Şimdi Ara

AC Freezer 64Pro - Termal Macun ve giderilemeyen ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 939pin X2 4200'e sahibim. Standart stock fan görevini görebilcek bir soğutucu takmıştım. 1-2 ay kadar düzgün bir şekilde çalıştıktan sonra ısınıp kapanmaya başladı. Bende AC Freezer 64Pro aldım. Soğutucunun altında gelen macunla beraber taktım sisteme. 1-2 ay kadar hiç bir sorun olmadan sistem stabil çalıştı. Bu süre içersinde Bioshock, COD4, Crysis gibi oyunları oynadım hatta bitirdim. 2 hafta önce sorun yeninde hortladı. İlk açıldığında 41/42 derece gibi bir ısı ile çalışan işlemci hafif bir yük altında 70'leri ve üstünü görüp kendini kapatmaya tekrar başladı. Gittim markasız bir termal macun aldım. Altın renginde birşeydi. Sürdükten sonra tekrar eski stabilite sağlandı. 1 hafta sonra tekrar aynı sorun çıktı ama. Elimde kalan macunu tekrar uyguladım aynı şekilde 4-5 gün sonra bilgisayar kendini kapatmaya tekrar başladı.

Hikaye bu. Benim tahminim ve gözlemlerim;

1) Soğutucunun yüzeyi işlemciyi tam kaplamıyor buda ısı dağılımını etkiliyor. Düzgün dağılamayan ısıdan dolayı bu sorun var.

2) Kasam ve içersinde ki hava akımı hiç iyi değil. Bunun yanında HIS 3870 olan kartım çok fazla ısınıyor ve soğutucu işlemciye sıcak hava üflüyor.

3) Board sorunlu ısıyı yanlış ölçüyor. (küçük bir ihtimal)

Şimdi diceksiniz ki PSU problemi yeterli değildir. Xclio Stable Power 500W var sistemde.

Çözüm olarak yeni bir kasa almayı planladım. İçeride ki hava akımını düzenlersem sorun çözüleceğini umuyorum. AC MX-2 gibi bir termal pasta ile de soğutmayı desteklersem düzelir gibi geliyor. Ancak korkum soğutmanın düzensizliğinin dışında donanımsal bir sorun olması. Ancak macun yenilendiğinde stabil çalışması bu ihtimali düşük tutuyor. Yoksa Freezer 64Pro işlemciyi kaplayamadığından mı kaynaklanıyor...

Okuduğunuz üzere kafam karışık :D

• Sorunun ne hava akimindan nede macundan nede digerlerinden.

Sorun sadece fanin yerine tam baski yapamamasi.. Yanlis hatirlamiyosam o fan stock fan gibi klipsli takiliyor. Klipslerini kontrol et. Ve o klipslerin takildigi siyah parcanin vidalarini sIk.
    O zaman sorun kalmiyacaktir..

Ha neden fan veya termal macun degistirince sorun cozuluyo. Cunku acip kapatinca klipsi yerine oturuyor fan. Zaman gectikce, yercekiminin etkisiyle de yerinden kalkiyor ve isi artiyor.. Yeniden takinca duzeliyor
  • ayni sogutucu ve 3600 ile benim de basima boyle bir sey geldi.sirf meraktan soruyorum uzay montaj denedin mi?hani cinnete baglamadan once dene bence.

http://forum.donanimhaber.com/m_23038257/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Sorunun ne hava akimindan nede macundan nede digerlerinden.

Sorun sadece fanin yerine tam baski yapamamasi.. Yanlis hatirlamiyosam o fan stock fan gibi klipsli takiliyor. Klipslerini kontrol et. Ve o klipslerin takildigi siyah parcanin vidalarini sIk.

Ha neden fan veya termal macun degistirince sorun cozuluyo. Cunku acip kapatinca klipsi yerine oturuyor fan. Zaman gectikce, yercekiminin etkisiyle de yerinden kalkiyor ve isi artiyor.. Yeniden takinca duzeliyor

Umarım haklısındır. Dediğin gibi klipsleri taktığımız siyah parçayı tutan vidaları sıktım. Macun olarakda bu sefer Artic Silver 5 kullandım.

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

ayni sogutucu ve 3600 ile benim de basima boyle bir sey geldi.sirf meraktan soruyorum uzay montaj denedin mi?hani cinnete baglamadan once dene bence.

Bakalım eğer bu şekilde de aynı sorun tekrar ederse sistemi kasanın dışında çalıştırmyı denicem.

• quote:

Orjinalden alıntı: erdemkoc

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Sorunun ne hava akimindan nede macundan nede digerlerinden.

Umarım haklısındır. Dediğin gibi klipsleri taktığımız siyah parçayı tutan vidaları sıktım. Macun olarakda bu sefer Artic Silver 5 kullandım.

quote:

ayni sogutucu ve 3600 ile benim de basima boyle bir sey geldi.sirf meraktan soruyorum uzay montaj denedin mi?hani cinnete baglamadan once dene bence.

Bakalım eğer bu şekilde de aynı sorun tekrar ederse sistemi kasanın dışında çalıştırmyı denicem.

