Şimdi Ara

Accent Era mı, yoksa Grande Punto mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    17bin tl nakit param var ve üzerine 4-5 bin tl kredi çekip 2008+ model 30.000 km'den az yapmış bir araba almak istiyorum.
    Artık son karar aşamasına geldim.
    Alacağım arabayı 1-2 yıl kullanmayı düşünüyorum. Genel olarak şehir içinde ve yılda 1-2 kez de uzun yolda kullanacağız. Grande Punto için motor performansının yeterli olmaması, içeri fazla yol sesi alması ve bagaj hacminin yetersiz gelmesi konularında düşünceliyim. Yoksa donanım ve kalite olarak Accent Era'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    Aşağıdaki arabalardan hangisini seçmem konusunda tecrübelerinizi paylaşarak yardımcı olmanızı rica ediyorum.
    Ayrıca arabaların fiyatları konusunda görüşleriniz nelerdir?

1 - Accent Era Dizel - 2008 model, 25.000km'de, 23.100 TL

2 - Accent Era 1.4 Team ABS BRC LPG - 2009 model, 16.000 km'de, 22.500 TL

3 - Accent Era 1.6 Select BRC LPG - 2007 model, 29.000 km'de, 23.000 TL

4 - Grande Punto Active 1.4 Fire 77hp - 2010 model, 1.300 km'de, 23.000 TL

5 - Grande Punto Dynamic 1.4 Fire 77hp Atiker LPG'li - 2008 model, 29.000 km'de, 22.750 TL

6 - Grande Punto Active 1.3 Mjet 75hp - 2008 model, 66.000 km'de, 20.500 TL

• 1 ve 3. seçenekler üzerinde yoğunlaşın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

1 ve 3. seçenekler üzerinde yoğunlaşın derim.
    era dizel alın ekonomi ve performans bir arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

+1903

ayrıca 1-2 yıl kullanmayı düşünüyorum demişsiniz satarken eranın 2. eli daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superhead

quote:

Orijinalden alıntı: over and under

+1903

ayrıca 1-2 yıl kullanmayı düşünüyorum demişsiniz satarken eranın 2. eli daha iyidir.

Alıntıları Göster
    Era hakkında daha detaylı bilgiyi aktif takımımızdan edinebilirsiniz.
    İmzamı tıklamanız yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Alıntıları Göster
    Grandepuntonun bir de 1,4 16V 95 hp starjet modeli var. ben 2,5 yıl bu aracı kullandım. Acaip az yakan bir araba. 6 vites. Performansı da fena değildi.

Şu araç süper bir seçim olur. Eraya bakmazsınız bile

http://www.sahibinden.com/sahibinden_2009_hatasiz_grande_1_4_starjet_dynamic-70WQQaXQQ16748158WQQpXQQdisplayitem

veya
    http://www.sahibinden.com/2009_model_1_4_grande_punto_starjet_95_hp_6_ileri_vites-66WQQaXQQ25168947WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_50_000_km_de_hatasiz_full_modeli-95WQQaXQQ24698001WQQpXQQdisplayitem

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarıyla herkes Accent Era tavsiye edecek. Peki Fiyat konusunda yorumlarınız nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutf

Anladığım kadarıyla herkes Accent Era tavsiye edecek. Peki Fiyat konusunda yorumlarınız nelerdir?

Alıntıları Göster
    Benim tercihimde dizel punto olurdu heleki şehiriçinde kullanılcakmış senede 1-2 kere uzun yolada çıkılır punto'yla.275lt bagaj hacmi var punto'da bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Grande Punto derdim , fakat 1-2 yıl içerisinde değiştirecekseniz düşük km'li era almak çok daha mantıklı. 2.elde aldığınız fiyata bile satabilirsiniz

2. aracı alın derim , aracın modeli ve düşük kilometresi bile para ediyor ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Grande Punto derdim , fakat 1-2 yıl içerisinde değiştirecekseniz düşük km'li era almak çok daha mantıklı. 2.elde aldığınız fiyata bile satabilirsiniz

2. aracı alın derim , aracın modeli ve düşük kilometresi bile para ediyor ..

Alıntıları Göster
    Bende LPG'li GP var 2006 model 1.4 motor 77 HP 8 valf tek eksantrik.

Motor oyuncak gibi duruyor ama LPG'ye iyi uyumlu, 200-300 metrede benzinden LPG'ye geçiyor. Otobanda ne yaptıysam 155 km/h'dan hızlı gitmedi. Zaten 5. viteste 3.000 devirde (!!!) 95 km/h ile gidiyorsun (benim aynı hacimli ama turbolu 1.4 TSI PASSAT 100 km/h'da 6. viteste 2.250 devirde). Bulduğum çözüm otobanın uzun bir iniş aşağı kısmında 5. vitese takıp tam gaz gitmek. Motor 175 km/h'ya kadar ulaştı, 180 km/h'yı görmedi. Bu şekilde bir 9-10 km gittim ve motor devri 6 binlerdeydi. Şimdi araç düz yolda 160-165 km/h'yı rahatlıkla görüyor. Hep şehiriçinde ve bayan tarafından kullanılınca motora biraz kurum atma ve kulak temizletme yaptım ve işe de yaradı. Bu motor ayrıca bir tasarruf harikası, fakat zayıf olması uzun yolda sizi sıkabilir. 38 litre LPG ile 500-550 km yapabilirsiniz, ben 1.75 TL'den aldım Antakya'ya gidip gelirken, 440 km yaptım. Kilometreye 13-15 kuruş arası yakarsınız 90-100 km/h ile giderseniz, dipgaz basarsanız da bu 18-20 kuruşa yaklaşır.

