Şimdi Ara

Accent Era Kış Lastiği tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: roax Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bizim Hyundai Accent era 2008 model CRDİ-VGT TEAM (STANDART MODEL) için tavsiye edebileceğiniz kar lastiği var mı ?

Edit : İstanbul'da oturuyorum.

• Hocam bütçen nedir bilmiyorum ama;

Hyundai Era 1.5 crdi aracımda brigestone lm32 kullanıyorum 185x65x14 ölçülerinde. Geçen yıl kullandım bu senede kullanacağım gayet memnunum.

Geçtiğimiz sene rot ayarsızlığı yüzünden ön lastikler hep içten yemiş,resmen çöp olmuş bende attım önleri. Şimdi önlere yeni 2 tane daha almam lazım.Dün fiyat aldım teker başına 175 tl istiyorlar.
  • Ankara'da 175 65 14 Bridgestone bayisinden Blizzak modelinden adedini 135tl den aldık.

@cenktun34 Bizim ön lastiklerde rot ayarı bozulduğundan dengesiz aşındı ve çöpe gitti. Acaba bu eralarda sık görünüyor mu? Ayrıca, direksiyonu sağa sola oynatınca ön takımdan ses geliyordu, servise götürdük. Direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini ama gerekli olmadığını söylediler. Bununla ilgilisi olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herr GeneraL

Ankara'da 175 65 14 Bridgestone bayisinden Blizzak modelinden adedini 135tl den aldık.

@cenktun34 Bizim ön lastiklerde rot ayarı bozulduğundan dengesiz aşındı ve çöpe gitti. Acaba bu eralarda sık görünüyor mu? Ayrıca, direksiyonu sağa sola oynatınca ön takımdan ses geliyordu, servise götürdük. Direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini ama gerekli olmadığını söylediler. Bununla ilgilisi olabilir mi?

Lastik fiyatı gayet uygunmuş hocam.

Era'larda 2 tip direksiyon sistemi var. Yanılmıyorsam 2010 yılına kadar elektrik destekli direksiyon kullanıldı. Bu sistem Era'ların %90 nında bozulduğu için üretimden kalktı. 2011 modeller normal bildiğimiz hidrolik direksiyon olarak üretilmeye başlandı. Direksiyon kutusunu değişmesi gerek dediğine göre sanırım sizinki elektrik destekli.

Bence direksiyon kutusu ile ilgili değil bu rot bozukluğu,araçta kullanılan malzemeler çok zayıf malesef türkiye yollarını kaldırmıyor. Halbuki türkiyede üretilen bir araç ama dayanmıyor. Sürekli 6 ayda bir kontrol etmek gerekiyor bence yoksa lastikler çöp oluyor.

Benim araçta dediğiniz gibi direksiyonu çevirince ön takımdan ses gelmiyor ama bitmek bilmeyen titreşim balans var. En fazla 1 hafta dayanıyor balans ayarı sonra yine 120km'den sonra titremeye başlıyor.

• Sık sık ön takım kontrolü yapılması gerektiğini anladım. Malzeme kalitesi zayıf ama tam bir esnaf arabası. Cevapladığınız için teşekkür ederim. İyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış Lastiği Tavsiye
    5 ay önce açıldı
    Ankara kış lastiği tavsiye
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.