Şimdi Ara

Accord'dan 3.20D'ye Geçmek Mantıklı Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RAN99

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

quote:

90 bine dükkan alınır, kiraya verilir, Accord'a benzin parası yapılır.

o 90bin tl'nin zaten 55-60 bini accord satılınca gelecek olan paradır geri kalan 30-35 bin tl ile dükkan alamazsınız.

Konu sahibi belirtmemiş aracını satacağını.

ilk paragrafı okursan accord'dan inince diye bu cümle kullanmış yani bu aracı satıcak üstüne para ekleyip bmw alacak. ayrıca accord'u satmayacak olsa neden kıyaslasın. konu sahibi arkadaşta yarın sabah zaten cevabı verir arabayı satacağı konusunda.

edit:imla

Değerli arkadaşlar eksik yazmış olabilirim, Accord'dan 3.20'ye geçmek derken Accord'u satıp 3.20 almak mantıklı mı diye sormak istemiştim, kusura bakmayın
    Yakıt benim için önemli ama arabayla da fazla vakit geçiriyorum, D sınıfı yakıtı az iyi bir araba bakıyorum 90,000 TL bu iş için yeterli diye düşündüm

• quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

quote:

quote:

quote:

quote:

o 90bin tl'nin zaten 55-60 bini accord satılınca gelecek olan paradır geri kalan 30-35 bin tl ile dükkan alamazsınız.

ilk paragrafı okursan accord'dan inince diye bu cümle kullanmış yani bu aracı satıcak üstüne para ekleyip bmw alacak. ayrıca accord'u satmayacak olsa neden kıyaslasın. konu sahibi arkadaşta yarın sabah zaten cevabı verir arabayı satacağı konusunda.

Değerli arkadaşlar eksik yazmış olabilirim, Accord'dan 3.20'ye geçmek derken Accord'u satıp 3.20 almak mantıklı mı diye sormak istemiştim, kusura bakmayın
    Yakıt benim için önemli ama arabayla da fazla vakit geçiriyorum, D sınıfı yakıtı az iyi bir araba bakıyorum 90,000 TL bu iş için yeterli diye düşündüm

Yeni Mondeo'yu bekleyin derim.

• Hangi C180 peki ?

Satıştakiler 1.8 motorlu olduğunu hatırlatırım. 1.6 motor C kasa tekrar geldiğinde 1.8 motorların ikinci eli ölecektir. Bunu da ihmal etmeyin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar

Fanatiklik olarak algılanmasını istemem fakat Accord , mondeo,passat,avensis,insignia'dan total faydada daha üstün olduğunu düşünüyorum.
    Bundan dolayı teknoloji ve motor performansı-yakıt faktörlerinden dolayı BMW 3.20, kalite ve diğer bilindik nedenlerden dolayı Mercedes arasında seçim yapmayı tercih ediyorum.

Kalite bakımından mercedesin 1 gömlek üstün olduğunu düşünsem de yakıt-performans açısından BMW 3.20 aradaki farkı dengeliyor.

Aradığım ise Accord'da bulamadığım performans ve az yakıt parametrelerinden dolayı 3.20D bana çok yakın duruyor, fakat 3.16i önerenlerde oldukça fazla, fabrika verilerine göre yakıt iyi görünse de şuan 3.20D oldukça yakınım.

Mercedes'i çok beğeniyorum ama yakıttan dolayı sıkıntım var, ayda 700-800 yakıt masrafı bana göre oldukça fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysfc -- 23 Ekim 2012; 17:17:24 >

• Yakıt + performans konularında en iyisi 320d . e90 makyajlı tavsiye ederim.
  • Evet aynen , Sayın asoz ve benim elde ettiğim değerlerin arasında düşünürseniz yanılma olmaz.
  • e90 3.20d hem performans hem tüketim açısından müthiş...

ama elinizde bildiğiniz bir araba olan accord var ve 2. elde ne yazık ki güvenilebilecek bir bmw bulabileceğinizi sanmıyorum...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar

Fanatiklik olarak algılanmasını istemem fakat Accord , mondeo,passat,avensis,insignia'dan total faydada daha üstün olduğunu düşünüyorum.
    Bundan dolayı teknoloji ve motor performansı-yakıt faktörlerinden dolayı BMW 3.20, kalite ve diğer bilindik nedenlerden dolayı Mercedes arasında seçim yapmayı tercih ediyorum.