Hocam kasa disina alinca anakarti
    Anakart yere paralel durucak
    Kendi agirligi ile de surekli islemcinin uzerine baski yapicak ve isi sorunun cozulecektir
    Ayni kapiya cikar kasani yan yatirip oyle kullanmakla

• quote:

Hocam kasa disina alinca anakarti
    Anakart yere paralel durucak
    Kendi agirligi ile de surekli islemcinin uzerine baski yapicak ve isi sorunun cozulecektir
    Ayni kapiya cikar kasani yan yatirip oyle kullanmakla

aman dur ne diyorsun?sonra kasayin yan yatirmis kullanmis derler bak uzay kasa yapinca oc ciler de boyle yapar dedi biri karizma +1 oc yi biraktim diyen adama. hem kasanin karmasasi gurultusu cekilmiyor.benim sorunum islemci degildi ki kuzey kopru idi.islemci 35 bile olsa kopru 46 oluyordu tuy gibi sogutucusu var bas asagi cevirsen ne olur afedersin.TT Sprit II diye bisi bile aldim sigmadi.kasayi yan da yatirip(kimse duymasin) cipin uzerine 92mm fan koydum uzerinde 250mm ve oda 18 derece iken gene kapandi.4 tane cpu sogutucusu denedim klipsli klipsiz milim fark yoktu.kondansatorler filan isiniyordu sase kedisidir dedim gectim o yuzden diyorum uzay denesin temas etmesin bir yere ya da anakarttan cunku benim yasadiklarimi yazmis.amd de fandan tutup anakarti kaldirirsin yav zor temassizlik.

• Dediklerinizi yaptım ancak hiç biri işe yaramadı :) Şuan bütün parçalar kasanın dışında çalışıyorlar. Klipsleri tutan vidalarıda sıktım. Malesef halen ısı problemi çözülmüş değil. Sanırım işlemcimde bir sorun var veya board'da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • islemcinde ne sorun olacak sadece cok isinan islemci olur normal islemci olur sonradan ariza vermez ki.anakartta olur sonradan ariza.

quote:

Yoksa Freezer 64Pro işlemciyi kaplayamadığından mı kaynaklanıyor...

hayir alakasi yok.macun surme sekli miktari markasi filan farkeder yanliz.

kac derece oldu mesela da sorun cozulmedi?4200 diyorsun 90nm mi 65nm mi?her islemcinin calisma isilari farkli, diger x2 lere bakip niye inmiyor benimki 40 in altina demiyorsun di mi ya da oc ye yuklenip 3 ghz filan denemiyorsun di mi defaulta al dene.sempron kullandim uzun sure o da 43 diyordu dusur de goreyim hesabi.makine kapanmazsa sorun yok bence biraz kullan o sekilde.
  • quote:

islemcinde ne sorun olacak sadece cok isinan islemci olur normal islemci olur sonradan ariza vermez ki.anakartta olur sonradan ariza.

quote:

Yoksa Freezer 64Pro işlemciyi kaplayamadığından mı kaynaklanıyor...

hayir alakasi yok.macun surme sekli miktari markasi filan farkeder yanliz.

kac derece oldu mesela da sorun cozulmedi?4200 diyorsun 90nm mi 65nm mi?her islemcinin calisma isilari farkli, diger x2 lere bakip niye inmiyor benimki 40 in altina demiyorsun di mi ya da oc ye yuklenip 3 ghz filan denemiyorsun di mi defaulta al dene.sempron kullandim uzun sure o da 43 diyordu dusur de goreyim hesabi.makine kapanmazsa sorun yok bence biraz kullan o sekilde.

Sorunda orada zaten ısıdan dolayı makina kapanıyor. Makina kapanmasa da sadece ısınsa umrumda değil :)

İlk açıldığında 41/42 derece ile açılıp normal çalışmasında 48/49 derecelerde çalışıyor. Oyun harici bir uygulama ile biraz yüklendiğimde 70 ve üstünü görüp kapatıyor. Oyun açtığımda oyunda geçen 3-4.dknın ardından kapanıyor.

Macun olarak da Artic Silver 5 kullandım. Neyse bakalım söküp tekrar macun sürücem belki soğutucu oturturken bir sorun olmuştur. Macun az gelmiştir filan filan...

• quote:

Neyse bakalım söküp tekrar macun sürücem belki soğutucu oturturken bir sorun olmuştur. Macun az gelmiştir filan filan...

hayir yani hic macun surmeden fani uzerine biraksan boyle 41den baslayip 3 dk da kapanmaz uzay montajda bir de.anakart mi ki?bir de psu elektrik verir mi acaba su amanda fanin ters etkisi?alete bisi yapmadan once yok mu sizin orada soyle bilgisayarcilar tamirciler pasaji sokagi degisik anakartta islemciyi degisik islemcide anakarti denesen boyle cozulur yani macundu azdi coktu degil macuna bile gerek yok deneyecegin acilis sadece.ben uzaya gecince direkt acilis degisti ordan anladim yani sonra sase yapmasin diye kasada anakartin altina cift sunger koydum ama para etmedi ben baya bir sey denedim yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.