Aracım 2001 1.5 GLS Accent LPG'li. Geçenlerde ilk çalıştırmada 4-5 marşta çalışma problemi yaşadım. Bunun üzerine bir süre benzinde kullanıp içindeki benzini bitirdim. Benzin almaya gittiğimde normalde hep 95 oktan koyarken bu sefer pompacıya 97 oktan la 95 oktan farkını sordum. Bana 97 oktanın daha performanslı ve daha pahallı olduğunu söyledi. Bende marş sorunumu çözer diye 97 oktan koy dedim. Eve geldim abime durumu anlattım. O da bana her arabanın 97 oktanla çalışmayabileceğini, Toyotası olan bir arkadaşının 97 oktan benzin koyması nedeniyle arabasını çalıştıramadığını ve benzini mecburen değiştirdiğini anlattı. O dakika eyvah dedim ama yapacak bir şey de yoktu lakin koymuştuk birkere ve deneyecektim. Gelgelelim aracım ogünden sonra hep tek marşta aldı ve şuan benzin bitmek üzere hiç bir sıkıntı yaşamadım bilakis memnun kaldım. Şimdi yine benzin alacağım ve yine 97 oktan koymayı düşünüyorum ama yine de dayanamadım birde sizin görüşünüzü alayım dedim. Accentlere 97 oktan benzin koymakta bir mahsur varmıdır yokmudur :)
hiç bir mahsuru yok,sadece biraz daha fazla para ödemenizin dışında,ancak araç için 95 oktan yeterlidir.
95 oktan kurşunuz
quote:
Orijinalden alıntı: -ottoman-
hiç bir mahsuru yok,sadece biraz daha fazla para ödemenizin dışında,ancak araç için 95 oktan yeterlidir.
Sayın -ottoman- cevabınız için teşekkürler. Tek marşta almasına faydası geldimi bilmem ama biraz daha böyle devam edeyim.
quote:
Orijinalden alıntı: SilentMode
quote:
Orijinalden alıntı: -ottoman-
Sayın -ottoman- cevabınız için teşekkürler. Tek marşta almasına faydası geldimi bilmem ama biraz daha böyle devam edeyim.
rica ederim,belki deponuzdaki pisliği uzaklaştırmaya yarar,bir de zaten araç lpg li yani benzin sarfiyatı çok fazla değil yakıt masrafını çok da arttırmaz,devam etmeniz de motor açısından hiç bir sıkıntı olmaz.
kurşunsuz 95 oktan . 97 daha iyidir lakin tuzlu zarar gelmez.