Biz alıntı yapmıyoruz. Biliğimiz öğrendiğimiz ve kendi başımıza analiz ettiklerimizi, çözümlediklrimizi sunuyoruz. Bunun karşılıksız olması şaşırtabilir ama değeri bilinmeyen emektir forumculuk... Ayrıca fevkalade açıklamış verdiğimiz bilgi senin sorunu. Bunu atlamış olman senin hatan. Yani cevap ortada ama kelime hatası var. Olsa ne yazar, mantık açıklanmış ya işte? |
Ac Voltajda Ters Bağlı Diyot (2. sayfa)
-
-
Bende bildiklerimi aktarayım.
220 / 220 Trafo elimizde olsun.
Faz canlı uç
Nötr devre tamamlamak için.
Trafo çıkışında iki canlı uç vardır.
Uçlardan birisi +110 V iken aynı anda diğer uç -110 V
gerilimdedir.İki uç arasında 180° faz farkı olduğu için
220 V görürüz.
Bu nedenle köprü diyotlarda, diyotların ikişerli iletime geçmesini sağlar ve doğrultma işlemi gerçekleşir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
diyotun orası eksi geçiren taraf ve siz diyorsunuzki, buraya nötr gelirse nasıl çalışıyor.
o nötr gelme anı saniyenin 50 de 1 i kadar bir sürede oluyor. tam o anda orası nötr ama diğer taraftan + alterans geliyor ordan devre tamamlanıyor.
sen bir daha cihaz söküp bakma gurban olim 🤣
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gurban oldugum canım, sen bu bilgileri dogustanmı öğrendin vahih yolu ile :)) konuyu ben çözdüm ama bilip bilmeyen herkes yazmış, canları sağ olsun ama insan yazarken hatalı bilgi vermeyim herkes okuyacak der diye iki kere daha dikkatli olur
-
"...negatif olduğu zamanlarda nötrden faza doğru akım geçer." bunu yazmayın işte !
normalde akan bişey yok olsa nörtürde kalemde yanar yada canlı uç iki tane olurdu yada akkor lambaya yavaş çekimde baktığınızda 1/25 de bir sönmezdi,barajın toprağından gelen nötür sizin eve kadar zaten direk gelmez teorik olarak topraklanarak geldiği kabul edilir, olan şey sadece potansiyel enerji farkı ,devreden geçen akım ancak akar nötüre o kadar, o da devre çalışırken yoksa akımın yönü döndüğü için fazda alçak potansiyel görülür nötüre göre ! aynı ayağınızın boşluğa adım atması gibi, çoğu insan bu farkları fark etmeden koca okullardan mezun oluyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 24 Eylül 2022; 12:25:51 > -
Neyse siz anladıysanız sorun yok.
Nötrde kalemin niye yanmadığını anlatmıştım aslında
Ben mesajı sildim, kafanızı karıştırmayayım
Selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 24 Eylül 2022; 22:1:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anladım, haklisiniz, sökerek merak ederek sorarak öğreniyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X