Şimdi Ara

Acbel 750W 80+ Gold PSU 2.339,00 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Marka bilindik değil, PSU'nun yapımcı OEM'i muamma, satıcı da ikinci el parçaları toplayıp bu tür sitelerde satan birisine benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

Sayın hocam satıcıdan bağımsız olarak acbel marka gold psular zamanında msi hazır kasaların içinde kullanılan güç kaynaklarıydı. Röleli bir modelini yıllarca kullandım, sattım ve sattığım arkadaşım da hala kullanıyor sorunsuz. Ben almadan öncesi de vardı hatta kullanıldığı. Kişisel deneyim olarak ben memnundum. Kutusuz olmasının sebebi muhtemelen benim gibi hazır kasa almıştır ikinci el içinden de bu çıkmıştır. Bilgi olarak buraya yazayım belki işini görür birinin. Garantisi olmayacağı için ben bilmediğim kişiden almazdım.

Paylaşan arkadaşa da teşekkür ederim, değerlendirmek isteyen mutlaka olacaktır.

Acbel üst düzey kaliteli bir marka. Asus ve Lenovo kasalar için psu üretir.

• İkinci el olma ihtimali yüksek.
    İhtiyacı olan bence şunu alabilir
    itopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    NZXT C750 750W 80+ Bronze 120mm Fanli PSU | ITOPYA
    https://www.itopya.com/nzxt-c750-750w-80-bronze-120mm-fanli-psu_u25122

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• neronidas kullanıcısına yanıt

Hocam PSU OEM açısından internette bulamadım pek bilgi. Lenovo pre-built kasa PSU'ları güvenilir değil pek, Asus'un üst modellerinde de OEM manufacturer farklı diye biliyorum. Kendi markasıyla sattığı modeller öbür satıcılara sattığı modellerin kalanları, refurbished'leri olabilir

Biraz daha bakındım, sanırsam eskiden daha çok üretim yapıyormuş. Pre-built kasalar için vs. daha çok firmalar fason üretmiş yanlış anlamadıysam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 9 Şubat 2025; 17:57:50 >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

Bu üründe PCIe GPU Power çıkışı 2 adet 8 pin iken CPU EPS çıkışı da 2 adet 8 pin. Zor yolla öğrendim bunu maalesef. Çok saçma bir şekilde 2 EPS koyup 750W için sadece 2 tane GPU çıkış vermişler.

GPU 8 pin spec'in 150W verdiğini düşünürsek GPU dışına 450W rezerve etme durumu var bu PSU için. Çift CPU veya i9 14900k ile 3070 falan kullanmayacağınız sürece mantıksız bir seçim olur bu PSU. Gerçekte 300W üstü GPU destekleyemez, geri kalan parçalara da 225W ayrılmış olsa pratikte bu PSU'nun 550W olduğunu iddia edebiliriz.

RM750e yakın bir zamana kadar 3.6k'ya bulunuyordu. Tabii stoklar bitince fiyatları arttırmışlar. Ülkemizde seçenek sayısı az ve fiyatlar gereksiz pahalı PSU konusunda maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 9 Şubat 2025; 17:59:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sen yetkili bir abiye benziyon
    Peki, GPU Power çıkışı tek kablo üzerinden olup daha sonra 2x8 pin şeklinde ikiye ayrılması bu W meselesini etkiliyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Degerli bilgiler için teşekkürler hocam. Cpu to vga 8 pin çeviriciler var ama onlarında kalitelisini bulmak sıkıntı. Psu nun tek artisi gold olması.

• efyavas kullanıcısına yanıt

Teoride hayır hocam. Spec kabloyu değil, konnektörden çıkan akımı belirliyor. Yine de daisy-chaining yapmayı önermiyor insanlar genelde, bu yüzden 2x8 girişi olan ekran kartlarında bile iki ayrı kablodan 1 tane 8 pin kullanıyorlar. Bence önemli olmasa da kendi sistemimde iki ayrı kablodan getirdim.

• neronidas kullanıcısına yanıt

Başlıktaki PSU'yu değil de, yorumlarda atılan NZXT C750 için yazmıştım yazdığımı hocam. Başlıktaki 750W PSU'nun fotoğraflara bakınca iki adet kırmızı konnektörlü çıkış var, tahmini GPU çıkış, 2x8 pin'den 2 tane, 4 tane 8 pin var demek olur.

• AcBel, Tayvanlı bir PSU üreticisi ancak son kullanıcıya yönelik hiç bir ürünleri yok, tümü kurumsal.

Kurumsal ürünlerde ekran kartı kullanımı oldukça kısıtlıdır, bu nedenle ekran kartları için sadece çift 8 pin varken işlemci için çift 8 pin EPS-12V olması, çok mantık dışı değil. Zaten profesyonel ekran kartlarının en çok enerji tüketeni bile 300 watt altında, o da PCIe 8 pin değil, EPS-12V kullanıyor. 260, 250, 230 gibi daha düşük güç tüketimlerinde de çift 8 pin kullanan yok, en fazla 8+6 pin.

Mesela şu an toplamakta olduğum bir kasa, sadece Matlab çalıştıracak, elimde yeterli güçte profesyonel psu olmadığı için, oyuncu için olan corsair 750w taktım, ekran kartına 6 pin lazım, PSU'da 4 tane 8 pin PCIe var, anakarta 8 pin EPS-12V ve 4 pin ATX-12V lazım, PSU'da sadece 8 pin EPS-12V var, dönüştürerek taktım. Bu konudaki PSU, benim için çok daha mantıklı olurdu.

Ekleme; Çift 8 pin EPS-12V olmasına rağmen sadece çift 8 pin PCIe çıkışı eleştirisi, Nzxt içinmiş, tamamen haklı ve hemen hemen her incelemede aynı mantıksızlıktan bahsedilmiş. Kurumsal bir ürün için mantıklı olabilirmiş, ancak 7/24 çalışacak bir makinada %10-15 enerji kaybı, biraz tuzlu olmasaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 10 Şubat 2025; 15:10:33 >

• Psuyu aldım bugün geldi. Büyük ihtimal Asus kasadan sökülmüş. Poşetinde asus yazıları vardı. Tek olumsuz yönü tek 8 pin eps olması.

• Az bilindik güç kaynaklarına ben de Delta paylaşarak katkıda bulunayım, fiyat çok ucuz değil haliyle ama piyasaya göre uygun(platinum olanlar multi, gold olanlar single rail).

https://www.qp.com.tr/search/Delta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.