Şimdi Ara

Access pointe şifre koyulurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar wifi güçlendirmek için aşşağıdaki güçlendiricileri almak istiyorum fakat yurtta kaldığım için güçlendiricinin yaydığı sinyale benden başkasının bağlanmaması için güçlendireceğim internetin wifi şifresinden farklı olması gerekiyor bunu yapmam mümkünmüdür acaba

Almayı düşündüğüm ürünler
    ayrıca ürünler hakkında görüşlerinizi almak isterim ayrıyetten tafsiyesi olan varsa yazsın

1.ürün için tıkla

2.ürün için tıkla

• güncel
  • wifi yayını yapıyorsun sonuçta şifresiz olurmu hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız Access Point'e "Erişim Noktası" (kablolu>kablosuz) modunda şifre ve SSID ekleyerek kendinize göre yapılandırabilirsiniz, eğer cihazınızı "Universal Repeater" (kablosuz>kablosuz) modunda kullanacaksanız bunu yapamazsınız çünkü cihaz genişletmek/güçlendirmek istediğiniz SSID (Erişim Noktası) üzerinden aynı isimle yayın yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 21 Kasım 2013; 21:22:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Aldığınız Access Point'e "Erişim Noktası" (kablolu>kablosuz) modunda şifre ve SSID ekleyerek kendinize göre yapılandırabilirsiniz, eğer cihazınızı "Universal Repeater" (kablosuz>kablosuz) modunda kullanacaksanız bunu yapamazsınız çünkü cihaz genişletmek/güçlendirmek istediğiniz SSID (Erişim Noktası) üzerinden aynı isimle yayın yapacaktır.

Çoğu Repeater'lar farklı SSID ile yayın yapabiliyorlar. Şifre kaynak SSID'ninki ile eşleniyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Kasım 2013; 23:17:11 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Repeater cihazlar "Universal Repeater" modunda farklı bir SSID kullanarak yayın yapmaz yanlışınız var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Repeater cihazlar "Universal Repeater" modunda farklı bir SSID kullanarak yayın yapmaz yanlışınız var.

Dostum, bir arkadaşımda gariban bir repeater var, orada incelemiştim. Bazı, hattâ çoğu modelde 'universal repeater' modunda farklı/çoklu SSID (ve ESSID) desteği var. Şuna bir bak:

http://www.draytek.co.uk/support/kb_wlan_AP700_UniversalRepeater.html

Main SSID yanında ek/farklı SSID seçeneği var. Ayrıca birkaç kaynak:

http://keenansystems.com/configuring_wifi_universal_wireless_repeater.htm

(SSID of extended interface'e bakıver yukarıdaki linkten)

http://superuser.com/questions/526024/what-ssid-does-a-repeater-needs

http://www.techpowerup.com/forums/threads/setting-up-a-wifi-repeater-woes-all-advice-appreciated.158785/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu özelliğe sahip bir repeater cihazını kullanmadım o yüzden bilmiyorum bilgi için teşekkürler.
  • demek istediğim şu ortak bir ağı misal öğrenci yurdu.ben yurdun internetini acces point ile kendim için ayrı bir şifre oluşturmak istiyorum böyle bişey mümkünmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin1159

demek istediğim şu ortak bir ağı misal öğrenci yurdu.ben yurdun internetini acces point ile kendim için ayrı bir şifre oluşturmak istiyorum böyle bişey mümkünmü?

Evet mümkün. Access Point cihazların kullanım amacı zaten kablolu interneti kablosuz yapmak bağlantıyı sizin belirlediğiniz bir SSID ve şifre ile sanki farklı bir modem/yönlendiriciden bağlanıyormuşsunuz gibi birden fazla cihaza kablosuz dağıtmaktır. (kablolu>kablosuz)

Şu hususa dikkat, size gelen internet kablosuz ise "Universal Repeater" (repeater cihaz=kablosuz>kablosuz) özelliğine sahip Access Pointlerden almanız gerekmektedir. Böylelikle size kablosuz gelen interneti yine kablosuz olarak verebilirsiniz.

Bir de Router cihazlar var; bu cihazlar ise Access Point özelliğine sahip cihazların tam tersi şekilde işler kablosuz bir bağlantıyı kablolu hale getirir (kablosuz>kablolu)

Eğer bir Router cihazın teknik özelliklerinde WDS (Repeater) ibaresini görürseniz bu şu anlama gelir: Bu cihaz kablosuz ağlar arasında bir köprü olarak kurulabilir, kablosuz ağları birbirine bağlayabilir, kablosuz aldığı sinyali hem kablosuz hem de kablolu olarak üzerinde taşıdığı port sayısınca verebilir. (kablosuz>kablosuz+kablolu)

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki konuya göz atmanızda fayda var;
    Ağımı genişletmek istiyorum diyenlere, Access Point ve Repeater nedir ? Anlatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 25 Kasım 2013; 4:35:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.