Şimdi Ara

Acaba dolandırıcı mı? Böyle bir yöntem var mı? Elden teslim 2. el telefon dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok uygun fiyatli bir telefon buldum. Normalden 450tl dusuk. Ama dolandirici klasigi gibi sehirdisinda ucra bir yerde ilcede yani. Aradim anlastim, yokladim dolandirici mi diye havale eft yapayim dedim kabul etmedi elden veririm dedi. Neyse biraz indirim daha yaptirip kendim gelecem dedim. Simdi mesgulum donecem diyor, ariyorum az isim kaldi aricam diyor. (Yine dolandiricilik isaretleri) neyse farkli arkadaslarima arattim onlara da havale istemedi. Gelin bakin cihaza elden para verin diyor. Ama ben kesin alcam diyorum ilani yayindan kaldirtiyorum anlasiyoruz. Hala baskalarima da satiyor. Ben eski uyeyim zaten diyor. Bakiyorum 15gunluk hesap. Whtsapp konum at diyorum. Whtsapp kullanmiyorum diyor. Hep kacamak hareketler. Nasil bir istir bu? Boyle bir dolandirma yontemi var mi? Elden verirken parami alip dovup yollucaklar mi? Anlamadim. Bu arada telefon vodafone dan alinma kutu ve faturasi var ama fat. fotokopisi var. Cakma duzenlenmis ihtimali yuksek. Ne onerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac00 -- 18 Mart 2017; 17:42:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha evvel Kırklareline gittik motor almaya.Adam telefonlarımızı açmamıştı. Ve giderken adamı aradık 2 3 defa hatta adam da bizi aradı abi geliyo musunuz motoru çıkarayım vs diye
  • kardeş ısrarla dayak yemek dolandırılmak istiyorsun biz ne önerelim git ve al onu almadan gelme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

kardeş ısrarla dayak yemek dolandırılmak istiyorsun biz ne önerelim git ve al onu almadan gelme

Benim adim cafer, dayak yemeyi severim

Boyle bir durum yasayan ve dolandirilan var mi merak ettim. Bu tarz dolandicilarin taktigi nedir. Bu ilk degil, daha once de ayni ayagi yapan bir dolandirici vardi, ama hep merakim kaldi, nasil isliyor bu tezgah? Gidiyorsun parayi alip cihazi arkadas getircek felan mi diyorlar, cihaz evde beraber gidelim derken yolda mi dudukluyorlar? Nette ornegini bulamadim onceden de arastirmistim bu yontemi ??

• ahh ahh aklıma 20 liraya aldığım telefon geldi eve gidene kadar çalışmıştı adamlar ayarlamışmış ne yapmış
  • Arkadaslarla komple merak icindeyiz Ne tur bir istir acep, aramizda iddiaya da girdik ne ayak diye, sikistirabildigim kadar ustune gitcem bakalim nerede cozulecek

• takip +1
  • Arkadaslarinizi toplayip gidin yanina telefonu alin kontrol edin olur da saldirmaya kalkarsa arkadaslarinizla halledersiniz adami zaten

• Arayip biraz daha bos muhabbet pazarlik, uzerine kufurle bitirecektim. (bu arada satici kadindi, doyumu yuksek olacakti) Ama kapatti telefonu. Ulasilmiyor. neyse konu bu cagirma elden saticilik dolandiricilik ornekleri icin acik. Orneklerini yasayanlar tezgahi detaylari ile paylassinlar lutfen. Ayik olalim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.