Şimdi Ara

Acaba bir sorun mu var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her gün 1950 kalori alıyorum. Kalori ve makro takibini hassas terazi ve yazıo ile kusursuz bir şekilde gerçekleştiriyorum. Makro olarak günlük 135gr-180 gr arasında protein tüketiyorum.

Antreman rutinim
    Pzts: gogus-triceps
    sali: sirt-biceps
    Carsamba:omuz-bacak
    Persembe:gogus-triceps
    Cuma: sirt-biceps

Seklinde. Genellikle agir calisiyorum 6-8 tekrar araliginda kaliyorum.

Kafama takilan sey; herseyi dogru ve disiplinli bir sekilde yaptigimi dusunmeme ragmen kilomda eksilme olmuyor. 2 ay once 90 kiloydum su anda 88 kiloyum. Boyum 177 mektomorf bir yapida oldugumu dusunuyorum.

Kalori alimimi dusurmelimiyim? Fikirleriniz neler olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kilo her zaman degişmeyebilir, aynada durumlar nasıl? asıl önemli bu. Kas oranı artarken vucudun kas içi tuttugu su da artar, aynı zamanda yag yaktıgında boşalan yag hucreleri bir süre su ile dolar buda kilonun degişmediğini gösterir ama aynada degişim görülebilir.

Uzun süredir aynı kaloriyi alıyorsan vucut bazal metabolizma hızını ona göre ayarlayabilir (hayatta kalma içgüdüsü, harcadıgı enerjiyi düşürebilir) bu yüzden vucudu "açlık" modundan bir süre uzaklaştırmak, vucuda herşey yolunda, kendini sıkma sinyallerini göndermeli, bunun içinda bir gün diyetden uzaklaşıp vucuda 3000-4000-5000 kalori gibi yuksek kalori sokmak gerekebilir, bu hareket vucudu "hayatta kalma" modundan çıkararak metabolizmanı ateşler, sonra dietine döner sonuç almaya devam edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 30 Eylül 2018; 21:1:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalori hesabı sadece bir referans olmalı, kilo veremiyorsan eski kalori hesap şekline daha fazla açık ekle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardiyovasküler egzersizler yapıyor musun? Set aralarını kısa tutuyor musun? Karbonhidratları antrenman öncesinde alıp antrenman sonrası çok düşük karb, yüksek yağ ve protein alımı yapıyor musun? Süt ve süt ürünleri gibi su tutucu ürünler tüketiyor musun? Meyveden gelen şekeri -fruktoz- vücuduna sokuyor musun? Sabah aç karna kardiyo yapıyor musun? Tuzu kesmemen gerek, kesiyor musun? Tatlandırıcı kullanıyor musun? bu su tutar. Rafineri şekerden bahsetmiyorum bile. Bunlar kadar daha bir ton parametre var. Her şeyi hiçbir insan %100 doğru ve disiplinli yapamaz imkanı yok bunun zaten.
  • 1950 kilo vermiyorsa 1500 kaloriye düşebilirsin.

• tugaykavuk kullanıcısına yanıt
    her gün 15 dk antreman sonrası kardiyo yapıyorum. set aralarında ağır setler arası 1 dakika, ortalama ağırlıkta 45 saniye kadar dinleniyorum. antreman öncesi 100 gram karbonhidrat tüketiyorum aksi halde antremandan hiç bir şey anlayamıyorum. Tuzsuz yemekten nefret ettiğim için tuzu hiç kesmedim bugüne kadar. Tatlandırıcı kullanmıyorum. Tatlı ve şekerle aram yoktur. Peynir ve sütü abartmamak kaydıyla her gün tüketiyorum. 2 aydır bu şekilde.

Şu an yorum yapmak için erken olmakla beraber yaklaşık 1 haftadır dalgalı kalori alımı yapmaya başladım. 1 gün 2500, 3 gün 1950 şeklinde gidince sanki daha fazla verim alacağım gibi duruyor. Uzun süre düşük kalori alımı sonucu metabolizmam uyum sağlamış olma ihtimaline yönelik bu şekilde hareket edeceğim, gelişmeleri yazarım buradan.
  • zonaron Z kullanıcısına yanıt
    Benim önerim öncelikle sabah sert bi kahveyle birlikte kardiyo yapmak. Yani ister bisiklet, ister açıkhava postacı yürüyüşü. Kesinlikle bu fark ettirecek. Haftada bir gün bu dalgalı sistemde sıfır karb bol yağ protein deneyebilirsin, ben öyle yapıyorum. Ama yüksek kafein ve su yüklüyorum. Ciddi manada su atımı yapıyor. Yağ sandığımız dokuların çoğu su tutması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Sizce bu bir sorun mudur?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aralıklı oruç günlük 100 gr altı karbo ve haftada bi cheat bende iyi sonuç vermişti öneririm.

• cevaplar için teşekkür ederim. 1 haftadır dalgalı kalori yapmaya başladım. 1 haftada 1 kg eksildi ki bugüne kadar olan sürece göre çok iyi bir rakam benim için. bu dediklerim tavsiye değildir, tavsiye verebilecek bir pozisyonda değilim ancak bu dalgalı kalori sistemi harbiden işe yaradı, bir uzman görüşüyle denenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.