Şimdi Ara

AC3 Codec

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda kurulu olup olmadığını nereden anlayabilirim? 4+1 ses kartımı kurduğumda bu codec'i de kurmuş mudur acaba? Ya da en temizi indirip kursam mı bu codec'i? Bir çakışma söz konusu olabilir mi sizce?

• ac3 codec ayrıca kurulması gerek.
  • Teşekkür. Gerçi okuduğuma göre AC3 Codec yüklü değilse AC3 destekli filmlerin sesi duyulmuyormuş. Ya bendeki divx filmelerin hiçbirisi AC3 değil (büyük ihtimal) ya da bende AC3 Codec yüklü. Çünkü şu film cd'lerinden çıkan codec programlarını kurmuştum Tsunami falan var ya. Dikkat etmedim belki içlerinde AC3 Codec de vardır. :)
  • Olmayınca anlarsın zaten. Dediğin gibi ses çıkmıyor. Ben baştan bu codec nedir bilmiyordum. Divx aldığım yere gidip gidip gene bozuk çıktı bu film diyodum. Adam da bimiyodu herhalde her seferinde değiştiriyodu garibim :)
  • Nasıl yani. Bu piyasada satılan (Ankara için Maltepe Pazarı mesela) divx filmler AC3 destekliyor mu? Ben desteklemiyorlardır diye düşünüyordum.
  • Benim Maltepeden aldığım bazı filmler destekliyordu. Netice de filmi rip edenin nasıl yaptığına bağlı.
  • Ben ac3 codec yüklememişken bile bu filimlerin bende sesi çıkıyordu. Bende forumda bu soruyu sormuştum arkadaşlar bunu bende yüklü olaan mpeglayer 3 programına bağlamışlardı. Nitekim ac3 de yükledikten sonra değişen bişiy olmadı. Ancak anlamadığım başka bir olay var filmin encod detaylarına bakıldığında örrnek olarak We Were Soldiers ac3 codec li ve 5 kanal ses olarak gösteriyor ancak ben ne yaptıysam bu sesi alamadım yalnızca ön hoparlörden ses geliyor ama bunun yanında da mpeg3 codecli filimler 2 kanal göstermesine rağmen 4 kanal ses de verebiliyor ???????? Bu meseleye bilen varsa ve anlatırsa sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dts Sound + :)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim zoltrix 4+1 ses kartım var, ses 2 kanal da olsa mixer ayarından 4 hoparlör seçince 4 hoparlörden de ses geliyor. Ses kartına göre değişeceğini de pek sanmıyorum aslında. Yani ses kaç kanallı olursa olsun sen 4 hoparlör seçersen hepsinden ses gelir. Ön ve arka hoparlörlerden aynı ses gelir o başka. Ben mp3'leri falan da 4 hoparlör dinliyorum güzel oluyor, araba gibi :)
  • Arkadia haklısın aynen dediğin gibi olmalı ama bede olmuyuor. Mp3 lerde istediğim ayarları yapabiliyorum ancak filimlerde 4 hoparlörde 5 hoparlörde desem o kendi kafasına göre takılıyor. Ama bu problem bendeki o/b c media dan kaynaklanıyor öyle tahmin ediyorum. Aslında zoltrix de aynı chipi kullanıyor ama ???
  • Divx izleme programından olmasın? Ben bsplayer kullanıyorum onun ayarlarında intervideo AC3 kısmında 2,4,5 hoparlör seçenekleri var.
  • AC3 codec hala kurulmasına gerek var mı? Bilgisayarlarımdan birinde Windows 10 kurulu, diğerinde Windows 11.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.