Şimdi Ara

AC/DC Adaptör Farkı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
73.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huysuzadam

şuan kullandıgım adaptorün üstünde yazanlar:

ac adaptor: input: 100-240 v dalga işareti var 50-60hz 250 ma
    output: 9v düz çizgi ve kesik çizgi var.1000 ma yazyor...amfimin arkasında ise sadece dc yazıyor.akım ise 185 yazıyor...şimdi bu benim kullandıgım ürün dc mi ac mi?

Doğru adaptör kullanıyorsun.
    Girişi AC , çıkışı DC
  • teşekkürler..buna sevindim aama neden amfinin arkasında DC yzıyor ki.o giriş değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huysuzadam -- 30 Haziran 2011; 21:08:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan5888
    Benim bildiğim kadarıyla laptop şarz cihazları standarttır ve 19 v değerdedir.

Genellikle ekran kartsız model cihazlarda üzerinden 3.42 Amper akım çekilebilecek 19V adaptörler kullanılır.
    4.74 Amper akım çekilebilecek olan adaptörlerin kullanıldığı cihazların %95'inde ekran kartı vardır.
    Bazı toshiba notebooklar 15V ile çalışıyor, bazı ibm'ler 16v , bazı sony'ler 16v ve bir çok hp ve dell notebook da 18.5v ile çalışır.
    20v ile çalışan lenovo,lg ve casper minibooklar mevcut. 19.5v kullananları da var.
    Genellikler notebookların altında kullandığı adaptör için bilgi bulunur (misal 19V 3.42A)
  • dc gereken yerde ac kullanırsan cihazı yakarsın
  • benim amfinin arkasında dc in yazıyor...ve boss psa s ya da roland acr adaptor kullanın diyor.
    şuan kullandıgım adaptorun üstündede ac adaptor yazıyor...dc adaptorün üstünde mutlaka dc adaptor diyemi yazar.google görsellere baktıgımda dc yazan görmedim.ya ac-dc ayzıyor yada ac yazıor...ben biraz korktugum için elimde bulunan adaptorü kullanmıcam.şimdi yenisini alcam bu yüzden araştırma yapıyorum...yardımcı olursanız sevinitim
  • kimilerine göre rock gurubu kimene göre alternatif akım şebekedeki, doğru akım pil aküden elde edilen voltajtır.
  • Uzaktan kumandalı aracım için Ttec 6V 4A bir akü aldım, şarj adaptörü için bakınıyordum ki AC>AC, AC>DC olayına denk geldim ben de. Aküyü şarj için sanırım AC>DC adaptöre ihtiyacım var, doğru mudur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enson1

Selamlar...
    konuyu okurken, acer timeline 3810tg laptop şarzdaydı, bir bakayım dedim,

AC ADAPTER
    MODEL HP-A0...
    INPUT 100-240V-1.7v 50-60Hz
    ...

yazıyor.

ac adaptör ama dc laptop, ac giriyor dc çıkıyor o adaptöre, yani ac/dc çevirici
  • quote:

Orijinalden alıntı: oaltinsoy

Uzaktan kumandalı aracım için Ttec 6V 4A bir akü aldım, şarj adaptörü için bakınıyordum ki AC>AC, AC>DC olayına denk geldim ben de. Aküyü şarj için sanırım AC>DC adaptöre ihtiyacım var, doğru mudur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

o kadar basit değil. akü'nün sağlıklı şarj olabilmesi için, sabit akım kaynağına ihtiyacı var. adaptörlerin çoğu sabit gerilim verirken, şarj cihazlarının özelliği, sabit çıkış akımı vermeleridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramadan 89

quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

DC ile çalışan bir cihaza asla AC adaptör bağlanmaz.
    Ancak, çoğu durumda AC adaptör girişi olan bir cihaza DC adaptör bağlanabilir.