Kalite bakımından mercedesin 1 gömlek üstün olduğunu düşünsem de yakıt-performans açısından BMW 3.20 aradaki farkı dengeliyor.

Aradığım ise Accord'da bulamadığım performans ve az yakıt parametrelerinden dolayı 3.20D bana çok yakın duruyor, fakat 3.16i önerenlerde oldukça fazla, fabrika verilerine göre yakıt iyi görünse de şuan 3.20D oldukça yakınım.

Mercedes'i çok beğeniyorum ama yakıttan dolayı sıkıntım var, ayda 700-800 yakıt masrafı bana göre oldukça fazla

Fanatiklik değil tabii ki, bende Hondacıyımdır.

Yeni Mondeo'nun çok iyi bir kitle yaratacağını düşünüyorum. Passat için de böyle demiştim ve benim tavsiyeme uyup alan arkadaşlar 2, 3 sene sonra araçlarını verdikleri paranın daha fazlasına sattılar.

Hatta konuşmalar dönüyordu, "Paranı altına değil Passat'a yatır." diye.

Bana kalırsa hiç ellemeyin Accord'a.

Trafikte BMW'den daha fazla dikkat çektiği aşikar. Artık en cibiliyetsiz adamında bile BMW olduğunu görüyoruz ve trafik 5 ve 3 serisi kaynıyor. Özellikle de beyaz (!)

Paranız kalsın bir köşede. Evli ve çocuk sahibi iseniz çocuğunuzu özel okula verebilirsiniz mesela. Çok yararlı olacaktır.

Evli değilseniz de ileride evlenirseniz elinizde bir para olur.

Kalsın bankada, her ay onun faizi ile de lüks bir lokantada felekten bir gece çalarsınız.

• M paket 320d
  • quote:

Bir kere c180 ve 3.16 benzinli olduğu için direkt kaybederler.
    Gelelim 3.20d ye.
    BMW'ciler hemen zıplamış.
    Yapalım hesabımızı.
    Öncelikle accordun karizmasının ne kokpitinin ne verdiği sürüş keyfinin 3 serisinden aşağı kalır yanı yoktur öncelikle onu söyleyeyim.
    Marka değeri de ona keza.
    Prestijli bmw yi her köşe başında görürsünüz,ama accord'a bakan bir daha bakar.
    Bir kere accordu satarken ölümüne 10 bin zarar yazacak.
    Bu da ne demek?
    direkt zaten 10 binlik yakıtı arabaya gömmen demek.
    BMW çok güzel bir otomobil ama accord'dan yarı yarıya farklı yakmayacaksın ki.
    Mazot fiyatları ortada.
    5 litre yaksan 4.20den 21 lira yapar.
    accordla 9 lira fazlasını koyuyosun.
    toplamda 2500 km de 200 lira bir farkın olur aylık olarak.
    Bmw nin bakım masraflarının pahalılığını da düşünürsen(araba dizel) bu 200 lira 100 liraya iner.
    0km arabanı satıp bmw alırsan lpg mazot farkını ancak 20 senede telafi edersin
    Performans demişsin,accordun 0/100ü 9-10sn,bmw ninki 7.5-8.0 sn.
    Yani arada aman aman bir fark yok.
    Yani buradan şu sonucu çıkarırız:
    accord gibi bir arabayı satıp 3.20d almak intihar olur.
    3.20d accorda elbette ki tercih edilir,3 serisini bu sınıfta tartışmak bile yersiz.
    Fakat bu şekilde değil, ikisi de 0km olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Ekim 2012; 20:02:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Bir kere c180 ve 3.16 benzinli olduğu için direkt kaybederler.
    Gelelim 3.20d ye.
    BMW'ciler hemen zıplamış.
    Yapalım hesabımızı.
    Öncelikle accordun karizmasının ne kokpitinin ne verdiği sürüş keyfinin 3 serisinden aşağı kalır yanı yoktur öncelikle onu söyleyeyim.
    Marka değeri de ona keza.
    Prestijli bmw yi her köşe başında görürsünüz,ama accord'a bakan bir daha bakar.
    Bir kere accordu satarken ölümüne 10 bin zarar yazacak.
    Bu da ne demek?
    direkt zaten 10 binlik yakıtı arabaya gömmen demek.
    BMW çok güzel bir otomobil ama accord'dan yarı yarıya farklı yakmayacaksın ki.
    Mazot fiyatları ortada.
    5 litre yaksan 4.20den 21 lira yapar.
    accordla 9 lira fazlasını koyuyosun.
    toplamda 2500 km de 200 lira bir farkın olur aylık olarak.
    Bmw nin bakım masraflarının pahalılığını da düşünürsen(araba dizel) bu 200 lira 100 liraya iner.
    0km arabanı satıp bmw alırsan lpg mazot farkını ancak 20 senede telafi edersin
    Performans demişsin,accordun 0/100ü 9-10sn,bmw ninki 7.5-8.0 sn.
    Yani buradan şu sonucu çıkarırız:
    3.20d accorda elbette ki tercih edilir,3 serisini bu sınıfta tartışmak bile yersiz.
    Fakat bu şekilde değil, ikisi de 0km olursa.

