerbank güç harcanmıyor sandığı için kendini kapatıyor.
    Zaten sorun o hocam neden böyle bir şey yapıyor onu anlamadım bende. mesela mp3 modu var onda kapatmıyor ama radyoda kapatıyor.
  • Kullandığınız powerbankta güç koruma var belki direk powerbankın pillerinden çıkış alsanız olay çözülür ama pil çıkısı sanırım 3,7volt birde 5volt a yükseltme devresi ilave etmeniz gerek. en temizi 3,7voltluk lityum piller var 18650 diye geçen onlardan temin edin.
  • eğer kamplarda kullanmak istiyorsan, 1s lipo pil+tp4056 lipo şarj modülü+güneş pilini öneririm. aşağıdaki örnekleri direnç netten verdim ama başka sitelerden de araştırabilirsin.

1a lipo şarj modülü

1s 3,7v lipo piller

güneş pilleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 29 Ağustos 2019; 13:24:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için tavsiye verebilir misiniz
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

eğer kamplarda kullanmak istiyorsan, 1s lipo pil+tp4056 lipo şarj modülü+güneş pilini öneririm. aşağıdaki örnekleri direnç netten verdim ama başka sitelerden de araştırabilirsin.

1a lipo şarj modülü

1s 3,7v lipo piller

güneş pilleri
    Eğer powerbanki çözemezsem söylediğiniz yöntem çok şık duruyor.
    Kurcaladıkça yeni şeyler keşfediyorum. kısık seste dinleyince kendini kapatıyor. sanırım belli bi güç tüketimine ulaşamazsa kendini kapatıyor. orta seste kapalı ortamda biraz rahatsız etse de kampta çok sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum ama dediğiniz yöntemi de düşüneceğim.
    Teşekkürler.

• Powerbakin cikisina kapanmayacak kadar led baglayarak da deneyebilirsiniz. Maksat belli bir gücü cekmek sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.