Şimdi Ara

Acces Point Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar asagi kattaki modeme ethernet baglayarak yukaridaki modeme bagladim sinyalin az çekmesi sebebiyle. Yeni modemin isim sifre degis. Dhcp kapat farkli ip gir islemlerini yaptım ve laptop telefonlarla baglandim gayet guzel cekim gucu oldu. Fakat aşağı kata indigim zaman yukarida az cektigi icin ana modeme baglandigim an birdaha dağıtıcı olarak kullandigim modeme baglanamiyorum. Bütün islemleri birdaha yapıp ilk hic ana modeme baglanmamam lazım fakat bu durum gerçekten can sıkıcı. Sizce bunun sebebi nedir? Yani ana modeme baglandiktan sonra birdaha dağıtıcı modeme baglanmama sebebi? Daha dogrusu baglaniyor fakat internet erişimi yok diyor. Yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu yardimci olacak

• +

• sadece 1. modemin IP dağıtmasını istiyorsanız 2. modemin Repeater modunda çalışması gerekir. Repeater modunda sanki tek bir modemmiş gibi 2. modem ana modemin kopyası gibi davranır.
    IP dağıtımını her zaman ana modem yapar.
    Eğer 2. modem bunu desteklemiyor ise yani Repeater olarak ayarlanamıyor ise 2. modemde de DHCP açık olmalı ve farklı bir IP bloğundan IP dağıtmalı.

Ör: 1 modem 192.168.1.X şeklinde IP dağıtıyor ise 2. modem 192.168.2.x şeklinde IP dağıtmalı. Bu şekilde deneyin.

Ek bilgi olarak üstteki yöntem ile cihazınız bir modeme bağlı ise kat değiştirseniz dahi sinyali daha güçlü olan modeme siz manuel bağlanmadıkça bağlanmazlar.
    Bazı Repeater cihazları ise eğer destekliyor ise sinyalin güçlü olduğu cihaza otomatik yönlendirir.
  • ErkanCo kullanıcısına yanıt
    Cevap olarak teşekkürler fakat repeater modu olmadığı için 2. yöntemi denedim bağlantı kurulamadı yani sonuç vermedi. Modemler birbirine ethernet kablosu ile bağlı. Benim istediğim şey iki modeme de bağlanabilmek. Aşağı kata indiğim zaman ana modeme bağlandım mı birdaha acces point olarak kullandığım modeme bağlanamıyorum.
  • IP yapılandırmasını modemlerde yaptıysanız bağlanan cihazlarda daha önceden kayıtlı olan wireless ağlarını silin. Tekrar bağlanarak güncel ağ ayarlarını algılamasını sağlayın.
  • kablosuz ağ isimlerini üst kat alt kat olarak değiştirip deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airties Acces Point
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ErkanCo kullanıcısına yanıt
    Yaptım fakat şuan yine ilk alt ana modeme bağlandım, yukarı kata çıktım AC modeme bağlanmaya çalıştığımda Ip adresi alınıyor... veya internet erişimi yok hatasını almaya devam ediyorum.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    İsimleri ve şifreleri farklı hocam zaten
  • Yok mudur arkadaşlar çözümü baya baktım ama bi sonuca ulaşamadım
  • 2. modemi fabrika ayarlarına resetleyip mi kurdunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

kablosuz ağ isimlerini üst kat alt kat olarak değiştirip deneyin.

ikinci modemin dhcp sini kapattın.
    farklı ıp verdin hangi ıp yi verdin?
    ana modemin başlangıç ve bitiş ıp si nedir.
    Hocam tam emin değilim çünkü ana modemin arayuz sifresini bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle. Ana modem 192.168.1.x 2. Modem 192.168.2.y

Başlangıç bitiş diye gözükmüyor lan ip olarak tek ip var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknessx5 -- 13 Nisan 2017; 16:20:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknessx5

Hocam tam emin değilim çünkü ana modemin arayuz sifresini bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle. Ana modem 192.168.1.x 2. Modem 192.168.2.y

Başlangıç bitiş diye gözükmüyor lan ip olarak tek ip var

diyelimki ana modem 192.168.2.1 arayüz ıp si
    eğer değişmemişse o modem 192.168.2.33 ten ıp dağıtmaya başlar.
    sen ikinci modeme 192.168.2.254 ıp sini vermen lazım.
    Ana modemin arayuzune girişi 192.168.1.1
    AP olarak kullandığım modemin arayuz girisi 192.168.2.1

Bunda nasıl yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknessx5

Ana modemin arayuzune girişi 192.168.1.1
    AP olarak kullandığım modemin arayuz girisi 192.168.2.1

Bunda nasıl yapmalıyım?

ikinci modemin markası nedir
    1. modem: Model No. TD-W9970
    2. modem: ZTE- zxhn 168n
  • Arkadaslar denemedigim sey kalmadi lutfen anlayan varsa yardimci olsun

• Konu güncel

• ordaki 2.modemi yenileyici olarak kullan modemi diyer internet ağını optimize etiğin zaman o modem yeni bi ağ açar örnek taslı_f iken taslı_f_x olur benim evde öle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.