Yazıda o kadar çok yanlış bilgi var ki hangisini düzelteyim bilemedim..

Sıradan gireyim en iyisi... Siyah yazılar sana ait olanlar, kırmızılar da işin doğrusu ..

Öncelikle accordun karizmasının ne kokpitinin ne verdiği sürüş keyfinin 3 serisinden aşağı kalır yanı yoktur öncelikle onu söyleyeyim. demişsin ama kesinlikle böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.. Accord iyi arabadır ama herhangi bir karizması olduğunu düşünmüyorum, çevremde Accord'un karizmasının olduğunu düşünen kimseye bu yaşıma kadar rastlamadım..

Marka değeri de ona keza. demişsin, BMW 'nin prestijiyle, Honda Accord'un prestji bir olabilir mi Allahaşkına..

Prestijli bmw yi her köşe başında görürsünüz,ama accord'a bakan bir daha bakar. demişsin, ama bu da yanlış.. M paket bir 3 serisine çok kişi dönüp bakar ama Accord'un o kadar ilgi çektiğini düşünmüyorum.. Zaten bu mevzu subjektiftir , kişiden kişiye değişir.

BMW çok güzel bir otomobil ama accord'dan yarı yarıya farklı yakmayacaksın ki. demişsin, ama bu da yanlış.. Yarı yarıya yakar.. Fabrika verilerini al karşına bakalım.. Accord şehiriçi 10.2 litre benzin yakar diyor Honda.com.tr ... BMW e90 320d ise şehiriçi 6.8 litre mazot tüketir.. Mazot-benzin fiyatlarının arasındaki farkı da hesap edersen tam yarı yarıya yakar demek oluyor bu da.. Arkadaş LPG ile kullanıyor olabilir ancak iki aracın yakıt tüketimleri TR benzin-mazot fiyatlarına göre tam olarak yarı yarıyadır..

Bmw nin bakım masraflarının pahalılığını da düşünürsen(araba dizel) bu 200 lira 100 liraya iner. demişsin; Ancak özellikle bu kısım net şekilde Epic Fail olmuş... Çünkü BMW 320d dediğin ve hakkında zerre bilgi sahibi olmadığın araç 30.000 km 'de bir bakıma girer.. 30.000 km 'deki ilk bakımın fiyatı da şuanki döviz kuruyla 671 TL tutar.. Honda Accord her 10.000 km 'de bir bakıma girip 400 TL ödese servise, 30.000 km 'de tam olarak 1.200 TL servis ücreti öder.. Yani sözde bakımı pahalı olan BMW'den 2 kat fazla para bayılır servise...

Performans demişsin,accordun 0/100ü 9-10sn,bmw ninki 7.5-8.0 sn. demişsin; yine yanlış yine yanlış... Accord'un 0-100 hızlanması fabrika verilerine göre 11 sn 'dir.. Adam LPG'de kullanıyor 11.5 - 12.0 sn aralığını bulur.. Halbuki 320d'nin 0-100 hızlanması 7.6 sn'dir.. Arada at ile eşek kadar performans farkı vardır.. Hatta arada öyle bir performans farkı var ki, senin gibi bu arabalar hakkında tecrübesi olmayan birinin altına BMW'yi DSC'yi kapatıp versem yağmurlu havada arabayı düz yolda kaldırmayı beceremez, 80 km hızla giderken gaza yüklendiğinde araç patinaja düşer..

Yani arada aman aman bir fark yok. demişsin, yukarıda yazdığım şeylerden sonra arada fark olmadığını düşünüyorsan yorum yok..

accord gibi bir arabayı satıp 3.20d almak intihar olur. demişsin, bir üstteki satırı tekrar oku..