Ama tek sorun güce alışmış erkekler için otobanda 155-165 km/h'dan daha hızlı gitmemesi. Gerçi bayanlar için tek kelime ile ideal şehiriçi aracı. Acaip pratik ve içi de büyük. Dün bakımını yaptım. 4,5 litre PO Motor Yağı LPG'ye özel, hava filtresi ve yağ filtresi. Bu akşam da motor karteri gelecek, plastik veya sac, hangisi varsa onu taktıracağım.

• Punto hakkında bir şey diyemeyeceğim ama ERA yı tavsiye ederim. Nedenini öğrenmek istiyorsan imzama tıklayarak yaptığım diğer yorumlara bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnuye

Punto hakkında bir şey diyemeyeceğim ama ERA yı tavsiye ederim. Nedenini öğrenmek istiyorsan imzama tıklayarak yaptığım diğer yorumlara bakabilirsin.
    Bastım mı gitsin az da yaksın dersen dizel era tavsiye ederim.Ayrıca bagaj hacmide puntodan büyüktür.Benim tavsiyem era
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-72878BAA5

Bastım mı gitsin az da yaksın dersen dizel era tavsiye ederim.Ayrıca bagaj hacmide puntodan büyüktür.Benim tavsiyem era

Alıntıları Göster
    Benim tercihim Grande Punto olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Benim tercihim Grande Punto olurdu.

Alıntıları Göster
    Yukarıdaki ilanlardan hangi Grande Punto'yu tercih edersin?
  • quote:

Alıntıları Göster
    ilanlardaki mavi punto çok şık duruyor.ben erayı şehir içide uzunyolda kullandım.f/p olarak birşey diyemem ama kullanım zevki ve güven vermeyen bir araç.özellikle direksiyon tepkileri çok zayıf.hele konkat anahtarının olduğu yerdeki iki plastik parça birleşiminde okadar kusur varki az daha elimi kesiyordu
  • 4 Numarayı alır ve LPG takardım. Aslında benzinde de az yakıyor ama olsun, LPG daima daha hesaplıdır. Aracımıza LPG taktıktan sonra iki katı yol yapmaya başladık. Şehiriçinde 450 km rahat gidiyor bir tank dolumu. Ucuz LPG buldukça kilometre başına birim maliyet fiyatı da düşüyor hem de iyi düşüyor. Artık bir yere gitmek için önceden hesap yapmıyorsun. Anahtarı kaptığın gibi açıyorsun (kumandasındaki pil 4 yıldır çalışıyor ve bastığın anda devreye giriyor/algılıyor). Direksiyonu tüy gibi, uzun boylulara uygun. 2.00 l/100 km altındaki yakıt tüketimini göstermiyor bir de frenleri çok çok hassas, sert ve seri. Dokunduğun an kuvvet uyguluyor. Ben en baz modelini almıştım, ama daha donanımlı olanını isterdim ve almadığıma pişman oldum.

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

4 Numarayı alır ve LPG takardım. Aslında benzinde de az yakıyor ama olsun, LPG daima daha hesaplıdır. Aracımıza LPG taktıktan sonra iki katı yol yapmaya başladık. Şehiriçinde 450 km rahat gidiyor bir tank dolumu. Ucuz LPG buldukça kilometre başına birim maliyet fiyatı da düşüyor hem de iyi düşüyor. Artık bir yere gitmek için önceden hesap yapmıyorsun. Anahtarı kaptığın gibi açıyorsun (kumandasındaki pil 4 yıldır çalışıyor ve bastığın anda devreye giriyor/algılıyor). Direksiyonu tüy gibi, uzun boylulara uygun. 2.00 l/100 km altındaki yakıt tüketimini göstermiyor bir de frenleri çok çok hassas, sert ve seri. Dokunduğun an kuvvet uyguluyor. Ben en baz modelini almıştım, ama daha donanımlı olanını isterdim ve almadığıma pişman oldum.

quote:

Alıntıları Göster
    Tavsiyem Accsent Era olur.1.5Crdi Motoru Güçlü bir motor Araç Hafif.Bu iki Faktör Birleştiğinde Araba Seri Oluyor.Parçasının Ucuz Oldugunu Duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ageofempires

Tavsiyem Accsent Era olur.1.5Crdi Motoru Güçlü bir motor Araç Hafif.Bu iki Faktör Birleştiğinde Araba Seri Oluyor.Parçasının Ucuz Oldugunu Duydum.

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth90

Alıntıları Göster
    accent al keyfine bakderim ben hem performans hem ekonomi hem iç hacim hem bagaj hacmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: trafik cenavarı

accent al keyfine bakderim ben hem performans hem ekonomi hem iç hacim hem bagaj hacmi

Alıntıları Göster
    Grande Punto düşünüyorsanız gösterdiğiniz ilanlar haricinde ;

http://www.sahibinden.com/emsalsiz_grandepunto_1_3_75hp_multijet_dynamic-95WQQaXQQ15574650WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/bayandan_grande_punto_-49WQQaXQQ15425476WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/54_000_kmde_2008_model_grande_punto_dizel-25WQQaXQQ10742304WQQpXQQdisplayitem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.