devamini getireyim.ac girisli cihaza dc adaptor baglanabiliyor (nadir cihazlar calismaz sadece genelleme yaparsak calisiyor nerdeyse her zaman ) ac giris yazat ama icerde kopru diyot bulunuyor.zaten dc enerji verincede degisen birsey olmuyor seri olarak iki kes kopru diyot yapmis oluyorsunuz.ancak dc isteyen cihaza ac baglarsan avucunu yalarsin .diyot hic yok sen calismasini bekle dur
    neden cihazlarin bazilari ac girisli olur onunda nedenini anlmis degilim muhendisler degisiklik olsun diye yapiyor herhalde.cenku ac girisli cihaz devresini inceledigimde ilk diyotlari goruyorum.adaptorun uzerinde olacaginda cihazda bulunuyor degisen birsey yok.
    simdi arkadasin sorusune geleyim : eger bir adaptore ihtiyacin olunca ilk ac girisimi yazio dc girisimi yazio ona bak.normalde dc yazar.ve zaten ac yaziyorsa carsida cok gezeceksin anlamina geliyor cunku ac adaptor cok tercih edilen olmadigindan piyasada bulmanda zor.saygilar.
    Bazı cihazların ac girişli olmasının sebebi piyasada satılan pek çok adaptörün tam regüleli sabit gerilim vermediği ve filtre devreleri içermemesinden kaynaklanan bir durumdur.Örnek olarak özellikle müzik sistemlerinde kullanılan deck sistemler, mikserler,gitar pedallarında bulunan ve ön yükseltici olarak kullanılan preamplifikatör devreleri tam dalga doğrultmaçlı diyot ve kondansatör devresi dışında ayrıca şebeke geriliminden kaynaklanan parazitleri ortadan kaldırmak için bobin ve kondansatör gruplarından oluşan filtre devreleride barındırır bunun sebebi tam dalga düz ve pürüzsüz dc vermeyen adaptör veya besleme katı kullanıldığı taktirde şebeke gerilimdeki parazitlenmelerden etkilenerek dip gürültü ve istenmeyen uğultulara sebep olur hatta şebeke gerilimindeki voltaj yükselmelerinden düşmelerinden etkilenerek cihazı bozabilir.Aynı durum dijital devre içeren sistemler içinde geçerlidir.Bu sebepten ötürü üreticiler bazı ürünlerine cihaza uygun doğrultma ve filtre devresini kendi bünyesinde barındırarak farklı adaptör dahi kullanılsa cihazdan en iyi verimin alınmasını sağlarlar kaldı ki pek çok üretici cihazları ile birlikte kullanılması için en uygun watt ve çıkış voltajına sahip ac adaptörleride üreterek sattıkları cihazın paketine dahil eder veya ayrıca satar..Umarım yeşillendirebilmişimdir..

• Üzerinde hiçbirşey yazmıyor bendeki modem adaptorünün bunu multimetre ile nasıl ölçerek anlarım teşekkürler
     AC/DC Adaptör Farkı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  AC/DC Adaptör Farkı ?

mini radyom için buna ihtiyacım var.
    yardımcı olabilecek var mı?
  • Ac ile çalışan cihazı dc ile çalıştırırsanız patlar diye biliyorum.Ac cihaza ac bağlamalısınız genelde 380V Ac üretir fabrikalarda çok kullanılır.Dc ise şarj aletlerinde düşük akım çektiği için kullanılır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

mini radyom için buna ihtiyacım var.
    yardımcı olabilecek var mı?
    Her yerde satılıyor bir telefoncuya giderek cep telefonu şarz adaptörü deyin alın. Elinizde götürürseniz kablo kopuksa deneme şansı da olur. Üzerindeki yazılara bakınca ucuz birşey alsanız da oluyor görünüyor.

Maskeye eldivene dikkat! İnternetten alacaksanız kargo gelince kutusu dahil deterjanlı bezle silip öyle kullanın.

• öneri için teşekkür ederim ancak telefon şarjları sanırım 12v.
    bendeki adaptör 5v olduğu için birkaç yere sordum olmaz dediler.
    en iyisi radyo ile birlikte gitmek.
  • quote:

öneri için teşekkür ederim ancak telefon şarjları sanırım 12v.
    bendeki adaptör 5v olduğu için birkaç yere sordum olmaz dediler.
    en iyisi radyo ile birlikte gitmek.
    Kusura bakmayın ama halt etmişler.

Telefon şarjları 5V-850mA ile 5V-2A arasında değişir.

Siz en iyisi gidip bir 5V telefon adaptörü alın gelin. Milletle de yüzgöz olmayın. Telefonunuzun şarj adaptörünün üzerini okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kablosunda bir kısadevre yoksa, radyo da arızalı değilse kendi telefon adaptörünüzle bile kullanabilirsiniz ama orjinal adaptörü arıza ihtimali olan radyoya takmak riskli olduğu için adaptör alın diye yazıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Kusura bakmayın ama halt etmişler.

Telefon şarjları 5V-850mA ile 5V-2A arasında değişir.

Siz en iyisi gidip bir 5V telefon adaptörü alın gelin. Milletle de yüzgöz olmayın. Telefonunuzun şarj adaptörünün üzerini okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kablosunda bir kısadevre yoksa, radyo da arızalı değilse kendi telefon adaptörünüzle bile kullanabilirsiniz ama orjinal adaptörü arıza ihtimali olan radyoya takmak riskli olduğu için adaptör alın diye yazıyorum.

Alıntıları Göster
    radyonun girişi yuvarlak olduğundan dolayı telefon adaptörüm ile kullanamıyorum.
    radyo ile birlikte adaptörü de götüreyim. oluyorsa alıp geleyim direk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 15 Nisan 2020; 9:7:49 >

• quote:

radyonun girişi yuvarlak olduğundan dolayı telefon adaptörüm ile kullanamıyorum.
    radyo ile birlikte adaptörü de götüreyim. oluyorsa alıp geleyim direk.

Alıntıları Göster
    Birmilyoncu gibi biryerlerde şundan bulabilirseniz alabilirsiniz:

Üstünde voltaj ayar düğmesi var. Onu çıt çıt çıt diye 4,5 yazan yerin hizasına getirip takın. Çalışmazsa bir düğme daha var onu ittirip yönünü değiştirin.

• Radyonun adaptör deliğindeki işaretle adaptördeki işareti resimdeki gibi eşleştirin:

AC/DC Adaptör Farkı ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.