Yazılarını düzeltmekten sıkıldım shadowgeist, insanlar araç tercihi yapacak, forum aracılığıyla bilgi sahibi insanlardan yorum istiyor.. adam yıllarca kazandıkları parayla araç kararı verecek.. Sen ne diye bilmediğin anlamadığın arabalar hakkında yanlış bilgilerle dolu mesajlar yazmayı marifet sanıyorsun ki hala.. Ben seni düzeltmekten bıktım, sen düzeltilmekten bıkmadın..

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Fail1 = Öncelikle accordun verdiği sürüş keyfinin 3 serisinden aşağı kalır yanı yoktur öncelikle onu söyleyeyim.

Fail2 = Performans demişsin,accordun 0/100ü 9-10sn,bmw ninki 7.5-8.0 sn.

Fail3 = Yani buradan şu sonucu çıkarırız:

Fail 1= Accord 3series in sürüş dinamiklerini ancak rüyasında yakalayabilir.

Fail2 = Accord'un 0-100'ü 9-10 felan değil tam 11saniye. BMW ise 7.6saniye. Aman aman fark yok anlayışın bu ise akli melekelerini yeniden bir gözden geçir.

Fail3 = Tam tersi olmasın?
  • accord büyüdü de haberimiz mi yok? bir honda hiçbir zaman bir bmw olamaz.
  • Accord o saydığındın arabalardan aşağıda bir araba değil.

Yapacağın km itibariyle, lpg'de takılamayacağı düşünülürse benzinli modellerin kullanım masrafı çok yüksek olur.

Daha yüksek performans ve yol tutuş arıyorsan 320d alınabilir. Eğer satın alma maliyetini gözardı edersek...
  • Accord satıpta F30 3.16 ne kadar performans bekliyosunki?

E90 320D gayet güzel bir tercih olur 184 beygirin keyfini çıkar
  • Tabıkı mantıklı ama kalabalık bır aıleysenız accord gıbı genıs genıs takılamazsınız :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3 arabamında Honda Accord olmasından kaynaklı tecrübem oldukça fazla, tartışma yaratmak için konuyu açmadım. Her aracın kendine göre artıları var.

BENCE

TASARIM = E90 öncesi makyajsız kasa Accord'dan daha çirkin, makyajlı kasa eş değer diyebilirim, zaten buralar zevk meselesi

PERFORMANS = Önceki kasa Accord iyiydi, son kasa Accord performans yönünden vasat, 3.20D takla attırır.

YAKIT = Bu segmentte 3.20D eline su dökecek araç yok sanırım

MARKA ALGISI / PRESTİJ = Tabiki BMW'nin marka algısı Honda'dan çok daha yüksek

FAYDA = Fayda / Fiyat, konfor, rahatlık, sorunsuzluk açısından tartışmasız Accord

SORUNSUZLUK = sıfırdan 140,000km'ye kadar Accord'a bindim, 7 yıldır Accord kullanan birisi olarak sadece rutin servisine gittim, hiç sorun çıkmadı

Sonuç: Değişiklik vakt geldi, gönül BMW'den yana ancak mantığıma da yatsın diye kullanan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını istiyorum.

• 60-70000 aralığında az kullanılmış Accord alın. Mis gibi binin. C sınıfı araç parası da cebinizde kalsın.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-doktordan-full-accord-2010-35000-km-tertemiz-100100778/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-park-tan-2011-accord-2.0-executive-boyasiz-102803739/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-hatasiz-boyasiz-ilk-sahibinden-25.000km-de-102746482/detay

ZATEN ACCORD sahibisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 23 Ekim 2012; 21:29:05 >

• E90 3 serisi accorda göre daha sert bir araba konfor olarak mercedes amg değilse en iyisi mercedes konforda

ancak öncelik konfor ise mevcut arabanı ararsın düşüncesindeyim.

f30 3 serisi mesela daha başarılı konfor olarak e90 dan oda benzinli ama

birde kullandığın araba bu iki seçenekten daha geniş hacim olarak yalıtım olarakta 3 serisinden başarılı buluyorum ben

accordu buda önemli bir nokta

aylık yaptığın km. az değil yani konfor olmalı her yol bozukluğunda her cukurda sarsılmak işkence olur
  • At ' tan inip başka bi at ' a binmek gibi birşey bence ama Accord dan sonra sanırım 3.20 D sizi performans ve yakıt olarak fazlasıyla tatmin edecektir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.