Şimdi Ara

Acc Adaptif Cruze Control'ü 150 bin'e Araç Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ACC yani Adaptif Cruze Control
    Kısaca öndeki araca göre arabanızın dur kalk yapmasını sağlar,
    Sıkışık trafikte öndeki araca göre nispeten biraz (2-3 mt kadar) mesafeli dur kalk yapılmasını sağlarken,
    Hızlı kullanımlarda hızınıza göre ve araç içinden yaptığınız ayara göre mesafenizi ayarlar,
    Fren yapıldığında ise sistem devreden çıkar.

Bu özelliğin en tehlikeli kısmı araya araç girmesi durumunda sizin müdahale edip, frenleme yapmak zorunda kalmanızdır,
    Benim bildiğim kadarıyla sadece Honda da İacc isminde bir farklı sistem ile araya araç girebilmesi durumunda, öndeki araçla mesafeyi daha da arttırıyor ama kullanıp denemişliğim yok.

Her ne kadar bir çok yerde bu özelliğin kullanışsız olduğu, türkiye-istanbul şartlarında kullanılmadığı yazılsa da ben, 2 yıldır cayır cayır kullanıyorum,
    Şehir için %30-40 kullanıyorum, Şehir dışı ise %70-80 ve büyük rahatlık, uyursun falan diyenler bence uyumaya meyilli olanlar :)

Bu özellik bu şekilde kullanışlı olmasına rağmen üst sınıf araçların bile bir çoğunda ya hiç yok, yada opsiyon/paket gibi şekillerde alınıyor,
    Ben 150 bin ve altına araç almak için bir süredir araştırıyorum, mümkünse D segmenti ama ne mümkün,
    Ya japon markalarında ağzına kadar dolu araçlarda bu özellik var, yada premium segment BMW-Audi-Merso-Volvo gibi araçlarda opsiyon diyolar, 2-3 ay beklicen gelicek Euro kaça katlanırsa o şekil alcak diyorlar, Hele BMW 3 serisinde opsiyon bile yok, daha üst segmentlere ekliyorlar

Piyasada standart donanım veya gerçekten alınabilir paketli olarak satın alınabilecek varsa önerileriniz memnun olurum,
    SUV falanda dolabilir ben aşağıda araştırdığım araçları yazıyorum

Kısa bilgi vermem gerekirse;
    Honda CRV de var, ama denemedim, denenecek bir test araçları yok, birde araç fiyatına göre biraz kalitesiz geldi,
    Volvo da paket ile alınabiliyor ama mevcut araç yok, beklicen fiyatlar uçucak,
    VW Passat da opsiyon var, 3 ay belliceksin diyorlar,
    BMW 320 de ise yok arkadaş, bırak bunu normal cruze control bile yok çoğunda...
    Bu arada markalara göre ismi değişebiliyor, örn: BMW dur/kalk özellikli cruse control demiş..

• Golf 1.6 Tdi DSG adaptif hız sabitleyici+metalik renk+sunroof+ergoActive+keyless entry+Dynaudio+ddc+discovery media+uled=122.000 tl.5 ay sonra gelecek zamlarla 135 bin civarında olur

Not:Bu mesaj ironi içermektedir.
  • Bir çok markada olması lazım bu özellikler ford, vw gibi araçlara bir bakın onlarda olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    Bende aynen böyle aldım aracımı işte vw den, hatta dınanımlarımız neredeyse aynı :)
    Keyfinizi kaçırmak istemem ama şuan bu donanımlara galericiler, hiç yokmuş gibi düşünerek almaya çalışıyorlar,
    O yüzden mümkünse extr doanım olarak değil mevcut haliyle bu özelliklere yakın bir şey alıyım diyorum,
    2 yıldır bu sizin sipariş verdiğiniz özellikleri kullanıuorum inanın hepsine değer :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben insignia sipariş verdim acc li sport 1.6 cdti otomatik 119 liste fiyatı ama bayiler iyi indirim yapıyor,opeldeki acc öndeki aaraç durduğunda oda duracak ve iki dakika içinde hareket ederse kendiliğinden hareket edecek şekilde ki bu özellik çoğu orta d segmentinde yok ,durduğu zaman çoğunda ilk hareketi şöför yapıyor.
  • passat yine en mantıklısı gözüküyor senin için
  • Acc ve şerit takip sistemini açsak araç kendi kendine gidebilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Cruze Control istiyorsanız Chevrolet Cruze almalısınız.
    Sizin istediğiniz Cruise Control.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cooLpapa

Merhaba, Cruze Control istiyorsanız Chevrolet Cruze almalısınız.
    Sizin istediğiniz Cruise Control.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.